Djokovič s novou raketou konečně vyhrál

14. 1. 2009, 11:04
Aktuality 1
Srbský tenista Novak Djokovič si připsal první letošní vítězství. Třetí hráč světa, který před novou sezonou vyměnil raketu a minulý týden s ní v Brisbane vypadl už v prvním kole, v souboji s Francouzem Mathieuem už podobné překvapení nepřipustil a po necelé hodině zvítězil 6-1 6-2.
Novak Djokovič

Právě nová raketa značky Head byla podle Djokoviče příčinou, proč před týdnem prohrál s Lotyšem Gulbisem. Srb prý potřeboval víc času, aby si na ni zvykl.

"Je to těžké, asi nejtěžší rozhodování v tenise, vyměnit rakety, když se daří," řekl Djokovič. "Head a Wilson jsou dvě největší společnosti a jsou mezi nimi určité rozdíly. Chtějí dělat co nejlepší rakety, podle mého přání. Odvedli dobrou práci."

Kvůli nečekanému vyřazení v Brisbane měl Srb alespoň víc času trénovat předtím, než na divokou kartu nastoupil v Sydney. "Před zápasem v Brisbane jsem moc netrénoval a nezvykl si na ty podmínky. Tady je to úplně jiné, jsem moc rád, že tu odehraju pár zápasů. Doufám, že se tak připravím na tu nejdůležitější událost tady v Austrálii," dodal hráč, který na Australian Open obhajuje loňský titul.

Rychlé vítězství nad Mathieum se Djokovičovi určitě hodilo, protože největším soupeřem všech tenistů je v Sydney zřejmě vedro; teploty se dnes vyšplhaly na 36 stupňů Celsia.

"Je tu hrozně horko. Řekl bych, že tenhle den byl nejteplejší, co jsem tady v Austrálii," prohlásil Djokovič.

Hewittovi vedro vyhovuje
Extrémní teplo určitě nepřišlo vhod ani Francouzi Jo-Wilfriedu Tsongovi. Šestý hráč světového žebříčku sice nad Italem Bolellim zvítězil za 65 minut hladce 6-4 6-1, ale během utkání si nechal dvakrát ošetřovat zápas. Tenista, který se před rokem dostal na úvodním grandslamu sezony až do finále, ale nerozšíří řady hráčů a hráček, kteří se museli odhlásit. "Je to v přádku. Mám je trochu ztuhlá, ale musím s tím hrát," řekl Tsonga, kterého ve čtvrtfinále čeká Fin Nieminen.

Jedním z těch, který počasí v Sydney nevadí, je domácí Lleyton Hewitt. Australan sice nezačal zápas s Jankem Tipsarevičem nejlépe, brzy přišel o svůj servis, rychle se ale dokázal vzpamatovat a zvítězil ve dvou setech 7-5 6-4. Zatímco se jeho srbský soupeř po utkání také postěžoval na vedro, Hewitt si počasí pochvaloval.

"Myslím, že takové podmínky jsou v můj prospěch. Proto za takových trénuju co nejčastěji, abych si na ně zvykl, i když to kolikrát není moc příjemné. Víte, že váš soupeř je na tom stejně, ne-li hůř než já, a to je pozitivní," prohlásil Hewitt.

Jak na tom týden před Australian Open je, si ale Hewitt lépe otestuje v dalším kole, ve kterém narazí na přemožitele Michaella Llodry - Davida Nalbandiana. "Je to hráč světové desítky, i když v ní teď zrovna není, a přes nebezpečného Llodru přešel snadno, takže hraje dobře," uvědomuje si Hewitt. "

Safinová: Tělo je připravené
V soutěži žen se s turnajem rozloučila ruská tenistka Světlana Kuzněcovová. Ve druhém kole si natáhla břišní sval a po dnešním ranním rozcvičení oznámila, že ke čtvrtfinálovému souboji nenastoupí. "Bolelo to trochu už před tím. Při zátěži se to však zhoršilo. Pár dní si dám od tenisu pauzu a snad se to zlepší," věří Kuzněcovová.

Do dalšího kola tak pustila Japonku Sugijamaovou, kterou v boji o finále čeká světová trojka Dinara Safinová. Ta do dalšího kola postoupila po vítězství 6-3 6-4 nad Francouzkou Cornetovou. Na první pohled bezproblémové vítězství ale Ruska vydřela za hodinu a 48 minut. Podobně jako většina ostatních tenistů, i Safinová se potýkala s australským vedrem.

"Je jasné, že se v Evropě na takové podmínky nemůžete připravit. Snažím se prostě být tak fit, jak jen můžu. Hodně jsem běhala, o moc víc toho dělat nemůžete. Teď už jen záleží na tom, jak si člověk zvykne, protože tělo je připravené," vysvětlila Safinová.

 

Výsledky - Sydney - muži (dotace 484.750 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Djokovič (1-Srb.) - Mathieu (Fr.) 6:1, 6:2, Gasquet (Fr.) - Simon (2-Fr.) 6:4, 6:4, Tsonga (3-Fr.) - Bolelli (It.) 6:4, 6:1, Nalbandian (4-Arg.) - Llodra (Fr.) 6:1, 6:3, Chardy (Fr.) - Andrejev (5-Rus.) 6:4, 4:6, 6:4, Ančič (Chorv.) - Robredo (7-Šp.) 6:2, 6:1, Hewitt (Austr.) - Tipsarevič (Srb.) 7:5, 6:4, Nieminen (Fin.) - Guccione (Austr.) 7:6 (10:8), 6:3.

 

Výsledky - Sydney - ženy (dotace 600.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
S. Williamsová (1-USA) - Wozniacká (8-Dán.) 6:7(5), 6:3, 7:6(3), Safinová (2-Rus.) - Cornetová (Fr.) 6:3, 6:4, Dementěvová (3-Rus.) - A. Radwaňská (6-Pol.) 6:2, 5:7, 6:4, Sugijamaová (Jap.) - Kuzněcovová (5-Rus.) bez boje.

Semifinálové dvojice: S. Williamsová - Dementěvová, Sugijamaová - Safinová.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
To je pro me sok, ze djokovic opustil wilson blade....skoda, je to skvela raketa..tak snad mu u HEAD pomuzou vice.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist