Djokovič se v Adelaide nadřel na dvousetovou výhru nad Halysem

5. 1. 2023, 15:11
Aktuality 65
ATP ADELAIDE - Novak Djokovič se ve druhém kole turnaje ATP 250 v Adelaide nepředstavil v optimální formě. Nejvýše nasazený bojoval se 64. hráčem světa Quentinem Halysem dvě hodiny, v úvodním dějství musel likvidovat manko 2-5 a skvěle hrajícího Francouze nakonec zdolal až ve dvou tie-breacích. Ve čtvrtfinále se střetne s Denisem Shapovalovem, se kterým vyhrál všech sedm soubojů.
Profily hráčů
Novak Djokovič (© AFP)

Novak Djokovič po roční pauze zaviněné deportací ze země pokračuje na vítězné vlně na australské půdě. Dnes ve druhém kole turnaje ATP 250 v Adelaide sice nedominoval, s Quentinem Halysem si přesto poradil ve dvou setech.

Zatímco v prvním kole šampion z roku 2007 smetl Constanta Lestienneho 6-3 6-2, s druhým Francouzem Halysem na kurtu strávil téměř dvě hodiny. Dvakrát zvládl tie-break, v prvním setu předtím musel dohnat manko tří gamů.

Devítinásobný vítěz Australian Open Djokovič protáhl svou neporazitelnost na australském kontinentu na 31 duelů. Z posledních 51 zápasů v Austrálii má bilanci 49-2, z posledních 77 zápasů pak 74-3.

Ve čtvrtfinále 35letý rodák z Bělehradu narazí na Kanaďana Denise Shapovalova, s nímž vyhrál všech sedm vzájemných utkání.

• ATP 250 ADELAIDE •
Austrálie, tv. povrch, 642.735 dolarů
čtvrteční výsledky (05. 01. 2023)
• Dvouhra - 2. kolo •
Djokovič (1-Srb.) - Halys (Fr.) 7-6(3) 7-6(5)
Sinner (6-It.) - Kokkinakis (Austr.) 7-6(2) 6-4
Shapovalov (7-Kan.) - Safiullin (-.) 6-4 6-3
Korda (USA) - Bautista (Šp.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

65
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Patik
Zajtra predčasne finále a normálne finále bude už len odmenou pre postupujúceho.
Reagovat
turista
Asi ano. Novak to bude mít s "brundibárem" těžký. Moc se mu na něj nedaří. Nadal ví jak se poráží Medvěd. Zlepšil si přes něj důležité statistiky a v podstatě si z něj udělal otloukánka.
Reagovat
Patik
Otloukanka asi nie medveďev není nejaký gasquet...Nadala mohol poraziť v každom zápase väčšinou je to o jednom dvoch nepremenenych breakballoch.
Reagovat
Pe3k
Hned první gem byl drsný, trval asi 12 minut a Novak už během něj byl frustrovaný a trochu tam seřval podavače míčků. Pak po 3. gemu následovala neobvyklá pauza k vůli ohňostroji. První set 6:3 moc neodpovídá průběhu, kdy byl Denis v první půlce setu lepší (možná jen dojem). Novak to nakonec urval ve dvou ale nebylo to tak jednoduché jak vypadá finální skore. Denis hrál povětšinu zápasu dobře, škoda zbytečně ztraceného podání. Zápas se mi líbil.
Reagovat
Patik
Neviem ci som dobre počul ale Novaka pri vstupe na kurt proti Halysovi slušne vypiskali.. Uz vykukaju indivíduá..Halys dnes kládol tvrdy odpor myslím ze ešte väčší odpor ako bude klásť zajtra Shapovalov.. Zápas Djo vs Med je blížiacim sa osudom tohoto turnaja..
Reagovat
turista
Halys byl pro Novaka doslova zkouška ohněm. Hrál na úrovni hráče první desítky a ne 65. hráče světa. Porazit ho byla pro Djokera obrovská dřina. Ale dobře to dopadlo.
Reagovat
Ondrej2280
Vy ste ale dvaja komici:) Tak jezisek sa vytrapi s typkom pod atp 50 a to tu glorifikujes aky to bol tazky super z top 10,kde si ho tak nejak sam aj posunul:) Ak by s nim hral niekto iny ,tak tu pisete ,ze s akym loosrom sa trapil;)
Reagovat
turista
Tak jsme komici. Ale podívej se na záznam. Podle žebříčku měl být Halys snadným soupeřem. Ale nebyl. Hrál vynikající tenis což zmínil i Djokovič v pozápasovém rozhovoru kdy vyslovil soupeři velké uznání. Novak měl velké potíže zreturnovat jeho první podání. I ve výměnách byl Halys dobrý.
Reagovat
Ondrej2280
Ale ja s tebou suhlasim ,ze mohol hrat dobre:)
Len som si neni isty aky by bol koment keby sa s nim trebars trapil Rafa,ci aj vtedy by ste Halysa pasovali vykonovo do top 10..toť vše:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Kyrios zrusil jakoukoliv turnajovou pripravu. Pravdepodobne leci dale zraneneni.

Kyvl na nabidku Djokovice, aby spolecne trenovali a pripravovali se na AO, s tim, ze si Nick klade podminku kratsich treningu a zkracenych setu...

AO letos pripravuje tzv. placene treningy pro divaky, kdy hraci pry budou mit plny dum divaku, ale musi s treningovym partakem predvest jeden soutezni set, s tim, ze k dispozici budou mit take sberace a empajra.

V pripade Kyrgiose a Djokovice set bude tedy zkraceny. No uvidime, jestli mu to projde u poradatelu, kteri letos zavedli opatreni placene kvaldy a treningu, aby resili velkou ekonomickou krizi.

Listek na kvaldu a treningy bude za 10 AU$

https://www.puntodebreak.com/2023/01/05/curiosa-peticion-kyrgios-djokovic-entrenar-australia
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
No, Nick bohužel na víc kol AO moc nevypadásmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak predpokladam, ze Djoko chce trenovat na centr kurtu, ale tam jsou letos kuriozni pravidla:)
Trenujici hraci musi odehrat soutezni set, jestli chteji trenovat na lepsich kurtech:)

Spravne Nick lobuje za kratsi set, ale kdo vi, co na to poradatele.
Reagovat
woody
Mě by zajímalo, kde se v Nickovi vzala taková otočka? To byl Novaka poměrně velkej hejtr..
Reagovat
Nola
ktovie preco otocil, mozme sa iba domnievat... mozno sa zaradil medzi nepohodlnych, korene nehladaj..... v zaciatkoch kariery ho podporoval a chvalil.... nic sa nedeje nahodne, to si treba pamatat, a ano zase mi tu fanklub Rafu napise, ze som mimo, som s tym vysporiadana smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Nevim odkud, a z kterych zdroju cerpas, ale vic se zmenil postoj Djoka ke Kyrgiosovi.

Kyrgios se ho minulry rok pouze zastal, nebot se u nej probudila vzpominka z detstvi, kdy se mu kazdy smal...takze s nim pouze soucitil... tot vse.

Na zaklade toho Djokovic zmenil k nemu chovani a postoj...nabidl mu smir, a zacal mu psat ruzne dekovacky, a Nick to proste prijal... tim zacal ten komicky Bromance, ktery na zacatku Kyrgios moc vazne nebral.

Teprve nekde na podzim se vyjadril, ze asi dost prehanel obecne vuci Nadalovi a Djokovi...a nejen vuci tem dvoum... behem minuleho roku se na jeho chvani dost podepsala jeho pritelkyne.

Vsechny navrhy na trenovani, smir, atd, sly od Djokovice, ne od Kyrgiose.

Spis se nabizi otazka, proc mu najednou Djoko tak leze...do...z...

Jina otazka je, zda zda uz neni uplnym otrokem te sve holky, a nebo jestli mu zase vic nesvihlo, nebot to se mu bohuzel stava celkem casto:)

Kazdopadne furt asi pro mne zustava, ze jeho tenis je asi 10x koukatelnejsi a atraktivnejsi nez ten od Djoka.
Reagovat
Nola
jej Vlcku, s tebou sa nebudem v ziadnom pripade priet, si zdroj info a studnica mudrosti, a ten puntobreak je take osviezenie, mne je takpovediac jedno, kto vyhra a prehra, nevidela som jediny zapas, mam zaprah v praci, koniec roka a.p., dnes mam trochu casu, presla som nejake reakcie, tak sa bavim.....
Reagovat
Vlk-v-trave
jej, tak se hned necil:)
Reagovat
Marduch
Nemáš úplně pravdu, Djokovic vůči němu chování měnit nemusel, bo se Kyrgiosem nikdy nezabýval, jen párkrát nechápavě reagoval na Nickovy opakovaně vypady vůči nemu na Twitteru atd. Následně nabídka na smír byla spíš výzvou, jestli se na to Nick nechce vykaslat, když už ho podporoval během těch sraček ve vezenske ubytovně před AO. Zajímavé, že zanedlouho Nick úplně otočil i vůči Nadalovi. Věci potom ze strany Djokovice podle mě vyplývají z toho, že oba části médii, fanoušků nebo autorit díky svému cholerismu či excentrismu lezou krkem a dostávají to nekdy podobně sežrat.Takze tam bude asi něco ke sdileni:)
Reagovat
Vlk-v-trave
No snad neveris, ze se tim vubec nezabyval, ze ho drsne komentoval a urazel, ...a ze svuj postoj zmenil je evidentni, to by ho nevyzyval ke vsem tem akcim,...a uz vubec by mu nenabizel vecere, treningy atd...neplacal o nejakem Bromace, evidentne se to zmenilo potom, co se ho zastal, a u Kyrgiose mu to preplo, co zacal silet s tou svou pritelkyni... ta ho presvedcila hrat i na RG23, na exhibici, LC mu zatrhla atd. atd. :DDD
Reagovat
Marduch
Tak asi to Djokoviče nějak zaujalo, není divu, moc často se v profi sportu nevidí, aby se hráč z ryzícho hejtra přes noc stal skoro největším fandou.
I think Novak needs to be playing at all costs (at AO).
He's one of the greatest of all time and as long as he's going to be playing and hanging around, we need him at these tournaments.
I think, as a competitor, I want to see him there, Kyrgios added.
And if I win a tournament, if you don't go through Novak, then you kind of know the tournament isn't really a tournament.
Reagovat
smazaný uživatel
Pretoze nick je bavič, ale už na prvy pohlad nevie do desať naratat. Takze, to epicke pokrytectvo nie je schopny ani pobrat.
Reagovat
Nola
preco mas pocit, ze ty si povolany rozlustit tuto zahadu? Na prvy pohlad nikdy nedaj, to ma naucili zivotne skusenosti, ale ty sa musis este popalit, aby si to pochopilsmile
Reagovat
smazaný uživatel
Prečo máš pocit, že ty si povolaná rozporovať, prípadne obmedzovať slobodu slová druhého?..Životné skúsenosti ťa dozaista nenaučili všetko a potrebuješ ešte čo-to doštudovať.
Reagovat
Nola
ja sa v ziadnom pripade nepasujem do tejto ulohy, to si prave ty, kto Gyrosa pasoval za prostacka... ak myslis, ze je to blb, tak si naivny.... ratat do desat a pomylit sa, este neznamena, ze nemas vsetkych pat pohromade, najma ak sa jedna o tvoje vlastne blaho smile
Reagovat
smazaný uživatel
Kyrgios nie je prosťáček, prosťáček je Pe3k. Vidíš, opäť si nepozorná.

Nick je super chlapík, topový tenista, ale nerobme z neho intelektuála. Trochu si ho vypočuj.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nejsem si úplně jist, ale Nick se jako jeden z mála hlasitě zastal Jokera při jeho problémech na loňském AO. Od té doby si tweetovali ako bratiasmile
Reagovat
Kozoroh
Zlom nastal loni při vízové kontroverzi, kdy se Nick jako jeden z mála Novaka zastal. Nickovi připadalo, že se australské úřady k Djokerovi zachovaly hrozně, když ho umístily do detenčního zařízení a rovnež mu vadilo tendenční zpravodajství, které Novaka vykreslilo jako padoucha.
Reagovat
Patik
smile
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
Patik
Je to jednoduche Nick je úprimný človek jedna úplne otvorene co na srdci to na jazyku .. Samozrejme ze je to padouch lebo robí na kurtoch to co robí ale to ľuďom ani tak nevadí každý si rad pozrie aj niečo kuriózne na kurtoch okrem dobrého zápasu ale predovsetkym je padouch lebo je úprimný a úprimnosť ľuďom nevonia..A teda to som chcel povedať veľká otočka nastala počas kauzy Djokovica vtedy sa väčšina hráčov zachovala úplne falošne a pokrytecky celý čas všetci obdivovali Novaka ale keď potreboval podporu každý sa mu otočil chrbtom a ako som uviedol nick nemá rád faloš a postavil sa ani tak nie na Noleho stranu ale na stranu toho kto sa nebojí povedať svoj názor a ísť proti všetkým ako to on sám robil celú kariéru..Nick zistil ze s Novakom sú si dosť podobní akurát mu vadilo ze Novak to chce zmeniť a byť niekým kým nieje..nickova filozofia je totizto byt sam sebou za každú cenu a nesnazit sa byť druhým Federerom a čakať ze ho ľudia dojčenia.
Reagovat
Patik
*Docenia smile to co mi tam hodil ten mobil..
Reagovat
Vlk-v-trave
Kyrgiosova filozofie je samodestrukce.:D
Reagovat
paddy
myslím, že se nedokáže kontrolovat (ADHD?), takže být sám sebou určitě nemá plánované, na rozdíl od plánovitého vystupování Djokoviče
Reagovat
Patik
Myslím ze je sám sebou je svojský unikátny hráč má svoju povahu svoju hru a talent na nič sa nehrá..nemá rád krivdu a rozhodne nemá rád pretvarku ktorú dlhodobo kritizoval u Djokovica..je pravdou ze Nole sa usiluje o priazeň ľudí aby ľudia docenili aj jeho nielen Fedal celé tie roky ..čo Nick proste hejtoval..darmo rozdávas srdiečka keď predtým rozbíjas rakety..ale to boli malichernosti keď však išlo do tuhého Novak prestal myslieť na nejakú priazeň ľudí a postavil sa sám za seba a svoje presvedčenie.a tým Nickovi ukázal ze možno nieje obľúbený ako Fedal ale ma svoje zásady za ktorými si stojí nech sa deje čokoľvek a tým je zároveň v určitom zmysle viac človekom než Fedal..ktoré vytvorili do veľkej miery len média.. Taky nadal ten sa zachoval jak chrapun keď Noleho deportovali a Roger no to sú len dvaja diplomati ktori sa zaujímajú o svoju mediálnu povesť a svoj piesocek.
Reagovat
Ondrej2280
Ty tupelo krive,nemali Djokovicovi aj pofukat ritku?:) Krivak podvadzal a este ho ma niekto lutovat..ak,tak jedine podobni krivaci jak ty..
Reagovat
Amputace
Co tady předvádíš v posledních dnech - to jsem v takovém extrému na sportovním fóru asi ještě neviděl. Vůbec by mě nepřekvapovalo, kdybys byl do Djokoviče platonicky zamilovaný, a to myslím naprosto vážně. Ze všeho, co je na Djokovičovi zcela jednoznačně negativní, dokážeš vykouzlit pozitiva. To jsou průvodní rysy fanatismu a nebo - právě - lásky.

K té covidové situaci. Už si konečně uvědomte, že Djokovič není žádným Mesiášem či zvěstovatelem nějaké ideje; za nic a za nikoho v té kauze nebojoval. V Austrálii šlo jen o to, aby mohl hrát, pro což udělal maximum. Když to nevyšlo, spousta lidí si jeho postup v té kauze vyložila jako aktivní odpor k očkování či dokonce vládním nařízením, která očkování nařizují či podmiňují k určitým činnostem. Tak to vůbec nebylo. Že se pak Djokovič dále držel rozhodnutí neočkovat se, má dva výklady: 1) skutečně mu jde o vlastní zdraví a očkování vidí rizika; 2) využil zájmu, který kolem jeho osoby kauza AO nečekaně vyvolala (více pozornosti a zájmy nikdy v kariéře do té doby neměl, byť o to dost neúspěšně usiloval) a rozhodl se toho postoje držet: kdyby se pak naočkoval, pro všechny ty lidi, které si naklonil na svoji stranu, by byl za úplného čůr.ka a celkově vzato by mu to v mediálním obrazu (který už tak nikdy nebyl příliš dobrý) hodně ublížilo. Z toho, jak se Djokovič dlouhodobě prezentuje, lze obě ty možnosti považovat za pravděpodobné. Nic víc v tom není. Ani Djokovič to tak ostatně nikdy neventiloval - že by proti něčemu bojoval či něco v tomto smyslu.
Reagovat
Amputace
A ještě k tomu Nadalovi: ty tady Djokovičův odpor proti očkování vyvyšuješ až kamsi do nebes. Proč? Z jakého důvodu? V čem byla Nadalova kritika toho, že se Djokovič nenechal naočkovat, méně lidská, než Djokovičovo rozhodnutí nenechat se naočkovat? On očkovaní věřil a měl k tomu jistě mnoho důvodů, podobně jako Djokovič měl zase důvody mu nevěřit. Proč by se Djokovičovo rozhodnutí mělo hodnotit jako málem mučednický čin (což samozřejmě ani omylem není), zatímco Nadalův komentář, že pravidla by se měla dodržovat, jako cosi špatného či dokonce nelidského? Zajímalo by mě, jestli tohle dokážeš nějak vysvětlit.
Reagovat
paddy
smile
https://www.youtube.com/watch?v=qt83abLTwTg

na jedné straně jim to bylo zdvořilostně líto a na druhé straně chápali Austrálii - co jiného říct

je třeba připomenout, a říká to i Barty, že Austrálie byla v tvrdém lockdownu a lidi byli naštvaní, když tam přijede někdo výjimkou

otevřeně si můžeme i říct, že byli naštvaní i někteří hráči

nelze se divit, pravidla byla daná dopředu (což argumentovali i hráči) a oni pak zjistili, že na to někdo vyzrál

ještě připomeňme, že Djokovičovi předtím zamítli klasickou zdravotní výjimku, z čehož lze dedukovat snahu, dostat se tam za každou cenu
Reagovat
Patik
nejaký neočkovaný cudzinec či je to Djokovič alebo ktokoľvek iný nemôže predsa zato že nejaký iný človek sa nechal zamknúť do vlastného domu..ak má byť niekto na niekoho nasratý tak v prvom rade na seba že nezobral ľudí na okolo a nešiel do ulíc protestovať že musí sedieť doma a nie sa nasierať na cudzieho športovca ktorý si tam zahrá pár zápasov a spakuje sa naspäť do svojej zeme.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
ještě připomeňme, že Djokovičovi předtím zamítli klasickou zdravotní výjimku, z čehož lze dedukovat snahu, dostat se tam za každou cenu

pro mě nová informace, zdroj?
Reagovat
paddy
Novak Djokovic has not been granted medical exemption to play Australian Open: Craig Tiley

https://www.sportskeeda.com/tennis/news-novak-djokovic-granted-medical-exemption-play-australian-open-craig-tiley

https://www.abc.net.au/news/2021-12-09/novak-djokovic-vaccine-medical-exemption/100685830
Reagovat
Ondřej.Jirásek
přečetl jsem oba články a nikde není napsáno, že o tu výjimku už žádal, když tyhle články vyšly.

Tiley pouze potvrdil, že nikdo bez vakcinace nemůže hrát AO, pokud nezíská zdravotní výjimku, a že v tu chvíli, kdy se ho ptali, zatím nikdo výjimku neměl.

to znamená titulek prvního článku je naprosto zavádějící a jen chtěl přitáhnout čtenáře. druhý je vlastně v tu chvíli také zavádějící titulek, protože Tiley jasně říká, že na AO se dá hrát na zdravotní výjimku (Voráčová + jeden zahraniční trenér, kteří byli do země normálně vpuštěni na stejnou výjimku, jakou měl Djokovič), ale v titulku je, že Djokovič musí být očkovaný, aby směl hrát.

takže za seriózní bych opravdu nepokládal ani jeden z těch dvou článků smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Tiley je lhar...nebo ignorant. Kazdy si muze vybrat.

1/ Lhal v roce pozaru a slusne mlzil.
2/ Kecal v covid roku v tom, ze muzou hraci hrat s vyjimkou, ale zapomnel dodat, ze nezaridil, aby se mohli vyhnout karantene, asi si myslel, ze to nejak usmudla. Pak to zahral do kouta.
3/ Lze dlouho o dobre ekonomicke situaci GS a TAA, ale letos prasklo, ze drsne krachuji.

Djokovic lhal v papirech, to se nesekl, tomu muze verit tak turista. Kdo vi proc s tim tak cachroval jestli jde o prijezd z jine zeme, nez realne prijel, za coz se sice omluvil, ale je to na usmev:)

Ze novinari casto pisi tendencne, to snad ani nema smysl komentovat:)

Takze nej. jistota bude asi pocitani fiftynu v zapase:) A nejaky ten koment k vysledku:)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
nějakou karanténu bych vůbec neřešil, protože po tom prvním soudu si zatrénoval na AO. tak asi tak moc se tam evidentně ta karanténa dodržovala smile

a nevím, jestli je to pravda, nehledal jsem, ale Nadal snad taky nedokončil karanténu a hrál od začátku ledna, přestože měl pozitivní test nějak těsně před Vánoci, to mi s proděláním nemoci + negativním testem + povinnou karanténou po nemoci nesedí... ale třeba se mýlím, fakt jsem to nestudoval a vůbec nevím, jaká byla tehdy pravidla a jak dlouho covid běžně trvá.
Reagovat
Vlk-v-trave
protoze nechteli priznat, ze maji neschopne lidi na imigracnim:) pani se sekla a ne jedna... to same s Voracovou... bylo pred volbama, takze se to svadelo na cokoliv...obecne se pralo spinave pradlo.

Nadal mohl prijet, nebot je ockovany a mel negativni test, coz stacilo pro vstup bez karanteny.

Karantena byla povinna pro neockovane se zdravotni vyjimkou, a take ty, co byli neockovani a jeste nemeli moznost se ockovat a chteli, ale nemohli nebot prodelali pred cestou covid. To byl pripad Voracove.

Pochopitelne take pro ty, co meli pozitivni test a vraceli se domu.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
díky za vysvětlení :)
Reagovat
turista
Byla to prostě politika.
Reagovat
paddy
samozřejmě v době GDPR nelze řešit konkrétní jména, ale v prosinci Tiley říkal, že Djokovič musí být očkovaný, což mu i doporučovali a v lednu najednou nemusel a nechali na něm, jestli zveřejní důvody pro udělení výjimky
v médiích se palo, že AO hledá díry v regulaci
pro mě je Tiley nejhorší z mnoha aktérů té kauzy a nikdy nepřizná, že by udělal chybu či snažil se něco obejít, konflikt zájmů je jasný

Tiley (stejný zdroj)
"There has been no medical exemptions that have been granted this morning," he said. "He (Novak Djokovic) needs to be fully vaccinated (if he wants to play the Australian Open)."
Reagovat
Ondřej.Jirásek
ale pak tam říká také tohle, mně už to začíná fakt zavánět tím, že ty si vždycky vybereš jenom to, co se ti hodí smile

"The only condition outside of being vaccinated that you could compete is if you received a medically approved exemption from Australian authorities."
Reagovat
Pe3k
"ty si vždycky vybereš jenom to, co se ti hodí"

smile
Reagovat
Kozoroh
smilesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Konečně se rozptýlily pochybnosti ohledně prvního velkého příběhu roku 2022 ve světě tenisu. Světová tenisová jednička Novak Djokovič se zúčastní Australian Open 2022. Viktoriánská vláda mu po mnoha dnech nejistoty a čekání udělila zdravotní výjimku. Vše nasvědčovalo tomu, že se Srb nebude moci zúčastnit a zdálo se komplikované, že pro něj bude udělána výjimka a bude mu umožněno soutěžit bez očkování. Nakonec však tlak zvítězil a Nole už cestuje do Melbourne.

https://www.puntodebreak.com/2022/01/04/djokovic-obtiene-exencion-medica-jugara-australia

Kterou mas na mysli?

On ji dostal, ale hlavni renonc byl v jeho papirech a tim, ze mu zapomneli rict, ze bude muset do karanteny:D Dle tehdejsiho narizeni mohli prijet lide s vyjimkou, ale 100% podlehali karantene, takze prakticky zacatek turnaje stihnout rozhodne nemohl:)

Chudak Pani na letisti se proste sekla, mel jit do karanteny. Se stava:D Tak aspon zazil poradne dobrodruzstvi, uzil si soud a rodina mohla demonstrovat a jeste si udelat specialni studio pomalu na tyden v TV.:)
Reagovat
paddy
bylo to komplikované, protože v lednu dostal výjimku (údajně zdravotní) od AO a měsíc předtím mu ji zamítli smile

Tiley později říkal, že komunikovali s nějakými orgány a dospěli k názoru, že Djo může přijet

z mého pohledu má Tiley hodně špíny za nehty, v listopadu dostal dopis, že nemoc neznamená výjimku
Djo byl v prosinci nemocný, takže přes Vánoce to s Tileym ušili

"The rule is very clear," Prime Minister Scott Morrison told a news conference Thursday. "You need to have a medical exemption. He didn't have a valid medical exemption. We make the call at the border, and that's where it's enforced."

But Home Affairs Minister Karen Andrews then clarified the border process.

"While the Victorian government and Tennis Australia may permit a non-vaccinated player to compete in the Australian Open, it is the Commonwealth government that will enforce our requirements at the Australian border," Andrews said. "If an arriving individual is not vaccinated, they must provide acceptable proof that they cannot be vaccinated for medical reasons to be able to access the same travel arrangement as fully vaccinated travelers."

When asked again about Djokovic's case later Wednesday, Morrison added: "If that evidence is insufficient, then he won't be treated any different to anyone else, and he'll be on the next plane home."

https://www.cnbc.com/2022/01/05/novak-djokovic-denied-entry-to-australia-has-visa-canceled-.html
Reagovat
Ondřej.Jirásek
já teda vidím spíš bordel v Austrálii a pořád hon na Djokoviče, protože jak mi vysvětlíš, že Voráčová a nějakej ten trenér mohli do Austrálie s úplně stejnou výjimkou bez problémů a nebýt Djokoviče, tak si tam Voráčová zahraje vše včetně AO?

ale asi nemá cenu se o tom už bavit, už jsme to tu řešili xkrát a můj názor se pořád nezměnil smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Sekli se urednici na letisti, nemeli je dle pravidel jen tak pustit, meli do karanteny, tedy Voracova, ale deportovat ji nemeli pravo.

Vim to jen proto, nebot jsem tehdy resil pripadnou cestu rodiny na svatky:) Ti se nakonec nechteli vracet, nejsou ockovani a sedet po prijezdu v karantene, nebot by byla sance na zdrav. vyjimku, ale nestalo jim to za to, aby nejakych tech 10 dni vyhodili jen tak do vzduchu.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
no, asi měli právo ji deportovat, když to udělali... ale vtipný na tom je to, že kdyby nebylo Djokoviče, tak se nic nestane... už jenom to mi potvrzuje to, že to byl politickej hon. Australani si prošli peklem a jejich vztek naprosto chápu, jenže úřady teda neměly dávat výjimky... je to prostě celý postavený na hlavu, zbytečnej cirkus, kterej vůbec nikomu nepomohl.
Reagovat
Vlk-v-trave
Ne, nemeli ji pravo deportovat. Nicim se neprovinila, jedine snad tim, ze dobrovolne o karantenu nepozadala...ale tohle u soudu neproslo, a v jejim pripade bylo rozhodnuto, ze to bylo pochybeni uradu a ne jeji.
Reagovat
turista
Asi tak. Je to pryč. Djokovič to vzal za správný konec a vyhrál v sezóně 2022 5 titulů.
Reagovat
Ondrej2280
Sa divime ,ze system nefunguje,ked ludia obhajuju podvodnika a este to otocia na mučenictvo;))
Reagovat
Ondrej2280
Zda sa ,ze Jelena ma v Patikovi tvrdeho konkurenta:) Paticek,ma sa Jelena baat?:))
Reagovat
turista
Nick je jen neukázněný a výbušný ale padouch není.
Reagovat
Patik
Ľudia ho tak vykresľujú taky ten bad guy podobne ako Djokovica..
Reagovat
Vlk-v-trave
Reagovat
Ondrej2280
Viditelne si Nick mysli,ze sa budu hrat kratsie sety:))To bude nemile prekvapenie...:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist