Djokovič odmítl test na doping. Hodinu a půl před zápasem? Měly by být nějaké hranice, zuřil

25. 11. 2023, 11:52
Aktuality 46
Světová jednička Novak Djokovič se před čtvrtfinále Davisova poháru odmítl podrobit zkoušce na doping. Srbskému tenistovi se podle listu Marca nelíbilo, že antidopingoví komisaři přišli hodinu a půl před zápasem.
Profily hráčů
Novak Djokovič (© Profimedia)

"Něco takového jsem ještě nezažil," řekl Djokovič, který si ve čtvrtfinále s Cameronem Norriem z Velké Británie poradil dvakrát 6:4 a zajistil týmu výhru 2:0. Dnes se Srbové v semifinále utkají s Itálií.

"Přišli za mnou hodinu a půl před zápasem, kdy už se připravuji na utkání a nemám čas myslet na to, abych odevzdal krev nebo moč. Tak jsem se s nimi pohádal, protože něco takového jsem během dvacetileté kariéry nezažil," dodal.

"Komisař si pak sedl do rohu a hodiny mě sledoval. Je to neuvěřitelné. Vždycky jsem se kontrol zastával, ale ne před zápasy. Nemám co skrývat, ale měly by být nějaké hranice," přidal Djokovič.

Vítěz rekordních 24 grandslamů se nakonec kontrole podrobil po zápase, ve kterém si v Davis Cupu připsal 21. singlovou výhru v řadě. Podle listu Marca jsou však předzápasové kontroly na akcích ITF běžné a kapitáni všech osmi účastníků závěrečného turnaje Davisova poháru o tom byli předem informováni.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

46
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Fransoas
Djokovič - pokud tvrdí,že dopingové zkoušky mu u jiných nevadí a nemá-li on sám z tohoto určité obavy nerozumím jeho reakci. On neni žádný sportovní bůh. Je ale možné,že si na něj hraje. Dovoluji si tvrdit,že opět se ukázal v pravým světle.
Reagovat
turista
Asi nepamatuješ Connorse, McEnroea a Lendla. Ne všichni byli takoví gentlemani jako Borg a Federer.
Reagovat
Fransoas
Pamatuji je všechny tři.Pravděpodobně největší bouřlivák byl právě McEnrou - po něm klidně mohl být Connors. Lendlovy se přezdívalo Ivan hrozný - tušim,že to právě tvrdil John - dokonce se o něm zmiňoval v jednom přenosu na Eursportu. Nevim že by Lendl byl výrazný bouřlivák,ale byl to velký dříč.
Reagovat
turista
Lendl byl velký dříč to ano. Ale když se rozhodl se s někým nebavit tak ho odpalkoval tak jako nikdo jiný.
Reagovat
Kandinsky1
Tak o některých komisařích je známo, že to jsou naprostý psychopati a narodit se o pár desítek let dřív a na správném místě, tak by udělali velkou kariéru třeba v gestapu.
Reagovat
turista
No je podivné, že ho tak dusí zrovna ve Španělsku. Byl jsem tam 5x a nikdy mě nijak tam nikdo nedusil. Španělé jsou pohodáři. Své sportovce kontrolují málo a jsou poměrně benevolentní. Asi jsou naštvaní, že jejich tým není v závěrečné části DC. Srbsko pak poslouží jako hromosvod.
Reagovat
Carter
Ale tí dopongovi komisári nemusia byť vôbec spanieli.
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
McBorg
Šašek ťa ráno obúva,platia ťa anglickí bubeníci?
Reagovat
RFanousek
Musím říct, že s ním soucítím. Já mám při braní krve z žíly obvykle mdloby, studený pot, třes... nesnáším to. Potřebuju potom nějaký čas na hlavně mentální zotavení a je pro mě nepředstavitelné se potom začít rozcvičovat na nějaký sportovní výkon.
Pokud to má stejně, tak ho chápu.
Reagovat
Patik
Co je fajnový keby robil niekde v závode tak musí fúkať na vrátnici a nie hodinu pred šichtou.. Ale rozumiem pokiaľ to za 20 rokov nezažil špičkový atlét tak asi nieje prekvapivé ze mu to narúša jeho dlhoročnú rutinu pred zápasom..tiez by som to asi minimálne ohundral.
Reagovat
Pe3k
K vůli tomu přijde o 20 gs
Reagovat
sanjasin
Podľa mňa má Novak pravdu, pripravuje sa na zápas, aby podal čo najlepší výkon, záleží mu na tom a dopingoví komisári prídu tesne pred zápasom. To nie je fér prístup. Otázka je však, aké sú presne pravidlá, či to je dovolené.
Reagovat
sanjasin
resp. napríklad môžu prísť maximálne 3 hodiny pred zápasom.
Reagovat
aligo
Je to naprosto nezná praxe
Reagovat
Kozoroh
Ne na nejvyšší úrovni. Argumentovat odběry krve těsně před zápasy na akcích ITF, když tu mluvíme o světové jedničce a držiteli GS rekordu je mimo mísu.
Reagovat
aligo
Aha, takže dvoji metr, to sportu vždy prospěje jedni můžou, ale chraň aby měl i Djokovic
Reagovat
Fransoas
Je to tak ,jak jste to prezentoval !
Reagovat
Fransoas
S držitelem GS rekordu to nemá nic společného. Kdyby byl někdo mezi 50-100 místem na rankingu - bylo by taky mimo mísu,jak uvádíte ?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A člověk by řekl, že snad víš, že DC patří k ITF akcím
Reagovat
Kandinsky1
Opravdu, kolik tenistů bylo letos kontrolováno 1,5 hodiny před zápasem ?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ano, taky by mě to zajímalo.
Reagovat
aligo
Novak se nám nějak rozarogantnil na DC
Reagovat
Kozoroh
To spíš ty jsi nevynechal příležitost si kopnout.
Reagovat
aligo
Jo jo, to jsem přesně já, je vidět, že mě znáš to, že se mi někdy nelíbí hvězdné manýry určitých hráčů a hraček, neznamená, že si kopu
Reagovat
srnecek
Ale napísal si to presne - určitých....
Reagovat
aligo
Ano, protože ne všichni ty hvězdné manýry mají
Reagovat
aligo
To je třeba rozlišovat
Reagovat
srnecek
a Djoko je typický predstaviteľ šaška s hviezdnym maniermi...trochu triezvosti....ľudia, nemusíte ho mať radi, môže vám byť pokojne nesympatický, ale nepriživujte si svoju frustráciu na hlúpostiach. Lebo - aj keď sa to nepočúva dobre - 9 z 10 negatívnych komentov je založených na otvorenej, alebo skrytej frustracii. Samozrejme z môjho pohľadu na veci.
Reagovat
aligo
A to jsem napsal kde? že "je typický predstaviteľ šaška s hviezdnym maniermi" ? Prostě se mi tenhle postoj nelíbí a to jsem napsal. Když je to u ostatních hráčů na DC běžné, ale Djoker odmítne a pohádá se, tak jsem napsal, že se mi to nelíbí a že mi to přijde arogantní přístup Uznávám ho za všechno co dokázal a většinou se k němu nevyjadřuji, ale tohle mi přijde podivné, tak jsem to napsal. Toť vše
Reagovat
aligo
Už ten jeho exces na kurtu s diváky. Vždy se hádal s diváky a měl pravdu i tady ji měl a byl v právu, ale přišlo mi, že to trochu přehnal, proto jsem napsal, že na DC trochu zarogantněl. V poslední době mi přišlo že se snaží být více pozitivní, ale tady mu to trochu uteklo
Reagovat
srnecek
Skôr si myslím, že mu je už jedno, čo si o ňom ľudia či médiá myslia a prejavuje sa prirodzenejšie. Top diplomacia to samozrejme nie je, ale asi mu to už nevadí.
Reagovat
annah
Vzdal snahu a letité úsilí dosáhnout toho, aby ho lidi měli rádi. S tou negativní energií, která z něj vyzařuje, to byla snaha marná...
Reagovat
turista
Žádná negativní energie z něj nevyzařuje. To je kravina.
Reagovat
annah
Já ji tam vidím.
Reagovat
Patik
Lebo to je tvoj osobný pocit.
Reagovat
Amputace
Na mě třeba v situacích, kdy křičí po děckách, co podávají míčky, nebo se mlátí do prsou a řve jako psychopat, negativní energie také vyzařuje. Ale každý to má holt jinak. Chápu, že někomu to může být klidně sympatické.
Reagovat
annah
Na mě tak působí, ani nemusí zrovna řvát.
Reagovat
turista
Tomu se říká zaujatost.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já nejsem zaujatý, na mě na kurtu působil negativně i Nadal a sem tam i Roger, ale ten z těch tří nejméně. Joker má u mě plus za podporu tenistů a za to, jak dokáže ocenit výkon soupeře. V jeho charakteru se samozřejmě hodně promítá prostředí, v němž vyrůstal.
Reagovat
turista
Lidi tady nepamatují jak se ve své době dokázali ozvat Connors a McEnroe a jak ledový dokázal být Lendl když to bylo nutné.
Reagovat
dappe
Pěkná vizitka pro tenis, že nic takového tenhle šašek dosud nezažil...
Reagovat
Orgasmator
Majitel nekalendářního Super Slamu (4 gs + TM)
Reagovat
Kozoroh
To by dappe nebyl pořádný Novak-hater, aby si do něj nekopnul.
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist