Djokovič musí opustit Austrálii, nařídily mu to úřady

5. 1. 2022, 22:43
Aktuality 294
Australské úřady odepřely Novaku Djokovičovi vstup do země a podle informací listu The Age musí ještě během dne (ve čtvrtek) odcestovat. Srbský tenista, který po středečním příletu do Melbourne uvízl na letišti Tullamarine, nepředložil potřebné doklady a nesplnil podmínky pro překročení hranice.
Profily hráčů
Novak Djokovič (© AFP)

Djokovič se dostal do problémů kvůli špatnému typu víza, které mu nyní bylo zrušeno. Srbský hráč chtěl do Austrálie vstoupit na základě dokumentu, který neumožňuje zdravotní výjimku z očkování proti koronaviru. Právní zástupci světové jedničky se ještě snaží rozhodnutí zvrátit.

"Cizinci, kteří nemají platná víza nebo jim bylo vízum zrušeno, budou zadrženi a vykázáni z Austrálie," uvedla australská pohraniční služba v oficiálním prohlášení.

Srbský tenista přiletěl na Australian Open bojovat o rekordní 21. grandslamový titul právě díky výjimce, kterou za dosud nevyjasněných okolností obdržel. Imigračním úředníkům musel předložit dokumenty dokazující oprávněnost lékařské výjimky. Spekuluje se, že ji získal díky prodělání covidu-19 v posledních šesti měsících. Hráč ale podrobnosti nezveřejnil a nikdo jiný to udělat nemůže.

Udělení výjimky pro Djokoviče v Austrálii vyvolalo vlnu nevole, protože Australian Open je jinak přístupné jen pro očkované hráče a veškeré další aktéry a v zemi platí přísná nařízení.

Na schválení vstupu do země čekal srbský tenista od příletu ve středu před půlnocí australského času podle svého otce v izolaci, kde ho hlídala policie. "Novak je momentálně v místnosti, do které nikdo jiný nesmí. Před vstupem do ní hlídají dva policisté," citoval Srdjana Djokoviče internetový portál B92, podle kterého u sebe tenista nemohl mít ani mobilní telefon.

Pomoc Djokovičovi nabídl srbský prezident Aleksandar Vučič. "Řekl jsem našemu Novakovi, že je s ním celé Srbsko a že naše úřady dělají, co mohou, aby to obtěžování nejlepšího tenisty světa okamžitě skončilo," uvedl Vučič v prohlášení na Instagramu.

V Bělehradě byl na ministerstvo zahraničí předvolán australský velvyslanec, v Austrálii se v případu angažuje srbská ambasáda. S prodlužujícím se jednáním s imigračními úředníky ale podle australských médií rostla pravděpodobnost, že Djokovič bude nakonec muset odletět ze země.

Tým dvacetinásobného grandslamového šampiona požádal o špatný typ víza. Pohraniční služba kvůli tomu kontaktovala vládu státu Victoria. "Federální vláda se dotázala, zda podpoříme žádost Novaka Djokoviče o vstupní víza do Austrálie. Neposkytneme Novaku Djokovičovi individuální podporu při žádosti o víza, aby se zúčastnil Australian Open 2022. Vždycky jsme jasně deklarovali dvě věci: schvalování víz je záležitostí federální vlády a zdravotní výjimky jsou záležitostí lékařů," uvedla na Twitteru ministryně sportu státu Victoria Jaala Pulfordová.

Mluvčí pohraniční služby později její vyjádření upřesnila. "Australský pohraniční úřad nežádal vládu Victorie o souhlas s vízem. Chtěl, aby vláda Victorie potvrdila svá veřejná vyjádření o podpoře jeho vstupu do země, a zjišťoval, zda má Victoria informace ohledně jeho zdravotní dokumentace," citoval ji The Age.

Ondřej Jirásek, ČTK

Komentáře

294
Přidat komentář
Aussie
...aspoň do pondělí, kdy se má sejít federální soud, aby rozhodl o jeho odvolání.
Stala se z toho prostě politická záležitost, premiér Morrison si potřebuje zlepšit popularitu, která mu hodně spadla poslední dobou. Bude to ještě dost velká sranda, si myslím.
Reagovat
Mony
Soudy snad jdou mimo premiéra!?.. Ale ty řeči před tím, to může být velká politika, to jistě.
Reagovat
milik254
Soudy ale nejsou politickým orgán. Nevím, kdo jiný než soud by měl rozhodnout v prvním sporu.
Reagovat
milik254
Právním
Reagovat
FulnekUltras
teoreticky ano
Reagovat
milik254
Akorát že vůbec
Reagovat
Stan_Borowitz
Soudy by samozřejmě MĚLY BÝT apolitické, realita je ale úplně jiná. Nežijeme v ideálním světě.
Reagovat
turista
Soudy nejsou politické jen naoko. Vše je pouze hra pro naivní občany.
Reagovat
FulnekUltras
smile
Reagovat
Fandina
Takže soudy jsou k ničemu, protože rozhodují na oko. Žádný člověk u soudu nestojí o spravedlnost, dodržování pravidel? Všechno je to divadlo? To nemyslíš vážně.
Reagovat
FulnekUltras
nic není černobílé
Reagovat
Fandina
Přesně. Nedovedu si představit, že všechno co člověk dělá, dělá jen proto, že mu to někdo nařizuje. Já kdysi dělala výběrčí daní, bylo to za totáče a dělala jsem všechno podle pravidel a předpisů. A u jednoho případu mě zavolali až na sekret komoušů se žádostí, abych nález stahla. Neudělala jsem to. Nedovedu si představit, že jsou všichni lidi prodejní. Káždý máme svoji čest a důstojnost.
Reagovat
FulnekUltras
to se cení smile
Reagovat
Pavol
Spieva - povjeste ho vejš ať se houpá že tu byl nezvaný host tak ať má dost. Tu je tiež plno takých katov čo by obrazne vešali.
Reagovat
RF46
Takze se mi to nezdalo...
Reagovat
Pavol
Teraz je na ostatných tenistoch aby sa pobalili a odišli domov. Pretože ten turnaj stratil športový význam. Jeho víťaz bude do smrti počúvať - to sa ti hralo keď najlepšieho odstavili.

Australani maju riadne vymasírované hlavičky - chudáci.
smile
smilesmile
Reagovat
Krisboy
Kecy. Ať vyhraje turnaj kdokoliv, nemůže za to, co se kolem Srdíčka děje. Vítěz může do smrti říkat - porazil jsem sedm soupeřů, porazil bych i Djokoviče.

Stejně jako by ho na US Open 2020 porazil Thiem. Což ty jako sázkař jistě víš smile
Reagovat
Pe3k
porazil jsem sedm soupeřů, porazil bych i Djokoviče? Absurdní.
Reagovat
SwissMaestro
Tak na titul Thiema si nikdo moc nikdy nevzpomene :D
Reagovat
Krisboy
Co znamená formulace "nikdo moc nikdy"?
Reagovat
Nola
:D nebyt zlyhanie v gebuli Zvereva, tak Dom dodnes sniva o USO....
Reagovat
Pe3k
Ta část, kdy prostě hráč dostane 6-7 soupeřů a ty porazí a tím vyhraje titul s tím souhlasím. Hráč neovlivní to s kým bude hrát, ale říct že by porazil i Djokovice je nesmysl.
Reagovat
Pavol
Bude to ako keď Kodeš vyhral v 1973 wimbledon. Politické víťazstvo.
Reagovat
Krisboy
To bylo něco dost jiného!
Reagovat
Kojinho
Už takhle má privilegium, kdy dostal výjimku z pravidel a může startovat na turnaji. Kdyby nebyl obklopenej pitomcema, co mu zařídili špatný vízum, tak už tam mohl dávno být. To, že mu nedovolili porušit pravidla podruhé není jejich problém. Má si to ohlídat.
Reagovat
George_Renel
Nejvíce vymasírované hlavičky mají zhrzení sázkaři.....
Reagovat
Pavol
To sú aký. Tí čo prehrávajú ?
Zhrzení to nemám v slovníku .
Počul som len zhrzená milenka vždy som si to prekladal ako odkopnutá.
Reagovat
SwissMaestro
Nadal se prý vyjádřil aby se nechal Djokovič očkovat, je to pravda? Dneska je už každej doktor. smilesmilesmile
Reagovat
spaniel
Ne, Nadal rekl, ze kdyby tam skutecne chtel hrat, mohl. Cesta byla jasna. Holt Nadal je nekde jinde nez ten rapl.
Reagovat
SwissMaestro
Tak Nadal u mě skončil, nikdy nebyl nejchytřejší :) Svoboda je něco jiného :)
Reagovat
Kojinho
Nadal to řekl přesně a jasně. Podmínka k hraní na turnaji: očkování. Co jinýho by měl asi dělat, když chce hrát na turnaji, než se očkovat? Bílé se může svobodně rozhodnout.
Reagovat
SwissMaestro
To není pak svobodné rozhodnutí. Taková země nemá právo pořádat turnaj tak velkého kalibru. Bojí se covidu? AO jim musí být sebráno. Medvěděv přijde ke sv. 1 během roku jak slepej k houslím. Nadal naštěstí nedá ani druhej týden.
Reagovat
smazaný uživatel
Slobodne nemusis mat ani cestovny pas. Ale ak ho nemas, necestujes. Je xy krajin, kde ta bez ockovania nepustia.

Ludia, vratte sa prosim do 21 storočia.
Reagovat
RF46
Nechapu, ze ti to vubec nevadi. Tohle je opravdu salamova metoda, ktera povede k dalsim a dalsim oezenim. Clovek se poradne ani nerozkouka a zjisti, ze uz sam nemuze nic. Nejsem ockovany, nejsem antivaxer, nejsem konspirator.
Reagovat
No-le
Tohle je klasický Nadal - hodný kluk, který nikdy nepůjde proti proudu. Chce být za vzorného žáčka a není typ člověka, který by o věcech nějak hlouběji přemýšlel.
Reagovat
Pe3k
Ano lidově se takovým lidem říká ovce.
Reagovat
FulnekUltras
pro současný EUSA-systém ideální materiál
Reagovat
peRFect
Svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého. Vyhrazovat se proti plošným pravidlům a vybírat si jen ty, co mi vyhovujou, je vrchol arogance a absurdity.
Reagovat
RF46
Ne vzdy je plosne pravidlo spravne. Pochybovat, premyslet..to by lidi nemeli? Chces rict, ze bys byl v KLDR spoko?
Reagovat
peRFect
Hovoříme o demokratickém světě, předpokládám. Nebo pojedeme absurdity?
Reagovat
FulnekUltras
v absurditě právě žijeme
Reagovat
RF46
Myslim, ze to neni vubec potreba rozdelovat...nebo nevim proc. Tady jde o princip. To, ze ve tride bude vetsina zaku tvrdit, ze 5 > 10, jeste neznamena, ze je to pravda.
Reagovat
peRFect
Ano, jsi v té frontě žáků, co tvrdí, že 5>10. A to je právě ten problém. Tvůj osobní problém.
Reagovat
RF46
Hezky sis me zaskatulkoval. Prosim - co tvrdim?
Reagovat
peRFect
Tvrdíš hru. A to je správně. Jen já na tohle nemám čas, promiň :-)
Reagovat
RF46
smile
Reagovat
Fandina
Jenže jedna část v té třídě má pravdu a to ta, která svá tvrzení doloží důkazem.
Reagovat
RF46
hehe, no lehce se muze stat, ze obe poloviny tridy se budou mylit :)
Reagovat
Fandina
Takže pravda podle tebe neexistuje.
Reagovat
RF46
Ale jdi ty brepto! Snazim se rict, ze vetsinovy nazor neznamena automaticky pravdivy.
Reagovat
Fandina
Ale jdi ty brepto. Vždycky je nějaký pravdivý. Buď ho má většina, nebo menšina. Nic mezitím není. Nikde nepíšu, že ho má automaticky většina.
Reagovat
RF46
A ted si vem - sedni si (ikdyz to asi stejne uz par hodin delas) - neni na svete pouze 0 a 1, pravda a lez, cerna a bila. smile
Reagovat
RF46
A jak to je s tim panem Bohem? Je nebo neni?
Reagovat
ipko
Djokovič tam nemal ano chodiťsmile
Reagovat
street4
Proc by mel "obycejny" australsky strejda verit opatrenim vlady, kdyz by mohl "nejaky" Djokovic smele obejit pravidla. Takhle australani ziskali respekt od premiera. A nic jineho nez respekt covid neporazi. Stejne bude brzy po tenhle pandemii. A pak treba Novak neco vymysli.
Reagovat
tenista08
Otázka zní, proč by měl "obyčejný" nejen australský strejda věřit opatřením vlád, když vidí, že nefungují.
Reagovat
peRFect
To je ale lež. Fungují.
Reagovat
Ondra979
presne tak..australska vlada si uvedomuje, ze hraje o duveru vetsiny naroda, coz je v pandemii zasadni a pokud DJokovicovi projde "podivna" vyjimka zatechto okolnosti, tak maji dost velky problem..snad si to nelajsnou...
Reagovat
FulnekUltras
důvěru už kovidfašisti ztratili dávno i v Austrálii - teď už hrají jen o udržování strachu a podrobení obyvatel - a nevyhrají to, i kdyby vyhrožovali veřejnými pranýři nebo popravami
Reagovat
Ondra979
tak hlavne ze ty to vis nejlepe, bolseviku...pozname to, az Djokovic nastoupi na kurt, jestli teda nastoupi...haha
Reagovat
steve79
Do pondeli musi zustat na hotelu. V pondeli rozhodne soud.
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes sa vydá predbežné a pondelok definitivne rozhodnutie. Noleho právnici to nejako uhrajú, ale kazdopadne skvelý entertainment pred AO 2022.
Reagovat
Pe3k
Včera jsi tu psal, že tu netrávíš celý den, ale rozplýval ses tady radostí nad tím co se stalo Djokovicovi do 2 rána a už v 8 si zase tady smile Jsi lidský odpad co má radost z cizího neštěstí...
Reagovat
spaniel
Jakeho nestesti? Je Djokovic dementni? Neni schopny pochopit jednoduche podminky? Nejspis ano. Muze si za to sam a ja mu to preju.
Reagovat
Nola
je radost sledovat ako dvaja este uhlavni rivali sa spojili pre dobro vecismile
Reagovat
Nola
este nedavno
Reagovat
FulnekUltras
smile
Reagovat
Pe3k
Byla možnost požádat o vyjímku a to udělal a dostal ji. Proč má tak zatvrzelý názor na očkování to ti neřeknu, ale tvrdit, že je k vůli toho dement rozhodně nebudu...
Reagovat
Paseka
Novak někoho zavraždil, nebo vykradl banku ?? Jednají s ním jak s posledním zločincem !!
Reagovat
spaniel
Posledni zlocinec jde do vezeni treba na 20 let nebo do kresla. To on nesel ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Pod do Austrálie nezaockovany a budu s tebou jednat presne tak isto ako s Djokovicom.
Reagovat
FulnekUltras
přesně takhle deptaly odpor všechny násilnické fašizoidní systémy - které na věcné a logické řešení jakékoliv situace nemají
Reagovat
spaniel
Srbsky klaun chtel vyje*at se systemem a ten si s nim vytrel prdeI smile Jeden se az divi, ze nekdo tak zcestovany si nedokaze pozadat o spravne viza a chova se jak stryc z vesnice, co jede poprve ven. Nebo mozna myslel, ze munorijde vsechno jako doma a je nadclovek. Tak se nam proletel. A v jeho zajmu doufam, ze nakonec hrat nebude. Vsichni vime, jaky je to rapl, ted v nem musi vrit krev. Nejspis by tentokrat nejakeho ballboye i zabil.
Reagovat
smazaný uživatel
Akoby povedal klasik.

Djokovic ma nejakého Morissona u prdele.

Teda pardón.

Morisson má nejakého Djokovica u prdele. Hajde, idemo domov.
Reagovat
spaniel
Srdjan uz vyzyba k bojim na ulicich smile
Reagovat
FulnekUltras
jsi tím mainstreamem a vlastní potřebou konzumovat už tak vymaštěný, že to naprosto ztrácí úroveň
Reagovat
paddy
New York Times - denní přehled

... The tournament's organizers confirmed that he had been granted a medical exemption after a review process by two independent panels. But that left unanswered whether the tennis player could enter the country for the tournament.

On Wednesday, Scott Morrison, the Australian prime minister, said that Djokovic would need "acceptable proof that he cannot be vaccinated." He added," If that evidence is insufficient, he won't be treated different to anyone else and he'll be on the next plane home."

Context: Djokovic has long held nontraditional views of science and medicine - he once asserted that prayer and belief could purify toxic water.
smile smile
Reagovat
Krisboy
To fakt řekl??? smile
Reagovat
woody
něco podobného psal ve své knize, přesné znění neznám, ale bylo v souvladu s pozitivní energii..
Reagovat
Krisboy
Tak jestli se obhajoval v tomhle duchu, tak není co řešit.
Reagovat
woody
ano typické dnešní doby, poukazovat se s smát se nékomu druhému, za jeho názory popřípadě víru.
Reagovat
Krisboy
Přidávám se k posměchu. Je to arogantní blb a náboženskej fanatik. Smrtící kombinace.
Reagovat
paddy
Argumentační nonsense

Nejde o víru

Jde o to, že nelze spoléhat na víru při rizikových událostech

Je naivní říct "ochrání mě bůh" a skočit ze skály
Reagovat
steve79
I kdyby se Djokovic nakonec dostal do Australie, tak bude celit obrovske vlne nenavisti.
Reagovat
woody
jj radši zmizet.
Reagovat
FulnekUltras
asi jako příznivec Babiše či Zemana mezi chvilkařskými fanatiky druhdy na Letné
Reagovat
steve79
Tohle jsem nečekal.
Reagovat
woody
V jakém světě to vlastně žijeme. Tenistu vyslýchali dlouho do noci... Je v místnosti, ke ho hlídají dva policisté...

Je tohle vlastně nutné? Až sem jsme se chtěli dostat?
Reagovat
FulnekUltras
když to dva roky zpátky psaly "dezinformační weby", mainstream to samozřejmě ihned označil za hoax - teď onen "hoax" prožíváme v přímém přenosu
Reagovat
Nola
momentalne je vraj na hoteli pre ziadatelov o azyl.... a viza mal v poriadku, s rovnakymi vpustili do krajiny aj inych tenistov, je snad kazdemu jasne, ze viza dostal od AUS na zaklade vynimky, je to spinava politika....
Reagovat
FulnekUltras
smile
Reagovat
Mony
Je to exemplarni případ, na kterém se dělá politika. Pokud je většina společnosti proti, tak vrcholný politik nemůže být klickar, jestli nechce ztratit tvar. Vše záleží na náladě v dané zemi
Reagovat
baba
chudák Djoko,
nechápu, že všichni hážou špínu na něj a on neudělal nic jiného, než že požádal o výjimku a tu legálně dostal.Teď opravdu spíše doplatil na to, že je až tak moc slavný. Jen jednu chybu udělal, neměl to, že dostal vyjímku tak okatě dávat do médií. Spíš se měl v tichosti zabalit a odletět...
Reagovat
Aussie
Tedy spíš jeho právníci. Bude to ještě zajímavé...
Reagovat
Krisboy
Co si o tom myslíš, jako místní? Má to nějakou šanci na úspěch? Podle mě minimální až žádnou.
Reagovat
Aussie
Veřejné mínění je proto Djokovicovi. Ovšem, Nevyšší soud, kam to půjde, je dost nepředvídatelný. Já bych spíš Djokovicovi šanci dával. Ne velikou, ale nějakou. Veřejné mínění se také může změnit. Záleží na tom, jak se k tomu postaví media.
Reagovat
Aussie
proti Djokovičovi
Reagovat
FulnekUltras
globálmédia jsou dnes jedna zaprodaná banda - na druhou stranu, přelévání většiny a menšiny v populaci se děje často lavinovitě na principu nabalování sněhové koule - rozhoduje cca třetina lidí, která dokáže velmi "pružně" měnit názor
Reagovat
Aussie
Souhlasím. Jen bych řekl, že je těch myslících lidí méně než třetina, spíš jen desetina, možná i dvacetina.
Když se kdysi novinář zeptal slavného objevitele a cestovatele po Africe Livingstonea, co by se stalo, kdyby on náhle zahynul, našel by se někdo, kdo by ho mohl nahradit? Odpověď zněla: pokud bude mít výprava aspoň 20 lidí, jeden člověk schopný převzít vedení by se v ní určitě našel.
Poučné.
Reagovat
Krisboy
Mě to připadá, že mu organizátoři nabídli nebo slíbili něco, co nebylo v jejich kompetenci rozhodnout. Pravidla turnaje přeci nemohou být nad zákony země. Podle mě je jednoznačným viníkem AO. Jestli má Srdíčko někoho žalovat, tak Tileyho a spol. Nikoli celníky, policii, úřady, Austrálii.
Reagovat
Mony
Takhle to být nemusí, prostě vyšší instance změnila rozhodnutí nižší, stejně jako empire čárového nebo vyšší soud nižšího soudu. To je normální..
Reagovat
Krisboy
No jistě, ale to si Tiley měl předem sakra ověřit, jestli tohle můžou. Evidentně to neudělal, nebo si prostě myslel, je je papežštější než papež.
Reagovat
Mony
Ona zase takováhle bitva něco pročistí. Overovat spoustu kroku dopředu nejde. Důležité je jít si za svým a nevzdát se.. A ještě není nic prohrano, Nejvyšší soud to rozsekne.
Reagovat
pauloX
Aj stavkove staihli Djokoviča z ponuky tak su si isty, navyše už dropol kurz aj na Medvedeva čo by im isto spravilo velke komplikacie aj by nakoniec Novak hral
Reagovat
Mony
Tohle určitě Nejvyšší soud řešit nebude
Reagovat
Aussie
Zakročil premiér Morrison. Proč? Spadla mu poslední dobou hodně dolů popularita, a tohle je věc, na kterou může momentálně vsadit, že mu ji zvedne. Prostě pragmatik, politik. Ti jsou všude stejní.
Reagovat
FulnekUltras
a přitom oproti skutečným strůjcům kovidhysterie často pouhé figurky
Reagovat
Aussie
k australskému Nejvyššímu soudu. Myslím, že to bude ještě dost zajímavé.
Reagovat
Krisboy
Fraška smile
Reagovat
PetaM
Austrálie předvedla před celý světem, jak si umí sama sobě nas*at do huby. A že jí to hovínko chutná. smile
Reagovat
FulnekUltras
úchylnost kovidfašounů je nekonečná ;-)
Reagovat
Krisboy
Neřekl bych, že Austrálie, nýbrž organizátoři turnaje.
Reagovat
Newcombe
Djoko papá hovínka, ať táhne
Reagovat
Krisboy
Nerozčiluj se, Johnny. Už nejsi nejmladší!
Reagovat
street4
Vsechny 4 GS se hraji v zemich, kde po neockovanych jdou tvrde. Australie nastavila slusny precedens. Pokud se nenaockuje, nejspis dohral.

Jako fanda Novaka stojim za Australii.
Reagovat
tenista08
Jako fanda Federera a tenisu stojím za Djokovičem a všemi odvážnými, neočkovanými tenisty.
To vám covid fanatikům ještě nedošlo, že veškerá covid šaškárna, jíž je povinné očkování neblahým vyvrcholením, tu není kvůli ochraně zdraví lidí?
Všichni tenisté v poslední době nakažení covidem, jsou očkovaní. Ale do Austrálie pustí pouze naočkované, protože to je záruka bezinfekčnosti. Rozum a logika pláče. A svoboda leží na smrtelné posteli.
Reagovat
sprchon
Přesně tak.
Reagovat
FulnekUltras
zdravím! ;-)smile
Reagovat
sprchon
smile
Reagovat
SwissMaestro
souhlas
Reagovat
smazaný uživatel
Pochopitelne su ti 2-3 nakazení očkovaní, ked neockovani ostali doma :)

Ked das do koláča 100 čeresni a 0 visni, červíka najdes vzdy len v čerešni. Objavil si Ameriku :)
Reagovat
tenista08
No, objevil jsem, že si realitu rád překrucuješ nejen v hodnocení tenisu.
Realita je taková, že očkování není zárukou bezinfekčnosti a ani lehkého průběhu. Z čehož se nechá logicky odvodit, že dělení společnosti na očkované a neočkované je nesmyslné.
Reagovat
spaniel
Neni nesmyslny. Neockovani jsou sobci, kteri zahlcuji zdravotnicky system. Dnesni opatreni nejsou kvuli tomu, ze by davala smysl, ale proto aby se donutili k ockovani, jak to ted rekl Macron. Chce je nastvat.
Reagovat
tenista08
A nedělá právě tento přístup ony sobce spíše z očkovaných, kteří se dávají očkovat, aby mohli dělat to, co neočkovaným je zapovězeno?
Ale chápu, ukázalo se, že očkování nefunguje jako stopka šíření covidu, často nefunguje ani jako ochrana před těžkým průběhem, tak je nutné motivovat lidi jinak..
Reagovat
smazaný uživatel
Kamosko, 80% hospitalizovanych su neockovani v krajinach, kde je 50% dospelej populácie zaockovana.

Ty si fakt nevies zratat 2+2?..

Ockovanie v ziadnom pripade negarantuje 100% imunitu, je to prevencia, vsetci antivaxeri maju elementárny problém s prácou s cislami.
Reagovat
tenista08
Kamoško, vypadá to, že s čísly neumíš pracovat ty. Nebo jen papouškuješ bludy "odborníků".
Data z Německa:
Očkovaní snadněji onemocní omikronem než neočkovaní.

Německo, stav vakcinace k 12.12.2021 (-14 dnů+):

28 % neočkovaných
69 % plně očkováno
24 % 3.dávka
8,6 % prodělali

Německo, symptomatické onemocnění omikron do 28.12. (5 117):

21,4 % neočkovaných (1 097)
78,6 % plně očkovaných (4 020)
22,2 % 3.dávka (z očkovaných: 1 137)
2,9 % reinfekcí (ze všech: 148)

https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Situationsberichte/Wochenbericht/Wochenbericht_2021-12-30.pdf
Reagovat
Pe3k
Fakta to není jeho parketa, za to nesmyslné bláboly v tom si libuje smile
Reagovat
peRFect
Netoč se pořád na bezinfekčnosti očkovaných. Každý ví, že i očkovaný se může nakazit a nemoc přenášet. Ale:
u očkovaných se nemoc nerozvíjí do těžkých stavů, takže virovou nálož mají menší a proto i mnohem v menší míře ji roznášejí.
Pokud je u očkovaných nutná hospitalizace, pak se ale dostávají max na kyslík. Ne na UPV, nebo mimotělní.
Vezmu-li statistiku mé věkové kategorie 30-39, pak bylo hospitalizováno za poslední týden 86 pacientů neočkovaných, 19 očkovaných po dvou dávkách a žádný po třetí dávce. Na JIPCE je 8 z těch 86, 1 z 19 a žádný s boosterem.
problém je ale v tom, že těch 86 lidí, je z 37% populace, která není v této věkové kategorii očkovaná, zatímco 37 lidí po druhé dávce je z 55% proočkovanosti, tedy z výrazně větší skupiny. To je holý fakt a s vyššími věkovými skupinami ten rozdíl roste. Tak ze sebe nedělej moulu.
Reagovat
Ondra979
ano, je to tak..antivaxeri jsou proste bud slabsi ve statistice nebo jsou totalne zabedneni, tato data nejdou okecat..ale jim je to jedno, oni si radsi budou lhat dal..fakt chudaci ale jejich volba
Reagovat
street4
Kdyz pomineme, ze ockovany ma mensi sanci se nakazit a mensi sanci sirit virus. Jednalo se predevsim o uklidneni napjate situace v australii, kde kazdy dodrzuje, co se da. A co by tohle bylo za priklad lidem?
Reagovat
tenista08
Ta menší šance očkovaných se nakazit a virus šířit je poslední dobou krásně vidět v nejvíce proočkovaných zemích - nejvíc očkování, nejvíc nově nakažených. Říkám si, jak tlusté klapky na očích musí člověk mít, aby to neviděl.
Reagovat
aligo
Mohl by mě prosím někdo na idnes odemknout tento článek? Děkuji předem smile

https://www.idnes.cz/sport/tenis/naomi-osakaova-navrat-tiskovky-slzy-media-problemy-cile.A220105_160909_tenis_ikuc?zdroj=top
Reagovat
Ela-fon-isi
https://www.idnes.cz/sport/tenis/naomi-osakaova-navrat-tiskovky-slzy-media-problemy-cile.A220105_160909_tenis_ikuc#paywall-locked
Reagovat
aligo
Nevím proč by měl mít jiné zacházení než jiní tenisté a obyvatelé Austrálie... Dost by mě štvalo žít v Austrálii, byť pomalu dva roky v karanténě, nesmět skoro nic, když nemám očkování, ale Novak by mohl všechno... To si o to prostě říkalo a musel s tím počítat...smile
Reagovat
FulnekUltras
věřím, že před 40 lety by ses zdatně oháněl rudou knížkou, stejně jako dnes "bezinfekčností" - a až by ti nějaký tupý šulin nařídil skočit v zájmu kariéry z okna, tak bys rozhodně neváhal, zvlášť kdyby to před tebou udělala spousta dalších smile
Reagovat
aligo
Když myslíš smile je vtipné jak si někdo podle nějakého komentáře myslí, jak dokáže odhadnout lidi, ale pravdě je často úplně jinde smile napsal jsem jen svůj názor a hned jsem komunista smile LoL. To je hold internetová anonymita, každý je hrdina, když není vidět
Reagovat
FulnekUltras
tak hlavně že je aspoň vidět, co jsme oba napsali - na nějaké hrdinství dneska není čas ;-)
Reagovat
blax
Nole si ale za to beztak může sám, ne? Kdyby na sociální sítě nepsal, že dostal výjimku a zažádali o správná víza, tak to nikdo nezjistí. Prostě by přiletěl, na letišti by prošel, novinářům by řekl, že se odmítá o covidu a očkování bavit a hotovo.
Reagovat
Marduch
Stejně by ho především domácí novináři na tiskovkach ugrilovali a možná by to skončilo ještě větší blamazi.
Reagovat
Fandina
,
Reagovat
FulnekUltras
tohle je vůbec to nejlepší, co jsem dnes od tebe viděl ;-)))
Reagovat
Marduch
"I think this was to save face for Australian leadership. The Australian people were outraged he got an exemption, so this was to make Aussie leadership feel big and save face. Hilarious."
A Novak to asi mohl čekat..
Reagovat
FulnekUltras
kovidfašismus zase jednou klasicky zneužil "kolektivní odpovědnost" - jak je to pro totalitní systém typické

a bránit ho tady budou zase převážně jedinci, kteří by za socialismu drželi poslušně hubu a krok ještě mnohem víc než kdokoliv jiný
Reagovat
FulnekUltras
aspoň se to tady OPRAVDU názorově protřídí
Reagovat
majkl005
sorry, napíšu něco, co se plno z vás nebude líbit, ale konečně dostal odplatu za to, jakej dokáže být člověk...jakej dokáže být komediant, herec a zákeřňák...vždy hrál divadlo on, teď si s ním hraje divadlo celý svět a on ani neví jak se do té "hry" dostal...soráč, ale boží mlejny melou pomalu ale jistě smile
Reagovat
Nola
omg, ak si stastny, tak zalez do hajan, otvor sampus a oslavuj... ty ani nechapes, ze toto je politicke divadielko, namiesto toho si sa prisiel sem vyzvracat smile
Reagovat
giovani
Hrôza čo tu ten píše, plné nenávisti. Úbohé.
Reagovat
blax
Ještěže se nehrají tenisové turnaje v zemích, kde musíte při vstupu doložit naočkování na žlutou zimnici (mnohem agresivnější - živá vakcína) smile
Reagovat
smazaný uživatel
Mám :)

Pamatam si prvu noc, citil som sa jak na heroíne. :)
Reagovat
blax
Hej já taky! :D Docela mě mrzí, že to je na celý život, docela bych si dal ten trip znovu.
Reagovat
FulnekUltras
jó Áfrika, to néni jak sa v Bohunicách na infekčním nechat rentgenovat s cigáňatama při žloutence... tež sem to tehdá odmítl, doktory poslal do piče, zalezl zpátky na svou vzteklinovou samotku (postexpoziční kúra obnášela 5 injekcí) a žrádlo mě tam museli dávat pěkně okýnkem ;-)

https://www.drbenc.cz/odborne-clanky/infekcni-zloutenka-typ-a/

https://www.youtube.com/watch?v=DbWqEo1GfSE
Reagovat
RFanousek
co to znamená, 'živá vakcína'? smile
Reagovat
Fandina
=
Reagovat
blax
https://www.ockovaci-kalendar.cz/ockovaci-latky
Reagovat
RFanousek
nejlepší je ta poslední věta tam: "Experimentálně se pracuje i s DNA vakcínami a vektorovými vakcínami."
smilesmilesmile
Reagovat
Nola
k.rva no tak nebude tam hrat, nejak som bola s tym davno zmierena, neverila som, ze sa da ockovat.......ale precedens je to riadny, ked tam letel, dostal vynimku, tak to bude mat isto nejaku dohru, vsetci sme si rovni, ale ini su si rovnejsi, zial nie je Fedex ani Nadal a to tu snad nikto nespochybni, kecy v kleci, snad to vyhra niektori z bratov Murrayovych, prajem im to smile
Reagovat
Ondra979
prave naopak, v tomto pripade plati, ze vsichni jsou si rovni, ani svetova jednicka nema automaticky narok na "zvlastni zachazeni" a obchazeni pravidel. a Fedexe ani NAdala do toho netahej, nemaji s tim co delat a jsou to jen cire spekulace coby kdyby..
Reagovat
smazaný uživatel
Praveze to neni precedens. Povolenie turnaja, neznamená že to povoluje krajina, to dava logiku, ci?
Reagovat
Nola
preco reagujes, ja som bola zmierena s tym, ze hrat nebude, Ondru prehliadnem, ten je posahany naskrz, ale predstav si Rafu v podobnej situacii, zapina ti konecne, alebo si totalne vymlety ako ondrik podo mnou?
Reagovat
smazaný uživatel
Ano. Predstavil som si Rafu.

Ak by nebol ockovany, tiez by ho nepustili. Co si mam este predstavit?
Reagovat
Ondra979
Nola, jsi mimo, ale respektuju to..mas pravo byt mimo, stejne jako ja mam pravo byt vymlety nebo posahany..je to vsechno mozne..a priste reaguj primo na me, kdyz me takto titulujes..vypada to dibvne, dobrou a treba se Novak jeste vrati..on je bojovnik..verim mu!
Reagovat
blax
https://img-9gag-fun.9cache.com/photo/aYrgeo2_700bwp.webp smile
Reagovat
Krisboy
Dost trapné smile
Reagovat
paddy
Reagovat
paddy
Kdo z trojice Djokovič N., Nadal R., Federer R. jako první vyhraje 21. grandslam ve dvouhře?

DJ Oko Witch 1.73 (dříve večer 1.5)
Nadal 2.35

Teď se sází na Rafana, předtím na Djokera...

Jdu na sever a najednou jdu na jih... smile
Reagovat
brixner
Praštim s kotvou, du k nojbugu, nemam signál, dam si pár deka nudlí, furt čekam na signál, du položit kabel, furt neni signál, du se voholit, furt neni signál, sem nasranej a chci jít spát, furt neni signál, Marco najednou řve "Brixiíí, máš signál!", už nechci spát a letim k nojbugu, je jen slabej signál, namířim svojí vobrovitou pěstí na nojbug a - mem signál! A teďkonc tadydle čtu todlencto?? Co to jako má todle qurva bejt?? Jako fakt bez prdele - todlencto sem nečekal!!! Srb nevyhrál, ale ani neprohrál! Fakt teďkomc nevim, co je lepší...
smile

smile
Reagovat
Patik
Keď Nole daroval 25 tisíc pre Austráliu po požiaroch všetci mu bozkávali zadok teraz mu ti istí nadávajú pomaly do špín.. Svet sa v prdel obrátil..
Reagovat
smazaný uživatel
25.000 :)

Australia mu darovala tak 10-15mil. na prize money.

Ty si fakt nepodarok, ty blbeček.
Reagovat
Pe3k
matika základní školy, ale pro tebe španělská vesnice smile tak prozraď jak si přišel na 10-15 mega ať se před spaním ještě zasměju tvojí tuposti...
Reagovat
smazaný uživatel
Minuloročný vitaz dostal 2.1 mil australskych dolárov.

Turnaj vyhral 9krat hoci s mensim prize money. Premeň na americké doláre a Bingoo...Rybár zase utrel :)
Reagovat
Pe3k
Takže 9 x 2 = 10? To byl ten tvůj výpočet smile
Reagovat
smazaný uživatel
Celkove karierne prize money sa udavaju v australskych dolároch?..

Ale chápem, ze velká nasobilka nie je tvoja parketa :)
Reagovat
Pe3k
A ty sezony, kdy tam nevyhrál raději nezapočítáváš vůbec, že? smile
Reagovat
RF46
Darovala...hmm..smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
a já myslel, že se prize money vyhrávajísmile
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, ale v zasade su to peniaze Australčanov, z ktorych daroval zlomok späť Australčanom.
Reagovat
giovani
Závisť je sviňa.
Reagovat
Tiebraker
At táhne ta neočkovaná špína zpátky na Balkán! smile
Reagovat
brixner
Mírni se, čéče! Jestli chceš vidět vopravdovou špínu, pošlu ti trenky jednoho týpka z mý blízkosti, co se koupe tak jednou za dva tejdny, v porovnání s ním je Srb čistej jako slovo Boží!smile
Reagovat
giovani
Si plný nenávisti, odporný chudák. Toto je web pre športovcov nie takéto kreatúry...
Reagovat
paddy
tak by se hrál Wimbledon 2020 a Federer by teď měl 21 GS smile
Reagovat
brixner
Vosobně bych nebyl proti!
Ale W 2019 sem dosud nerozdejchal...smile
Reagovat
RF46
Uz o tom prosim nikdy nemluv...nepis smilesmile
Reagovat
brixner
Chápu a už psát nebudu! Jsou prostě v tenise věci, které mě budou srát už asi nadosmrti, jako třeba Wimbl 1986 nebo i letošní finále USO...
Reagovat
paddy
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Akurat na troch králov. 20-20-20 :)
Reagovat
Pe3k
A ti ostatní co dostali vyjímku co?
Reagovat
jackiec
NoVAX djokofič hoď foto jak odletáš????????
Reagovat
Ela-fon-isi
Už vidím jak Srďjan vyhlašuje Austrálii válku.smile
Reagovat
Ondra979
tak kouknul jsem na sport a je to strasna sranda, jak to udajni anticovidfasisti a bojovnici za "Svobodu" nedavaji..ti maj dobre vymleto,ale zabava je to vyborna, ono vlastne i tady :)
Reagovat
RFanousek
Tak samozřejmě že sympatie každého normálního člověka jsou na straně Djokoviče, a je jedno jestli mě nazveš tak nebo onak. Tohle nálepkování různými jmény já vůbec miluju.
Reagovat
Ondra979
tak to je velmi laciny argumentacni faul a navic nepravda. kdo urci co je normalni? a o to ani nejde, jednak Djokovic tohle z hlediska sympatii rozhodne nevyhral, to je jista vec, byt samozrejme priznivce si najde a o to jsou ukricenejsi a jejich argumenty absurdnejsi. ale ani kdyby vas bylo vic, coz neni, tak jde o to, ze je to naprosto v poradku, nesplnil pravidla, tak musi jet dom...neni na tom nic divneho..prave naopak
Reagovat
Ereinion
ok, kdyby se to samý stalo v Číně nebo Rusku, taky bys říkal, že je to naprosto v pořádku?
Reagovat
Ondra979
nestalo se, takze tezko rict, zalezelo by na konkretni situaci a jak by byla nastavena pravidla..cinsky rezim nemam vubec rad, ale jsem zvedav jak si poradi s olympiadou..asi tobude prisne, uvidime
Reagovat
RFanousek
prý argumentační faul smile
Reagovat
Ondra979
no jiste..nebo ty a ostatni se stejnym nazorem na vakciny a Djokovicovo pocinani jste snad nejaci arbitri toho, co ma byt normalni?? mozna si to myslite, ale pak jakakoli diskuse opravdu ztraci smysl..
Reagovat
RFanousek
To ne, mě pobavilo to slovní spojení. Pamatuju si, že na VŠ se to bralo, ale v životě by mě nenapadlo, že to uvidím někde v běžném životě.
Reagovat
Ondra979
na jake VS - VS zivota? argumentacnich faulu je mnoho druhu, a bezne se pouzivaji, at uz zamerne, nebo ne, napr k odvadeni od hlavniho tematu, zkresleni validnich argumentu nebo jejich popreni nejakymi smyslenymi nebo nerelevantnimi protiargumenty, osobnimi utoky ad hominem a spousta dalsich technik..napr "my jsme ta vetsina, ktera je v pravu nebo ma pravdu" atd..neni to nicim podlozene a neni jasne, kdo jsme my atd..
Reagovat
RFanousek
Nikoliv, na FF UP. :)
Nemusíš vysvětlovat co to je, pamatuju si to dobře.
Reagovat
RFanousek
a co když seru na jejich deb*lní fašistický pravidla... Měli jim ten turnaj vzít
Reagovat
smazaný uživatel
Kamosko, na turnaji mozu hrat len ockovaní.

Absolútne stupidne jednoduché pravidlo, ktoremu rozumie snad aj Petrik.

Rovnake pravidlo zrejme plati pre vstup do krajiny. Je Djokovic ockovany?..Nie je.

Podla mna je rezultát jasny ako facka.
Reagovat
RFanousek
a právě proto jim měli turnaj vzít
Reagovat
smazaný uživatel
Alebo preto, ze jazdia napravo. Preco nemas problém v tomto sa prisposobit a respektovat ich pravidlá?...

Alebo budes jazdit aj tak nalavo?...
Reagovat
RFanousek
ty přirovnání s automobilismem už jsou fakt ohrané a dost pokulhávají
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ale na kurtu tam stojí normálně, ne?smilesmile
Reagovat
Pe3k
ježiš ty si dement smile
Reagovat
smazaný uživatel
Pomoc Djokovičovi nabídl srbský prezident Aleksandar Vučič. "Řekl jsem našemu Novakovi, že je s ním celé Srbsko a že naše úřady dělají, co mohou, aby to obtěžování nejlepšího tenisty světa okamžitě skončilo," uvedl Vučič v prohlášení na Instagramu.

To je ako podpora vsetkych hlodavcov na boj proti Grizzlimu :)

Srbsko moze kricat ako chce, ale stále je to Srbsko.
Reagovat
blax
Morrison už určitě brečí strachy v koutě :D Co udělají pokud Nole fakt nebude hrát? Vyhostí diplomaty? Aby se spíš Srbové nedivili, že to bude naopak za tyhle prohlášení.
Reagovat
Ondra979
jj asi tak..australani se z nich nepo...mimochodem ten Vucic, to je ten, co libal tu cinskou vlajku na letisti, a kamosi se taky s agresorem putlerem..a kamosi bohuzel i s nasi hradni oblodou..nastesti uz za rok vypadne, uz aby to bylo!
Reagovat
FulnekUltras
ty máš fakt dost
Reagovat
lexikon
Srbsko. Poslední světélko bývalé Jugoslávie. Jeden z mála historických států a ne uměle vykonstruované jako skoro celá Evropa :)
Reagovat
blax
A jeden z nejzaostalejších států Evropy dost pod vlivem Číny a Ruska. Gratuluju smile
Reagovat
lexikon
To nic nemění na tom že je to historický stát a proč je ve stavu jakém je by bylo na dlouhé povídání (psaní).
Reagovat
.vorlik.
Alespoň někde fungují zákony a ctí se pravidla. Kdybych já a kdokoliv jiný přiletěl do Austrálie nebo kamkoliv jinam se špatnym dokumentem, vůbec se se mnou nebudou bavit. Měli se snad posadit na prdel z Djokoviče? Ne. Neměli by se posadit na prdel z nihoho.
To, že jste hvězda, nebo veřejně známa osobnost, vám nedává větší práva než ostatním. Stejný to bylo s tim očkovánim. Nechápu, že Djokovič dostal nějakou retardovanou výjimku. Tak to nařízení měli zrušit a pustit tam všechny...
Reagovat
marekv
smile
Reagovat
blax
smilesmilesmile
Reagovat
SwissMaestro
Retardovanou výjimku? Takže si ten hnus má do sebe píchnout každej kdo kvůli zdraví nemůže?
Reagovat
blax
Vypadá to ale, že v tomhle přesně je ten problém. Že Nole prostě nedoložil, že má zdravotní důvod pro nemožnost očkování a je to pouze o jeho přesvědčení a volbě (což je samozřejmě v pořádku, ale Austrálie je prostě nejtvrdší stát na světě ohledně covidu a nesere se s nikým) a neříkám, že to je dobře.
Reagovat
.vorlik.
Pravidla byly jasně daný pro všechny - buď vakcína, nebo nejedeš na AO. Proč by měl Novak dostat výjimku a někdo jiný ne? Nedává smysl. Prostě buď se tam pustí všichni, nebo budou mít zákaz všichni bez vakcíny...

... mimochodem zrovna Nole určitě nemůže ze zdravotních důvodu absolvovat vakcinaci. Vyhrál 20 GS, zdravej jak kůň, ale velmi dobře tolerovanou vakcínu by nezvlád. Tak určitě. Ale to je vedlejší. Hlavní je to, co jsem psal v 1. odstavci.
Reagovat
Pe3k
Vyjímku dostalo více hráčů, nejenom Djokovic.
Reagovat
smazaný uživatel
Kto napriklad?..:)

A teraz nastane ticho :)
Reagovat
Pe3k
Tiley: Výjimku dostali i další sportovci
Podle ředitele turnaje Craiga Tileyho uspěli s žádostí o zdravotní výjimku také další sportovci, kteří o ni požádali. Konkrétnější ale nebyl.

"Každý sportovec, který cestuje do Austrálie, musí být prokazatelně očkovaný, nebo musí zažádat o zdravotní výjimku. A v případě tenistů je to ještě mnohem přísnější, než u kohokoliv jiného," uvedl Tiley.

"Žádosti 'naslepo' posuzují na sobě dvě nezávislé lékařské komise. Nikdy neví, kdo je žadatelem. Důvod udělení výjimky zůstává soukromou zaležitostí. Je to jen mezi porotou a žadatelemm" vysvětloval Tiley.

Jako vždy trolo z Petržalky úplně mimo realitu...smile
Reagovat
smazaný uživatel
Cize nedokazes odpovedat. Tak ako sa čakalo. :)..

Šáša :)
Reagovat
blax
No a kdo teda konkrétně? Nezjistíme. Proto Nole neměl nic říkat, měl prostě přiletět a nic neřešit. Veřejnost by si mohla myslet, že je naočkovaný, jen o tom nechce mluvit. Ale on to prostě na ten instagram musel napsat.
Reagovat
lexikon
Opravdu si myslíte že Djokovic měl nějaký špatný vízo, že si takovouhle důležitou věc neohlídal. Tohle byla předem připravená komedie :)
Reagovat
FulnekUltras
smilesmilesmile
Reagovat
RFanousek
smilesmilesmile
Reagovat
blax
Viz. Forhand
Od: Kozoroh
No1e má nějakého Morrisona u prdele :-)
https://i.ibb.co/ys6zzMD/20220105-111334.jpg

Asi by bylo fajn si uvědomit, že ne sportovci, ale politici řídí státy, než přijdu s těmito velkohubými prohlášeními smile
Reagovat
smazaný uživatel
Ved toto :)
Reagovat
SpacialRecognition
vyhrála. Gratuluji australským federálním úřadům, s antivaxxery se nesrat.
Reagovat
FulnekUltras
na co si to tady hraješ, ty farmakofašistická sračko???
Reagovat
smazaný uživatel
Novak asi necestuje v economy a 20hod v lietadle pre neho nie je to iste ako pre nás. Ale aj tak :)

Vtipné..:)
Reagovat
peRFect
Počuaj,a jaký je problém vybavit nové vízum?
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem. Nikde nepisu, ci existuje vizum, kde deklarovat dovod vynimky nemusi. To je zaklad. Vsade pisu, ze ma len nespravne vizum.

Nevedeli mu spravne vizum odfaxovat?..Podla mna to nebude take easy, ale stále sa priklanam k nazoru, ze Djokovic na AO startovat bude.
Reagovat
Pe3k
lol
Reagovat
Holahej
..z tisku..
Ovšem stále není jasné, jestli to pro něj znamená nemožnost startu na grandslamu v Melbourne. Teoreticky by mohl stihnout požádat o správné vízum, turnaj začne 17. ledna.

Pak by ještě musel doložit oprávněnost své výjimky z povinného očkování pro všechny účastníky, nyní se totiž ani nedostal k orgánům, které se posuzováním měly zabývat. Spekuluje se, že Srbovi pomohlo, že covid-19 prodělal v posledních šesti měsících.

Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/novak-djokovic-ockovani-vyjimka-australie-reakce-padouch.A220105_123609_tenis_ikuc
Reagovat
paddy
nejde o vízum, ale že musí doložit důvod výjimky, to může být těžší smile

vízum mu zrušili, takže problém asi nebyl ve vízu, ale v nesplněných požadavcích
Reagovat
Pe3k
vízum mu zrušili, takže problém asi nebyl ve vízu ?
Reagovat
paddy
jestli umíš anglicky, tak si přečti twitter nahoře smile

řidičák je bez techničáku k ničemu, stejně jako vízum, u kterého musí doložit další formality
Reagovat
Pe3k
To nepopírám, jen jsem zkopíroval nesmyl co jsi ty napsal...
Reagovat
smazaný uživatel
Neumí.

Ale kapra by chytil vačšieho. Škoda, že mu je to prd platné :)
Reagovat
Patik
No už to vidím ze keď tam nebude a niekto to vyhrá..tak prvé čo sa bude hovoriť ze keby tam bol Djokovič tak by to ten druhý nevyhral..stale tam má právnikov takže ešte nieje asi nič stratené..pravdepodobne pôjde domou len na otočku.. Nech mi nikto nehovorí že cesta vedie len cez vakcínu..
Reagovat
paddy
stáhla tip na účast Djokoviče a kurzy na vítěze jsou dokonce bez něj (před hodinou 2,4)

nenechte se napálit, ale ještě přijede, takže všechny kurzy se zhorší

Medvedev D. 2.2
Zverev A. 3
Sinner J. 8
Tsitsipas S. 9.5
Nadal R. 10
Berrettini M. 13.5
Rublev A. 16.5

a výběr z hroznů
Jyrka 800
Reagovat
Ereinion
na tipsportu se dokonce dalo před pár hodinama vsadit, že Djokovič nevyhraje za 1.67...nějak jsem ale nakonec ze sympatie k němu nevsadil, kdyby se tam náhodou dostal smile
Reagovat
lexikon
Jak jsem psal. Krásně ho nalákali do pasti, vykoupali mu v tom čumák a nazdar. Covid reklama jak vyšitá.
Reagovat
RF46
tezko rict...
Reagovat
FulnekUltras
je ovšem otázkou, zda se ve výsledku neobrátí právě proti kovidfašismu - tahle událost bude mít globální ohlas i dopad
Reagovat
Marduch
Spíš ne, Austrálie si prostě do ničeho kecat nenechá, viz treba řešení migrační problematiky.
Reagovat
FulnekUltras
migrace je přece jen něco dost jiného - i jinak vnímaného
Reagovat
Ereinion
Jako upřímně věřím, že pokud by Novak nenapsal, že dostal výjimku, tak by se do Austrálie dostal...bohužel v takovém světě dnes žijeme. Souhlasím, že open éra tímto končí, další GS budou nejspíš v tomto následovat
Reagovat
smazaný uživatel
Počuj fakt ne. Na letisku to funguje fakt tak, ze buď máš spravny dokument alebo nemáš. Dostal by sa do krajiny jedine cez pochybenie, ktoré evidnetne nenastalo. Melbourne nie je Sliač ani Ostrava, že nejaký obstaróžny vrátnik na okienku nevie, čo má robit.

V Amerike deto, ked prides a nemas spravne vizum, nikto sa tam s tebou nepára a na päte otočka domov. V podstate to všetko dáva logiku. Otazka je, ci existuje vizum, kde nemusi Novak dokladovat dovod vynimky, lebo evidentne ho nemá legitimny. Byt celiaklik je blbost, alergia na vakcinu je vylúčená s touto diagnozou.
Reagovat
Ereinion
jo ale kdyby dopředu nevyhlašoval, že má výjimku, tak by se za něj třeba postavili lidi z AO nebo z Victorie, protože by ten proces byl v tichosti...takhle se z toho ale stala politická záležitost, vyjadřoval se k tomu premiér a ministři a veřejně říkali, že by měl vypadnout apod. To se pak vízum na letišti dává těžko
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, Novak odpiskal zapas este v Belehrade. Myslel si, ze s letenkou a vynimkou je safe, ale narazila kosa na kameň...
Reagovat
Ereinion
tohle ale prostě z jeho pohledu mělo jen špatná řešení...tu výjimku by stejně neutajil a kdyby to prasklo během turnaje, tak by to bylo asi taky hodně zajímavý...takže si asi řekl, že to zveřejní rovnou, ale to se nakonec ukázalo jako naprostej disaster
Reagovat
Pe3k
Tím vlastně goat debata zůstane zacyklená navždy, protože Big 3 mají všichni po 20 a další gs se už mezi těch 20 nemůžou počítat, jelikož se jedná o novou éru tenisu.
Reagovat
RFanousek
Každopádně covid totálně podělal tenis, začalo to rušením turnajů, samozřejmě hlavně Wimbledon, a pak další a další klacky pod nohy a tohle je poslední tečka. Veškeré statistiky budou kvůi covidu lehce diskutabilní
Reagovat
Tomas_Smid_fan
to už nebude jen lehce diskutabilní...
Reagovat
Ereinion
pokud to zůstane na 20-20-20, tak to bude hodně vtipný, ale v tom případě by byl Djokovič jasnej GOAT open éry, i když rozhodně nejsem jeho fanoušek...svým způsobem by měl podobnou pozici jako Laver, kdy se u něj taky spekuluje, kolik GS mohl ve skutečnosti mít
Reagovat
smazaný uživatel
Ako moze byt niekto pri 20-20-20 GOAT a dokonca jasný?..
Reagovat
Ereinion
faktem je, že dnes má prostě z Big 3 nejlepší stats Djokovič...mimo GS to jsou počty týdnů na č.1, má všechny Masters, Turnaj mistrů vyhrál myslím 5x apod. Fedex už asi nic nepřidá a Rafa má prostě příliš trofejí z antuky a v těch ostatních statistikách zaostává...aby se o něm dalo mluvit jako o GOATovi, tak by u mě potřeboval aspoň ještě nějakej grandslam mimo RG, plus celkové vedení nad Djokovičem aspoň o 2-3 GS
Reagovat
Ereinion
samozřejmě Djokovič měl haluz, že spoustu GS vyhrál hodně těsně, ale na to se historie neptá, stejně jako na Nadalova zranění
Reagovat
Pe3k
chudák Rafa, těch 0 operací mu dalo ale zabrat...vlastně byl už 5x na transplantaci vlasů smile
Reagovat
smazaný uživatel
Mimo GS su vsetko podriadene a doplnkove statistiky prave voci GS.

Vsetkych zaujimaju GS, zvysok su oriešky.
Reagovat
kolapse
svět se změnilsmile
Reagovat
RFanousek
...první věta z Pána Prstenů? smile
Reagovat
RFanousek
dá se očekávat, že Austrálie bude mít stejné podmínky i v následujících letech a bude tedy Djokovic do konce kariéry bojkotovat svůj nejlepší GS?
Reagovat
smazaný uživatel
tak aspon je sranda..:)
Reagovat
Ondra979
tak aspon je sranda..:)
Reagovat
Dobry-den
A mně zrovna došel popcorn. smile
Reagovat
jackiec
Ocas zůstane ocasem, snad ho nepustí ani na ostatní slamy, podělaný ze dvou injekcí.
Reagovat
RF46
o rok pozdeji - podelany z kastrace..
o dva roky pozdeji - podelany z lobotomie..
o tri roky pozdeji - kvuli jedny noze tolik nadela...
Reagovat
RFanousek
Tak to jsou přesně ty typy komentů u kterých si řeknu že psal totální deb*l
Reagovat
turista
smile
Reagovat
FulnekUltras
o existenci podělaný a slepě opíchaný poslední zaměstnanec právě promluvil
Reagovat
paddy
pocit jako když jedeš na chatu z Bělehradu do Melbourne a zapomeneš klíče smile

jako děda Simpson
https://www.youtube.com/watch?v=UkJehlr1tEw
Reagovat
smazaný uživatel
45Od: Kozoroh
No1e má nějakého Morrisona u prdele :-)
https://i.ibb.co/ys6zzMD/20220105-111334.jpg

Fotka po příletu Novaka do Austrálie.
Reagovat
smazaný uživatel
Čaka sa na fotku z odletu :)
Reagovat
RFanousek
Tak že buď bude hrát nebo že nebude hrát, o tom se spekulovalo dlouho. Ale že tam poletí a oni ho pošlou zpátky, tohle asi nenapadlo vůbec nikoho. Největší sportovní příběh roku se neodehrává na kurtech ale právě na letišti v Melbourne na samém začátku roku. Jsem velmi zvědav na další dějství.
Reagovat
kolapse
zkurvenej covidfašistickej svět smile do piče s austrálii
Reagovat
SwissMaestro
Vítěz AO nebude mít absolutně žádnou váhu. Fraška. Tohle není o sportu či zdraví, ale politice. Zrušit AO a přesunout je jinam. V Austrálie ať vychcípaj třeba. To by byla tečka!
Reagovat
RF46
Popravde nemuzu uverit, ze se toto opravdu deje...smile
Reagovat
ipko
dovidajn pán Bezlepkovičsmile
Reagovat
peRFect
Tak zrovna vízum není problém ne?V jugošce dá otočku a prvním tupolevě zpět do aussie.Ale ta výjimka,ach ta výjimka.Každopádně je to dnes legranda.
Reagovat
jackiec
Táhni do Srbska i s těmi zfalšovanými dokumenty, nejzdravější sportovec na světě
Reagovat
RFanousek
ty o tom víš velké kulové
Reagovat
Pe3k
o5 se jedná o fandu Nadala...
Reagovat
RFanousek
lol
Reagovat
Pe3k
fakt
Reagovat
SwissMaestro
Pro mě AO ani nezačne, toto bojkotuji a věřím, že tohle budou velké soudy....
Reagovat
gigin
Reagovat
gocii
Lol čim jako? Že neumí ani za pomoci týmu zažádat o potřebné vizum?
Reagovat
gigin
Letěl tam poprvé, stane se no.
Reagovat
Ela-fon-isi
smile
Reagovat
FulnekUltras
morální rozhodně
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist