Djokovič nebude obhajovat titul na Masters v Paříži. Ukončí sezonu na Turnaji mistrů?

VČERA, 20:58
Aktuality 8
Novak Djokovič bude teprve potřetí v kariéře chybět na halovém Masters 1000 v pařížské hale Bercy, které loni už posedmé ovládl. Sedmatřicetiletý Srb se tak letos může představit už jen na Turnaji mistrů, pokud v nadcházejících týdnech nepřijde o pozici mezi osmičkou nejlepších a projeví pak zájem o start v Turíně.
Profily hráčů
Novak Djokovič (© Costfoto / ddp USA / Profimedia)

Od roku 2005 hrál Djokovič na posledním Masters sezony v Paříži celkem sedmnáctkrát a devětkrát to dotáhl až do finále, loni posedmé triumfoval. Dosud se nezúčastnil jen ročníků 2017 a 2020.

Letos vzhledem k věku a také kvůli operaci kolena absolvoval jen 10 turnajů a poprvé od roku 2017 sezonu zakončí bez grandslamové trofej. Přesto svůj největší letošní cíl splnil, když dva měsíce po chirurgickém zákroku získal olympijské zlato.

Navíc dál drží postupové místo (6.) v bojii o Turnaj mistrů, který v posledních dvou letech a celkem sedmkrát vyhrál. Už dříve ale avizoval, že o udržení pozice bojovat nebude a účast na prestižním turnaji není jeho prioritou. Určitě se nepředstaví na dvěstěpadesátce v rodném Bělehradu.

"Upřímně, Turín není vůbec mým cílem. Nebudu o účast bojovat. S těmito turnaji jsem do konce kariéry hotov," řekl sedmatřicetiletý Srb. "Mojí hlavní prioritou je v tuto chvíli reprezentace a grandslamy, vše ostatní je méně důležité," přiznal majitel 99 titulů.

Naposledy se představil na lukrativní exhibici v Rijádu, kde podlehl Janniku Sinnerovi a v zápase o 3. místo porazil loučícího se Rafaela Nadala. O pár dní dříve se Sinnerem prohrál ve finále tisícovky v Šanghaji.

A nyní to vypadá, že se vítěz rekordních 24 grandslamů představí znovu až v lednu na Australian Open. Nebo snad ještě zatouží po Turnaji mistrů?

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
srnecek
Už tam cítim to pozvoľné lúčenie sa....
Nie že by na to nemal, pokiaľ sa mu vyhnú vážnejšie zdravotné komplikácie, rok, možno aj dva, by vedel potiahnuť. S úrovňou, s ktorou by stále miešal karty na GS, minimálne do druhého týždňa turnaja. Lenže - definitívne rozlúčenie sa s Rafom, získanie zlata v Paríži, vedomie, že na top hru Jannika a Carlosa nemá zbrane (ťažšieho kalibru) - to všetko dokopy s opotrebením v kolotoči viac ako 20 rokov profi tenisu mu jasne hovorí, že trhať sa nie je kam. Keď vyjde nejaký GS - okolnosti - a dostane sa do SF, resp. F, a bude ešte bojovať o 25-ku, podľa mňa to už berie ako bonus. Kvôli ktorému už nepodriadi všetko. Ale keďže by bola blbosť skončiť náhle (bez zranenia), a s formou, s ktorou stále patrí medzi špičku, tak to rieši takýmto spôsobom. A uvidí, ako to bude fungovať....
Reagovat
No-le
Tak především ho uvidíme ještě v Malaze na finále DC. I když tam Srbové podle mě moc šancí nemají.
Reagovat
Patik
Ak chce získať nejaký GS v tejto fázy kariery podľa mňa by bolo dobré držať si zápasovú prax a formu až do Austrálie..alebo teda poctivý tréning a prípravné turnaje v Austrálii..každopádne nevypadnut z kolotoča lebo ako stary dedo už tam nikdy nemusí zvládnuť naskočiť.
Reagovat
Krisboy
Vydrž do Melbourne. Tam to sfoukne obojí najednou a bude od něj klid.
Reagovat
Krisboy
Samosebou mělo být dolů pod coma.
Reagovat
com
Reagovat
Krisboy
Prostě už na pouťáky kašle. Zajímá ho jen 25.
Reagovat
com
Mel si jet pro stovku do Belehradu a skoncit smile Pochybuju, ze v pristim roce nakej GS jeste ziska
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist