Djokovič porazil Nadala a má čtvrtý titul z Miami

30. 3. 2014, 22:28
Aktuality 53
Novak Djokovič nečekaně hladce vyhrál souboj nejlepších dvou tenistů světa. Ve finále turnaje Masters v Miami porazil jedničku světového žebříčku Rafaela Nadala dvakrát 6-3 a získal tak titul na druhém turnaji v řadě.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Novak Djokovič triumfoval na floridském turnaji od roku 2007 už třikrát. V letošním finálovém duelu s Rafaelem Nadalem měl šanci získat nejen další titul, ale podruhé v kariéře také cenný double z obou březnových amerických turnajů. To se vítězi z Indian Wells jako druhému hráči v historii - Roger Federer se v Indian Wells a Miami radoval v letech 2005 a 2006 - povedlo, a navíc překvapivě hladce.

Djokovič vyřídil světovou jedničku za 84 minut. K zisku prvního setu mu stačil brejk na 4-2, ve druhém pak Nadal ztratil servis v první a poslední hře. Po celý zápas měl Djokovič jasně navrch a zcela zaslouženě si připsal celkově už 43. titul v kariéře. S Nadalem se Srb utkal letos poprvé, celkem ale už počtyřicáté a slavil 18. vítězství.

"Byl to fantastický turnaj, moc jsem si to užil, jako ostatně v Miami vždycky," radoval se vítěz finále. "Odehrál jsem skvělý zápas, od začátku až do konce všechno fungovalo na výbornou. ... Svůj první velký titul jsem vyhrál v roce 2007 v Miami, takže mám na tento centrkurt ty nejlepší vzpomínky," dodal.

Nadal sice ve vzájemných soubojích vede nad Djokovičem 22-18, v Miami se ale potvrdilo, že na tvrdém povrchu se daří Srbovi (bilance 14-7). Španělský tenista navíc neprolomil své floridské prokletí - v Key Biscayne se dostal do finále už počtvrté, ale na titul stále čeká.

"Rád bych pogratuloval Novakovi a jeho týmu, odehrál dva skvělé turnaje v řadě," uznal Nadal. "Zvítězit v Indian Wells i Miami je mimořádně těžké. Na žádném jiném turnaji jsem tolikrát neprohrál ve finále, ale zůstává pro mě výjimečným turnajem. Na tu energii a nadšení v hledišti se nedá zapomenout."

Ve finále čtyřhry už včera zvítězili bratři Bryanové.

- ATP MASTERS 1000 MIAMI -
(USA / Florida, tv. povrch, 5.649.405 dolarů)
nedělní výsledky (30. 3. 2014
Dvouhra - finále:
Djokovič (2-Srb.) - Nadal (1-Šp.) 6-3 6-3

Komentáře

53
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Knosos
Rafa se na svoje poměry špatně pohyboval, hrál nepřesně a krátce. Dříve aspoň dokázal svou obrovskou vůlí vzdorovat, včera to prostě nešlo. Snad není zraněný. Djokovič hrál výborně, ale viděl jsem od něj i lepší tenis. Teď nebyl donucen hrát lépe.
Reagovat
UnrealTom
koukal jsem, Djokovič mu nedal šanci
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas som nevidel,no prehra Nadala nie je až tak prekvapujúca,lebo Djokovič na neho zahrať vie.Fans RN sa určite dočkajú už čoskoro v antukovej časti sezony.Inak ešte mam otazku kolko titulov má Nadal v r 2014? 1 či 2?
Reagovat
a.magerova
Rafa letos vyhrál - Dauha a Rio de Janeiro
Reagovat
Pe3k
Turnaje, kde nenarazil na nikoho z top 10.
Reagovat
smazaný uživatel
dik za info.
Reagovat
smazaný uživatel
dik za info.
Reagovat
a.magerova
Vyhrál? Vyhrál.
Zbytečná poznámka, která opět rozvášní naše dva tábory a obrátí se proti nám :-/
Reagovat
Roger_Federer
O nic nejde, je potreba ukazat historicky na toho nejlepsiho, proto vznikaji ty debaty.
Reagovat
a.magerova
Historicky jo :-))
Ale aktuálně čili dnes nechme bojiště fanouškům finalistů ;-)
http://www.youtube.com/watch?v=XF1oM0_J7Eg
Reagovat
Pe3k
Jen jsem mu nabídl fakta. To se snad může ne?

Pro ilustraci, zde jsou žebříčkové postavení hráčů, které Nadal porazil na svém letos největším vyhraném turnaji (Rio). 84, 72, 48, 40, 54.
Reagovat
Amputace
Zanedlouho tomu budou již dva roky, co váš historicky nejlepší vyhrál pořádný turnaj, proto myslím, že Rafa má ještě dost času, aby to letos napravil.
Reagovat
Roger_Federer
Zanedlouho tome budou 3 roky co historicky nejlepsi presahl, 30 let, od te doby byl svetovou jednickou (znovu), a udrzel se v top 8, nyni opet leze zebrickem vzhuru.
Letos hral 3x finale, 1x semifinale..ve velmi nabyte konkurenci (vase slova), porazil nekolik hracu top 10..o cem chces diskutovat, kdyz Rafa ketos jeste nenahodil motory?
Reagovat
Amputace
Nebudu se zase pouštět do těch vašich diskuzí, které mi připadají víc a víc jako černé díry, pohlcující vše kolem. Ale když už je ten váš nejlepší historie tak staroučký, že ho nelze brát jako aspiranta na nějaký větší titul, tak bude možná lepší, když budete potichu - zvláště pak v souvislosti kolik toho vyhrál a nevyhrál Nadal, navíc teprve na začátku sezóny.
Reagovat
Amputace
"O nic nejde, je potreba ukazat historicky na toho nejlepsiho, proto vznikaji ty debaty."
- Opravdu by mě zajímalo, čím poukazuje na toho nejlepšího fakt, že Nadal na jednom bezcenném turnaji nenarazil na hráče top 10. To by možná i stálo za vysvětlení. Nejlepší historie takový turnaj (zvláště pak 500) možná nikdy neodehrál, nevím.
Reagovat
Roger_Federer
Svou uplne prvni poznamku v tomto vlakne jsi adresoval me..
Odpovedel jsem ti..
Tvoje posledni poznamka je smerovana opet me , ale autorem textu o ktery ti jde nejsem..Takze ti musi odpovedet Pe3k.
Historicky jsem samozdrejme myslel z pohledu historie a to prozatim RF stale je.;)
Reagovat
Amputace
V první řadě: můj první příspěvek v tomto vlákně nebyla otázka, nýbrž fakt.
Zadruhé: text, o který mi šlo, je tvůj, nikoli Petříkův - viz citace.
Reagovat
Roger_Federer
Porad si asi nerozumine..
Ja reagoval na A.magerova ktera napsala tohle
Vyhrál? Vyhrál.
Zbytečná poznámka, která opět rozvášní naše dva tábory a obrátí se proti nám :-/

Muj komentar:
O nic nejde, je potreba ukazat historicky na toho nejlepsiho, proto vznikaji ty debaty..

Mysleno temi vecnymi debatami..; )
Reagovat
Ananas
Nevím, jestli se mi to jen zdá, ale Rafa mi dnes přišel na svoje poměry hodně pomalý na nohou aty jeho topspiny byly dnes taky o dost pomalejší než normálně.
Reagovat
Pe3k
http://www.dailymotion.com/video/x1kr9l0_novak-djokovic-vs-rafael-nadal-miami-2014-highlights-hd_sport
Reagovat
smazaný uživatel
Pobavil me Djokovicuv pozapasovy rozhovor. "Vsechny zapasy co jsem odehral v Miami byly skvele" :D . To je super, kdyz mu pulka pavouka odstoupila a ve finale chytl ozraleho Nadala.
Reagovat
smazaný uživatel
Miluji Rafu, fakt jsem největší fanynka, ale včera jsem to musela po 1. setu přepnout jinam. Četla jsem jeho knihu, a nevšimla jsem si, že by tam někde psali, že by měl Rafa o kolečko míň,tudíž nechápu, proč nedokáže pochopit (nebo mu to skutečně ještě nikdo neřekl???) že nemůže hrát do blba se opakující krátké míče Nolemu na téčko. Bude to pořád to samé dokola a mě už prostě nebaví se na to dívat. Jsem zklamaná..nebo spíš naštvaná...je to jako boj s větrnými mlýny :-(
Reagovat
smazaný uživatel
souhlasim s tebou, Tomasito.
Reagovat
Tomasito
..zrovna koukam na finale..nechapu jak se ten Klizan mohl dostat s takovou hrou az do finale?? Pokazde kdyz ho vidim,tak z toho boli oci! :-(
Reagovat
MartinPa
Při srovnání předchozího finále v IW s tímto je jasné co Novakovi nevoní a naopak co mu zvedne náladu tak, že již po 3 gamu nasadí ten svůj uspokojený výraz. Zatímco po Federerových variabilních nízkoletících rozhazovaných míčech měl vytřeštěný zrak a s každým úderem stupňoval své hekání, tak po Nadalových jednotvárných topspinových forhendech, do kterých mu to navíc s gustem nahrával si ani hlasitěji nekrknul. Je zřejmé, že vysoké míče jsou pro něj lahůdkou a Rafa ani jeho trenér to zřejmě nevidí a stále mu to tam maže namísto hraní placek a nebát se i čopů. Na streamu mě pak pobavilo, jak si toho všimli i v přenosu a po zobrazení dvou schémat, které hraje Novak (každá stejná jako vejce vejci jen z opačných stran) to v přímém přenosu zase Rafa namaže Novakovi na ten jeho backhando/forhando smeč. Nějak si už nemůžu vzpomenout, ale hraje ten Rafa z forehandu i něco jiného než to přetočené laso kolem hlavy, které letí 3 metry nad zemí?
Reagovat
Mayo
hneď na začiatku tam mal RAfa intergalaktický fh inside out plochý razantný a z druhého hneď zakončil...a tieto údery ploché sú najlepšie proti Djokovičovi ale chýba mi to u neho častejšie...chcelo by to viac meniť rytmus hry ako to robí presne RF alebo AM...
Reagovat
MartinPa
Právě, ale to byla jedna z mála vlaštovek, proto můj podiv nad tím, že trenér ani hráč toto nevidí a nepřizpůsobí se v průběhu zápasu. Třeba takový Djokovič si přesně na tohle najal Borise jakožto video analyzátora :-)
Reagovat
nitrotaj
Chce to mlátit do toho forehandu hlava nehlava, ale co je naprosto nutný je přitvrdit na BH, Rafa umí zahrat i 150kmh backhand když se do toho opře. Né on prostě bude hrát donekonečna ty kopce co letěj 80km/h, který djokovič utne jakmile jdou nahoru, přece i on musí sám vidět, snad teď pořádně potrénuje a bude šlapat jako hodinky na antuce.
Reagovat
smazaný uživatel
Vypadá to na nejzajímavější antukovou část sezony za dlouhou dobu. Djok hladový po pozici světové jedničky a RG, Rafa se svou obhajobou všeho kromě Monte Carla, Stan hledající formu po AO, Murray a Federer vracející se alespoň do nějaké formy, Dolgo, Dimitrov konečně mají šanci něco uhrát proti nejlepším i na antuce, stárnoucí, ale přesto dobrý David, dobře rozehraný Tomáš...

Mimochodem Gael Monflis si dává od tenisu na chvíli pauzu, musí si dořešit své vlastní věci.
Reagovat
smazaný uživatel
jen ten krehky del potro co
Reagovat
Roger_Federer
Zdroj, duvod?
Reagovat
smazaný uživatel
I will take some time for myself,need to fix a few things.i hope to be back soon stronger.
Tohle napsal na twitteru. Jasné je, že se nezúčastní DC proti Německu, dál se neví.
Reagovat
J.M.
Stejně záhadný jako loni, kdy nestartoval ve Wimbledonu s vysvětlením, že si musí něco zařídit. Tato jeho záhadná zmizení a záhadná vysvětlení jsou přinejmenším stejně kuriózní jako jeho tenisové kousky. :-)
Reagovat
VlS
Fakt je, že s Marianem v lóži má Nole podstatně přesvědčivější výsledky, než když tam sedí Boris.
Reagovat
dappe
Nadal je letos zatím špatný. Už od USO není schopný hrát tak agresivně (což se dalo čekat, že to nebude lehké vydržet). Horší pro něj je, že je naprosto evidentní, jak z obrany už to není prostě ono. Není tak rychlý jako dřív, spousta těžších úderů končí v síti, nečisté údery atd...Samozřejmě, ted přichází antuka, kde se očekává jeho vzestup a jsem dost zvědavý, jakým herním projevem se na ní bude prezentovat.
Reagovat
Roger_Federer
Jak typicke, "mamanek" dostal dneska narezano a ty odvracis pozornost na slabou konkurenci Rogera na hardu.;)
Reagovat
smazaný uživatel
dostal narezano exkluzivne!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Mi přijde, že se už více radujete z proher toho druhého než z výher vlastního favorita a v diskuzi to samé, raději se věnujte vlastním hráčům, obě strany.
Reagovat
smazaný uživatel
to ti pripada velmi spatne no...ale nadal je vrchol nesympatismu, a kdyz tato uplakana propocena a ujecena poškrabřitka dostane tak nadherne na frak, tak nevim proc se nevyjadrit
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že si opat nieco nepochopil..
Reagovat
Roger_Federer
Naopak, ja myslim, ze sem te pochopil uz davno..
Reagovat
r.Fever
Veľmi dobrý výkon od Djokiho, gratulácia tunajším Djokoholikom. :) Po nevydarenej Austrálii urobil čo mal, ak sa chce stať opäť jednotkou, teda vyhrať IW + Miami. Ak mu vyjde antuková sezóna, je celkom reálne, že sa mu ten jeho zaslúžený post vráti späť.
Reagovat
smazaný uživatel
To asi nepotrebuje komentar. Prvni gem naprosto nekoresponduje s dalsim vyvojem. Nole hral neco neskutecnyho. Suverenni, precizni, temer bezchybny.
Co na to vic rict, snad je Novak na vlne. A udrzi ji, protoze to by bylo neco. Idemo!
Reagovat
smazaný uživatel
Achjo.. pomale si začínám myslel, že ty top spiny jsou v zápasech s Nolem spíš Rafova slabina, než výhoda, jako proti většině. Občas by to chtělo trošku přitvrdit a hrát údery víc z plocha, páč ty míčky s obřím odskokem pak Nole slušně zabijí, zvlášť z toho backhandu křížem. Snad se na antuce bude dařit víc.
Reagovat
seshitec
moc důležité vítězství pro psychyku před nejduležitější částí Djokrovy sezony..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tento zapas byl pro me velkym zklamanim. Nadal se vubec nechytal. Nejhezci zaps na tomto turnaji byl djoker-můra
Reagovat
Pe3k
Naprosto zasloužené vítězství. Nadal neměl nárok. Rozdíl byl překvapivě velký...
Reagovat
J.M.
Tak to bylo opravdu pohodové vítězství. Málokdy se stává, že Rafa prostě nemá proti soupeři co nabídnout. Mívá třeba blbé dny, kdy mu to nejde a hodně kazí, ale dnes ani neměl šanci něco moc kazit, Novak ho prostě přejel. Když nemá Novak ty svoje psychické zkraty, tak to je impozantní, suverénní tenis. Nejvíc se mi líbí, že proti Nadalovi prakticky nemá slabinu. Ten tradiční scénář, který platí skoro na každého, kdy Nadal neustále usilovně tluče do soupeřova bekhendu, až ho tam utluče, proti Novakovi prostě nefunguje (aspoň mimo antuku), ten je z obou stran neprůstřelný. A dnes z toho bekhendu sázel krásné křížné winnery. A navíc sám nepraktikuje to, o co se s Nadalem snaží ostatní - celou výměnu ho držet na bekhendu. Vůbec to nemá zapotřebí a klidně celý zápas Nadala přehrává tím, že mu hraje do forhendu.

Tak jsem zvědavý na zbytek sezóny, zejména na Roland Garros.
Reagovat
woody
Naprostý souhlas, i když se snaží vymanit z tlaku tak se snaží o úder do BC, ale jinak bych podtrh cotu píšeš!!
Reagovat
Marduch
Ono ale od US Open se nám postupně ukazuje čim dál víc jiný Rafa... (alespoň co jsem viděl v soubojích s Novakem). Na USO a možná potom ještě jeden mač, tak tehdy poslat Rafovi do FH v podstatě automaticky znamenalo winner pro Rafu. To byly neskutečný FH odpaly s nelidskou rotací. Novak se tehdy držel v zápase jen díky tomu, že Rafovi až úzkostlivě posílal všechno do bekhendu. Dneska ale nic takového k vidění nebylo, Rafa prostě působí nějak zaraženě.
Reagovat
Roger_Federer
Bude pokracovat ve vykonech den a noc, letos zadny Gras.titul neziska...Novak asi bude mit sanci konecne dobit RG..Pokud ma Rafa stale nejake zdravotni problemi, mel by prestat delat hrdinu a dolecit t je..
Reagovat
smazaný uživatel
S těmito prognózami bych přece jen počkal až do antukové sezóny. S výjimkou sezóny 2009 měl antukovou část Rafa vždycky silnou, zatím nevidím důvod, proč by to nemělo tak být i letos.
Tvrdý povrch je pro něj většinou jen něco navíc.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist