Djokovič: Na antuce jsem jako doma

21. 5. 2008, 11:01
Aktuality 7
Světová trojka Novak Djokovič sice dosáhl největších úspěchů na rychlých površích, to ale neznamená, že by si před French Open méně věřil. Srbský tenista před nedělním startem Roland Garros vzkázal soupeřům, že se i na antuce cítí jako doma. Právě na červených kurtech totiž v rodné zemi začínal.
Profily hráčů
Novak Djokovič

"Vyrostl jsem na antuce. V Srbsku je devadesát procent kurtů antukových, takže každé léto jsem hrál spoustu turnajů na tomto povrchu," řekl Djokovič.

Momentálně je na třetím místě světového žebříčku, ale s přispěním triumfu na Australian Open vede pořadí podle letošních výsledků. Na antuce vyhrál turnaj série Masters v Římě a své kvality potvrdil i minulý týden v Hamburku, kde po tříhodinové bitvě v semifinále podlehl trojnásobnému vítězi French Open Rafaelu Nadalovi.

Rodák z Bělehradu, který ve čtvrtek oslaví jednadvacáté narozeniny, se chce stát všestranným hráčem. "Pracuji na tom a zatím jsem poměrně spokojený se svými pokroky. Hodně jsem zlepšil voleje a jsem schopen měnit rytmus hry, což je pro Roland Garros klíčové," uvedl.

V posledních dvou letech na pařížské antuce vypadl vždy s Nadalem, v roce 2006 proti němu neuspěl ve čtvrtfinále, loni v semifinále. Tentokrát do turnaje vstoupí s prvním grandslamovým titulem v kapse a vírou, že je schopen porazit kohokoliv. Nevadí mu ani tlak spojený s jeho postavením ve světovém žebříčku. "Ve většině zápasů jsem favoritem, ale ta role se mi líbí. Je to pro mě něco nového. Je to výzva a zatím se s tím vyrovnávám docela dobře," pochvaloval si.

ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
myslim si ze je docela dobrej ale na nadala na antuce proste nema federer de dolu vodou myslim ze tenhle rok vyhraje nadal i french open i wimbledon pac na trave je nadal taky hodne dobrej a federer no nevim myslim ze ted momentalne je nejlepsi nadal a asi predbehne i rogera v ranku a pak zanim je djokovic a az pak je federer
Reagovat
smazaný uživatel
Nauč se česky!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Je mi toho blba líto... Pravda, odvaha mu nechybí, ale pokora (u Rogera samozřejmá) mu chybí. Vím, že favorit by měl být dravý, ale vykřikovat po jednom vyhraném granslamu, že už teď je nejlepší, je při nejmenším předčasné. Nicméně doufám, že ještě dlouho zůstane "jen" světovou trojkou! "Rafu" a už vůbec ne "FEDEXE" by neměl sesadit nějakej pitomec, musí to být skutečná osobnost. navíc Rafa stejně příští sezónu pověsí raketu na hřebík kvůli kolenům :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Náhodou hraje výborně, a Nadal jenom umí běhat po antuce a jak přijde na tvrdý povrch tak je lama.
Reagovat
smazaný uživatel
jestli myslis ze nadal umi jen behat na antuce tak jaktoze posledni dva roky byl ve finale winbledonu a minuly rok ho i malem vyhral? ty blbe
Reagovat
smazaný uživatel
Mas uplnu pravdu
Reagovat
smazaný uživatel
Ten Djokovič aby se furt nechválil, uznávám ,že hraje dobře, ale zatím toho tolik nepředvedl, aby musel říkat, jak dobře hraje.Až vyhraje na antuce to co Nadal a na betonu to co Federer ať si říká, co chce.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist