Djokovič prodloužil vítěznou sérii, ukončit ji může Federer

1. 11. 2013, 16:57
Aktuality 147
Ve světovém žebříčku musel přenechat první místo Rafaelu Nadalovi, od prohraného finále na US Open ale Novak Djokovič dál poráží jednoho soupeře ze druhým. Srbský tenista protáhl svou vítěznou sérii už na patnáct zápasů poté, co dnes v Paříži porazil Wawrinku. Se Švýcarem se utká i v sobotním semifinále, neboť Roger Federer dnes po velmi dobrém výkonu porazil Argentince Del Potra.
Novak Djokovič

Svou vítěznou sérii si Novak Djokovič neprotáhl jen v zápasech po letošním US Open, ale taky ve vzájemných soubojích se Stanislasem Wawrinkou. Švýcar na světovou dvojku vyzrál naposledy před sedmi lety ve Vídni a dnešní porážka byla už jeho třináctá v řadě.

Přinejmenším za dvě poslední prohry se Wawrinka rozhodně nemusel stydět: na Australian Open a US Open favoritovi statečně vzdoroval a padl pokaždé až v pěti setech. Dnes už měl Djokovič navrch výrazněji. Čerstvému účastníkovi Turnaje mistrů sebral hned první podání, vzápětí odvrátil dva brejkboly, a o prvním setu bylo rozhodnuto.

V tom dalším se Wawrinka držel až do stavu 3-3, kdy ho Djokovič potrestal za pět promarněných brejkových příležitostí. Potřetí v zápase mu prolomil servis a utkání bez vážnějších problémů dotáhl do vítězného konce.

"Jsem velmi spokojený s intenzitou, s jakou jsem do utkání vstoupil. Snažím se být agresivní vždy, když mám kratší míč," řekl Djokovič.

Juan Martín Del Potro se po jedné z výměn dostal na stranu kurtu k Rogeru FedereroviV semifinále se šampion pařížského podniku z roku 2009 utká s předloňským vítězem Rogerem Federerem. Švýcarský tenista dnes znovu potvrdil, že v závěru sezony se jeho výkony v každém zápase zlepšují. Po velmi dobrém výkonu totiž dokázal porazit Juana Martína Del Potra, s nímž přitom předchozí tři vzájemné duely včetně nedělního finále v rodné Basileji prohrál.

V prvním setu byl dvaatřicetiletý Švýcar téměř bezchybný. Po svém podání ztratil jen dva z 22 fiftýnů a zaznamenal 17 vítězných úderů proti pouhým čtyřem nevynuceným chybám a díky brejku ze čtvrtého gamu se ujal vedení.

V úvodu druhé sady Federer nevyužil brejkbol, a i když byl další čtyři hry na podání znovu suverénní, za stavu 4-5 si přeci jen vybral první slabší chvilku, kterou už nebyla možnost napravit. V rozhodujícím dějství švýcarský tenista první brejk na 3-2 nepotvrdil, zbylé tři gamy ale díky sebevědomé hře získal na své konto a nakonec zvítězil 6-3 4-6 6-3.



Federer dnes předvedl jeden ze svých nejlepších výkonů v sezoně, v získal pouze jeden titul (v červnu na trávě v Halle), a teprve podruhé letos porazil hráče z Top 10.

"S dnešním zápasem jsem velmi spokojený. Myslím, že to byl mimořádně dobrý první set, a jen mě trochu mrzí, že jsem ho nedokázal brejknout brzy v druhém setu. Ale jak říkám, s úrovní své hry musím být spokojený - míčky trefuju čím dál lépe, dobře se pohybuju a dělám správná rozhodnutí," pochvaloval si Federer.

S o šest let mladším Djokovičem sedmnáctinásobného grandslamového vítěze čeká jubilejní 30. vzájemné utkání v kariéře, starší z dvojice vede na zápasy 16-13.

"Myslím, že proti sobě hrajeme vždy velmi dobře. Je to vždy velmi atletický tenis. Oba se budeme snažit být agresivní a převzít iniciativu. Zítra to bude zajímavé, proti Novakovi hraju vždy velmi rád," těší se Federer. "Každopádně si s ním zahraju raději teď, než před čtyřmi měsíci. Mnohem víc si teď věřím a vím, že mám zase šanci. Musím hrát co nejlépe, protože on má opět skvělý rok," dodal Švýcar.

Výsledky - Paříž (tvrdý povrch, dotace 3.204.745 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Ferrer (3-Šp.) - Berdych (6-ČR) 4-6 7-5 6-3
Nadal (1-Šp.) - Gasquet (8-Fr.) 6-4 6-1
Djokovič (2-Srb.) - Wawrinka (7-Švýc.) 6-1 6-4
Federer (5-Švýc.) - Del Potro (4-Arg.) 6-3 4-6 6-3
.
Semifinálové dvojice: Nadal - Ferrer, Djokovič - Federer.
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

147
Přidat komentář
smazaný uživatel
Federer sice odohral dobrý zápas už bolo po 3 porážkach od delpa aj nacase,ale aj skonči.ND ho sfukne dnes ako sviečku.Na Djokovica a Nadala Federer už podla mňa jednoducho nemá on sam si može namyšlať čo chce Nadal a Djokovič su prosto o level 2 vyšie než Federer.Dnes ide len o to aká velká tá nakladačka od djokoviča bude,či už tu alebo na tm.
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak "nakládačka" to nebyla ani náhodou. Na TM ho Federer porazí.
Reagovat
smazaný uživatel
preco by sa mal Rafa specializovat na halu?,ved sa v nej nehra ziadny GS,dnes Novak zlikviduje Rogera,dufam,hoci tomu neuveritelne zacal fungovat servis,ak by mu to vydrzalo aj na buduci rok,mohlo by to byt zaujimave-Nadal,Djokovic,Murray,Del Potro,Federer,o par rokov az sa stane Grigor "buduca svetova jednotka Dimitrov"ozajstnou,tak budeme uz len spominat a pozerat zostrihy na YouTube
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nielen Delpo, ale aj Gasquet hral dnes pod svoje možnosti, v jeho prípade dokonca hlboko. Tlak z domáceho prostredia je prirodzený, nečakal by som, že tak skúsený tenista podľahne atmosfére.

Rafa dnes naozaj nehral nič svetoborné, je vidieť, že stále nevie nájsť svoje tempo, kazí aj rutinné údery, rovnako má problémy s dĺžkou..Jediné, čo treba oceniť je servis, ktorého rýchlosť oproti USO výrazne navýšil. Každopádne je v semifinále, to je lichotivé, pokiaľ zajtra zvíťazí koncoročná jednotka by mu už nemala uniknúť snáď ani teoreticky. Myslím, že to je to o čo Nadal v Paríži vonkoncom hrá..
Reagovat
spaniel
Srovnávat Gasqueta a Delpa chce hodne představivosti. Gasquet hral příšerně, běhal na sit jak smyslu zbaveny a stal tak daleko, ze si lidi ze spodní rady museli přesedat vys. Jitrnice nemusela hrat ani na 50%.
Reagovat
Pe3k
Který ještě před 2 týdny tvrdil, že Del Potro nemůže Nadala porazit (ikdyž se mu to povedlo už několikrát) tak bude dneska tvrdit, že hrál pod svoje možnosit, jen proto, že prohrál s Federerem :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ako píše dole Stan, komolit nicky je stav argumentačnej núdze. Ale vy si na mňa vždy nájdete čas, vy moje verné ovečky..

Dnes som nechcel od Del Potra výkon z Wimbledonu alebo z nedávneho SF proti Rafovi, chcel som len trošku razancie len jemu vlastnej, no hral to na núdzový režím, neoprel sa do úderu a ako som inde písal, mal prehrať 0:2...
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem se zde neregistroval, abych byl na úrovni a choval se charakterně...

Ty si chorý.
Reagovat
smazaný uživatel
Na oko ucesane traphendove prispevky :D :D (zvycajne "nenapadne" znizuju vykon/uspechy Federera)
Reagovat
Pe3k
Ne. Já jen píšu pravdu, ale to ty nechápeš, ty píšeš jen to co se ti hodí...

Del Potrovi by dnešní výkon na Nadala stačil...
Reagovat
MarcelPersch
Radši toho nech Forehande.
To že Rafu fanoušci, převážně Rogera, tolik je nesnáší je způsoben tím, že Rafa zametá se všemi nejlepšími hráči této generace.
Proto u nich vzniká tzv. "dull syndrom" posedlosti, kdy nesnáší víc Rafu, než zbožňují Rogera a není to jen tady na tomto fóru.¨

A to že Rafu můžou porazit na hardu (a zvláště v hale) hráči typu Delpo, Janowicz a další to ví přece každý a netřeba to tady ještě zdůrazňovat.
Reagovat
spaniel
Federer narozdíl od Nadala nenahraval Delpovi příjemné kopecky na tecko, porazil ho variabilitou, kterou jednodimenzionalni pinkal postrádá. Proto jsou pro nej nejvetsi hrozbou vyssi hraci, kteri se do toho umi opřít.
Reagovat
spaniel
To neni ten duvod. Ja ho treba nesnáším protoze hraje hnusný nudný tenis, ma odporné ritualy, podvádí, neumi se vyjadřovat, v rade hracu prosazoval jen veci, ktere by prospely jemu, tezi ze zpomalování povrchu a dalsich x veci.
Reagovat
smazaný uživatel
Tá tvoja sladká nevedomosť je priam rozkošná. Delpo odohral snáď štvrtý turnaj za 5 týždňov a celý Paríž je v kontexte jeho umiestnenia bezpredmetný, navyše, keď hrá od pondelka turnaj majstrov.

Ja si myslím, že títo hráči sú hrozbou pre každého hráča, nemám pocit, že by Rafu porážali častejšie, než iných..Môžeš mi ich v skratke ozrejmiť. Práve naopak všetci, ktorí ma napadajú, od Berdycha, Delpa, Tsongu, Isnera, všetci porazili aj Rogera tento alebo minulý rok..
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš. Spaniel ti to s vysokou dávkou vlastnej sebareflexie mimoriadne presvedčivo ozrejmil, prakticky sa obhájil a druhú stranu argumentačne prevalcoval.
Reagovat
spaniel
Jde o to kde a za jakých okolnosti. Kolikrat ti musim jeste napsat, ze neni zapas jako zapas? Rychle povrchy, maly odskok a hala jsou proste Rafovy slabiny, kdezto u Rogera to patří k jeho prednostem. Tito hraci jej za určitých okolnosti dokážou porazit, ale vetsinou mel navrch on. Nemusime snad zacit vytahovat bilanci v hale.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale inak, súhlasím..Rozumná reč Marcel..Dobrú noc ;)
Reagovat
spaniel
Jen jsem mu objasnil svuj postoj. Jsem upřímný.
Reagovat
MarcelPersch
Ještě by mne jenom zajímalo, co si myslel tím, že je podvodník? Jestli myslíš doping, tak si úplně mimo.
Reagovat
smazaný uživatel
Hala je Rafova slabina, s tým som nikdy nebojoval. Napriek tomu je tam špičkový hráč a úplne reálne môže vyhrať akýkoľvek turnaj, vrátane toho v Londýne.

S rýchlymi povrchmi v outdoor prostredí by som nesúhlasil, s tými Nadal v posledných rokoch nemá problém a poráža tam prakticky každého pravidelne, s výnimkou Djokoviča samozrejme..Dokonca aj Del Potra, tie jeho prehry sa datujú do roku 2009 a všetky boli v slabom období v rozmedzí snáď troch štyroch mesiacov..A Roger samozrejme, zlepšil sa. Písal som to už viackrát, no osobne si myslím, že dnes nehral lepšie ako vo finále v Bazileji.
Reagovat
spaniel
Ty jo, to uz je vazne zoufale. Reálnou sanci vyhrat Londýn, jedine kdyz vsichni zahrajou spatne a jeste vyfasuje Gasqueta a Ferrera do skupiny. Proc ho doted nevyhral, kdyz je tak fenomenální? :D

A jestli nepoznas rozdil v kvalitě hry Bazilej/dnes, tak se neni o cem bavit. Co tak mrknout na statistiky? Tam to bylo absolutne vyrovnane na body a rozhodlo stesti v TB. Dneska Fed mnohem lepsi ve vsech statistikách.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal TM viackrát nehral kvôli zraneniu a to dokonca v sezónach, kedy mal fazónu..Účastnil tak 4-5krát zatiaľ, a polovicu z toho v rokoch, kedy bol veľmi mladý... Sám priznal, že skutočne dobrý tenis hral len v roku 2010 a nebol ďaleko od výhry..

A čo tak pri mrknutí na štatistiky trochu o nich aj premýšľať?..Rozdiel vo výkone Del Potra oproti Bazileju bol dnes určite väčší, než rozdiel vo výkone Rogera..Preto tie štatistiky..Ja som ich neskúmal, no trúfnem si tipnúť, že už len na servise Del Potra to muselo byť zrejmé..
Reagovat
smazaný uživatel
Takže ak ťa mám chápať, v prípade že Rafa nedostane Ferrera a Gasqueta, tak nepostúpi zo skupiny?..To myslíš vážne?
Reagovat
spaniel
Vynechal jen 2x, hral 5x. 1x se dostal do finale (2010) a jinak se bud nedostal ze skupiny nebo skončil hned po ni. Krome 2010 prohral vzdy s vice hraci. Proste to neni jeho povrch a jestli se mu to letos povede, tak to bude maly zazrak.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak každopádně je pozitivní, že hráč na úrovni Kevina Andersona dokázal porazit nedávného přemožitele světové jedničky...
Reagovat
spaniel
Sorry, prehledl jsem tvuj koment. Ne, to jsem nemyslel, plati prece presumpce neviny. Myslel jsem tim porušování pravidel jako cas mezi vymenami, nepovoleny koucing...
Reagovat
lexikon
Pro nezaujatého diváka musí byt utrpení sledovat zápasy Nadala. Opravdu je to hrozny prase jak si pořád do prdele pak si čuchá k prstum atd. Zlatej Fedex .
Reagovat
Pe3k
Co děláš? H2H a antuka to jsou důležité věci v tenisu!
Reagovat
smazaný uživatel
no jo, on si už netahá trenky ze zadnice ale i v předu ho něco tlačí :DD To je fakt šílený se na to dívat!FUJ :(
Reagovat
smazaný uživatel
JEN ze zadnice mělo být správně
Reagovat
Nola
prosím odstúp z TM, Tsonga je ten čo tam patrí... ak nie Tsonga tak Haas, Raonic.... Rafa podľa predpokladov dnes predviedol totálny výmaz z kurtu, prosím nech si nalosovaný do Noleho pavúka, už aj Nole si zaslúži súpera bez zbraní............
Reagovat
Roger_Federer
Panove turnaj mistru 2007..

Nadal, Djokovic, Federer, Ferrer, Davydenko,Gonzales, Roddick, Gasquet.. 60% obsazenost top hraču stejna jako letos... 2007 slaby turnaj ?
Reagovat
Pe3k
Když vidím toho kluka tak nemůžu uvěřit, že jsem se kdy posmíval Murraymu jak hrozný tenis hraje...Vsadím cokoliv, že ho Rafík chytne ve skupině.
Reagovat
MarcelPersch
ty už radši nic nesázej. Víš jak to dopadlo posledně.
Reagovat
Mayo
6-4, 6-1 vamos (:
Reagovat
VlS
možná by sis měl radši dneska šňupnout, to je průser, co tam dneska předvádíš.
Reagovat
Mayo
Nadal by mohol po xy rokoch v Bercy postúpiť opäť do finále (uvidíme) , čo by som bol spokojný nato, že je to hala
Reagovat
spaniel
S tímto losem je to povinnost.
Reagovat
Stan_Borowitz
No, v Bercy bych přece jen trochu věřil Berdychovi, pokud se dostane přes Ferrera. Tady by mohl Nadala porazit.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
spaniel
Nadal hraje tak krátké míče, ze nejdou ani za servis lajnu. A ten panák Gasquet stoji 5m za základní čarou :/
Reagovat
Stan_Borowitz
Nadal je aktuálně světová jednička, těžko očekávat, že by ho snad Gasquet mohl porazit.
Reagovat
Mayo
s tým ma Nadal se-e celú kariéru
Reagovat
Pe3k
Jeho kariéra trvá 102 týdnů?
Reagovat
spaniel
To ja necekal, Stane. Cekal jsem ze se v domácím prostředí vyhecuje a bude hezky zapas. Misto toho vidim nejhorsi zapas dne, kde micek litá 3 metry nad siti a hraci běhají 5 metru za zakladni carou.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já jsem čekal přesně tohle. Pro oba hráče je to jejich nejpřirozenější herní projev a Nadal je v něm prostě lepší.
Reagovat
MarcelPersch
Rafa po US open podezírám, že si to takhle nechává vyplétat schválně, aby mu to nelítalo, je ale pravda že někdy to přináší ovoce, ale když má Rafa zaútočit na 1 úder, tak je to většinou problém.
Reagovat
Pe3k
A to, že Nadala můžou na trávě porážšt hráči typu Rosol nebo Darcis, to ví úplně všichni :)
Reagovat
spaniel
Richard je opravdu zklamáním. Nadal hraje docela spatne, spousta chyb, malo agrese a on stejne najde způsob jak to hladce prohrát. Na TM asi bude opravdu jen do počtu.
Reagovat
Pe3k
Já myslím, že i Štěpánek by na WTF zahrál líp než Gasquet.
Reagovat
smazaný uživatel
také mi dnes připadalo, že by fedexe porazil i Mlynář.
Reagovat
smazaný uživatel
nikoliv ten kancléř, ale Minář (i když člověk neví)
Reagovat
Rafaeoli25
Směšná diskuse, Gasquet na TM bude, protože na to má prostě body, stejně jako je měl v neuvěřitelný konkurenci roku 2007..
Reagovat
Stan_Borowitz
Kancléř je Mynář, ty máš možná na mysli bývalého ministra Mlynáře.
Reagovat
smazaný uživatel
jo, kdo se v těch blbech má vyznat, zlatý tenisti :-)
Reagovat
spaniel
Vidis mily kastrole, tady mas to co zmiňoval Pe3k. Nejde o to, komu fandis ale jak.
Reagovat
Stan_Borowitz
:-)) přesně tak. Tenisti se ti alespoň ne..rou do života.
Reagovat
smazaný uživatel
přiznal jsem upsání a opravil se, to většina tady neřeší a przní češtinu jedna radost a pak nějakej španěl mě bude tepat. no, dám si nick vietman a všechny chyby mi budou předem odpuštěni.
Reagovat
smazaný uživatel
odpuštěny
Reagovat
Pe3k
:D
Reagovat
Mayo
6-4 fajn
Reagovat
Pe3k
Tak nějak nechtěně dokazuje svou účastí na turnaji mistrů, že letošní sezona je co se konkurence týče, jedna z nejslabších v historii :(
Reagovat
nitrotaj
A ty svým komentářem opět dokazuješ, jaký jsi hloupý blbec.
Reagovat
Pe3k
Nadávat umí každý...Jde to i napsat slušně...Třeba: podle mě je Ríša opravdu 8. nejlepší tenista světa.
Reagovat
Rafaeoli25
Aha, takže i sezona 2007 musela být slabá, když v ní Gasquet byl na TM taky, tak to jo, beru..
Reagovat
nitrotaj
Nepochybně. Jediná konkurence v podobě Roddicka, kterého vypráskal kde kdo a patnáctiletý Nadal, který vyndal boty Rogerovi v Miami.
Reagovat
Pe3k
To si piš, prakticky každá ére, kde hrál Federer je podle vás slabá...

Nitro: Jasně, Rodick byl krom Federera Nadala a Gasquta jediný tenista na světě :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, co pořád na Ríšovi vidíte, proč tak vadí? Jak už jsem psala, určitě ho vidím na TM radši než Raonice nebo Almagra a nevím, proč by byl jeho tenis nudný. Holt věc názoru.
Reagovat
Rafaeoli25
Ty si jen nabíháš jedním nesmyslem za druhym, jsi jen k smíchu..Gasquet v r.07 byl úplně jinej Gasquet, jasně :D
Reagovat
Pe3k
Mi třeba nevadí, ale jeho tenis je hrozný. Nic proti jeho jednoručáku, ale kolik z něj má winerů vs erorů? Co má krom toho backhandu? Akorát tak velkou hlavu. Nejpřeceňovanější tenista posledních 10 let.

Druhý nejpřeceňovanější je: namátkově: Nadal :D
Reagovat
Stan_Borowitz
No, pak tam byl tuším ještě Davyděnko, kterého třeba Nadal mimo antuku nedokázal snad nikdy porazit.
Reagovat
Padme
Velkou hlavu :)) To už je fakt moc, trošku se kroť!
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, ty rozpolcenej fando, každej máme prostě jinej vkus no a nevím, proč sem pleteš, že má velkou hlavu :) Ale na skvělou debatu tu máš jiné nicky, to se zase u vašich komentů pobavím :) Nejpřeceňovajší? neřekla bych..
Reagovat
nitrotaj
To máš to samé jako když Caňas naklepal dvakrát za sebou Federera na dvou po sobě jdoucích 1000covkách.
Reagovat
Pe3k
Myslíš ten co v té době dopoval? No tím bych se určitě chlubil. Ale co čekat od fandy Nadala...
Reagovat
nitrotaj
Federerovou konkurencí byl toho roku Guillermo Caňas. S tímto hráčel sváděl toho roku velké bitvy, avšak neúspěšné.
Reagovat
nitrotaj
On August 8, 2005, Ca?as was suspended for two years and was forced to forfeit US$276,070

To že byl suspendován v roce 2005 a dostal 15-ti měsíční trest neznamená, že dopoval v dubnu 2007 :D Tak trapnou výmluvu jsem neslyšel dlouho. Prostě přiznej si že Rogerka byl na něj krátkej:D
Jedna vlaštovka jaro nedělá, ale dvě prohry už něco znamenaj. A abych nezapomněl když už jsme u té konkurence. Za konkurenceschopného by se dalo považovat toho roku i Pippa Volandriho :D :D
Reagovat
Stan_Borowitz
Ok, ať je po tvém. V roce 2007 kromě Federera nikdo neuměl hrát tenis. Spokojenej?
Reagovat
Pe3k
No jasně, že ho náhodou chytli a usvědčili v roce 2005 znamená, že v roce 2007 byl čistý jak padlý sníh...
Reagovat
Pe3k
Být tebou raději bych se podíval s kým letos a loni prohrál Nadal ve Wimlbedonu než bych zesměšňoval prohry Rogera s kaňasem...
Reagovat
nitrotaj
Kdybys to alespoň uměl napsat ty Wimblbeone
Reagovat
Pe3k
Tak co? Tak by byly prohry v prvním a druhém kole nejdůležitějšího tenisového turnaje světa snesitelnější? :D
Reagovat
nitrotaj
Tak by s tebou byla diskuze alespoň na úrovni střední školy, takto o tobě silně pochybuji. Stan_Borowitzinka se alespoň prezentuje slušnou gramatikou. Ty musíš ještě ve svých 39 letech zapracovat.
Reagovat
Pe3k
Já chápu, že chodíš ještě do školy a nechápeš, že mám v sobě pár pivek...
Reagovat
Stan_Borowitz
Rád bych ti oplatil kompliment, ale bohužel s čárkami občas dost zápasíš... Jinak - komolení jmen a nicků bývá výrazem argumentační nouze.
Reagovat
Pe3k
Palec nahoru!

Nitrotaj - palec dolů...
Reagovat
nitrotaj
Asi jako když se řekne:"Federer vyhraje olympiádu".
Reagovat
Pe3k
A máme tu dalšího pacienta...Bůh nám pomáhej!
Reagovat
Bob
:))
Reagovat
smazaný uživatel
proč má Rafa harapesky? zlaté Novakovo pyžámko...
Reagovat
Mayo
Rafa má pekné belasé tričko čo viac
Reagovat
Mayo
aj keď je pravda, že to tričko je ale nešťastné..dva turnaje dve prehry
Reagovat
Nola
dnes Fedex predviedol dokonalý výkon, kto sledoval zápas nemôže spochybniť jeho výkon, napriek tomu, že fandím Delpovi, musím priznať, že dnes ťahal za kratší koniec
Nole dnes vymazal Stana z kurtu, to čo dnes predviedol mi pripomenulo zápas s Davidom na AO
zajtra očakávam vyrovnaný duel, ale verím, že Nole vyhrá, a ten los fakt nemá chybu :D Rafa nemá v pavúku hráča, ktorý ho môže poraziť, aj keby mohol, tak to nezvládne v hlave... možno sa to konečne dnes zlomí .....
Reagovat
Padme
Dokonalé to rozhodně nebylo, ale na chvilku se rozpomenul na loňský rok :)
Reagovat
Mayo
si moc smutná, že Nadal má celkom fajn los až do finále ? tá druhá pozícia ti tak vadí ? :D
Reagovat
Mayo
už to ide (:
Reagovat
Pe3k
Další důkaz že Nadalovci maj místo mozku kýbl ovčích hovínek...
Reagovat
Stan_Borowitz
Mayo je v pohodě, myslím. Dělá si legraci.
Reagovat
Pe3k
Hmm tak to jsem teda nepostřehl, ale je možné, že máš pravdu...

Vím, že v pohodě byl tito a např. amputace i když moc v pohodě není, tak je inteligentní, na rozdíl od jeho soukmenovců.
Reagovat
smazaný uživatel
ok, tak mi prosím poraď komu mám fandit, abych se zařadil, nebo alespoň přiblížil, vám vysoce inteligentních fans a zároveň nemusel mít výšivku RG na kšiltovce.
Reagovat
Matti
Za to na tebe, jakožto fanouška, musí být Roger patřičně hrdý. Úroveň a charakter z tebe přímo číší.
Reagovat
Mayo
v pohode ... aj to je názor samozrejme (:
Reagovat
Pe3k
Fandi komu chceš, mě nevadí, že fandíš Nadalovi, ale jak...Btw. nikdy jsem netvrdil, že všichni Federerovci jsou inteligentní! Jen jsem tvrdil, že jsou inteligentní oproti fandům Nadala...
Reagovat
Pe3k
No z úhlu tvého pohledu máš pravdu, to nepopírám, ale já jsem se zde neregistroval, abych byl na úrovni a choval se charakterně...
Reagovat
smazaný uživatel
a jak fandím? jsem sprostý nebo co?
Reagovat
smazaný uživatel
A kdo řekl, že to co ty napiše platí? Jak zrovna ty můžeš soudit, kdo je dobrý a špatný fanoušek? To je jako když by hráči na urovni top 200 poučovali hrače top 20 atd... To, jak místo Nadal napíšeš vracečka, hafík a podobné další excesy akorát dokazují tvou neschopnost a netoleranci ! Už se vzpamatuj:)
Reagovat
smazaný uživatel
To bylo pro Pe3k
Reagovat
Pe3k
Jo tak ty jsi zrovna jakože súúúper fanoušek :D
Reagovat
Rafaeoli25
Když mluví o inteligenci nebo moralizuje zrovna Pe3k, tak má člověk dvě možností: buď se zhluboka zasmát anebo si odskočit na toaletu a pozvracet se..
Reagovat
Pe3k
Tipuji, že ty ses vyzvracel rovnou na klávesnici, protože by to přece u tebe nebylo nic nového :) To se ti musí stávat pokaždé když sleduješ zápas Nadala :D
Reagovat
Rafaeoli25
Ty jsi fakt h.vado co nemá strop viď, jen nechápu, proč si ho po Cinci chválil, když se na to nemůžeš koukat..schíza nebo se v tobě tehdy na chvíli probudilo svědomí?
Reagovat
Pe3k
Já ti to rád vysvětlím. Bylo pár Nadalových zápasů, na které se dalo koukat, a já to ocenil. Obzvláště proto, že se většinou na ten jeho herní projev nedá dívat, tak jako dneska :D
Reagovat
steve79
Roger hral fakt uzasne. Asi nejlepsi vykon za posledni rok. Jestli bude hrat federer jako dnes, tak ma sanci djokovice porazit.
Reagovat
smazaný uživatel
leda tak prd a ořech. nenapadlo tě, že třeba delpo hrál kulový a že bylo otázkou času, kdy ta jeho famózní forma zase na půl roku skončí???
Reagovat
steve79
Coze??? Jestli hral del potro prd, tak jsem koukal na jiny zapas
Reagovat
Mayo
DelPo predal , sústredí sa na vrchol v Londýne
Reagovat
Padme
Já koukala na stejný zápas jako ty :) Del Potro byl velice nebezpečný a nedal nic zadarmo.
Reagovat
smazaný uživatel
Co prodal? Delpo se v 1. setu vůbec nemohl chytit a ve 2. se zlepšil, ale Roger byl lepší, přesto máš pocit, že to Delpo jen odchodil? Na to jsou specialisté snad jiní hráči ne?
Reagovat
Mayo
v poho Lunej, ja som Nadalovec to hovorí za všetko :D
Reagovat
Padme
To byl určitě fór, BigMan bojuje o celkově třetí místo. Nikdo si nemyslí, že by to prodal :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem v poho, já tu nedělím lidi podle toho, komu fandí, ale podle toho, jak se vyjadřují :) Kdybys tam hodil smajla, nereagovala bych :)
Reagovat
Mayo
nooo ja často zabudnem dať smajla a potom sa to zle vysvetlí...ja tak sproste len žartujem no :D
Reagovat
smazaný uživatel
V poho, tak tebe beru jako normálního zatím :) zato někteří nickové tady mě hodně baví, číst jejich příspěvky je fakt něco :))
Reagovat
Denis92
You lost the last three matches against Del Potro. Do you believe mentally he has sort of a domination over you?
ROGER FEDERER: Maybe, but each match was very tight. When was the last time? London last year? In Basel, yeah. They were all tight.
In London I was qualified. It was indoors, and here it's indoors again. It's an important match for me now. I need to take my opportunities. I know I'm very close. I had very good moments during the final last year. I remember the second set.
In London we will be in the same group again, so I will try everything I can. It wouldn't be nice to lose once more against him. If it happens I will accept it, but if I win I will have something extra for London.
I have an idea of my tactics, my game plan. Now it's important to be able to do it, actually do it on the court.
ved predsa skupiny na TM sa losuju,nie?
Reagovat
smazaný uživatel
Nie som na los TM expert, ale myslím si že áno.

Ja mám na to Feďovo vyjadrenie inú verziu: "We will be..." môže byť podľa mňa aj akýsi druh domnienky (s určitou pravdepodobnosťou), len mi tam niečo také ako "probably, likely, maybe..." chýba.
Reagovat
Denis92
we will be znamena ked je nieco iste..chyba tam prave nieco ako si napisal,probably alebo maybe..lenze hned v dalsej vete sa opat opiera smerom o Londyn,ako keby je to hotova vec.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechcem sa tu hádať za angličtinu, ale podľa mňa je istá budúcnosť niečo ako: "We are going to play" "We are playing" alebo obzvlášť ak je to naplánované a isté (ako napr. los turnaja, termín koncertu) "We play".

http://www.helpforenglish.cz/article/2006071701-budouci-casy
(vychádzal som z tohto zdroja a vlastných popravde nie excelentných vedomostí, nechcem sa naozaj s nikým hádať, len sa tomu snažím prísť na koreň.)
Reagovat
Denis92
ja tiez nie..len som chcel vediet ci Roger vie nieco viac alebo mi nieco uslo..
kazdopadne by som si prial skupinu Nadal,Ferrer,Federer,Gasquet..
vlastne len by som bol rad keby dostal Ferrera a nie Del Potra a potom verim,ze by postupil zo skupiny
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak hlavně angličtina není Federerova rodná řeč, takže se v ní nemusí vyjadřovat úplně přesně, i když ji ovládá na poměrně vysoké úrovni.
Reagovat
Mayo
Ferrer porazí Berdycha ako už tradične
Reagovat
smazaný uživatel
Ferrer je teraz dosť mimo, bilancia hovorí v jeho prospech, ak chce byť NO. 3 tak nemá ani veľmi na výber, ale ak by som musel staviť tipnem Berdycha.
Reagovat
Mayo
to je jedno, že je mimo...každý zápas iný
Reagovat
dappe
Federer hrál 90% zápasu výborně a byl o hodně lepší hráč, přesto se šlo do 3.setu kvůli jednomu gamu (1.game kdy Delpo uhrál víc než jeden bod na returnu). Jinak souhlas, v závěru už Potro odpadl, ale celkově to byl pěkný zápas, který měl skončit 2:0 na sety.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som zvedavý na zvyšné 2 zápasy. Moje tipy: Rafa 2:0 na sety a Tomáš.
Reagovat
Stan_Borowitz
Viděl jsem jen závěr, kdy RF ztratil break a pak ho zase získal. Připadalo mi, že JMDP odpadl. Statistiky příjemně překvapily, jsou daleko lepší, než bych od hráče na úrovni Kevina Andersona čekal...
Reagovat
Denis92
dnes sa na to opat pekne pozeralo..1.set bol v podani Rogera dokonaly.Skoda toho kolapsu na konci druheho,ale v 3.sete zasluzene zvitazil.Jeho vykony v hale su lepsie kazdy zapas a dufam,ze budu gradovat tym najlepsim na TM.
Som zvedavy co predvedie zajtra proti Djokovicovi.
Reagovat
Padme
si dokáže zkomplikovat už asi cokoliv :( Statistiky celkem jednoznačně pro něj, a přesto to bylo zase drama. Škoda, že se mu to nepovedlo o pár dní dříve. Ale vítězství proti rozjetému BigManovi se cení :)
Reagovat
Reti64
Gratuluju Nolemu k postupu do semifinále:-) Výsledek potěšil, ale servis musí být zítra lepší.
W/UE: 1. set Nole 11/6 - Stan 6/11;
2. set 10/11 - 9/13.
Reagovat
rod_laver
Je každoročně na WTF rozpis zápasů následující?
1. den ve skupině 1 vs 4, 2 vs 3
2. den ve skupině 1 vs 2, 3 vs 4
3. den ve skupině 1 vs 3, 2 vs 4? Tenhle klíč platil pro rok 2012 i 2011..

Jedu letos na úterní a středeční zápasy, takže mě zajímá, jestli se konečně dočkám osobně Roger vs Rafa, ale pravděpodobně zase ne..
Reagovat
smazaný uživatel
Není to takhle, druhý den dané skupiny hrajou vždy vítězové z prvního dne a dva poražení spolu. Je to tak proto, aby bylo o co hrát až do posledního zápasu a neměli po 2 dnech dva hráči dvě výrhy a bylo hotovo.
Reagovat
rod_laver
super, díky!
Reagovat
Mayo
aj tak toto všetko boli len také sranda zápasy...až o pol ôsmej ide skutočný tenis v podaní El Matadora ! :) vamos
Reagovat
smazaný uživatel
Ano Ano ;)
Reagovat
Vojtiik
Rogi to v té hale vždycky uměl:)
Reagovat
dadaft
správně Delpo.
je čas odjet do Londýna, spočnout, potrénovat, a všechny je tam vyrubat.
ve finále jsi Rožírka dal, tak ho teď nechej vyšťavovat, ať má radost...
Reagovat
Fandina
Doufám, že Roger DelPa v Londýně také porazí, pokud k tomu dojde. Rogere go go go!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist