Djokovič připravil Nadalovi teprve třetí porážku na French Open a postoupil do finále

11. 6. 2021, 23:30
Aktuality 218
FRENCH OPEN - Novak Djokovič v devátém vzájemném souboji s Rafaelem Nadalem na French Open teprve podruhé zvítězil. 34letý Srb v dnešním semifinále vyhrál po více než čtyřhodinové bitvě 3-6 6-3 7-6 6-2 a pošesté na pařížské antuce postoupil do finále. O druhý triumf na Roland Garros a celkově 19. grandslamový titul si zahraje s Řekem Stefanosem Tsitsipasem (h2h 5-3).
Novak Djokovič (© AFP)

Novak Djokovič posledních pět soubojů s Rafaelem Nadalem na antuce prohrál. Poslední dvě porážky jsou stále čerstvé; před čtyřmi týdny neuspěl ve finále Masters 1000 v Římě a loni v říjnu nezvládl finále právě na French Open. Tehdy v prvním setu dokonce utrpěl kanára a padl snadno 0-3 na sety. 

Podobně mizerně začal 34letý Srb i dnes a prohrával 0-5. O úvodní sadu sice ještě dokázal zabojovat a i díky odvrácení šesti setbolů vzdoroval rovnou hodinu, otočit vývoj se mu však nepovedlo. Nicméně získal sebevědomí, díky kterému vyrovnal na 1-1 na sety. 

Vrcholem reprízy loňského finále bylo třetí dějství. Trvalo přes hodinu a půl a nabídlo množství výměn, které zvedaly 5000 diváků ze sedadel. Oba hráči předváděli úžasnou obranu, vraceli míče ze zdánlivě ztracených pozici a následně 'vymetali' růžky kurtu vítěznými údery. Zápas tentokrát mohli sledovat diváci na stadionu až do konce, neboť organizátoři s úřady dohodli výjimku ze zákazu vycházení stanoveného ve Francii na 23:00.

Djokovič v klíčové třetí sadě neudržel vedení 5-3 a za stavu 5-6 čelil setbolu, ovšem dokázal ho odvrátit a díky výhře v tie-breaku 7-4 se dostal do vedení 2-1. Čtvrtý set sice Nadal zahájil proměněným brejkbolem a vedl 2-0, pak už ale podání neudržel a viditelně vyčerpaný uhrál ve zbylých šesti gamech už jen šest fiftýnů.



"Byl to jeden z nejúžasnější zápasů v životě. Bylo to pro mě i pro Rafu privilegium hrát takový zápas. Byla tu úžasná atmosféra, energie z tribun byla nezapomenutelná," pochvaloval si Djokovič, který upravil vzájemnou bilanci na 30-28. Na Roland Garros vyhrál teprve druhý z devíti soubojů.

Nadal hrál semifinále French Open počtrnácté v kariéře a vůbec poprvé v něm nedokázal zvítězit a nakonec si dojít pro titul. Na pařížské antuce odehrál celkově 108. zápas a utrpěl teprve třetí porážku - poprvé prohrál osmifinále v roce 2009 s Robinem Söderlingem, podruhé čtvrtfinále v roce 2015 s Djokovičem a nyní semifinále opět s Djokovičem.

Nadal sice v utkání plném úchvatných výměn získal prvních pět gamů a první set, ale vedení neudržel a přišel o šanci osamostatnit se v čele historického pořadí grandslamových šampionů, s 20 tituly zůstane na děleném prvním místě s Rogerem Federerem.

Pokud šampion z roku 2016 Djokovič pařížský grandslam podruhé v kariéře vyhraje, bude se moci na následném Wimbledonu na oba své letité rivaly dotáhnout.

V nedělním finále, které si v Paříži zahraje pošesté v kariéře, se Djokovič střetne v repríze loňského semifinále se Stefanosem Tsitsipasem (h2h 5-3). O 14 let mladšího Řeka loni v Paříži udolal po pětisetové bitvě a po velkém boji ho dokázal porazit i před čtyřmi týdny v Římě.

Tsitsipas v prvním semifinále zdolal v pěti setech Němce Alexandera Zvereva a může se těšit na své první grandslamové finále.

• FRENCH OPEN 2021 •
Francie / Paříž, antuka, 34.360.000 eur
páteční výsledky (11. 06. 2021)
• Dvouhra mužů - semifinále •
Djokovič (1-Srb.) - Nadal (3-Šp.) 3-6 6-3 7-6(4) 6-2
Tsitsipas (5-Řec.) - Zverev (6-Něm.) 6-3 6-3 4-6 4-6 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

218
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
soloo
tak rafa aspon zmeni štýl, bude hrať útočne smile
Reagovat
soloo
tak rafa zmeni štýl, bude hrať útočne smile
Reagovat
paddy
První hráč, který porazil Rafu poté, co ztratil 1. set smile

https://www.youtube.com/post/Ugxz3RoDD0w6lMLGUut4AaABCQ
Reagovat
panzer.dragon
smile
Reagovat
RF46
Meli bychom alespon Na dalku podporit eFHacko...urco lovi pred servisem trenky a urovnava vlasy, soustredene se mraci placa to do micku jak ovce po zadnici smilesmile
Reagovat
Pe3k
Když začalo být jasné, že Nadal dostane kartáč, tak utekl jako ten největší zbabělec (typická vlastnost fandů Rafy) a někteří se neukázali vůbec... smile
Reagovat
Amputace
Naopak pro tebe je zase typické, že přilezeš převážně jen tehdy, kdy Nadal prohraje. Na rozdíl od tebe však nebudu zobecňovat a házet do společného pytle s tebou všechny fanoušky Federera.
Reagovat
Pe3k
Lžeš já jsem tady nehledě na to, co se děje na tenisových dvorcích.
Reagovat
smazaný uživatel
Po prvom sete bolo jasne, ze Nadal dostane kartáč. Ty si strašný tragéd. Nedivim sa, ze si rozumieš len s rybami.
Reagovat
turista
V prvním setu Novakovi zase hrozil kanár. Bylo to příšerný. Ale zafungovalo to naštěstí jako budíček.Novak byl nervózní a Rafa ho chtěl zase ponížit kanárem. Ale Nole se nevzdal a naštěstí věděl co má hrát aby černá série na antuce skončila. Podařilo se to. Blbý je, že to neznamená titul. Kéž by toho filozofa v neděli porazil.
Reagovat
smazaný uživatel
Dakujem kopýtko.

Trochu ma mrzí, ako si tu vyhrožoval tou svojou malou pästičkou, ako naštartuješ babetu, opustíš rodičovské hniezdo a vydáš sa za mnou do sveta. Ale nakoniec si sklopil uši a zostal na smetisku dejín.
Reagovat
RF46
smile Hehe, nekdy jindy az se mi to bude hodit. Ted by s tebou stejne nic nebylo..necham te vstrebat porazku. Tu babetu stale nemam, mohl sem mit ale tech prohranejch 50kc nabouralo rozpocet. Takze do velkyho sveta se zase nepodivam ...smile
Reagovat
RFanousek
Byl to hezký a historicky důležitý zápas, třetí set byl super... Ale nejlepší? Jeden set nejlepší zápas nedělá... Tihle dva spolu odehráli lepší zápasy, a namátkou i třeba finále Říma 2006 či zápas těchto dvou tady roku 2013 byly za mě o dva levely výše
Reagovat
RF46
Ano, treti set super, jinak uz to nema tu rychlost a ten spad...
Reagovat
RF46
Na Rafovi bylo hodne videt, jak je nervozni...pri ty obcerstvovacce byl roztekanej jako blazen, ale i přesto podekoval za led. Rec tela byla ale vice nez vymluvna.
Reagovat
RF46
Stejne nechapu, jak Djok muze bejt tak levej pri hre nad hlavou, kdyz z obrany vytahuje neskutecny udery v nemoznejch pozicich... to bych rek, ze musi bejt neco s ocima a kdyz ma mic mimi pevny body, tak je ztracenej.
Reagovat
paddy
Protože nemá moc talentu, který není tak důležitý, a cit pro míč

Takových je plno, mají od dětství nadrilované údery, ale když musí improvizovat, tak vypadají jak amatéři

Těch situací je málo, takže se to ztratí ve výsledku

Typický baseliner, kteří jsou u sítě směšní, jen kolik včera zkazil dropshotů
Má jiné zbraně, které drtí konkurenci
Reagovat
Usm
Je vůbec reálné, aby hráč bez talentu udělal 18gs?:)
Reagovat
paddy
talent není nejdůležitější, tvrdá práce je rozdílový ukazatel, flákači to nikdy nikam nedotáhnou smile

doporučuji přečíst aspoň jednu z knih na tato téma, což 99% lidí neudělá, protože radši zůstanou u svého piva smile

Matthew Syed - Bounce
Geoff Colvin - Talent Is Overrated
Daniel Coyle - The Talent Code

https://1lib.cz/s/Matthew%20Syed%20-%20Bounce
Reagovat
woody
Asi by jsi mel par pivek dat, jestli tvrdíš, že Novak je hráč bez talentu....
Reagovat
paddy
naučte se oba číst, příp. nelžete smile

"Protože nemá moc talentu..."
Reagovat
Nola
talent maju vsetci hraci v prvej stovke, resp. dvojstovke... mozno o niektorych ani pocut nebudeme, lebo nemaju to spravne zazemie za sebou, nemaju idealne podmienky na trenink... trebars, ked som videla nasho tenistu vo finale v Belehrade, tam talent isto je, ale nikto mu neda WC, lebo nema spravny pas :D, Novak si musel vsetko vybojovat cez kvaldy, ked bol mladym hracom, nikto mu nedal WC, ako trebars Murraymu, FAA, Alcarazovi.... ak by nemal talent tak nie je tam kde je dnes, ze jeho smece su na urovni ziacikov to nespochybnujem, ale ma tenisove myslenie a neskutocny prehlad na kurte.....
Reagovat
RF46
neda se nesouhlasit..
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
smazaný uživatel
Talent a cit pre loptu sú dve veci. Ten, kto má väčší cit pre loptu, ktorý mu pomáha pri volejoch nemusí byť tenisovo talentovanejší, než kvalitný baseliner.

Ak by bol "dril", ako to tak ide nazvať taký jednoduchý, tak by mali základné údery predsa nadrilované všetci rovnako. Ale zrejme je rozdiel zahrať základný úder s menšou razanciou na téčko, ako s väčšou na základnú čiaru.
Reagovat
peRFect
Věk nezastavíš.Jen FH si myslí,že Rafa bude na RG vyhrávat donekonečna.Bylo zcela patrné,že pinkanou na více setů nedá.Čtvrtej už působil odevzdaně.Tím jej nesnižuji,má už prostě 35.Ani Novak nebude postupně schopen hrát tento tenis.Je z Big 3 nejmladší a proto klobouk dolů,že vůbec nahrál 18 kousků.
V neděli pochopitelně fandím řekovi o kterém si myslím,že má proti Novakovi větší šanci,než by měl oproti Rafovi.Každopádně se nesmí podel.t strachy.
Reagovat
Patik
a teraz si predstav že Federer vyhral tri grandslamy v 37-8 rokoch.
Reagovat
peRFect
Ale s uplně jiným stylem tenisu?
Reagovat
Patik
áno..ale aj s tým štýlom musel čeliť trom päťseťákom na AO a vo finále Nadalovi.
Reagovat
peRFect
Což ale potvrzuje výše uvedené.Fed nedělá provazy,rozštěpy,nebere nesmyslné míče,hraje výměny na mnohem méně úderů apod..Myslet si,že Novak bude za dva roky hrát stejně jak dnes je bláhové.Resp. že tak bude hrát a bude vyhrávat tituly.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jedinečný počinsmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Posledny vyhral v 36 rokoch so super zrebom.

Ale chápem, ze ked napises 37-38, vyzerá to lepsie.
Reagovat
Roger_Federer
Tipnu si hladké vítězství Djokera 3:0 3:1, bude po výhře nad Nadala v klidu, hraje o "moc", 2x kompletovane granslemy, o dotahnuti na 20 v poctu granslemu, na trave ho nema kdo zastavit.
A pokud vyhraje zitra i Wimbledon půjde si na US.Open pro čistý.Byt na jeho místě, dam do toho tento rok vsecko.
Reagovat
dappe
To se tady ale psalo už tolikrát. Pořád je o dost více pravděpodobné, že letos zůstane jen u AO než vítězství na všech čtyřech GS. Zítra je to tak 60/40.
Reagovat
smazaný uživatel
20-19 beriem ako hotovú vec. Stále však musi vyhrat Djokovic dalsie a dalsie GS a nie vzdy budu okolnosti hrat v jeho prospech tak ako včera. Treba si na to len počkať. Nadal GS ešte pridá, o rok pride silnejší.
Reagovat
turista
Silnější Nadal v 36 letech už nebude. Ale na 21 GS může dosáhnout v NY. Tam se mu dlouhodobě daří víc než Djokovičovi.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
prohrál i přístup k internetu? Čekal jsem, jak okomentuje něco, co se nemohlo stát.
Teda upřímně, vítězství jsem přál Rafovi i s tím rizikem, že pak nejspíš vyhraje i finále. Můj tip na vítěze je mimo Big3, bohužel Joker je pomyslně titulu stále nejblíž, což mě velkou radostí zrovna nenaplňuje. Viděl jsem necelý 1.set, tam to ještě vypadalo pro Rafu nadějně. Snad se Filosofovi 1. GS finále povede a nebude to propadák, kdy se bude ploužit po kurtu s nepřítomným pohledem, tak jak to umí...
Reagovat
Stan_Borowitz
Skoro to vypadá, že pánbůh chce, aby skončili všichni tři se stejným počtem GS titulů.

Což by bylo spravedlivé, každý z nich je něcím jedinečný.
Reagovat
RF46
Je taky dobry, ze maji vsichni tri jinej styl a jiny pojeti tenisu.
Reagovat
Stan_Borowitz
Přesně.

Old-school Federer, futuristic Djokovič a timeless Nadal...
Reagovat
Kozoroh
Pokud Novak zítra vyhraje, věřím, že udělá 22, protože jsem přesvědčen, že ještě vyhraje Wimbledon & US Open a na Australan Open dosáhne Decimy.
Reagovat
Roger_Federer
Souhlasim
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jj, Rafaeoli tady taky maloval vzdušný zámkysmile
Auto, dovolená v Jugoslávii, první dítě, druhé... Zkrátka je důležité to mít dobře naplánovanésmile
Reagovat
paddy
Ta dovolená v Jugoslávii vyjde, Novak mu ji rád zaplatí, byl pro něho užitečnější než Vajda smile smile smile
Reagovat
Blondie
Líbilo by se mi to :-)
Reagovat
expert69
Jestli byl jeden z nejlepších??? Těžko říct, oba dva bojovali na krev, vyhecované to bylo, ale 55 Nadalových UE, Nadalovi absolutně nefungoval prvních 2 a 3/4 setu bekhand. Nole mu tam posílal všechno odkudkoliv. Returny noleho měly svoji délku a agresivitu opět. Za mě zápas nerozhodla kvalita noleho či fyz/psy odevzdanost nadala, ale bekhand nadala, který nefungoval a rafa se často vyhazoval sám.Tiebreak jeho klasika, posere co se dá dvojchyba, volej, jednoduchý aut a ještě k tomu i djokovicove čáry, které mu ten zápas hodně padaly. Jinak velký respekt k nolemu jako hráči, je to stroj, ale charakterově mě čim dál více odpuzuje.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Co si pamatuji, v době největší slávy hrála Big 3 tak s cca 5UE/set. Takže jsem rád, že jsem včerejší zápas neviděl. Při Rafově stylu si ani tolik chyb nedokážu představit...
Reagovat
peRFect
Expert 69 je super nick.Na střední by měl úspěch ))
Reagovat
RF46
smile
Reagovat
expert69
tak peRFect a RF46, odkazují tak na 12y fanouška. Nicky jako právě Rf46, nadal6, djokovic 48 atd.smile
Reagovat
turista
No tak bekhend má Nole po celou kariéru lepší než Rafa. První set mu ale hrozil zase kanár. Naštěstí se probudil včas a zareagoval tak jak bylo potřeba. Černá série skončila. Ale ani porážka antukového krále ještě neznamená titul. Bojíme se filozofa ve finále. Je moc dobrý.
Reagovat
SwissMaestro
Nejlepší zápas to včera rozhodně nebyl. Pro Djokoviče asi jo, protože vyhrál. Nadal nebyl ve své kůži a nehrál svůj nejlepší tenis. No je mu 35 let, nelze vítězit pořád.
Reagovat
panzer.dragon
Těžko říct co bude za rok, djok asi furt dobrý, Rafa asi taky dobrý :) rok zas není tak dlouhá doba aby se něco výrazně změnilo
Reagovat
Stan_Borowitz
Ono se nemusí nic změnit výrazně. Na špičkové úrovni jsou rozdíly mezi hráči tak malé, že stačí drobná změna a všechno je jinak.

Za rok budou Rafa i Novak o rok starší, se vším, co k tomu patří, a Zverev, Tsitsipas a možná i ti italští mladíci zase o něco málo lepší.

Takže za rok to budou mít senioři zase o něco těžší...
Reagovat
kolapse
Nolemu fandím od AO12 kdy sundal rafu v epic finále. Včera to byla opravdu neskutečná podívaná,moc jsem mu to přál, je to už pro něj asi jediná výzva krom OH. dokazal to, v cestě za dalším SF stojí Stefanos, toho si povodí dle potřeby. Věřím i v W a USO a překonání GS rekordu. Trochu mě i včera připomínal beast mode z roku 2011.smile
Reagovat
Nola
ja zrovna optimizmom nehyrim, spomen si ako hral s Mussettim, je to podobny typ hraca, ale o dost lepsi, navyse denny zapas, tie Novak zrovna nemiluje
Reagovat
kolapse
Musettiho herně vůbec neznám. Možná talent,ale na toho se djok připraví jinak než na rafu. Šlo opravdu o hodně včera,bylo to aji cítit tou nervozitou z obou stran. Diváci ? Super že je tam nechali.predstava, že by se ten 4 set, případně pátý, dohrával bez diváků by tu atmosféru dost poškodilo. Ono je těžký si zase zvykat,během corony se toho moc nehrálo,pak zase bez diváků ale včera to mělo fakt už koule jak se sluší a patří na takové matche, komorní prostředí by djoka tolik nehnalo,bych řekl. V projevu to pak říkal. Stejně jako to,že porazit rafu na FO je MISSION IMPOSSIBLE, největší výzva v jejich sportu. Tyto bitvy miluji, včerejší zápas se zařadí hned vedle zmiňovaného finále AO12 a neskutečné ctvrtdenni mlátičky z Wimbledonu s Rogerem v letech 2014,15 a 19, SF s DelPotrem ve W, otočka s nekompromisním Andersonem ve W. Pevně doufám že na konci roku bude mít 21 GS na kontě.smile
Reagovat
Marduch
S Tsitsim to bude řežba se vsim vsudy. Nole bude pod tlakem, Tsitsi hraje většinou dlouhý míče z obou stran včetně úhlů. 26 stupňů odpolední hicák na přímem slunci. Ani mrak. Nole tam bude muset nechat duši.
Reagovat
Kozoroh
Jsem připraven na to, že No1e podstoupí problémový střet s Cicipasem, ale totéž jsem čekal s Medvědem na AO a No1e ho zmáknul ve třech. Nevíme, jestli Sokrata nerozhodí atmosféra prvního GS finále, když ano, pak to bude mít Novak podobně snadné jak letos na AO.
Reagovat
Pe3k
No po tom včerejšku chápu, že Djokoland je nabitý sebevědomím atd. (zaslouženě), ale Stefana bych nepodceňoval. Z pohledu fanouška RF rozhodně budu fandit Řekovi (tak jako 99% tenis fans) a vám bych radil zavspomínat na RG 2015...
Reagovat
turista
To nerozporuji. Porážka ve finále RG 2015 byla nečekaná a hořká. Kéž by se to neopakovalo.
Reagovat
standa_p
smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
mahycek
Zvláštní probuzení do soboty s pomyšlením
do tenisové Paříže, že zítra Rafael nebude
po mnoha vynikajících letech v nedělním
finále. Jednpu to přijít muselo.Nadal
ve čtvrtém setu vypadal strhaně, únava
po tak náročném tenisu na něj dolehla
a to i psychická. Zápas to byl nadprůměrný
, ale nikoliv nejlepší. Byly tam výborné
momenty, zvraty, ale také si oba dva
častokrát prohrávali své servisy a to ne
jen vynucenými chybami. Svými často
zbytečnými, proto to nebyl zápas, který
by se dostal svojím krásou, někam mezi
klenotnice tenisu. Ale, do historie se
určitě dostane. S největší pravděpodobností už Rafa žádný titul z
Roland Garros nezíská, přijdou jiní.. Ale
buďme rádi za Rafu, že tu je a navždy
zůstane v paměti tenisových fandů po
celém světě. Díky smilesmile A teď
vzhůru Tsitsipasi, ukaž naplno co v tobě
je a vstup do nové éry antukové Paříže
tou správnou nohou. POJĎ !!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa byl poničen. Jinak by zabojoval. Roger odešel rovnou.smile
Reagovat
hippos
dajte mi Forehandovu adresu, já mu osobne odpojim internet a bude konec těch drýstůsmile
Reagovat
smazaný uživatel
to nejdesmile
Reagovat
panzer.dragon
Nole je top. V tenise platilo, že Rafa na rg je možná největší překážka a djok ho tam sundal už dvakrát?! Fedexe na wimblu xkrat.

Tak jen dosbirat tech pár gs a není moc o čem se bavit..
Reagovat
steve79
Rogera sundal ve Wimbledonu 3x
Reagovat
Kozoroh
Neměl jsem zde náladu několik dní komentovat kvůli smutné události, ke které došlo ve středu a která mě velice zdrtila - smrt milované herečky Libušky Šafránkové. smile

Tenis jsem si v posledních třech dnech nenechal ujít, ale chyběla mi oproti normálu energie, zápal. Neprožíval jsem to tak. Viděl jsem No1eho zápas s Berrettinim, ale jen první půlku, Matteo svými tvrdými údery dostával zpočátku No1eho do nesnází, ale No1e svou výbornou defenzivou si s tím dokázal poradit. Co se dělo dál jsem nezkoumal, doslechl jsem se o No1eho výbuchu vzteku, ale podrobnosti jsem nevyhledával.

No a nyní se dostávám k zápasu Djokera s Rafou. No1e na startu utkání měl brejkové šance, ale Rafa je zlikvidoval a sám pak Novaka brejknul, čímž No1eho zviklal. Djoker se na kurtu trápil, kazil lehké míče. Prohrával 0:5 a vypadalo to, že opět od Rafana schytá kanára. Ty tři gemy, které získal v první sadě, byly klíčové pro jeho psychické rozpoložení, díky nim se vzpamatoval a opět začal hrát skvěle - přidal na razanci, aktivitě, délce úderů. A pomyslné ručičky vah totoho mače se začaly naklánět na Djokovu stranu. Třetí set byl z celého utkání nejlepší, oba o něj houževnatě usilovali, bylo k vidění spousta winnerů - stopbaly, údery po čáře, cross údery, returny. No1e vedl 5:4 a podával, ale brejk ztratil a mohl toho vzápětí litovat, protože čelil setbolu, na který zahrál stopbal, který jen těsně dopadl za síť. TB ukořistil ve svůj prospěch a ikdyž neodstartoval dobře čtvrtou sadu, dokázal si podání vzít zpátky a bylo patrné, že i zde tahá za delší konec provazu. Ke konci už byl Rafa v psychické křeči.

Všechna čest Rafovi, houževnatě bojoval a No1e musel předvést svůj nejlepší antukový tenis, jakého je dnes schopen. Rafanova dominance na RG je nadlidská a blíží se jí jen No1eho nadvláda na AO. Pro tenis jako takový je ale dobrou zprávou, že vládce Paříže Rafa prohrál a vítězem RG bude jiný tenista. No1e bude ve finále favoritem, ale Cicipase nepodceňuji, očekávám komplikovaný zápas vzhledem k jejich loňské bitvě.
Reagovat
woody
Nolda si včera otevřel bránu tenisové historie, teď už "jenom" vstoupit.

Zítra ho čeká veledůležitý zápas. je sice favorit ale nic lehkého ho nečeká. Tsisi je určitě radši,že tam není Nadal a bude si na Novaka věřit. Noleho nećeká nic jednoduchého.

Ale když bych to shrnul, pokud chce být nejlepší, tak zíra prostě musí vyhrát.
Reagovat
NoletheBest
Ta dominance RF na RG má mnoho podtextů, to tu ale diskutovat nebudeme smile
Reagovat
Pe3k
RF ten dominuje prostě všude, kolikrát ani nemusí hrát smile
Reagovat
NoletheBest
smilesmile
Reagovat
NoletheBest
*RF=>RN smile
Reagovat
Stan_Borowitz
Docela ti rozumím, mne se ten odchod Libušky šafránkové taky dost dotkl.

Odcházejí lásky našeho dětství a s nimi i náš svět.
Reagovat
RF46
Mne stve, ze uz je s Abrhamem nikdy nepotkam v Brne...
Reagovat
Kozoroh
Abrhám teď na tom musí být po psychické stránce hodně špatně, on nikdy nečekal, že svou ženu přežije (je o 13,5 let starší). Mám o něj obavy...
Reagovat
smazaný uživatel
Kozoroh, včera som na teba v komentári pozabudol. Gratulujem aj tebe ;)
Reagovat
Amputace
Pro mě coby fanouška Rafy je tohle asi nejtěžší porážka, co pamatuji - z těch čerstvějších mě napadá jen semifinále Wimbledonu 2018, ale to z pohledu Rafy nemělo ani zdaleka takovou důležitost. Samozřejmě se dá hovořit o detailech, které zápas rozhodly, ale celkově byl Novak lepší. Od druhého setu mi po většinu zápasu připadalo, že je Rafa úplně bezmocný. Nenašel žádný způsob a především žádný úder, kterým by dokázal Djokoviče vyvést z jeho rytmu. BH absolutně nefungoval (nejednou jsem si nostalgicky vzpomněl na jeho skvělý BH křížem právě v onom wimbledonském semifinále), FH po čáře hrál - pro mě zcela nepochopitelně - jen minimálně, a pokud ano, tak více méně na jistotu, nikoli s úmyslem a odvahou vítězného úderu. Celkově mi v Rafově herním projevu, i vzhledem k vypjatosti zápasu, chyběl element něčeho výjimečného, speciálního. Celé to bylo z jeho strany jen upracované, vydřené, ale nikoli tenisově výjimečné. Jasně se tady ukázalo, že pokud se ti dva střetnou čistě fyzicky, Novak je lepší. Když to srovnáme s RG 2013, kde Rafa čelil podobné síle, musíme vidět, jak rozdílný zápas to byl. Zatímco v roce 2013 Rafa sázel v pátem setu jeden FH po čáře za druhým, měl tam spoustu výjimečných úderů z hluboké obrany a běhu, v tomto zápase jsme nic takového neviděli, nebo jen velmi minimálně.

Pro mě je po tomto zápasu bez ohledu na výsledek finále o goatovi v podstatě rozhodnuto. Djokovič dokázal to, co Rafa už nikdy nedokáže: vzít mu jeho dominanci na jeho domovském turnaji. Rafa by musel ještě vyhrát GS mimo antuku, potažmo porazit Novaka přímo v Austrálii, aby se dalo o něčem dále diskutovat. Novak má již v tuto chvíli všechno. I kdyby finále prohrál, nikdo mu nevezme, že porazil všude Nadala i Federera. Jeho komplexnost je obdivuhodná a zřejmě i v počtu GS stane v závěru na vrcholu. Hráč, kterého jsem dlouho téměř nenáviděl, má dnes můj hluboký respekt. Jsme porážkou zdrcen, ale zároveň obdivuji, kam až se Djokovič dostal z té světové trojky, se kterou se tenkrát ve stínu Fedalu zase tolik nepočítalo.
Reagovat
woody
Hezky napsané.

Na druhou stranu bych rafna nkdy neodepisoval. Na každé velké akci bude jeśtě chvíli favorit a stát se může všechno.
Reagovat
steve79
Kdo z trech je a bude nejlepsi se neda urcit. Rafa ma vyhodu, ze ma zlato ze singlu. Na druhou stranu zase nevyhral turnaj mistru.
Reagovat
NoletheBest
smile za komentář. Musím ocenit jak Nadal hraje technicky skvěle doběhnuté drop shoty. Má super zápěstí.
Reagovat
Pe3k
Těžko říct co byla ta nejtěžší porážka, když jich bylo tolik...Podle mě bylo pro Nadala nejvíce zdrcující prohrát ve Wimbledonu 3 roky v řadě s hráči mimo top 100. A to byl v nejlepších letech a zdravý...
Reagovat
Patik
Nadal urobil obrovskú chybu..jeho zabíjácky inštinkt ho stál celý zápas..zabúda že má 35 rokov a nemôže zabíjať Djokoviča v každom fiftíne..včera mu chcel nadeliť ďalšieho kanára..bil sa totálne o všetko..to je príliš veľká porcia energie a intenzity ktorú neuniesol čo sa následne prejavilo po strate druhého setu začal fyzicky odpadávať..vôbec nerozkladal sily..forehand po čiare tak často nehral pretože ho Djokovič dobre takticky držal na backhande ale aj tak sa stalo párkrát že ho nachytal na hruškách a občas mu tam ten forehand po čiare poslal.

Inak už som to tu písal včera..minulý rok keď som tu písal a ostal za blbca že Nadal bude rád keď uhrá jeden set celý priebeh minuloročného RG som si predstavoval presne takto lebo Nadal vtedy nehral dobre a Djokovič bol vo forme..akurát že sa to naplnilo o pár mesiacov neskôr.
Reagovat
Kozoroh
Kdyby Rafa dal No1emu v prvním setu kanára, mohl Djokera v druhém setu udržet pod dekou, tak jak loni ve finále. Ty tři uhrané gemy byly pro Djokera velice důležité z hlediska vzpamatování se.
Reagovat
Patik
hej presne včera som to písal..tie gemy ho vymanili z tlaku a dali viac do pohody..to predošlé finále ho sväzovalo..po pár gemoch to z neho opadlo..
Reagovat
Amputace
Ano, úplně to samé jsem si také pomyslel. Po vítězství v prvním setu jsem měl sice radost, ale říkal jsem si, pozor, vždyť Rafa ke konci vlastně vůbec nebyl lepší hráč a set uhrál vlastně jen díky tomu obrovskému náskoku, který mu Novak daroval. Kdyby to za stavu 5:1 dopodával (neřku-li kdyby dal Novakovi kanára), ten zápas by jistě vypadal úplně jinak.
Reagovat
Patik
Nadal mal myslím si že takú taktiku ako minulý rok a celkom jasne by ju asi aj uplatnil..aj ten forehand po čiare by uplatnil viac ale skrátka tam už stál iný Djokovič ktorý mu povedal že toto už hrať nebudeš..a tým pádom Nadal začal hrať opatrnejšie..ako keby sa zlakol že už svoju útočnú taktiku nepremení tak sa vráti viac ku klasickému udržiavaniu na istotu..lenže Djokovič ho rozhadzoval bolo vidieť že každým ďalším setom je Nadal ochabnutejší.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, to je samozrejme jedna z teorii.

Tá druhá hovori, ze Nadal hral od úvodu krátke lopty, kazil výmeny uz v ich počiatkoch nezvyčajnými UE a jeho zbrane otupené slabšou formou ešte viac otupili podmienky nočného zápasu. Vo výsledku to bol diametrálne odlišný Rafa od edície 2020, ale ako sám hovorí, taký je šport.
Reagovat
Nola
mozno to bude aj tym, ze vlani odohral podstatne menej zapasov, vynechal USO a sustredil sa iba na antuku, mal viac v nadrzi, tito nasi starsi pani, uz nemozu hrat velku porciu zapasov ako mladici, obaja vynechali kompletne hard po AO, asi spravny krok , obaja navyse limitovani nejakym, tym zranenim, Rafa sa asi utavil, na rok to bude ina pesnicka, moze sa sustredit iba na FO a vypusti nejaky ten antukovy turnaj, trebars Madrid, ten mu sedi najmenej
Reagovat
smazaný uživatel
Môže byť. Hoci si myslím, že 2 týždne voľna pred RG bola dostatočná doba na odpočinok.

Skôr ide o prirodzenú reakciu organizmu 35 ročného človeka s Rafovou stavbou tela na 4 hodinový zápas. Djokovic je o dobrých pár kilo ľahší, celkovo sa isto cíti komfortnejšie v tejto časti zápasu.

A treba povedať, že fyzično je úzko spojené so psychikou, myslím, že pri vedení 2:1 by Nadal pôsobil v 4 sete inak.
Reagovat
Nola
jj, keby dal Nolemu kanara v uvodnom sete, Novak by sa zlozil, presne ako vlani, ked mas pocit, ze super je dole, tak hras svoj najlepsi tenis, bez ohladu na fyzicku, ale tentokrat to bolo semicko a semi uz oni dvaja hrali... vieme, ako to dopadlo, finale je iny level, a zajtra moze Novak kludne prehrat po euforii, ktoru zazil.... Rafu porazit na FO je najvacsia vyzva v tenise, to nemoze spochybnit nikto, nikdy, za ziadnych okolnosti, ani Fedexfans...
Reagovat
RF46
Ja Fedex fanda to nezpochybnuju...
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlasím. Len to podčiarkuje Nadalov formát a to všetko, čo v Paríži dokázal. Jeho skalp sa stáva svätým grálom pre každého vyzývateľa.

Ako Rafa fan som spokojný, že to prišlo až v požehnanom tenisovom veku Nadala a nebolo to finále. Tam by karty boli rozdané zas trošičku inak.
Reagovat
RF46
Neblazni...svatym gralom...zpatky na zem. Bejvavalo. Ted uz ne a pokud nebude vedet kdy skoncit, tak toho svateho gralu dosahne kde kdo ..
Reagovat
Amputace
Je pravda, že Novak byl včera skvěle takticky připravený. Umím si představit, že s Vajdou to loňské finále takticky probírali a hledali způsob, jak zabránit tomu, aby se něco podobného opakovalo. Nicméně těch situací, kdy Rafa mohl zahrát FH po čáře a úplně tím změnit tempo výměny, bylo hodně a hodně. Spíš ale z Rafy bylo opravdu cítit, že mu chybí to sebevědomí, které ho zdobilo ve většině jejich vzájemných zápasů, proto se s ním raději tahal přes dlouhé výměny a zahrál to většinou na "tutáč" do Novakova BH, což byla obrovská chyba, protože Novak na to byl skvěle připravený a Nadal nedokázal nic během zápasu změnit.
Reagovat
Pe3k
Teď půjde Rafovo sebevědomí a s tím i výkony strmě dolů, be ready kid smile
Reagovat
Amputace
Ale všechno zlé je pro něco dobré - alespoň už mám jakous takous hrubou představu, jak se cítí FFF už přes deset let, co Federer prohrává s Nadalem a posléze Djokovičem všude a všechno. Není lehké přijmout v podstatě nevyvratitelnou realitu, že tvůj kůň je najednou druhý, potažmo až třetí, přičemž do té doby aspiroval na to, být nejlepší.
Reagovat
spaniel
S tim Nolem jo, ale s Nadalem poslednich 10 let? Jsi asi spal poslednich 5 let?
Reagovat
Amputace
Posledních 10 let kromě roku 2017. Ale bylo to myšleno spíše tak, že si před těmi dvěma neuchránil vůbec nic a na svých dominantních turnajích s nimi prohrá(va)l. Rafovi v 35ti letech zbývalo RG coby nedobytná pevnost, kterou si drží bez ohledu na věk, ale už nemá ani to.
Reagovat
Pe3k
My fandíme hráči s nejlíbivějším herním stylem a technikou ever, vy hráči na opačné straně pomyslné barikády, takže ne, ty nemáš ani ponětí jak se takový fanda Federera cítí... smile
Reagovat
Amputace
Ano, tímto ryze subjektivním kritériem se samozřejmě můžete chlácholit donekonečna, objektivní realita ovšem říká, že od svých dvou největších rivalů dostával celý život naloženo i na turnajích, které by se daly považovat za jeho oblíbené. I z toho důvodu nelze s Federerem spojit žádný turnaj stejně pevně, jako je spojeno RG s Nadalem či AO s Djokovičem.
Reagovat
Patik
a mne hovoríš že hovorím hlúposti pritom Federer vyhral nad Nadalom dva z posledných troch GS stretnutí na dvoch rôznych povrchoch..a to je o 5 rokov starší.
Reagovat
smazaný uživatel
Cize platí, ze Federer porazil Nadala mimo antuky v case kedy boli obaja za Zenitom.

Rafa si struhol 3 GS finálové vyhry s Rogerom na 3 roznych povrchoch v case kedy boli obaja v plnom zbroji.
Reagovat
spaniel
Jesteze mas toho Federera na tezke casy smile
Reagovat
smazaný uživatel
Roger vždy podrží kartu :)

Ale do diskusie ho priviedol iný, ja som len nadviazal na predrečníka.
Reagovat
Amputace
Ale o to nejde, bylo to myšleno jinak. I kdyby Nadal Djokoviče na RG ještě 3x v budoucnu porazil, šrám z této porážky už na jeho RG dominanci navždy zůstane. To samé jste museli cítit také vy, když Federer prohrál s Nadalem 2008 ve Wimbledonu, 2009 v AO a opakovaně od roku 2011 dostával naloženo od Djokoviče prakticky na všech GS a od Nadala až do roku 2014 také. Proto jsem Petříkovi psal, že to, co já jako fanoušek Nadala prožívám nyní, je pro FFF vlastně už normální stav, neboť se s tím potýkají v podstatě celou Rogerovu kariéru od příchodu Nadala s Djokovičem.
Reagovat
spaniel
Pocitove ted mozna vis jake to je? s jednim rozdilem. Rafa ma jednoho o rok mladsiho soupere, Def dva soupere mladsi o pet let, kterym jsou pomale kurty site na miru. Kazdy kurt kde mel vyhodu zpomalili. Zvysili podil atletiky vs technika na neunosne procento. A j se musel deset let divat na to, jak vyhravaji uhekani upracovani atleti, co se jen presouvaji na BL doleva-doprava jak v TV tenise z 80 let a neumi ani smecovat.
Reagovat
Amputace
Pořád mnohonásobně lepší, než se dívat na nudné servismany a výměny o třech úderech.
Reagovat
spaniel
Pro me jsou oba extremy naprd. Kazdopadne zpomalovani povrchu ranarum zrovna nepomohlo, tem dvema ano.
Reagovat
Blondie
smile krásně napsané, velice oceňuji, že to dokážete napsat jako Rafův fanda.
Reagovat
smazaný uživatel
Clovek to vzdy vníma citlivejšie den po zápase.

Ale s odstupom času bude platit, ze Nadal vyhral 4 GS finále mimo RG so svojimi rivalmi. To mu predsa nikto nevezme. Preco by mal este nieco dokazovat v tomto smere v 35r?..On si svoje dávno splnil.

Navyse stále platí, ze vo finále nikdy neprehral. Nadal Djokovica v Melbourne neporazil, ale holt nedozvieme sa akoby to dopadlo v rokoch 09,14,17 ked sa Nole do finále neprebojoval.

Goat race je stále otvorený, nedramatizoval by som. Je to up and down, Djokovic uz bol raz Goatom korunovany po zisku RG16 a vsetci vieme co nasledovalo.
Reagovat
Amputace
Jako dívej, já si dokonce myslím, že dnes Djokovič ani nevyhraje, ale přesto tato porážka bolí obrovsky, to nebudu zastírat. Nepamatuji, že by mi někdy tenis způsobil nepříjemnější pocity - možná v roce 2015, kdy Nadal prohrával s kdekým a vypadalo to, že už končí. Ale píšeš to samozřejmě dobře. V celkovém důsledku o nic tak hrozného nejde, prohrál na RG s Djokovičem, tedy tím nejtěžším možným soupeřem, dalo horší scénář by byl, kdyby tam prohrál v prvních kolech s nějakým outsiderem.
Reagovat
RF46
Navyse stále platí, ze vo finále nikdy neprehral
-
Ano, to asi uz bude platit stale.
Reagovat
Roger_Federer
Dobrý zápas.

Technická : kdysi tady byla roky atraxí jedna udajne starší dáma. Jako top matros.

Ale ten chalan z Blavy, co dělá ty polepy na billboardy ju už dávno strčil do kapsy. smilesmile
Reagovat
peggy
Rafo,placi to byla asi poslední možnost.Leta leti.smilesmile
Reagovat
Pe3k
Proč ten Rafa pořád ještě hraje? Vždyt včera už ani nemohl. To chce být jak ten Jágr?
Reagovat
steve79
Fenomenalni zapas. Djokovicuv beckhand byl nejlepsi za posledni roky. Rafa je asi hodne zklamany, ale krome Djokovice ho na anruce jeste 2-3 roky nikdo neporazi v zapase na tri vitezne.
Reagovat
PH94
Líbí se mi, jak místním mudrlantům a expertům v komentářích níže nepřipadal včerejší zápas zas až tolik kvalitní. Dokonce tam často padají i slova jako průměrný...hoši, hoši...Škoda, že sám Djokovic ho již označil za jeho nejlepší zápas na RG a jeden z top 3 zápasů jeho kariéry vůbec.
Reagovat
steve79
Byl to mozna nejlepsi zapas na French Open v historii. Kdy se stalo, ze Rafovi dojde stava? Ve ctvrtem setu vypadal hodne unavene.
Reagovat
PH94
Souhlas. Pokud Rafovi dojdou síly již ve 4. setu, tak to jen dokazuje jak nesmírně fyzicky a taktéž psychicky náročné utkání to bylo. Ten 3. set byl snad největší Top, co jsem kdy viděl.
Reagovat
steve79
Treti set trval 1:38! To se neda pochopit.smile
Reagovat
Patik
však lebo je jak trubiroh..on si myslí že môže hrať s Djokovičom o každý fiftín do konca zápasu..Djokovič vyzeral hneď na začiatku setu úplne mimo a Nadal ho chcel hneď vybaviť..akonáhle sa Djokovič vzoprel Nadal akoby zistil že teraz čo spravím veď už som sa vybil v prvom sete..zvyšné tri sety len dorovnával naberal dych..
Reagovat
RF46
Jasne ale ukazovat u techto hracu na delku setu je hodne zradny. A tvrdit, ze to bylo vyjimecne kvuli tomu, ze Rafa fyzicky odesel taktez...uz jim hochu neni dvacet let...
Reagovat
baggik
Dokovic jako prvni 2x porazil Nadala na French Open a v nedeli se muze stat prvnim hracem, ktery vyhral 2x vsechny grandslamy. Tady se pise historie.
Reagovat
RF46
Forehande ..ted, kdyz nebude na FO vitez Nadal, znamena to, ze je konkurence nizsi? smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Stále platí, čo som napísal Kopýtko. Čím menej víťazov, tým vyššia konkurencia.

Čiže pri menoslove víťazov Grandslamov Nadal, DJokovic, Nadal, Djokovic je to jasné, pre každého, kto tomu rozumie. Finále Krajčíková Pavluchenka s novou víťazskou hovorí taktiež jasnou rečou.

Ty buď ale naďalej svoj, so svojim pohľadom. SLnko svieti na všetkých :)
Reagovat
Roger_Federer
Ted tu o karkulce.
Reagovat
RF46
Takze kdyz vyhraje Tsitsi, tak konkurence je nizsi..? smile Ty si sasulka...
Reagovat
smazaný uživatel
Ty tomu stále nerozumieš.

Ty si kráľ, babeťák :)
Reagovat
smazaný uživatel
som tanecnik
Reagovat
OneHandedBackhand
som tanecnik
Reagovat
Olympiada
RG už není to co bylo. Noční program změnil totálně charakter turnaje. Typickým zápasem bylo předchozí semi.
Reagovat
Pe3k
Kapesníček?
Reagovat
.vorlik.
Nolemu srazil na kolena Nadala v Paříži i Rogera ve Wimbledonu. Z určitého pohledu lze říct, že je prostě nejvšestranější a nejlepší hráč historie, z herního hlediska bychom samozřejmě mohli polemizovat donekonečna... všechno to samozřejmě rozhodne konečný počet GS, ale Novak dnes minimálně znemožnil Rafovi zaútočit na 21.

Jako Nadalovo fandu mě to samozřejmě mrzí, je to hodně krutá prohra, nicméně Rafa je pouze a jen člověk a dalo se čekat, že ta dominance i na FO jednou skončí.
Užívejme hry a soubojů téhle úžasné generace, už nám moc dlouho radost dělat nebudou.
Reagovat
turista
Dokázal to na tom pomalém Chatrierovi. Teď ještě potřebuje porazit filozofa a skončí pochybnosti o Novakove tenisu na antuce. Rovněž skončí mýtus o neporazitelnosti antukového krále na Chatrierovi. Hurá!
Reagovat
Usm
počkat, Soderling neporazil Nadala na Chatrieru, ale na Lenglenu? Neví někdo?
Reagovat
dako
Ja som mal zlú predtuchu už vtedy, keď oznámili, že Rafa bude mať v areáli sochu. Takéto veci by sa podľa mňa mali robiť po skončení aktívnej kariéry, takisto ako pomenovanie kurtu v Barcelone.

Rafa dnes prehral v podstate zaslúžene, od stavu 5:0 začal robiť kopec chýb a BH vôbec nepísal. Novak hral od tohto stavu na vysokej úrovni, kazil veľmi málo a Rafa musel každý fiftín vydrieť. Novak bol v tomto zápase lepší. Napriek tomu ten zápas mohol svoju bojovnosťou vyhrať.

Pre mňa rozhodli 2 momenty:
- 3.set stav 6:5 a 30:40 pre Rafu, keď sa hrala otvorená výmena a Rafa mohol ísť asi 2 krát FH po čiare z dobrej pozície, no napriek tomu hral krátke a pomalé krížne FH. V tej fáze bol v laufe, verím, že ten FH po čiare by trafil.
- druhý moment je ten nepochopiteľný volej v TB do outu. To bola gigantická chyba. Podobná ako na AO v TB s Tsitsipasom, keď poslal jednoznačný smeč do outu.

Raz to prísť muselo, škoda, že práve s Novakom. Na druhej strane lepšie, že to bolo v SF. Vo finále budem silno tlačiť Štefana, Novak nemá nič isté a keď finále prehraje, tak ho to môže psychicky dostať.

Verím, že Rafa sa vráti silný a opäť plný motivácie.

Vamoooos!
Reagovat
Pe3k
Já věřím, že Rafa letošní povedenou antukovou sezonu příští rok zopakuje smile
Reagovat
smazaný uživatel
Všetko dobré postrehy. v TB pridám určite aj dvojchybu a asi tri trafené Novakove lajny. Na ten setball sa pýtal FH po lajne, najmä ked fiftín predtým zapísal.
Reagovat
dako
Presne, v tej výmene sa snáď Novak ani nevracal na stred kurtu do základnej pozície, Rafa to tam mal skúsiť. Tých trafených čiar z Novakovej strany bolo dnes extrémne veľa a kopec so zlým odskokom. V istých chvíľach už na Rafovi bolo vidieť, že je z toho znechutený.

Som zvedavý, čo s ním tento moment urobí. Mohlo by to z neho všetko opadnúť. Ak v nedeľu vyhrá Štefan, tak sa nič nedeje.
Reagovat
smazaný uživatel
No nevyhrá, 19-20 beriem ako hotovú záležitosť.

S Rafom to samozrejme môže krátkodobo zamávať, Wimbledon možno úplne odpíska. USO si zahrá a uvidíme, čo budúci rok. Verím, že sa mu to ešte na GS zíde v jeho prospech a nejaké majory ešte pridá.
Reagovat
dako
Ja nie, jeden jednoručák ho už finále vystrieľal. Tsitsi na to hlavu má, takisto aj správny prístup, je na ňom vidieť, že je pre ten moment na kurte správne zapálený. A podľa mňa je rád, že finále bude s Novakom. Na neho si bude veriť viac, myslím si.
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas s Novakom je samozrejme pre Tsitsipasa určite výhodnejší, ale zároveň platí, že stále je v pozícii outsidera, navyše je to prvé finále.

Ale drobná výhoda je, že posledný zápas s Djokovicom prehral, vždy som veril v to, že prehra človeka do budúcna zocelí pri opakovanom zápase si dá väčší pozor, než víťaz zápasu.
Reagovat
dako
No nič, idem sa na to vyspať.

Najviac zo všetkého ma ani tak nemrzí tá prehra. Skôr mi je veľmi ľúto Rafu, ktorý tomu obetuje tak veľa, častokrát so zranením, ten by sa na tom kurte nechal aj zakopať, aby to vyhral pre svoju rodinu, tím a nás fanúšikov. A my sa na to môžeme pozerať už toľké roky (aj keď dnes som bol zrelý na sanitku).

Ja verím na tie veci medzi nebom a zemou, a Rafovi sa to ešte určite vráti vo veľkých víťazstvách, lebo nikto tomu nedáva toľko, čo on.
Reagovat
turista
Sakra tohle je povedený revanš Novaka za těch pět posledních antukových porážek od Nadala, který mu kazí antukovou a finálovou bilanci posledních 5 let.To je skvostné přerušení té černé série.
Reagovat
turista
Hurá! To je sen! Konečně.
Reagovat
paddy
Přiznej se, tys to po prvních pěti gemech vypnul smile
Reagovat
Nola
nepís uz ani slovko, slovicko, zaklinac..... vcera Rafu zaklial Rafaeoli, dnes asi place nad plagatom Rafu nad postelou, tak si daj voraz aj ty.....
Reagovat
gigin
:DDDDDD
Reagovat
RF46
gratulujusmile
Reagovat
spaniel
It has not been anything that conditioned the game, it simply derives from the scaphoid injury that I did in 2005 and that in games of this duration and intensity it can take its toll. I had a bandage that was compressing me too much and it was already unbearable. No I am going to play the Mallorca tournament on grass, although I would have loved it, but in this case it is impossible since it is the week before Wimbledon and I do not have time to prepare it. I do not know what tournaments I will have on my schedule, it has been a very intense and I will have to decide if I play or not in London. Right now I don't have the mental clarity to think about it, I need tranquility, "said the Spaniard.
Reagovat
FerrariF50
No vidíte to, porazil zraněného Rafu s bolestma a tady se z toho nadělá smile
Reagovat
spaniel
Zdravy Nadal neprohrava smile
Ale neverim, ze nepujde na Wimbledon.
Reagovat
FerrariF50
Tak to je ale jasná, všeobecně známá věc, ... neprohrál by ještě nikdy, pokud by byl 100% fit, tím jsem si jistej smile
Reagovat
Mr.Pink
ale vzdyt on nic o zraneni nerika, jen ze ho skrtila bandaz, kterou mel kvuli prevenci
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, psychiatria toto tu :)
Reagovat
RF46
To je bezny si davat bandaz kvuli prevenci...
Reagovat
Mr.Pink
ano, to je naprosto bezne
Reagovat
Patik
tak to tu zase bude že neporazil Nadala stopercentného..
Reagovat
Usm
No a přitom Nadal doted všechny soupeře přejel i se zraněním? Takže Djokovicovu výhru zase degradujeme? :-)) Na druhou stranu, on taky dokázal AO vyhrát s natrženým břišním svalem
Reagovat
Patik
keby nenatrafil na včerajšieho Djokoviča tak vyhrá ďalšie French Open a o žiadnom nejakom zdravotnom probléme nikto nevie..
Reagovat
Pe3k
Takže fanoušci Rafy si stěžují na pořadatelé a Rafa na zranění z roku 2005? smile
Reagovat
smrk17
trošku češtiny a méně emocí, děti
Reagovat
RF46
Musi se ale uznat mentalni sila Djoka po tom vyprasku minuly rok. Nastoupil nebojacne a melnna vrch ale najednou hrozne tekl...zvedl se. Osobne bych radeji ve finale Rafu...aspon by se Tsitsimu splnil sen a ve finale by porazil Rafu.
Reagovat
Patik
po prvom sete som to balil myslel som že to bude rovnaký výprask ale Djokovič bol zviazaný predošlým zápasom potreboval sa z toho vymaniť a keď sa z toho vymanil..tak zrazu začal dorovnávať set..druhý vyhral tretí už Rafa odpadol a viacmenej len dorovnával a naposledy to skúsil..v poslednom sete už bolo vidieť že stuhol a mal kŕče..Djokovič ho dostal aj fyzicky aj psychicky aj takticky.
Reagovat
RF46
Souhlasim..nicmene co dokaze Djok zahodit, to je neuveritelny... Chvilema to vypadalo, jakoby by byl Rafa o 5 let starsi. Myslim si, ze se do finale uz nepodiva...
Reagovat
Patik
Inak Nadal keby využil setbally teraz by sme viedli úplne inú debatu..Nadal tiež zahodil kopec šancí..
Reagovat
Usm
ale podívá, protože jeho styl hry je zde pro soupeře tak nepříjemný, že málokdo mu vezme cestou do finále set. To zvládnul při vypjetím všech sil a životním výkonu ve 2. setu jen Diego a teď Djokovic, který naštěstí urval druhý set a třetí se hned jako Diego nesložil - a čím déle se hrálo, tím znatelnější byla fyzická převaha Djokovice - jeho tělo, co dokáže vydržet, je až šílený
Reagovat
Patik
Nadal zle rozložil sily..nakoniec tá bojovnosť ho stála zápas..písal som to na začiatku že bojuje dravo fakt o každý fiftín a chce dať Nolemu zase kanára..tú intenzitu nemohol vydržať niekoľko setov..precenil sa..zacítil že Djokovič si zase neverí a chcel ho zase ponížiť no Djokovič sa vzchopil a narazila kosa na kameň..
Reagovat
RF46
Ano, to je ta byci povaha...
Reagovat
RF46
Ano, souhlasim, Rafa pro svoji hru ale potrebuje ten brutalni fyickej fond...a dnes uz nemel kde brat. A kdyz mu sundavali obvaz z kotniku a nasadil rousku, tak sem si rikal, ze musi zkolabovat ale nic, asi ho strycek T. nutil hrat s tesco taskou na hlave..
Reagovat
Patik
nevidel som to poriadne..myslel som že sa jedná o nejaký taktický medical alebo nejaký malý problém leukoplast na prsty alebo také niečo..nevidel som to..
Reagovat
RF46
Bylo to dobre videt a bylo i videt, ze ten obvaz byl fest a noha o poznani belejsi...
-
Ja si chvili myslel, ze ma spis neco se zadama, prisel mi vic prohlej ale asi se mi to zdalo...
Reagovat
Denis92
Novak to dokazal, gratulacia, zasluzena vyhra. Tato vyhra proti Rafovi na RG ma tu naozajstnu hodnotu. Doslova udolal Nadala fyzicky aj psychicky v jeho kralovstve.

Novak zacal zle ako aj minuly rok, ale tentokrat sa nespamatal az v 3.sete ale uz po 5.geme a odvtedy zacal preberat iniciativu, bol lepsim hracom na kurte a vygradoval to bezchybnym tenisom vo 4.sete.

3.set bol rozhodujuci a mal naozaj vsetko. Uzasne vymeny, zvraty ale aj chyby a paradoxne jedna lacna UE ho "rozhodla". Celkovo ich Nadal urobil nezvycajne vela, co je jeden z faktorov prehry.

Inak, toto bolo zrejme prvykrat, kedy som na Nadalovi videl, ze nevladze. Na RG urcite. Uz pocas 3.setu to bolo vidiet a vo 4.sete uplne odpadol, ale to aj psychicky po tom narocnom 3.sete.
Reagovat
Mr.Pink
4. set uz byl jen o novakovi, pze rafa byl fyzicky uplne hotovy, jak jsem psal vedle, nebyl to pekny pohled

v tom 3. setu si to novak zbytecne zkomplikovat, 5:3 30:0, nality balon a zbytecna chyba, do TB to vubec nemel nechat dojit, mohlo ho to stat zapas
Reagovat
smrk17
Forhendovi posypat hrobku zelenou antukou z Jižní Karolíny a RIP
Reagovat
Patik
Tak toto bude obrovský boost a obrovská injekcia sebavedomia pre Djokoviča na ďalších pár rokov a na hardy sa vráti s takým rešpektom že zápasy bude vyhrávať len so svojím priezviskom..

Čo sa rivality týka..Nadal s ním dnes prehral vo svojej obyvačke..a stráca tým svoju výhodu nepostrážil si svoj povrch a oblúbený turnaj týmto pádom Djokovič prevzal kontrolu nad Nadalom..sezóna nekončí a Djokovič ho ešte určite na harde zametie pod koberec..
myslím si inak že Nadal odstúpi z Wimbledonu a vsadí poslednú kartu na US Open..nemyslím si že budúci rok má ešte šancu uhrať nejaký GS..
Reagovat
Patik
Inak minulý rok som presne očakával tento výsledok písal som vtedy že Nadal bude rád za set lebo som si myslel že obaja predvedú tieto výkony..ostal som za blbca ale v pohode zle som si to načasoval..stalo sa to až dnes nevadí..konečne bude French open zaujímavé a dúfam že Nole si tento GS postráži..Nadalom to tu nekončí..
Reagovat
spaniel
Dve prohry s Agutem a rok bude marny prosim te.
Reagovat
Patik
nemyslím si..toto bolo jedno z jeho najväčších víťazstiev v kariére..samozrejme že ďalej bude bojovať na kurte ale sebavedomie ktoré týmto získa a hra ktorú tu predvádza..väčšinou ak mu to tu ide tak na svojom povrchu mu to pôjde ešte lepšie.
Reagovat
spaniel
Souhlasim, s prvnim slovem.
Reagovat
Pe3k
Reagovat
NoletheBest
Tento zápas bude považovaný za jeden z nejlepších zápasů na antuce a bez pochyby byl to zápas nejlepších antukových hráčů v historii tenisu. Super zápas a perfektně takticky připravení hráči. Velká gratulace Novakovi i poraženému Nadalovi smile
Reagovat
Nola
blbost, najlepsi antukovy zapas bol v roku 2013, semi, kedy Nole viedol a prepadol cez siet..
Reagovat
NoletheBest
tak se na ty dva zápasy zítra v klidu podívej a dej si nealko a pak napiš smile Ale někdy nepomůže ani alko smile
Reagovat
smrk17
panebože
Reagovat
Kozoroh
Vedle RG 2013 je silným kandidátem na nejlepší antukový zápas finále RG 1984 mezi Lendlem a McEnroem. A už uvedený Řím 2006 Fed-Rafa.
Reagovat
spaniel
Otazka je jaky vliv na vyber ma vysledek zapasu. Co treba Fed-Nole RG 2011? Nole-Stan 2015?
Reagovat
Kozoroh
Oba dva jmenované zápasy byly též skvělé kvality, ale zapomíná se na ně, protože to nebyly pětiseťáky. V jakékoliv debatě o nejlepší zápas dominují pětiseťáky.
Reagovat
Pe3k
Já obecně nesouhlasím s domnívanou kvalitou mnohých epických bitev. Ten včerejší zápas byl historický, důležitý, dlouhý atd., ale co se samotné úrovně kvality zápasu týče, rozhodně nebyl nejlepší, možná ani mezi nejlepšími...
I po AO 2012 jsem psal, že se úroveň tohoto zápasu přeceňuje. O5 to byl historický, epický a důležitý zápas, ale to neznamená, že nejkvalitnější nebo nejlepší. Nejlepší zápas nemusí být nutně na plný počet setů, řeč je o kvalitě a to si mnozí neuvědomují. Problém je hlavně v match upu Djokovic Nadal. Jsou to prakticky dva hráči s nejlepší obranou v historii tohoto sportu z čehož vyplývá, že budou převažovat nevynucené chyby nad vítěznými míči. V kolika jejich zápasech z těch téměř 60 co spolu hráli převažovaly vítězné údery nad chybami?
To co níže píše španělský ptáček, že semi RG 2011 Fed Djok bylo kvalitou lepší, než kterýkoliv zápas, nebo než tyto konkrétní zápasy DjokDalu, s tím se plně stotožňuji.
Reagovat
smazaný uživatel
Nepoznám čísla, ale trúfam si povedať, že najlepší zápas v historii nemôže byť ten, kde je viac UE ako winnerov.

Rafa nehral svoj najlepší tenis, ale to je samozrejme jeho problém. Je jasné, že na to, aby prehral Nadal v Paríži a trebars Djokovic v Melborune je nutný mať aj diskomfort favorita.
Reagovat
Mr.Pink
souhlasim, za me byl nejlepsi antukovy zapas finale FO 2009 :)
Reagovat
NoletheBest
Takový matchup mezi ND a RN je o vynucených chybách, oni doběhnou všechno. Dát z BL winner, to znamená skoro trefit vždy lajnu. Byly tam lehké chyby, nejsou to žádní junáci, proto musí hrát na vyšší riziko, jinak by hráli 8 hodin. Kvalitou hry a taktikou ten zápas byl bez konkurence.
Reagovat
RF46
Blbost...
Reagovat
dappe
Vždyť jen oni dva mezi sebou sehráli daleko hezčí a lepší zápasy. Ani jeden se už netlačí do těch extra dlouhých výměn, hlavně Nadal, který navíc postupně úplně odcházel fyzicky. Což pak v kombinaci s těmi prodlevami není moc lichotivé, totálně bez tempa zápas. Ale měl pěkné momenty, většina třetího setu byla výborná.
Reagovat
RF46
Tvl...prumernej zapas, kde se min hralo nez nehralo...To, ze hrali dva top hraci z toho nedela extra zapas ..
Reagovat
Denis92
Vela ludi sa rozplyva nad tymto zapasom, ale podla mna nebol az tak kvalitny. Skor islo o to, ze mal naboj, dlhe trvanie a islo o vela. Ale urcite odohrali lepsie zapasy, aj v samotnom Parizi..
Reagovat
Mr.Pink
souhlas
Reagovat
RF46
Ano ano...jen jmena kvalitu nedelaji.
Reagovat
FerrariF50
Větší hovadinu, než že tenhle zápas byl nejlepší si fakt vymyslet už nemohl smilesmile
Reagovat
spaniel
Lol, par luxusnich vymen, ale nejlepsi ani nahodou.
Reagovat
Alien
Tak a je vymalováno, Šťoural došťoural. Novák je GOAT !
Reagovat
ipko
Tsitsimu budem priať, ale nemôže začať hrať od stavu 0:2 na sety ako minulý rok v semi a tiež musí zlepšiť využívanie šancí, pretože Novaka mal niekoľkokrát na lopate v Ríme a ani to nestačilo
Reagovat
Mac
takovy set, jako byl ten treti, asi uz jen tak hned neuvidime...
Reagovat
kolapse
Nádherka, překonalo očekávání. Idemoooo
Reagovat
FulnekUltras
a nebude to trvat dlouho
Reagovat
Pe3k
Možné to je, ale taky je možné, že Tsitsipas porazí Djokovice a Federer vyhraje Wimbledon smile
Reagovat
annah
Bylo by to hezké, ale nevěřím, že Roger ještě něco vyhraje. Je na konci své goatovské cesty. Bude úspěch, když se ve Wimblu dostane do čtvrtfinále, semi by bylo zázrak.
Reagovat
soloo
Annah ak Roger s niekym prehra na Wimbledone tak to bude iba Djokovic
Reagovat
annah
Já bych tipovala i Tsitsipase a Zvereva, ti už ho porazili. Případně Medvěda. A může klidně vyhučet i s někým jiným, jak ukázala Bazilej.
Reagovat
annah
Pardon - Ženeva to myslím byla.
Reagovat
Mr.Pink
ano, tech nebezpecnych souperu tam bude urcite vic nez jen novak. ale hodne bude zalezit i na rogerovi a jeho schopnosti dobre regenerovat. pokud mu pujdou nohy, tak muze na trave porazit kokoholiv i ve 40. ale to je prave ta nejvetsi otazka
Reagovat
Nola
neverim stale, Rafa prehral, hlava mi to stale neberie, ale to nie je finale iba semicko, tak Nole daj to smile
Reagovat
paddy
měla sis vsadit jako já smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist