Djokovič s Murraym začali v Pekingu suverénně

5. 10. 2010, 15:24
Aktuality 2
V Pekingu jsou největšími favority a oba za titulem vykročili rázně. Novak Djokovič ani Andy Murray ve svých prvních zápasech na turnaji ATP po US Open neztratili set a postoupili do druhého kola. Dařilo se i dalším nasazeným hráčům; jediným, kdo dnes nepřešel přes první kolo, byl vítěz z Kuala Lumpuru Michail Južnyj.
Novak Djokovič

Čtvrtý hráč světa Andy Murray neměl na rozjezd v Pekingu jednoduchého soupeře. Los mu poslal do cesty někdejšího 12. tenistu světa Paula-Henri Mathieuho, který se snaží vrátit mezi elitu. S Francouzem, který se rozehrál v kvalifikaci, ale Murray neměl vážnější problémy a v hodinu a čtvrt dlouhém utkání zvítězil 6-2 6-3.

"Dneska jsem servíroval docela dobře. Ani jednou jsem nepřišel o podání a dal hodně es," pochvaloval si skotský tenista, který si po svém příletu do Pekingu stěžoval na jetlag. "Začal jsem dobře a moc příležitostí mu nedal, jen ve druhém setu za stavu 3-2. Myslím, že to byla jediná hra, ve které měl brejkboly. Bylo to dobré první kolo," dodal Murray.

Podobně se po svém prvním zápase cítil i nejvýš nasazený Novak Djokovič. Ten nastoupil proti domácímu Mao-Xin Gongovi a utkání dopadlo očekávaným hladkým vítězstvím Srba. Ten nemusel ani jednou zachraňovat podání a díky čtyřem proraženým servisům soupeře vyhrál 6-1 6-3.

"Je to dobrý pocit, být zpátky na kurtu, kde se mi předtím dařilo," řekl bronzový medailista z olympiády v Pekingu Djokovič.

Mnohem těžší práci s postupem měl dnes v Pekingu třetí nasazený Robin Söderling, který si chce spravit chuť po nepovedeném vystoupení v Kuala Lumpuru. V úvodním utkání nezačal proti Španělu Tommymu Robredovi dobře, když prohrál první set, od té doby ale ani jednou nepřišel o podání a zvítězil 4-6 6-1 6-4.

Hůř se dnes vedlo oběma finalistům z Kuala Lumpuru, kteří v Pekingu vypadli ve stejný den. Sedmý nasazený Michail Južnyj, který do Číny přiletěl jako čerstvý vítěz z Malajsie, podlehl ve dvou setech chorvatskému veteránovi Ivanu Ljubičičovi a poražený finalista z Kuala Lumpuru Andrej Golubjov vzdal zápas se Španělem Albertem Montaňésem za stavu 2-6 0-3.

Výsledky - Peking - muži (tvrdý povrch, dotace 2,1 milionu dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Djokovič (1-Srb.) - Kung Mao-sin (Čína) 6:1, 6:3, A. Murray (2-Brit.) - Mathieu (Fr.) 6:2, 6:3, Söderling (3-Švéd.) - Robredo (Špan.) 4:6, 6:1, 6:4, Ljubičič (Chorv.) - Južnyj (7-Rus.) 6:3, 7:6 (7:3), Ferrer (8-Šp.) - Istomin (Uzb.) 6:4, 6:1, Dolgopolov (Ukr.) - Baghdatis (Kypr) 6:4, 6:4, Almagro (Šp.) - Kubot (Pol.) 7:5, 6:2, Čilič (Chorv.) - Bellucci (Braz.) 6:2, 6:2, Montaňés (Šp.) - Golubjov (Kaz.) 6:2, 3:0 skreč, Lu (Tchaj-wan) - Marčenko (Ukr.) 6:4, 7:6 (9:7).

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
prosimvas, kde na to koukate? v tv nic, na bet365 nic :-(
Reagovat
smazaný uživatel
V TV to bude jako kazda petistovka od ctvrtka. Na streamy na netu jsem se jeste nedival.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist