Djokovič opět posunul hranice. Jako první vyhrál 90 duelů na všech majorech, na US Open je i poosmnácté ve 3. kole

29. 8., 07:18
Aktuality 67
US OPEN - Novak Djokovič (37) na US Open loňské pětisetové drama proti krajanu Laslu Djeremu (29) nezopakoval. Letos srbský obhájce titulu vedl 6:4, 6:4 a 2:0 ve chvíli, kdy mu soupeř kvůli bolestem zad vzdal, a jako první v historii vyhrál 90 zápasů na všech čtyřech grandslamech. Na US Open proměnil minimálně v postup do třetího kola i svůj 18. start. O místo v osmifinále se utká letos už na třetím grandslamu s Australanem Alexeiem Popyrinem (25).
Profily hráčů
Novak Djokovič (© Profimedia)

Djere – Djokovič 4:6, 4:6, 0:2

Novak Djokovič se po červnové operaci kolena představuje na třetím turnaji a opět na jiném povrchu. Přesto vyhrál 13 ze 14 zápasů. Jedinou porážku utrpěl ve finále travnatého Wimbledonu s Carlosem Alcarazem, kterého o tři týdny později porazil v boji o zisk olympijského zlata na pařížské antuce a zkompletoval Golden Slam.

A nyní po krátkém odpočinku a bez jediného přípravného turnaje na tvrdém povrchu, na kterém půl roku nehrál, překonal již dvě kola na US Open. Po Radu Albotovi neztratil set ani s krajanem Laslem Djerem, s nímž loni musel cestou za čtvrtým newyorským triumfem otáčet nepříznivý vývoj 0:2 na sety.

Tentokrát otevřel utkání proti o osm let mladšímu krajanovi lépe. První set získal díky brejku v desáté hře a ve druhé sadě, v níž si kvůli bolestem v oblasti břicha vzal pauzu na ošetření, zvrátil nepříznivý stav 2:4.

Djere, který si na konci druhého dějství vyžádal medical timeout kvůli problémům ve spodní části zad, ještě nastoupil do třetího setu. Po šesti ztracených gamech v řadě ale utkání za stavu 4:6, 4:6 a 0:2 skrečoval.

Statistiky zápasu Laslo Djere – Novak DjokovičStatistiky zápasu Laslo Djere – Novak Djokovič (@ Livesport)

"Druhý set jsem měl prohrát. Celkově to byl velký boj, první dva sety trvaly přes dvě hodiny. Podával jsem hrozně a když nemáte servis, musíte makat a běhat. Musím se spolehnout na svou základní hru, protože každý nemá servis jako ty," řekl Djokovič v pozápasovém rozhovoru na kurtu s Nickem Kyrgiosem. Srb v prvních dvou kolech spáchal celkově už 18 dvojchyb během nedohraných šesti setů.

Přestože sedmatřicetiletý rodák z Bělehradu opět nepředvedl přesvědčivý výkon, často dělal zbytečné chyby a také vinou osmi dvojchyb čelil v pěti z jedenácti gamů na servisu alespoň jednomu brejkbolu, proměnil i 18. start na US Open minimálně v postup do 3. kola. Aspoň do osmifinále se nedostal ještě jako teenager pouze v letech 2005 a 2006.

90 výher na všech majorech

Jubilejním 90. vítězstvím na US Open překonal Švýcara Rogera Federera, více vítězství v New Yorku zaznamenal jen Američan Jimmy Connors (98). Alespoň 90 výher na všech čtyřech majorech Djokovič zaznamenal jako první tenista v historii.

O celkově 16. osmifinále na US Open se čtyřnásobný šampion Djokovič usilující o první letošní a celkově rekordní 25. grandslamový titul utká s nasazenou osmadvacítkou Alexeiem Popyrinem. S Australanem, který před necelými třemi týdny překvapivě vyhrál Masters 1000 v Montrealu, vede ve vzájemné bilanci 3:0. letos ho porazil 3:1 na sety na Australian Open i ve Wimbledonu.

"Budu šťastný, když zase vyhraju ve čtyřech setech. Postupně se přibližuje a klepe na dveře. Hraje dobrý tenis, takže si bude věřit, že může vyhrát. Já ale také vím, co můžu očekávat, takže se na něj připravím," uvedl Djokovič.

Výsledky US Open ve dvouhře mužů


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

67
Přidat komentář
lvicek
Tak jsem si tak nejak naivne myslela, ze se v clanku dozvim, kolik ma teda vyher na tech ostatnich GS...
Reagovat
Kandinsky1
Prostě KOZA
Reagovat
diskuse
Jelikož TP nefunguje v reakcích tak, jak má, tak ještě ucelená reakce na AmPUTU dole, aby to nebylo rozházené a nepřehledné všude možně.

Přestal jsem číst po "já se tě ptám na AO" ............ jasně jsem v příspěvku nahoře deklaroval (na který jsi původně reagoval), že se bavím o AO, Wimbledon, TM. Tím, že utečeš z otázky, a vybereš si jenom to, co se ti hodí, neuspěješ. Ne se mnou. Ty budeš hrát hezky podle férových pravidel a ne podle podmnožinek jako sketa Peter. Éra Petržalky už je u konce. Mně zajímají fakta. Hihi. :)) Jestli je Nadal skillově nejlepší hráč antuky všech dob, tak je fér zohlednit největší skill Djokovice a to je adaptibilita napříč všemi GS a TM a s tím spojené účasti ve finále na odlišných površích. Není problém Djokovice, že je Nadal impotentní mimo antuku v celkových číslech.

Pojďme si to projít. Pojďme to rozšířit i o ten Djokovicův údajně neoblíbený US Open, kde to mají oba dva 1:1, když se 2x střetli během jejich Prime. Nadal nevzal na různých HC ani jeden set od Djokovice po roce 2013 - šokující a patetické.

Celkový počet účastí Noleho a Dopala ve finále jednotlivých GS a TM
AO: 10-6 ve prospěch Novaka
FO: 7-14 ve prospěch Dopala
Wimbledon: Nole 10-5 ve prospěch Novaka
US Open: 10-5 ve prospěch Novaka
Turnaj Mistrů: 9-2 ve prospěch Novaka

Mimo antuku to máme rozdíl 14 finále na 4 z z pěti nejprestižnějších podniků. :) Tady buď byl Nadal nedostatečně kvalitní nebo jako srab utekl od svého srbského pána. Rafa Dopal EXPOSED POPRVÉ. :) Hihihi

Nole tedy dosáhl mnohem více finále než Rafa napříč všemi GS, a to zejména na dvou majorech, kde je jeho rekord ve vítězství H2H v zápasech s Dopalem silnější a pozitivní, což znamená, že se nepotkali ve finále častěji kvůli sterilnímu Dopalovi.

A když to rozebereme hezky od doby, kdy Djokovič poprvé jako Prime verze pod naordinovanou bezlepkovou dietou vybojoval světovou jedničku, když Dopala porazil v 7 po sobě jdoucích finále velkých turnajů a 3 finále majorů v letech 2011-2012.
Reagovat
diskuse
GS finále dosažená od roku 2011:
AO: Nole 9-5 Dopal
FO: Nole 7-9 Dopal
Wimbledon: Nole 10-1 Dopal
US Open: Nole 8-4 Dopal
TM: Nole 8-1 Dopal

Od té doby vlády Prime Djokovice je to: 42 ku 20 ... a to započítávám i tvé FO s podmnožinkou, aby z toho Dopal nevyšel jako úplný vandrák. To je šílený rozdíl. Vzhledem k tomu, jak Djokovic bil mimo antuku na GS a na dalších turnajích Nadala jako žito, tak by v konečném důsledku byla teď jejich H2H na GS i mimo GS jasně pozitivní ve prospěch Djokovice v mnohem větší míře. I tak je hlavní H2H pozitivní pro Djokovice. Nadal nebyl schopný porazit Prime Djokovice ani jednou na AO a Wimbledonu. Djokovic porazil Nadala na jeho nejlepších GS. EXPOSED! hihi :) Nadalova H2H z GS je extrémně inflační a tudíž i méně hodnotná, byla by negativní, kdyby neutíkal od Djokovice..... a kdyby byl alespoň o trochu lepší hráč a nedostával nakládačky od všech okolo mimo antuku. ROFL. hihi. :)
Reagovat
diskuse
A nakonec ze 71 velkých titulů, které Djokovič vyhrál, byl Rafa nasazen v losování o 63 z nich. Buď se záhadně zranil (a nikdy nešel na operaci a pak ho načapali paparazzi na jeho jachtě zdravého jako ryBITCHku pár dní poté) nebo vypadl těsně před konfrontací s Djokovicem - buď se bál výprasku nebo zkrátka nebyl dostatečně dobrý a může děkovat Bohům, že se do finále nedostal. Protože stále platí, že Rafael Dopal nevzal ANI JEDEN SET NA HC od Djokovice od roku 2013 xDDD. Nezapomínejme na ty GS, kdy Nadal bez vytáček vzdal, i když pro to nebyl důvod pod záštitou koncentrace na antuku.

Byl to Djokovic, který kvůli zranění, s kterým šel na operaci v roce 2018, se nemohl účastnit zdravý AO 2017. Djokovicova absence je podtržena operačním zákrokem. Nadalova absence NENÍ podpořena operací z tohoto období. Djokovic měl vždy pádné důvody v těch mála situacích, kdy se nezúčastnil finále GS nebo TM. Naopak Nadal pádné důvody neměl. A to je veliký rozdíl. hihi

Je naprosto zřejmé, že Nadal utíká od Prime Djokovice jako děcko od Pennywise. hihi :) A jako už tradičně na závěr.... TAM MÁŠ ke snídani amPUTA.
Reagovat
diskuse
Oprava, přepsal jsem se, ne 14 finále, ale dokonce rozdíl 21 finále mimo antuku v prvním příspěvku. Asi mám rád Rafu více, než jsem si ochotný připustit.
Reagovat
Amputace
To jsi klidně mohl nechat dole, protože ten zbytek stejně číst nebudu. Já jsem se tě ptal čistě na AO, protože jsi ho do své argumentace zahrnul. Realita je ta, že Nadal hrál finále AO 6x, ale jen 2x tam byl Djokovič. Takže mě zajímalo, jak vysvětlíš, že se mu Nadal na AO vyhýbal. Více s tebou nehodlám řešit. Zajímala mě jen tato jedna konkrétní věc.
Reagovat
diskuse
Naprosto jsem tě rozdrtil argumenty a čísly z jednotlivých GS a TM, kde je jasně vidět, jak Nadal mimo antuku v celkovém obrázku oportunisticky a systematicky utíká od Djokovice. Takze jsi klidně mohl nechat dole tenhle zoufalý pokus vyhnout se seriózní debatě a odvést pozornost jinam, amPUTAční de.bi.le.. hihihihihi :))
Reagovat
Amputace
Ty máš vážně vysokou školu? To je naprostý výsměch vzdělávacímu systému, pokud si nevymýšlíš. Já se s tebou nepřu o tom, jestli je Nadal lepší nebo horší než Djokovič, je snad jasné, že Djokovič je napříč povrchy daleko komplexnější a především konzistentnější hráč. Úplně normálně se tě ptám, jak je podle tebe možné, že se Nadal na AO vyhýbal Djokovičovi, když tam přitom hrál 6x finále a Djokovič ve 4 z těch finále nebyl, a ty nejsi schopen mi odpovědět.

A ještě jedna věc: jak si jako představuješ ty (dokonce systematické) útěky Nadala od Djokoviče. Že třeba na AO 2020 prohrál čtyřhodinové čtvrtfinále a tři těsné tiebreaky s Thiemem, aby případně nemusel hrát později s Djokovičem? Nebo ve Wimbledonu mezi lety 2012-2017 vypadával v prvních kolech rovněž ze strachu z Djokoviče?
Reagovat
Amputace
Jo - a odpovíš mi, odkdy sleduješ tenis?
Reagovat
paddy
ono je těžké porovnávat hráče odlišného věku, ale klasický mustr je, že nejlepší výkony se podávají mezi 24-32r
dřívější generace se kvůli chybějící regeneraci nedožily věku přes 32r, takže těžko se hledá datově obsáhlý důkaz
Roddick jako soukmenovec Federera odpadl po 30r
když se podíváme na generaci roku 1985, tak např. ze špice Wawrinka, Tsonga nebo Berdych měli výborné výsledky do 32r, a pak nastal viditelný útlum
Murray se kvůli operaci nedožil přes 32r v topu, takže nevíme, co by se u něho stalo

teď k Big 3, ti kvůli vyšší kvalitě samozřejmě vyhrávali déle, ale jejich osobní výkony měli nižší kvalitu, což nevadilo kvůli upadající konkurenci (nekonkurenceschopná zerogen), tituly přibývaly

Federer po 30r měl útlum, ale ještě se dokázal vzepnout okolo 37r
Nadal i Djokovič měli také peak spíše do 30+r, což potvrzuje i % úspěšnost v sezóně, i když pak dále dokázali také vyhrávat dost GS (ale již bez Federera)

obecně platí, že Big3 verze 36r by určitě prohrála s Big3 verzí 26r
ve 36r to už byli pomalejší a více chybující dědkové, kteří by sami sebe vypráskali z kurtu, kdyby proto nim hrála jejich mladší verze (např. Fed36 vs Fed26)

že Djo loni ve slabé konkurenci vyhrál 3 GS neznamená, že byl špičkový, % úsp. měl horší než 2011 a 2015

smile
je nutné si položit otázku, proč se Djo v nejlepších letech 24-32r vyhrál tak málo GS, a když odešel Federer a Nadal uvadl, tak najednou se mu začalo tolik dařit, když zestárl

odtud pak pramení nesmyslné úvahy, že Djo ve 40r bude ještě vyhrávat GS smile

smile
zajímavá je také otázka, proč ve Wimbledonu 2019 31letý Djo v nejlepších letech podal stejný výkon jako 38r děda Federer (je jedno, kdo byl lepší v zápase nebo kdo vyhrál)
proč Federera viditelně nepřehrál a spíše tahal za kratší provaz?

toto zůstane jednou z největších záhad historie tenisu smile

loni ve Wimbledonu přišel 20letý, na trávě nezkušený, Alcaraz a porazil 36r Djo, který údajně na trávě exceluje (ve Wimbledonu 2019 to také nebylo vidět)
Reagovat
paddy
počet GS titulů smile

Věk na konci sezóny: Djo - Nad - Fed - Alc - Borg
^ = rekord pro daný věk

18r: 0 - 0 - 0 - 0 - 1^
19r: 0 - 1 - 0 - 1 - 2^
20r: 1 - 2 - 0 - 2 - 3^
21r: 1 - 3 - 0 - 4^ - 4^
22r: 1 - 5 - 1 - na - 6^
23r: 2 - 6 - 4 - na - 8^
24r: 4 - 9 - 6 - na - 10^
25r: 5 - 10 - 9 - na - 11^
26r: 6 - 11 - 12^ - na - na
27r: 7 - 13^ - 13^ - na - na
28r: 10 - 14 - 15^ - na - na
29r: 12 - 14 - 16^ - na - na
30r: 12 - 14 - 16^ - na - na
31r: 14 - 16 - 17^ - na - na
32r: 16 - 17^ - 17^ - na - na
33r: 17 - 19^ - 17 - na - na
34r: 20^ - 20^ - 17 - na - na
35r: 21^ - 20 - 17 - na - na
36r: 24^ - 22 - 19 - na - na
37r: 24^ - 22 - 20 - na - na
38r: na - 22 - 20 - na - na
39r: na - na - 20 - na - na
40r: na - na - 20 - na - na
41r: na - na - 20 - na - na
Reagovat
srnecek
Večné duely fanusikov rôznych tenistov....
Asi nemá zmysel písať, že objektivne meradlo, kto bol lepší, v akom prime či peaku, v akom čase, konkurencii, veku a pod. jednoducho neexistuje. Statistiky síce niečo napovedia, ale ako sa hovorí - statistika je aj najväčšie klamstvo. Teda - kto si ju ako prispôsobi. ???? Hlavné čísla sú jasné, podmnoziny sa tvoria účelovo ...Ok. Každý má svoj pohľad na veci. Fedexa som obdivoval, jeho hra má fascinovala. Najmä variabilita a zdanlivá ľahkosť. Rafa nebol môj oblubenec, ale smekal som pred jeho buldocou zarputilostou a pri jeho forhandoch som uznanlivo pokyvoval hlavou. Nolemu zase dávam najväčší kredit (hovorím stále len o tenise) za "dlhovekost". Za životosprávu, schopnost sa stále motivovat. Neexistuje doba temna a doba svetla. To sú len pocity. Tenista má stále vo svojom čase najsilnejsiu konkurenciu. A to sa týka napr. aj vypadkov superov kvôli zraneniam. Vynimkou by bolo - čo sa vlastne čiastočne aj stalo - umele, netenisove okliestenie tej najsilnejsej konkurencie (Covid, Ukrajina... ). Takže písať, že Nole len využil odchod svojich najvacsich rivalov, je minimalne diskutabilne, keď nie priamo zavadzajuce.
Reagovat
Mistic
Veľmi objektívny a triezvy pohľad na vec!
Reagovat
muster
souhlasím, až na tu Ukrajinu...ta ( zatím) konkurenci neovlivnila...pokud nepočítám jeden turnaj v Česku
Reagovat
srnecek
Wimbledon?
Reagovat
muster
jo vlastně, loni
Reagovat
Patik
To sú také rekordiky sice fajn pekné čisla ale bolo by lepšie tie čísla zúžitkovať do titulu..nech sú to není "len rutinné víťazstva v prvých kolách.
Už som inak aj zabudol aké je to na tom tvrdom povrchu ako to tam lieta ..všetko je také plynulé hladké ako svihnes trošku zápästím a krásne to letí.. žiadny prach z antuky špinavé oblečenie lietajúca tráva hlina či biely prach z lajny..proste tvrdý betón a surový tenis..a v kombinácii s Djokovicovou čistou technikou úderu je to ako opäť vidieť odrazanie od steny.. chýbal mi ten piskot doklzavajucej obuvi.. elektronickí čiarovi..
K zápasu inak fajn Djokovič hrá zatiaľ čo potrebuje popritom na pozadí poľuje formu..turnaj je otvorený hráči sú unavení Djokovič nie šanca na titul tam je súperi ktorí ho čakajú sú však trošku tricky..preveria Djokoviča určite..
Reagovat
Patik
*piľuje formu
Reagovat
Vlk-v-trave
Djere to zahrál na US klasiku, takže další skreč...

Djokovič je magnet na skreče...
...z roku 2016 Djokovič drží další velmi unikátní rekord, ...během GS turnaje mu skrečli 3 hřáči, z toho jeden nenastoupil vůbec a přesto GS nevyhrál... takový rekord nebude jen tak lehké překonat...

Prostě je to posedlý rekordman ve všem, v čem se dá rekord zapsat...
Reagovat
sojka1
:-))
Reagovat
diskuse
Spíš jsou z něho všichni posraní až za ušima a jejich nervová soustava nezvládne fyzický a psychický tlak s tím spojený, že se z toho sesypou jako domeček z karet. Obzvláště v minulosti to platilo, dnes už moc ne. To jenom přidává na legendě ze Srbska. Někteří zašli dokonce zašli tak daleko, že museli brát steroidy, aby s ním drželi krok, Rafa a Jannick. :)
Reagovat
turista
Djokovič je možná posedlý rekordman. Ale už Federer měl překonat Connorse v celkovém počtu titulů Open éry. Překonal ho ve všem jen tohle mu vyloženě nechal. Stačilo přitom jen trochu víc té posedlosti.
Reagovat
paddy
je to tak smile
je v tom vidět určitá obsedantní porucha dosáhnout respektu u odborné i laické veřejnosti poháněná pocitem neuznanosti s ohledem na Fedal preferencí mezi fanoušky na začátku jeho kariéry
snažil se přece získávat pozornost imitací jiných hráčů

z toho pramení snaha získat na svou stranu všechny důležité rekordy
pomáhá mu v tom agresivní srbská povaha, která utlumuje mentální slabiny u ostatních hráčů vč. nervově kolabující zerogen

aktuálně mnoho lidí zapomíná na jednu důležitou věc, sport obecně je stále ve fázi překonávání rekordů

tvrdit, kdo je GOAT, budeme moci, až za cca 50 let, kdy snad už bude dosažen strop
dosud se vždy jednalo o provizorní oznámení

před cca 15 lety byl ještě GOAT Sampras s údajně nepřekonatelným rekordem
pak se objevili údajně tři další smile

já se ptám smile

kdo bude GOAT za 15 či 30 let? smile smile smile
Reagovat
Pe3k
Stihne dát 100+ na všech gs?
Reagovat
jackiec
Pokud bude hrát do další OH jak plánuje, tak to samozřejmě dlouhověkostí urve.
Reagovat
Marduch
jj, nechtěl jsem to říkat nahlas, ale teoreticky je to zvládnutelné po příštím USO:) Prakticky ale budem rádi, když ho nebudou omezovat zranění a nějak tu cifru postupně uklohní
Reagovat
com
Dalsi rekord.. neprehani to ten chlapec uz
Reagovat
diskuse
Brečelo se tu nad tím, jaký má lehký los. Z trojice on, Sinner a Carlos má Novak jednoznačně nejtěžší soupeře pro úvodní kola.

Nebezpečný Djere, ve formě hrající Popyrin a pak zrádný Shelton nebo Big Foe.

Nole neztratil set, ačkoli hrál opět tragicky na servisu a měl žaludeční problémy. V podstatě se z něho stává s dvojchybami takový Mashak Sharapovovic.
Reagovat
gugu
Ben i Frances budou velmi, velmi těžcí soupeři, zvlášť v bouřlivém domácím prostředí. To Novk psychicky umí v pořádku zvládnout, ale nejsem si jistý, jestli na ně bude mít herně.
Reagovat
turista
Bude.
Reagovat
peRFect
To určitě, neskutečné jak si to idealizuješ (opět). Jedinej nebezpečnej je leda Shelton. Djereho snad nemůžeš myslet ani vážně, Popyrinovi se povedl akorát Montreal, jinak má letos víc proher, než výher. Francis to sice trefit umí, ale na top hráče obvykle nezahraje nic a pokud, tak na jednom turnaji v roce.
Každopádně lucker má nakročeno dobře, ostatně jako poslední tři roky (a kousek), kdy získal nejvíc slamů v kariéře za takové období...bez Rogera a s polovičním Rafou.
Reagovat
diskuse
Tvůj Federer nasbíral 16 GS, když nebyl na scéně Prime Djokovic a když Nadal nebyl Prime mimo antuku. Taktéž žádný Prime Wawrinka, Murray, wonder kidi Alcaraz se Sinnerem, Medvedev, Thiem (který si s Federerem vytíral řiť na počkání), Prime Zverev atd. Federer si nabral GS na zoufalcích jako Gasquet, Bjorkman, Baghdatis, Roddick, Phillipussys, Blake, kteří by dneska nebyli ani v TOP8. hihihi

A ty další tři usmolené GS si Droží Chokerer nabral v době, kdy měl Prime Djokovic poraněný loket (2016 - 2018), takže RF fanatici jsou ti poslední, co by si měli stěžovat na něco. Jejich Chokerer je největší přehypovaný oportunista a lucker v historii sportu zvaného tenis. I Laver a Borg nad ním ční jako maják na ostrově Faros. :) Hihihihihihi.

Tak, ale poplač si , tvoje slzičky jsou jenom vodou na Djokův mlýn. :)) Už jenom, že musíš udržovat Federera relevantního tím, že ho zmiňuješ pod článkem, kde ho nikdo nezmiňuje značí, že RF srdíčko pláče. :)
Reagovat
alcaraz.dva
probud me za 100 let a hlavni duvod ne(uspechu) bude stale random hihi
Reagovat
Ereinion
Djokovič nasbíral 23 GS, když nebyl na scéně prime Federer. A pokud lucker vyhraje letos USO, tak bude mít většinu GS po svých 31. narozeninách, kdy hrál ve finále proti klenotům jako Ruud, Berrettini, Kyrgios nebo Tsitsipas
Reagovat
diskuse
Federer byl Prime ještě dlouho po 30tce - v některých herních ohledech byl vlastně mnohem lepší. Prime nepřemožitelný Federer je konstrukt vytvořený slabou érou. Prime Borga nebo Djokovice je herně mnohem kvalitnější.

Roger jako uzlíček nervů zoufale se snažící vyhrát ten jeden French Open, může jenom děkovat Bohu, že Djokovic nebyl starší a nezačal bezlepkovou dietu dříve. Rogera 2004/2005/2006 by psychický tlak spojený s neschopností vyhrát French Open kompletně sežral i na dalších površích, kdyby musel čelit silnější konkurenci a někomu světového kalibru typu Djokovic, Borg nebo Sampras. Jakmile se Rogi vždy dostal pod tlak, tak kompletně selhal v 7 či 8 případů z 10. Ani by neměl ten luxus toho, aby si mohl vybudovat psychickou výhodu proti svým soupeřům, když se je snažil šikanovat z pozice staršího hráče. Totálně by mu to zničilo jeho mimoantukovou kariéru. Načasování pro jeho 16 GS bylo takřka peRFektní. :)hihi

PeRFektním příkladem je Berdych, který fyzicky údajně nepřemožitelného Federera porazil na OH 2004, kde chtěl Roger tak moc uspět. Berdych zkraje velice dobrou bilanci s Rogerem, stejně jako Murray. Teď si představ kdyby ho začal šikanovat stejně starý Djokovic nebo Sampras či Borg - chudák Roger. Kde byla rychlost a síla Federera? No kde? Stále tam byla, stejně tak jako v roce 2006, 2007, 2008, 2011, 2012, 2015, 2016, 2017 a dokonce 2019 (po 2019 se rozpadl, uznávám). Roger je stejně jako Rafa overachiever, akorát v jiném stylu. :)
Reagovat
Ereinion
Federer byl prime do AO 2010, pak šel dost dolů, konzistence byla pryč, pohyb taky už horší. Je to vidět na jeho výsledcích, kdy začal prohrávat s hráči, které dřív v pohodě porážel. Zajímavé ale je, že v letech 2011-12, kdy byl Federer jen lehce post-prime a Djokovič v absolutním peaku, vyhrál Fed 2 z 5 GS zápasů a měl mečboly na 3 z 5...to úplně nevypovídá o tom, že peak Djokovič je lepší. Prostě měl jen štěstí, že je o 6 let mladší a Fed hrál skoro do 40, takže většinu zápasů odehrál proti Federerovi 30+ a nakonec někdy v 2015/16 byl schopen otočit H2H.

Každopádně nulová mladší konkurence Djokoviče je hlavní důvod toho, že je statisticky tam, kde je. Až do letoška to měl úplně jak na stříbrném podnose.
Reagovat
diskuse
Samozřejmě zase ve všem lžeš nebo jsi tehdy tenis nesledoval. Jeho pohyb ani konzistence nešli dolů po AO 2010. Další hráči se na něho naučili hrát a naplno ukázali slabiny jeho backhandu a naivních náběhů na síť.

2011 - Djokovic vs Nadal a Federer - 10:1 ve prospěch Djokovice

2012 je jenom jedna výjimka potvrzující pravidlo, že Djokovicuv PEAK je jasné lepší než Rogerův. Mimochodem Djokovic měl problémy se zápěstím v roce 2012 od začátku antukové sezóny a laboroval s ním několik měsíců.

Federer měl fatální štěstí, že vyfasoval Prime Djokovice mimo dobu temna, kdy Roger sbíral tituly proti průměrakům, které by Alcaraz, Sinner, Zverev, Medvedev nebo i nestabilní TsiTsipas, Rublev, Kyrgios a Ruud rozdrtili. Kyrgios měl lepší statistická čísla na Wimbledonu 2022 než Roddick nad Wimbledonu 2009. Jak ubohé pro jednoho z největších rivalů Federera z doby temna Roddicka.
Reagovat
Ereinion
podle tvých příspěvků to spíš vypadá, že si začal sledovat tenis v 2011 stačí se podívat na Federerův pohyb někdy kolem 2005 a pak to srovnat třeba s 2012...dost velkej rozdíl, explozivita pryč, nestíhal tolik bránit forhend atd. Ano, konzistence byla pryč po AO 2010, prohrál pak se Soderlingem na RG nebo Berďou ve Wimblu, to by asi se vší úctou v nejlepších letech úplně nehrozilo.

A těmi posledními větami si potvrdil svou roli místního klauna - Kyrgios ve Wimblu 2022 měl jeden z nejlehčích losů v historii, v QF Garina, v SF walkover a málem prohrál někdy v 1./2. kole s domácí wild card. Nick je jeden z nejpřeceňovanějších hráčů v historii, v 2009 by se vůbec do finále nedostal, Roddick tam šel přes Berdycha, ve formě hrajícího Hewitta a Murrayho v SF. Dostal by se Nick vůbec do SF? Spíš ne, koneckonců mimo Wimbl 22 je jeho maximem na GS čtvrtfinále.

Tohle byla konkurence Djokoviče v posledních letech, jen tak pro připomenutí
Reagovat
diskuse
Level tvé neznalosti doznal epických rozměrů. :) Hihi. Federer neztratil ani explozivitu, ani rychlost v roce 2012. Sám Paul Annacone řekl v jednom z rozhovorů, že Federerova čísla z tréninků se nijak nezhoršila oproti předchozí dekádě, když Federera trénoval. Je celkem irelevantní, jak to vidí Lojza z TP, který zápasy Federera viděl leda z TV (jestli vůbec hihi). Čísla nelžou, ale s tím mají fanoušci Federera a Dopala obrovský problém, protože vše co je založeno na důkazech a faktech (a ne na pocitech) u nich vyvolává záchvaty paniky, alergie a nevolnosti. :) hihihihi No, ale hlavně že byl Rogi elegantní. Hihi. Škoda, tě s ÚDAJNĚ A LŽIVĚ patetický krátkým Primem. Hihi.

Nehrozilo? Federer dostal v roce 2004 nakládačku na OH od Berdycha... Rychlý a explozivní Federer. A byl to rychlý a explozivní Federer, který měl negativní bilanci H2H s Murraym 2:6 do roku 2008 hihihihihi...... A mladý Nadal bez servisu si s ním hrál jako s hadrovým panáčkem v několika zápasech. Federer měl tolik slabin než dozrál, až to není hezké, což Nalbandian několikrát ukázal. :)) 2005/2006/08 je zkrátka overhyped job. Federer hrál výborně, ale ne na levelu Djokovice. Mimochodem starší Federer našel recept na prime verzi Murrayho až v pozdější fázi kariéry. Federer 2006 - 2008 - exposed. Hihihihi.

Kyrgios ve formě je mnohem kvalitnější hráč na trávě než Hewitt a Roddick dohromady. Má mnohem lepší servis a celodvorcovou hru, což několikrát dokázal. H2H je, když odhlédneme od kariérní konzistence jasně lepší hráčem na trávě než Roddick, který má horší kariérní konzistenci, ale na základě top výkonu měl všechna statistická čísla jasně horší než Kyrgios - Roddick exposed. Kyrgios je schopný v top formě zranit protihráče mnohem víc než Roddick. Roddick byl slušný hráč, ale zároveň je to jen další kašpárek, který si honil triko na Murraym před jeho Prime a na průměrném Hewittovi v roce 2009.

--> GS Djokovice mají větší hodnotu než Federera. hihi
Reagovat
Ereinion
njn, zdejší komediant

Je fajn že přiznáš, že tenis moc nesleduješ, takže tu slyšíme takové perly jako že Federer neztratil explozivitu a rychlost po třicítce. Vytáhls jenom nějakou domnělou citaci Annacona, nejspíš vytrženou z kontextu toho o čem se tu bavíme. Faktem je, že hlavně Federerův laterální pohyb do forhendu byl po třicítce zjevně horší a hráči toho samozřejmě využívali. To samé u Nadala btw. Stačí sledovat tenis. Máš nějaká data na to to vyvrátit?

A s tím Kyrgiosem a Roddickem, to už je fakt moc Chápu, že se snažíš ze všech sil přesvědčit ostatní že Djokovič neměl slabou éru, takže Kyrgios je najednou lepší hráč na trávě než Roddick Koho vlastně Kyrgios na trávě porazil? Jednou jako teenager Nadala, který v té době prohrával pravidelně v prvních kolech na trávě. No a jinak nikoho. Ve Wimblu prohrál s Gasquetem, Herbertem nebo Nishikorim. Jenom dvakrát došel do QF. Ve zmiňovaném 2022 roce málem prohrál s Jubbem. Přeceňovanej hráč, kvalitní soupeř tak do 3./4. kola, ale QF je za normálních okolností jeho strop, pokud tam tedy nedostane Garina Servis má možná lehce lepší než Roddick, ale to je taky všechno. Jakmile musí hrát výměnu, tak je to většinou slabota. Ale chápu, že v současné éře v konkurenci Ruuda nebo Tsitsipase na trávě působil Kyrgios jako zjevení

Btw ten kašpárek Roddick ze slabé éry má vítězné H2H s Djokovičem to není úplně good look pro domnělého GOATa
Reagovat
diskuse
Federer byl mnohem komplexnější hráč s přibývajícím věkem než jeho mladší a nepříliš chytrá naivní verze, což je krásně vidět na rivalitě s Murraym 2:6. Exposed. Hihi.

Annacone mluvil o fyzických testech, Federerova fyzička se tehdy nezhoršila v žádném z měřených kritérií. Annacone > Ereinion --> Ereinion exposed.

Nadal a jeho laterální pohyb byl až do roku 2022 ok, naopak měl pod Moyou lepší servis a mnohem lepší backhand než za strýčka Toniho. Exposed. Hihi.

Roddick W finále 2009
- 1st serve percentage (168/239) 70%
- 1st serve points won (140/168) 83%
- 2nd serve points won (31/71) 44%
- Aces 27, Service Winners 3
- Double Faults 4
- Unreturned Serve Percentage (98/239) 41%

Kyrgios W finále 2022
- 1st serve percentage (91/125) 73%
- 1st serve points won (64/91) 70%
- 2nd serve points won (18/34) 53%
- Aces 30 (1 second serve), Service Winners 4
- Unreturned Serve Percentage (52/125) 42%

Vzhledem k tomu, že Djokovic je o dva levely lepší na returnu než na returnu průměrný Federer, tak Kyrgiosova čísla jsou excelentní. Nejenom to. Z čísel vyplývá, že má Kyrgios více es v kratším zápase a je mnohem lepší v mezihře než těžkopádný Roddick. Druhý servis Kyrgiose je jeden z nejlepších servisů v historii tenisu. Čísla ukazují, že je mnohem lepší proti nejlepšímu returnu všech dob než Roddickova úspěšnost jeho slabého druhého servisu proti průměrnému returnu Federera. Jediné co Roddickovi zůstalo, byly vyhrané body po prvním servisu, které vychází ze slabého returnu Federera. Zápas si dobře pamatuji, Federer byl v křeči, která gradovala na US Open 2009, kde ho rozstřílel DelPotro. :)

Btw. I podle experta - https://www.eurosport.com/tennis/nick-kyrgios-serve-rated-as-best-ever-on-atp-tour-ahead-of-john-isner-and-andy-roddick-by-patrick-mo_sto9447698/story.shtml hihi
Reagovat
diskuse
Mimochodem. Po roce 2011, Prime Djokovič s problémy se zápěstím vs Roddick na jeho oblíbené trávě ve Wimbledonu OH. 6:2 a 6:1, Djokovič zničil Roddicka. Exposed. :)) Vyhrané body po prvním servisu Roddicka? 54 %. Looooooool. Return levels, baby. Hihi. Každá verze Roddicka je bez šance proti Prime Djokerovi.

Roddick později o zápase.
"At the London Olympics in 2012, I was unseeded, facing Novak Djokovic in the second round. I had won two of the previous three tournaments before the Olympics and I felt that Wimbledon is the place where I can still catch lightning in a bottle and make a bit of run, feeling great at practice that week. At that point, I had a decent record against Novak but he beat me like a drum; I felt like a child on the court, winning just three games on grass! I served average, which is never smart against Novak, but I was walking off the court thinking that I didn't play bad, he was simply that better. At that moment, I started to think this game is getting a little bit different from what I have been used to and the guys from the top are like from another planet; that was an eye-opening moment for me." Huuuups. Level hry předváděný Djokovicem, navíc po jeho zranění zápěstí v antukové sezóně 2012... Se posunul na úroveň, kterou Roddick nepoznal do té doby. Hihihihi.

PS čísla nelžou, mimo finále .... Kyrgios hrál po celý Wimbledon lépe než Roddick v roce 2009.

Baví tě to, abych tě tu rozebíral do posledního šroubku jako malého školáčka? Hihi. Takhle té zničit předtím než půjdu spát... Hihihihi. Tam máš. :))
Reagovat
Ereinion
Co mají ty serve stats dokazovat? Říkal jsem, že Kyrgios má možná o něco lepší servis než Roddick, ale že to je taky všechno...nijak si neodpověděl na zbytek, na to že málem tehdy prohrál s 1. kole Jubbem, kde ho držel jen servis. 5. set toho zápasu jsem btw viděl. Jakmile se šlo do výměny, tak měl Nick problém, protože má prostě špatnej pohyb a jeho údery jsou taky průměr. To, že se Kyrgios vůbec ocitl ve finále je shoda mnoha okolností, především se mu totálně rozpadl pavouk a v SF to Rafa vzdal před zápasem. Taky se GS finále jindy ani nepřiblížil. Možná ještě jednou na USO 22, kde nestačil v QF na Chačanova to byla jeho velká šance, weak era na vrcholu, ale ani to nestačilo.

Ale ok, drž se té iluze, že Kyrgios je lepší než Roddick, i když tomu výsledky vůbec nenapovídají. Jak jsi to říkal, čísla nelžou? Nebudu ti brát tyhle sny, pa.
Reagovat
diskuse


Ty jsi rovněž nezodpověděl několik věcí z mých předchozích příspěvků včetně Murray vs Federer atd. atd.. A v neposlední řadě je více než úsměvné poukazovat na horší mezihru Kyrgiose, když je to právě Roddick, který byl většinu kariéry nemotorný a měl špatnou mezihru. Kyrgios je znám tím, že vždy roste s velikým okamžikem, motivací a zápasem a ve finále proti Djokovicovi se hýbal znamenitě. Kyrgios hraje o level či dva výše proti hráčům jako Djokovic či Nadal. Naopak je schopný odhodit první kola. Připočteme k tomu rovněž hateru Djokovice oblíbenou hru na síti a smeče... I zde vede jasně Kyrgios nad Roddickem. Nejenom to, Kyrgios má i lepší cit na míči a jeho forehand je též lepší.

Oooo Rafa vzdal Kyrgiosovi, aby ho pak pár dnů poté načapali paparazzi, jak trénuje a též skáče z jachty. Noooo , ten byl hrozně zraněný. Nadal se tradičně takticky vyhnul tomu, aby byl bit jako žito ve finále. Další porážku s Djokovicem by neuneslo jeho ego. Kyrgios by ho v semifinále nejspíš taky vystřílel. Manacorský coward, jak se sluší a patří. :)

Ty se raději prober do reality. Ty svoje fabulace si upravuješ tak, aby se ti hodily do tvého křehkého narativu. Hihi. :) Have a goooooood night.
Reagovat
Ereinion
K Murray - Federer klidně odpovím - tihle dva se utkali dvakrát na GS během Federerova primu - F USO 2008 a F AO 2010 - a pokaždé to bylo 3:0 pro Rogera. Jinak řečeno, když opravdu o něco šlo, výsledek byl jasnej. Murray proti němu nasbíral dost vítězství na dva vítězný v 2008, což byl jednoznačně nejhorší Federerův rok během jeho primu, kdy se potýkal s mononukleózou před AO 2008. Jinak nechci Andyho nějak shazovat, až do roku 2013 byl právoplatně součástí Big 4 - krásně vypráskal Djokoviče třeba ve Wimblu měl vyrovnané H2H s Djokovičem mezi 2008-13...bohužel pak přišlo zranění zad a na svůj peak se už úplně nedostal. Další důvod, proč to Djokovič po 2013 měl hodně jednoduchý.
Reagovat
Amputace
2008 nejslabší rok jeho primu? No nevím. Já bych jeho prime vymezil 2003-2009/10, a z těchto let 2008 určitě nebyl nejslabší. O mononukleóze vím, ale nebýt Nadala, měl by 3 GS a nikoho by ani nenapadlo přemýšlet, že šlo o slabý rok. Čistě herně byl naopak ten rok výborný. Ale holt, když to řeknu blbě, v tom roce už mu vyrostla konkurence - Nadal, Murray. Ti, kteří ho do té doby dokázali jen občas porazit, protože byli stále příliš mladí a nevyzrálí, dorostli do ideálního tenisového věku a začali ho porážet pravidelně. Proto se to jeví, že počínaje rokem 2008 šel dolů. Ve skutečnosti byl ale stále na hráčském vrcholu (viz třeba finále Wimbledonu 2008), ale okruh už nebyl jen o něm a pár jednotlivcích, kteří ho čas od času porazí a překazí mu nějakou sérii.
Reagovat
Ereinion
Pro mě jeho prime TM 2003 - AO 2010. Peak pak řekněme 2005 - AO 2007.

2008 je jednoznačně jeho nejslabší prime rok, ta mononukleóza se zřejmě podepsala...měl tam plno porážek s hráči, které dřív v pohodě dával včetně Štěpánka nebo Karloviče. Ano, nebýt Nadala, tak vyhrál Wimbl, ale tak to bejvá. Konkurence se zlepšila, on se zhoršil...ale až do AO 2010 měl obdivuhodnou konzistenci na GS, kdy byl snad 23x v řadě minimálně v SF
Reagovat
Amputace
Za mě teda jeho "jednoznačně" (když už to takhle míníš nazývat) nejslabší prime rok je 2009. Kde nebýt Nadalova black outu na RG, vyhrál by s velkou pravděpodobností jediný GS, což by byl jeho nejhorší sezónní výsledek od roku 2003. V tom roce mu rovněž na několik měsíců odpadl hlavní rival Nadal. Říkáš, že jeho konkurence se zlepšila, on se zhoršil. V čem se zhoršil? Pohyb měl stále skvělý, ten mu začal odcházet až později. Fyzička také v pohodě. Úderově se nezhoršil ani omylem. Tak v čem to spočívalo - to zhoršení?
Reagovat
Amputace
Reálná otázka a neber to jako útok: odkdy sleduješ tenis? Protože to s tím Federerem přece nemůžeš myslet vážně - že byl jako stárnoucí lepší a komplexnější než předtím. Samozřejmě nebyl. Především pohyb šel hrozně dolů, byť jeho hra na tom netratila tolik jako třeba v případě Nadala. Federer třeba v roce 2007, kdy jsem začínal sledovat tenis já, byl naprosté zvíře. To nejvíc co jsem kdy v tenise viděl - a to píšu jako fanoušek Nadala.
Reagovat
paddy
bude mu dost pod 30
teď má něco na způsob travel & work, po škole je optimální čas cestovat, pokud je pravda, že vystudoval sociální práci na UK a plánuje se tomu věnovat
Reagovat
Amputace
On by hlavně nic s lidmi dělat neměl, takže spíš doufám, že je to lež. Dělat něco v rámci sociální práce - to je v případě tohoto individua na úrovni, jako kdyby sériový vrah měl dělat psychologa.
Reagovat
paddy
Naopak senior house Slunečnice pověstný týráním seniorů by pro něj byl ideální smile
Reagovat
peRFect
Neunášíš a to mě baví. Ano, dovolil jsem si jednou napsat pod článek, který o Rogerovi nevypovídá, jeho jméno. Tedy to, co ty děláš naprosto běžně a kontinuálně. Každopádně to, jak jsi mimo, dokazuješ neustále tím, jak hraješ na "kdyby". V dospělém světě žádné kdyby neexistuje, což ti dojde, až trochu dozraješ. Fakticky jsem nenapsal nic, co by nebyla pravda (nikoliv domněnka). Novak na okruhu bez Rogera a defakto se sotva polovičním Rafou, uhrál za 3,5 roku čtvrtinu všech svých slamů z celkově 20ti let na okruhu. Takže řečí čísel, Novak vyhrál za dobu kariéry Rogera 17slamů (rok 2021 už reálně počítat nelze). Roger za dobu Novaka 16 slamů. Chápu, že nyní začneš konspirovat, protože se ti začínají tvé domněnky o neohroženém králi rozpadat. Naložím ti tedy ještě víc.
Novak za kariéru Rogera hrál 31 finále s bilancí 17 výher a 14 proher. Roger hrál za kariéry Novaka 27 finále s bilancí 16 výher a 11 proher. Kdo má větší procentuální úspěšnost, si dopočítáš. Na to, že byl Roger nejstarší... Rafu nezmiňuji, myslím, že by je v této statistice porazil je oba. Opravdu není problém Novaka, Rogera, či kohokoliv jiného, kdo kdy měl prime a jak dlouho. Alcaraz dokázal vyhrát v 19ti, na svém čtvrtém "dospěláckém" slamu. Novak mohl taky...svůj první slam vyhrál ve finále přes Tsongu a pak tři roky nic. Vysmíváš se Rogerovi za směšné soupeře (tedy kohokoliv mimo BIG3) a Novak je snad neměl? Kolikrát s ním zamet Andy, Stan, či další? Jak jsem uvedl, jen si idealizuješ svět Srba. Faktem je, že bez zbytku BIG 3 vavříny sbírá. S nimi to historicky měl výrazně těžší. Ona ta mileniánská generace totiž těžko dosáhne velehlasu předchozích dekád.
Závěrem, výše neuvádím jediné "kdyby", tedy to, na čem stojí tvé argumentace (Borg, Laver, kdokoliv...úplně zcestné).
Reagovat
diskuse
Opět trapné podmnožinky, které vytrhávají z kontextu realitu věci. :)

Krásný delusional sloh od tebe. Bohužel je postavený stále na tom, že Federer si nahrabal těch svých 16 GS na loserech a teenagerech mimo Prime. S tvou logikou by se tedy dalo říct, že Roger vyhrál jenom jeden hodnotný GS a to byl Wimbledon 2012. Krásně ses odstřelil sám, bravo. :)) hihi To je celkem trapné oproti TEBOU zmíněných 17 GS Djokovice z nejtěžší éry tenisu všech dob, kde Federer a Nadal koukali na krále Djokovice jako dva otroci z nížin. :) hihi

Mimochodem, hezká kontradikce, jestli tvrdíš, že se historie neptá na to, kdo kdy měl Prime, tak ještě líp. 24 > 22 > 20, týdny na postu jedničky, Masters, World Tour Finals - Novak vládne. Gratuluji, jenom mi přidáváš vodu na můj mlýn. Já ti ani nakládat nemusím, ty se střílíš do nohy sám. Trochu mi připomínáš post Prime Bidena. :)) hihi

O a nezapomeň si zkontrolovat vzájemnou bilanci Djokovice s Federerem, Nadalem, Wawrinkou, Murraym, Del Potrem, atd. Atd. Atd. Nevyvíjí se to dobře ani pro jednoho z nich. :)) Jediná krysa Nadal byla dostatečně chytrá, aby se Prime Djokovicovi vyhýbala za každou cenu na Australian Open, World Tour Finals nebo Wimbledonu a vlastně všech turnajích mimo antuku v drtivé většině všech případů. Hihihihi. :))

Mimochodem Alcaraz i Sinner z minulé sezony, Medvedev a Zverev by všechny ty borce z éry Rogera nepustili ani na World Tour Finals. :)) hihi
Reagovat
Amputace
Jací otroci? Nadal a Djokovič mají více méně vyrovnanou H2H, na GS dokonce Nadal výrazně vede. Vím, že se budeš ohánět, že je to díky antuce... No a co? Čísla jsou čísla. Kdyby byl Nadal Djokovičův otrok, porážel by ho všude a nenechával by si od něj dávat ve finále GS kanára.

Jak se Djokovičovi vyhýbal Nadal na AO? Hrál tam 6x finále - proč v nich Djokovič nebyl? Klidně tam spolu mohli odehrát 6 zápasů, kdyby byl Djokovič podobně konzistentní jako Nadal na RG, kde bylo prakticky nemožné se s ním nepotkat.
Reagovat
diskuse
Reagovat
Amputace
Tak mi odpověz... Proč Djokovič v těch finále nebyl? Jak se mu tedy Nadal vyhýbal?
Reagovat
diskuse
Kde byl Nadal po roce 2011 na Wimbledonu? Kde byl Nadal po roce 2014 na Australian Open? A to není ani jisté , že by se do finále v roce 2014 dostal, protože by se zázračně zranil před finále.... Ne okatě jako proti Wawrinkovi až v průběhu finále, kdy na něj absolutně nestačil, jak sám zjistil. Kde byl, když se hrálo World Tour Finals rok co rok? Kam zmizel? 10 či 11 let let si manacorský zoufalec přizpůsoboval svou sezónu pouze antuce, aby se pak vyhnul nakládačkám mimo antuku. Kde byl s výjimkou US Open 2013? Posera se schovával, simuloval a trapně vymlouval přes dekádu na zranění a milion problémů, které si způsobil sám svou absolutní nekompetentností či nekompetentností svého týmu. Nadal má z Prime Djokovice PTSP, ochutnal v roce 2011, pak na začátku roku 2012, kdy nebyl schopný porazit unaveného Djokovice z maratonu ze semifinále s Murraym ..... Jenom aby došlo k jedné výjimce potvrzující pravidlo v roce 2013 ... Od té doby mu nevzal set na HC. A na trávě hrál svůj strop a ani nebyl schopný porazit slabého Djokovice 2018 s přeučovanou technikou servisu po operaci lokte. Naprostá tragédie, co předvedl v nejlepších letech své kariéry od roku 2011. Dál s tím nebudu ztrácet čas místo spánku, have a GOOOOOOOOOOD night. :)) hihi
Reagovat
Amputace
Já se tě ptám na AO, a ty začneš otázkou "kde byl Nadal po roce 2011 ve Wimbledonu"... Na to se skutečně nedá říct nic jiného, než:

Nadal hrál na AO 6x finále. To znamená 6 potenciálních střetnutí s Djokovičem. Potkali se pouze 2x. Já se tě ptám, jak se mu tam Nadal vyhýbal. Pochopil bych to v případě, že by tam byl jednou ve finále. Vytahuješ finále s Wawrinkou. Djokovičův problém, že se do toho finále nedostal. Stejně tak v 2009 či 2017.

Pokud se pokusím aplikovat tvoji logiku na čísla, vyjde mi následující: Nadal hrál na AO 6x finále a podle tebe se mu tam vyhýbal. Djokovič hrál na RG 7x finále, znamená to tedy, že se vyhýbal Nadalovi? Ne. Potkávali se daleko častěji, byť Djokovič tam hrál srovnatelně finále jako Nadal na AO. Jak je to možné? Jednoduše proto, že Nadal na RG byl ještě mnohem konzistentnější, než Djokovič na AO. Z 19ti účastí hrál 14x finále a všechna vyhrál, což je počin, který se zřejmě už žádnému sportovci v rámci nějakého turnaje nepodaří. Proto bylo téměř nemožné (statisticky) hrát na RG finále a vyhnout se přitom Nadalovi. Djokovičovi se to jednou podařilo, protože Nadal odstoupil. Nadalovi na AO se to podařilo 4x. Kde byl tou dobou Djokovič, když hrál Nadal ta finále a vyhýbal se mu?
Reagovat
diskuse
Přestal jsem číst po "já se tě ptám na AO" ............ jasně jsem v příspěvku nahoře deklaroval (na který jsi původně reagoval), že se bavím o AO, Wimbledon, TM. Tím, že utečeš z otázky, a vybereš si jenom to, co se ti hodí, neuspěješ. Ne se mnou. Ty budeš hrát hezky podle férových pravidel a ne podle podmnožinek jako sketa Peter. Éra Petržalky už je u konce. Mně zajímají fakta. Hihi. :)) Jestli je Nadal skillově nejlepší hráč antuky všech dob, tak je fér zohlednit největší skill Djokovice a to je adaptibilita napříč všemi GS a TM a s tím spojené účasti ve finále na odlišných površích. Není problém Djokovice, že je Nadal impotentní mimo antuku v celkových číslech.

Pojďme si to projít. Pojďme to rozšířit i o ten Djokovicův údajně neoblíbený US Open, kde to mají oba dva 1:1, když se 2x střetli během jejich Prime. Nadal nevzal na různých HC ani jeden set od Djokovice po roce 2013 - šokující a patetické.

Celkový počet účastí Noleho a Dopala ve finále jednotlivých GS a TM
AO: 10-6 ve prospěch Novaka
FO: 7-14 ve prospěch Dopala
Wimbledon: Nole 10-5 ve prospěch Novaka
US Open: 10-5 ve prospěch Novaka
Turnaj Mistrů: 9-2 ve prospěch Novaka

Mimo antuku to máme rozdíl 14 finále na 4 z z pěti nejprestižnějších podniků. :) Tady buď byl Nadal nedostatečně kvalitní nebo jako srab utekl od svého srbského pána. Rafa Dopal EXPOSED POPRVÉ. :) Hihihi

Nole tedy dosáhl mnohem více finále než Rafa napříč všemi GS, a to zejména na dvou majorech, kde je jeho rekord ve vítězství H2H v zápasech s Dopalem silnější a pozitivní, což znamená, že se nepotkali ve finále častěji kvůli sterilnímu Dopalovi.

A když to rozebereme hezky od doby, kdy Djokovič poprvé jako Prime verze pod naordinovanou bezlepkovou dietou vybojoval světovou jedničku, když Dopala porazil v 7 po sobě jdoucích finále velkých turnajů a 3 finále majorů v letech 2011-2012.
GS finále dosažená od roku 2011:
AO: Nole 9-5 Dopal
FO: Nole 7-9 Dopal
Wimbledon: Nole 10-1 Dopal
US Open: Nole 8-4 Dopal
TM: Nole 8-1 Dopal
Reagovat
darek.vrana
A koho by měl mít v 1. kolech, aby to byl těžký los? Alcaraze v 1. a Sinnera ve 2.? To jaksi nejde... Popyrin po titulu z Masters a Tiafoe ve formě po finále z Masters nebo Shelton, to je přímo brutální los.
Reagovat
Amputace
Nic nemůže být v současnosti pro Djokoviče těžší, než mít v pavouku Sinnera a Alcaraze, jeden v semi, druhý ve finále. Nic. To znamená, že cokoli jiného je z jeho pohledu přijatelné a hratelné. Oba víme, že všichni ti hráči, které zmiňuješ, si proti Djokovičovi, pokud zahraje alespoň trošilinku svůj standard, ani neškrtnou. A Zverev v semifinále se svojí psychikou na tři sety taky nemá šanci. Prvním zápasem, ve kterém nebude favorit a bude reálně pravděpodobné, že by mohl prohrát, tedy bude až finále. Jako jaký lepší los by si Djokovič za současných okolností mohl přát?
Reagovat
Amputace
z pohledu Djokoviče*
Reagovat
PetaM
Popyrin, Shelton a Big Foe, labiláci, kteří se pokadí už v šatně. :D Úžasné.
Reagovat
diskuse
Aspoň se nepodělávají v posteli, jako PetaM. :))
Reagovat
victim
Včera tak nějak všichni svorně překonali sezónní rekord v pětiseťácích.Netáhne to všechno jen on.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist