Djokovič si zajistil finálovou odvetu s Alcarazem, Španěl po přežití mečbolu post jedničky

20. 8. 2023, 05:55
Aktuality 72
ATP CINCINNATI - Fanoušci na Masters 1000 v Cincinnati se mohou těšit na očekávaný finálový souboj Carlose Alcaraze (20) s Novakem Djokovičem (36), které čeká repríza wimbledonského finále a první vzájemný souboj na tvrdém povrchu. Zatímco španělský mladík prochází turnajem po třísetových bitvách a v semifinále dokonce čelil mečbolu Huberta Hurkacze (26), Srb v boji o finále přetlačil Němce Alexandera Zvereva (26) a ještě neztratil ani set. O postu světové jedničky už je však rozhodnuto, Alcaraz bude obhajovat titul na US Open z pozice nejvýše nasazeného.
Novak Djokovič (© Profimedia)

Carlos Alcaraz se raketově vydrápal mezi tenisovou elitu a po odchodu Rogera Federera a pomalu dosluhujících Rafaelu Nadalovi a Andymu Murraymu se stal největším rivalem Novaka Djokoviče. Od loňského září se spolu přetahují o post světové jedničky, letos se oba už třikrát do čela vrátili.

Vzájemných tenisových soubojů přímo na kurtu však ještě příliš nesvedli. Dosud se utkali pouze třikrát a dvě výhry si připsal o 16 let mladší Španěl. Vyhrál i tu nejsledovanější ve finále Wimbledonu, kde před měsícem po obrovské pětisetové bitvě slavil zisk druhého grandslamového titulu.

Poprvé na tvrdém povrchu se utkají až nyní ve finále Masters 1000 v Cincinnati, kde se prezentují odlišnými výkony. Zatímco zkušený Srb ve čtyřech duelech neztratil ani set a na výhru se nadřel až v semifinále, španělský mladík musel se všemi čtyřmi soupeři do tří setů a v semifinále dokonce čelil mečbolu.

"Pro sport je to úžasné, že se světová jednička a dvojka opět utkají ve finále velkého turnaje. Tohle si snad každý na začátku turnaje přál a očekával. A jsme tam," usmál se Djokovič před další výzvou.

Zverev – Djokovič 6:7, 5:7

Djokovič přímo v Cincinnati tři roky nehrál a na první akci od porážky ve finále Wimbledonu má velký hlad po úspěchu. S prvními třemi soupeři ztratil jen 13 gamů (v pěti setech) a ve dvou setech zvládl i semifinále bývalých šampionů proti Alexanderu Zverevovi.

Šestatřicetiletý Srb v minulosti s o devět let mladším Němcem už čtyřikrát prohrál, předloni ho Zverev připravil o olympijské finále v Tokiu či finále na Turnaji mistrů. Od té doby spolu nehráli.

Na Masters 1000 v Ohiu byl o 'chlup' lepší  Djokovič, který lépe zvládl koncovky obou setů. Po 2 hodinách 4 minutách boje zvítězil 7:6, 7:5 a vzájemnou bilanci upravil na 8:4. Ale zatímco čtvrtfinále proti Tayloru Fritzovi zaznamenal jen 6 nevynucených chyb, proti Zverevovi jich spáchal 29 při 19 winnerech.

Djokovič měl pokaždé problémy s ukončením setu. V prvním dějství za stavu 5:4 nevyužil tři setboly a uspěl až na šestý pokus v tie-breaku. Ve druhé sadě dokonce znovu za stavu 5:4 poprvé v zápase přišel o podání, ale získal následující dva gamy a necelé dvě hodiny před půlnocí odmítl za rachotu nedalekého ohňostroje další zdramatizování.

"Bylo tam málo gamů, kdy jsem měl šanci při Sašovo servisu. Podával opravdu skvěle. Se svou hrou jsem celkově spokojený, sice tam bylo pár věcí, které bych mohl řešit lépe, ale porazil jsem ve dvou setech ve proti skvělému soupeři ve formě, takže jsem šťastný," komentoval Djokovič.

Djokovič si připsal celkově 1068. výhru, čímž se v historické tabulce vyrovnal Rafaelu Nadalovi a Ivanu Lendlovi. Potřeboval na to ale o 9 zápasů méně než Španěl a 31 méně než Američan českého původu. Rodák z Bělehradu má zápasovou bilanci 1068:211. Více výher mají jen Roger Federer (1251) a Jimmy Connors (1274).

Do finále na 'tisícovce' v Ohiu postoupil posedmé v kariéře, triumfovat ale dokázal jen v roce 2018 (navíc před třemi lety ovládl Western & Southern Open konané výjimečně v New Yorku). Letos se může stát nejstarším šampionem v historii turnaje a překonat počin Kena Rosewalla z roku 1970.

V celkově 135. finále bude vítěz 23 grandslamů bojovat o 95. titul, kterým by překonal historicky třetího Lendla. Ve sbírce má rekordních 38 trofejí z podniků Masters.

Djokovič vyhrál všech devět turnajů Masters 1000 minimálně dvakrát, což se nikomu nepovedlo ani jednou. A pokud by letos Cincinnati ovládl už potřetí, chyběla by mu už jen třetí trofej z Monte Carla ke třetímu Golden Masters.

Alcaraz – Hurkacz 2:6, 7:6, 6:3

Alcaraz po wimbledonském triumfu zatím nenachází optimální formu v přípravě na US Open, na kterém loni získal první grandslamový titul a stal se díky němu nejmladší světovou jedničkou.

Sice vyhrál šest ze sedmi duelů, ale šestkrát po sobě musel do třísetové bitvy a k ideálním výkonům má stále daleko. Před týdnem v Torontu vypadl ve čtvrtfinále po porážce s Tommym Paulem, nyní na dalším Masters 1000 v Cincinnati zvládl už čtyři třísetové duely a postoupil do finále.

Dvacetiletý Španěl po výhře nad Jordanem Thompsonem, úspěšné odvetě proti Paulovi a obratu proti Maxu Purcellovi v semifinále otočil nepříznivý vývoj proti Hubertu Hurkaczovi.

Porazit o šest let staršího Poláka dokázal podruhé během dvou týdnů, znovu však až po ztrátě prvního setu a velkém boji. Zatímco v Torontu získal druhou a třetí sadu až v tie-breaku, v Cincinnati musel dokonce odvracet mečbol.

Alcaraz v úvodu prohrál první tři gamy, v průběhu prvního setu nevyužil pět brejkbolů ve třech různých gamech a po ztrátě dvou servisů počtvrté ze šesti posledních zápasů prohrál první set.

A mohlo být ještě hůř. Ve druhé sadě neproměnil další tři šance na brejk a za stavu 2:6 a 4:5 byl jediný míček od vyřazení. Hurkacz se dostal do výměny, ve snaze o vítězný úder ale poslal míček do autu. Přesto byl polský tenista blízko premiérové výhře nad Alcarazem ještě jednou, ale ve zkrácené hře neudržel vedení 4:1.

Alcaraz totiž právě v tento moment přepnul na vyšší level, plně se koncentroval na každý přicházející úder a také pátý vyhraný set proti Hurkaczovi vybojoval v tie-breaku. Po zisku 10 bodů v řadě byla psychická výhoda na jeho straně a dokázal ji zužitkovat. Ve třetím setu po využití až celkově 11. brejkbolu odskočil do vedení 4:1, na servisu byl suverénní, po 2 hodinách a 16 minutách hry zvítězil 2:6, 7:6, 6:3 a vedení ve vzájemné bilanci upravil na 3:0.

"Byl to zápas náročný na hlavu. Brejkbolů jsem měl fakt hodně, bylo to složité. Odvrátit mečbol není samozřejmě snadné, ale s trenérem jsme mluvili o tom, že musím zůstat pozitivní. Věděli jsme, že šance přijdou a já se je snažil využít," řekl Alcaraz v rozhovoru na kurtu.

"Je to pro mě těžký turnaj. Všechny zápasy jsem musel do tří setů, ale jsem šťastný, že jsem to dnes opět zvládl a vyhrál. Zůstal jsem psychicky silný a celkově to pro mě byl dobrý zápas," dodal.

Postupem do finále si Alcaraz zajistil udržení postu světové jedničky. Pokud by ale v nedělním boji o titul neuspěl, Djokovič stáhne ztrátu na pouhých 20 bodů a návrat do čela bude mít ve svých rukách. Zatímco Španěl bude v New Yorku obhajovat 2000 bodů, srbský vítěz dvou letošních grandslamů loni kvůli chybějícímu očkování proti Covidu-19 ve Flushing Meadows nehrál a o žádné body nepřijde.

Svěřenec Juana Carlose Ferrera Alcaraz bude v celkově 16. finále usilovat o 13. titul. Ve finále podniků Masters 1000 má bilanci 4:0, ještě před oslavou 21. narozenin si pětkrát finále na 'tisícovce' zahráli jen Djokovič a Nadal.

• ATP MASTERS 1000 CINCINNATI •
USA / Ohio, tv. povrch, 7,622.925 dolarů
sobtoní výsledky (19. 08. 2023)
• Dvouhra - semifinále •
Alcaraz (1-Šp.) - Hurkacz (Pol.) 2:6, 7:6(4), 6:3
Djokovič (2-Srb.) - Zverev (Něm.) 7:6(5), 7:5

Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

72
Přidat komentář
Tenisovy.nadsenec
Neviděl jsem, jsem v práci. Jaká byla úroveň hry ve třetím setu?

Každopádně klasika, jakmile je dusno, vedro a nejde mu servis, tak je v křeči. Jakmile se změní podmínky, tak jde výkon nahoru.

US Open.... Rozhodně by mi nevadilo, kdyby se neutkali. Kéž bych někdo Carlose odklidil z cesty ... S ním je to loterie.

Každopádně dva nejlepší hráči současnosti. GOAT vs budoucí Undisputed vládce tenisu. To vždy přinese epické bitvy.

Novak out of prime, fyzicky stínem svého starého já, ale stále bojuje. I proto je GOAT. Být takto konkurenceschopný v takovém věku na všech površích je extrémní počin.

Amore Madonna Mia.smile
Reagovat
Patt
GOAT nemůže být ten, který nevyhrál kalendářní grandslam.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Hezká křeč od tebe. Ty můžeš leda tak ucitivat velikého GOATkovice. smilesmile hihi
Reagovat
Orgasmator
(ne)Kalendářní GS vyhrál. Když se chce, tak se to v tom slově najde...smile
Reagovat
RFanousek
Fenomenální zápas
Reagovat
Dovodo6
Být nestranný fanoušek, tak si to neskutečně užívám. ALe jelikož sem to přál spíš Nolemu, tak jak toto, tak Wimbledon bylo prostě o nervy
Reagovat
HolyMotors
Absolutně neuvěřitelná záležitost. Jak píše Amputka, skvělý matchup a za posledních 20 let se tomule přiblížilo snad jen soupeřní Big 3..
Reagovat
Patik
Je to tak.. Ci nemá rád ten toho ci toho ich zápasy majú všetko..i keď mi Alcaraz miestami vadí musím smeknuť klobúk dolu.. Naozaj som si miestami kládol otázku či ho je možné vobec poraziť..smile
Reagovat
Dovodo6
A nebreakne ho, a nebreakne a nebreakne. Prostě ne, i kdyby měl Nole 10 tisíc breakbolů smile
Reagovat
Dovodo6
Opravuji se, on by ho nebreaknul, ani kdyby měl trilion trilionu breakbolů
Reagovat
Patik
Nemyslel som si ze si to budem myslieť ale ten zápas ma už nebaví..dospelo to do fáze ze už mi je jedno kto to vyhrá.. Je to remíza obaja mali titul na ruke nikto to nevyužil už to ukončíte fakt už som tu len z poslednej zvedavosti.
Reagovat
Amputace
To bys musel vzít Djokovičovi půlku titulů, kdyby se to takhle mělo brát. Kolikrát už utekl z matchballů, kolikrát už se jeho soupeř zhroutil apod.? U Federera s Nadalem bylo takových situací také plno. Prostě Carlos je/bude šampión se vším všudy, který se nikdy nevzdá, proto jejich soupeři budou mít problém využít příležitostí, které jim nabídne.
Reagovat
Amputace
jeho soupeři*
Reagovat
Amputace
Snad se ti dva na US potkají znovu. Jejich match-up je vážně skvělý.
Reagovat
Dovodo6
Doufám, že už ne, radost z tenisu se proměnila už spíš k utrpení, jak píše výše Patik
Reagovat
Dovodo6
Alcaraz je prostě neporazitelný, ho prostě už nikdo nikdy neporazí. To sem si říkal už při záapsu s Hubertem smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Další věštecsmile
Reagovat
Dovodo6
Díky smile
Reagovat
HolyMotors
Neskutečný jak Novak vypadal ve druhém setu zase jako na umření, ploužil se jako tělo bez duše, volal fyzio a teď hraje opět jako z partesu smile
Reagovat
HolyMotors
Musím říct, že tyhle jeho neustálé změny chování na kurtu a útrpné, mučednické grimasy mě tedy rozčilují mnohem víc než něčí zaťaté pěsti a oční kontakt se svým týmem.
Reagovat
Amputace
smile
Reagovat
Dovodo6
Mně rozčilují oba dva:)
Reagovat
Orgasmator
No to mlácení dlaní do plastového boxu a následné ošetření po prohraném 2. setu, mi tedy přišlo dost komické smile
Reagovat
Pe3k
Mě přišlo bizardní jak pomalu šel po druhém setu do šatny.
Reagovat
Amputace
Škoda. Djokovič byl v polovině setu totálně bezmocný, vůbec nevěděl, co hrát. Z toho měl Carlos těžit a Djokoviče ukončit, teď je to naopak úplně otevřené. Ale stále věřím Alcarazovi. Djokovič je zjevně vyšťavený, bez elánu, u Alcaraze mi přijde, že se snaží hrát extrémně koncentrovaně, což občas vede k možná až přílišné konzervativnosti v řešení situací. Jeho typická variabilita (přechody na síť, drop shoty, nečekané změny rytmu) mi dnes od něj trochu chybí. Přistoupil na Djokovičův styl a rozhodl se, že si s ním bude pinkat od BL. To se mu možná může vymstít.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile přesně tak jsem to viděl i já a spolu s nepřesvědčivým 1.servisem to byl jeden z důvodů prohry. Důrazu taky používal jak šafránu.

Celkově, bez ohledu na kvalitu a několik výjimečných výměn se mi tenhle tenis nelíbil.
Teď docházím k závěru a nepíšu ti to jako fanouškovi Nadala záměrně, ale dneska to vzal Carlos tak nějak po Nadalovsku a to mu nesvědčí.
Celý turnaj hrál s hodně UE a s problémy na servisu.
Zápas s Purcellem byl pro mě atraktivnější, tohle bylo prostě upachtěné.
Částečně byl na vině i nepříliš rychlý povrch.
Reagovat
Patik
Teda Djokovicovi zabrali lieky a tak nejak sa vrátila aj normálna farba pleti tváre a prvý servis..zašlo slnko prestalo byť horúco cíti sa lepšie..
Reagovat
Dovodo6
Všichni se na zápasy Djokoviče a Alcaraze těší, ale mně nějak nedělají dobře. Alcaraz tam sype jeden vitězný winner za druhým, zatíná pěstičky a pumpuje publikum. Na druhé straně nasratý Nole jenom rozhazuje rukama, skoro nedá první servis, nedá skoro žádný vítězný úder, prostě vůbec nic. Jako by měl z Alcaraze nějaký blok. Prostě nedůstojné k takové legendě smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Všiml jsem si, že Nole a jeho servis je velice průměrný až podprůměrný. Finále Wimbledonu i dnes. Netrefuje tolik procent prvních servisu jako Carlos a to je důvod jeho prohry v prvním setu.smile
Reagovat
No-le
už je moc horko...smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
smileNezvládá.smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Ale to je spojené s tím, co jsem psal nahoře. Nemá lehké body, protože netrefuje první servis.
Reagovat
PetaM
Tak ať ho trefuje.
Reagovat
Amputace
smilesmile
Reagovat
Patik
Je fakt ze už keď berie do ruky šiltovku cíti sa nekomfortne ale tie podmienky mu vôbec nesedia a ani sa mu nedivím ved sú jak hňupi tam v tom Cinci povrch pomalý a ešte k tomu 40 stupňov pomaly a oni dajú finále v najhoršom teple..tieto behacky a pretlacana v takých podmienkach nato už nemá roky.
Reagovat
Patik
Finále mali dat nightsession obom by sa hralo príjemnejšie.
Reagovat
PetaM
Pokud na to nemá roky, hrát přece nemusí.
Reagovat
Patik
Nemusí ale tak vieš no..
Reagovat
Patik
Mam pocit akoby som ani nepozeral nejaký turnaj v Cinci ale skôr nejaké IW alebo nejaký nový turnaj s pomalým kurtom..zo je strašne co robia s tými povrchmi..zachvilu to bude všetko ako antukove turnaje.
Reagovat
Maarek
Nemáte prosím někdo stream dnešního finále?
Reagovat
Patik
Daj si tenis streám. Net a tam si nájdi zápas.
Reagovat
Maarek
Díky
Reagovat
kuson
Alcaraz vyhrál 6 ze 7 posledních zápasů, postoupil do finále kvalitního turnaje, ale stále údajně "nenachází optimální formu". Zřejmě by to psali, i kdyby vyhrál kalendářní grandslam, ale občas by ztratil třeba set, tak to taky v jeho případě není zrovna optimální forma ???? co by za takovou neoptimální formu dali jiní...
Reagovat
Patik
Ľudia prirodzene očakávajú ze po tom co vyhral wimbledon nebude mať problémy s nejakým Purcelom a pri každom zápase stratí set..aj mne sa zdá ze stratil trosku na forme ale je ako skúsený šampión aj napriek slabšej hre si vie ustrážiť zápas.
Reagovat
Amputace
Vůbec nemám obavu, že dnes vyhraje. On se vyžívá ve velkých zápasech. Kolikrát už jsme viděli, že se turnajem protrápil, aby nakonec vyhrál? Dříve to tak míval také Nadal. Hrál celý turnaj tužku, ve finále dostal Federera, toho vypráskal a nebylo co řešit.

U Djokoviče mi to ale poslední dobou (s výjimkou AO) připadá přesně opačně. Turnajem prochází jako nůž máslem, ale jakmile se objeví první vážnější překážka, začne se herně trápit. Většinou to zatím nějak uhraje na zkušenosti, ale s Alcarazem už bude mít problém, protože to není otloukánek, který by se pod tíhou možného vítězství hroutil, ale naopak v sobě dokáže burcovat sebevědomí a hru gradovat. Umí tedy přesně to, co se z původní next gen nenaučil nikdo. Teď podle mě přicházejí poslední příležitosti, kdy může Djokovič Alcaraze porazit. Příští rok, až mu bude 37 a Alcaraz o další rok blíže svému optimálnímu tenisovému věku, už to bude mít extrémně těžké.
Reagovat
Marduch
smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Sice se zde po většinu času prezentuješ
jako nevzdělaný a nepříliš inteligentní pič*sek, ale s tímto příspěvkem souhlasím.smilesmile
Reagovat
Amputace
Soustřeď se raději sám na sebe, to je jediná rada, co ti mohu do života dát. Protože soustředění na ostatní ti zjevně moc nejde. Psycholog bys dobrý nebyl.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Co má co společného s psychologií to, že se tu prezentuješ většinu času jako nevzdělaný pic*sek bez argumentů? Zase mimo jako obvykle. Už je tak zoufalý, že ani výjimečný kompliment v předchozím příspěvku neumí přijmout. Hihi. Až Carlos vymaže z knih Nadala kompletně za pár let, tak bude Dopal už pouhou zkamenělou fosilií, ze které si všichni budou jenom dělat srandu. To už bude úplný konec jeho fanatického kultu.

A mimochodem, k tvé kompletně irelevantní otázce z předchozí diskuse. Usušeného impotentního a nadopovaného kulturistu z Manacoru jsem poprvé viděl v zápase proti Jirkovi Novákovi. Už tehdy když o něm mluvili, že se rád pozoruje přemíru času v zrcadle, jsem věděl, že takového narcistního posedlého sociopata nehodlám podporovat. :) smile
Reagovat
Amputace
Jak to, co tady kdo píše, souvisí se vzděláním? Ty jsi prostě v úplně jiném vesmíru. Skutečně podléháš natolik silnému sebeklamu, že věříš ve svoji schopnost odhadnout něčí vzdělání na základě jeho názorů na tenis? Pro mě je tenis na 24538 místě v životě a ani v nejmenším nesouvisí s tím, v čem jsem či nejsem vzdělán. Už jen samotný fakt, že se snažíš něco takového posoudit z pár příspěvků na tenisovém fóru, svědčí o tom, že pro tebe bude tenis nejspíš opravdu důležitý. Ostatně jsi neskutečný fanatik. Nadal se před sedm měsíců neobjevil na kurtu, nikdo o něm nemluví, nepíše, a ty ho přesto zmíníš v téměř každém svém příspěvku. Srovnáváš hekání Alcaraze a mladého Nadala. Jsi normální, nebo už ti opravdu dočista hráblo? A ty se tady situuješ do pozice člověka, který má soudit moji inteligenci? To už svět skutečně úplně zešílel?
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Souvisí se vzděláním (ať už alternativním sebevzděláním tak institucionálním vzděláním)... Tvůj projev mluví za vše i se všemi pasivně agresivními atributy, argumentačnímyfauly a emoční nestabilitou.

Ty máš jediný štěstí, že jsem musel jít do práce. Teď už na tebe házím bobek, protože tam u vás je noc-rano, takže beztak chrapes. smile
Reagovat
Amputace
Nemluví vůbec za nic. Vždyť ty nejsi ani schopen rozlišit mezi inteligencí a vzděláním. Moji inteligenci můžeš na základě toho, že si tady z tebe a tobě podobných kriplů dělám pr.del, zpochybňovat, jak chceš, ale o mém vzdělání víš úplně kulové, stejně jako o mně. Drž se meritu věci, kterým je tenis, a nesnaž se být osobní. Je to skutečně mimořádně trapné.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Aaaaa další argumentační faul. Nikde jsem nepsal a z žádného mého předchozího příspěvku nevyplývá, že inteligence = vzdělání. To už zase překrucuješ a fabuluješ, jak je tvým dobrým zvykem. :))

Nezvládáš jako obvykle. Nedá ti to a opět se projevuješ jako místní retard number one. :) Už jenom to, že tvůj poslední příspěvek je po půlnoci a pak reaguješ jako závisláček v půl šesté značí, že nemáš nic jiného na práci a TP je hlavní náplň tvého života. Tobě radím, abys zapracoval na svém spánkovém režimu. Kompletně ztrácíš pojem o realitě. smile

Raději si Tě ani představit nechci, až se vrátí Nadal na okruh po své steroidové kuře a bude dostávat jednu nakládačku za druhou. smilesmile
Reagovat
Amputace
Nenapsal jsi to doslova, ale spojuješ ty pojmy dohromady. "Jak to, co tady kdo píše, souvisí se vzděláním?" A tvá reakce byla, že to souvisí, načež ses začal ohánět mojí neschopností argumentovat atd. Což je rovina inteligence, nikoli vzdělání. Vždyť ty už ani nevíš, co píšeš. Tohle je tenisový portál a ty si myslíš, že víš něco o mém vzdělání. Jsi úplně mimo.

Já, který tady napíše pár příspěvků jednou za měsíc, jsem závislý na TP. Ano. Úplně jsi mě odhalil. smile Víš o mně naprosto vše. Jsem vzhůru v noci a ráno, protože jsem závislý na TP. Tvá představivost asi bude hodně prachbídná, když jediná konstrukce, se kterou jsi schopen přijít, je tahle.

Já nejsem ještě na takovém dně, abych se pouštěl do konstrukcí o životě někoho, koho vůbec neznám. Navíc ty jsi pouhý troll. V reálu klidně můžeš být v pohodě, ale moc pak nevidím důvod, proč se tady prezentuješ jako lidský odpad, jehož jediným zájmem je urážet hráče, který ani není na kurtech.
Reagovat
Patik
Rozdiel bude akurát v tom ze Djokovic bude zdravý a naďalej konzistentny po celú sezónu a Alcaraz bude vynechavat budúcu sezónu ak nie ešte túto turnaj za turnajom kvôli pribúdajúcim zraneniam.
Reagovat
Amputace
To vůbec není jisté, že bude v 37 letech celou sezóny zdravý a konzistentní. Nevím, jak jsi na to zase přišel.
Reagovat
Patik
Pretože je to ostrieľaný veterán ktorý už má nejaké tie skúsenosti so svojím telom hrával so zraneniami a vie ako narábať so svojím telom..ma stanovené jasne priority co sa turnajov týka.. A nepoznám konzistenejsieho hráča na svete ako je Djokovic jeho výsledky mi dajú za pravdu..naopak Alcaraz ešte nevie nič..len zo silnej motivacie dostáva kŕče do celého tela..nehovoriac o zraneniach ktoré ho čakajú za tu špičkovú defenzívu (co mu samozrejme neželám absolútne) ale za dobrý pohyb sa v tenise platia dane.
Reagovat
Amputace
Jo, to máš pravdu. Vyhrávat GS s trhlinami ve svalu umí zřejmě opravdu jen on.
Reagovat
Patik
On a ešte pár hráčov.. A hraciek.
Reagovat
Pe3k
Prakticky všeci až na Nadala smile
Reagovat
Meceon
Djoker naprosto po zásluze zakončí rok opět jako světová jednička...
Reagovat
Hector17
No nevím, spíše ne podle mě. Ale bude to vyrovnané.
Reagovat
Krisboy
Dneska to vidím na pomstu za Wimbledon. Kája ani neví, jak se do finále dostal. Tím nechci nějak snižovat jeho kvalitu, ale Ježíš se zdá být ve větší pohodě.
Reagovat
PetaM
S Ježíšem má Djokovič společné maximálně to, že by mohl být ukřižován.
Reagovat
turista
Pomsta za porážku ve finále Wimbledonu by byla dobrá.
Reagovat
com
Djokovic opet fackovacim panakem smile
Reagovat
No-le
Až takhle bych to neviděl, ale znovu bych za mírného favorita považoval Alcaraze. V těžkých chvílích se mi zdá, že dokáže řešit situace lépe a volit lepší údery. Jeho obrat z Hurkaczem v tb z 1-4 byl fantastický. Zatím se Španělovi podařilo vyhrát ve všech svých zápasech, ač pro něj byly velmi složité, takže nevidím důvod, proč by se mu to nemělo povést znovu...
Reagovat
Marduch
smile
Reagovat
Marduch
mělo být smile
Reagovat
Krisboy
Záleží také na soupeři. Při vší účtě k nim, Djokovič je přeci trochu jinej level, než Thompson / Paul / Purcell / HuHu...
Reagovat
wojtop
Opat? A kedy uz bol? Strucna statistika hovori ze na zapasy to maju Dj - Al 1:2, na sety 6:6, na gamy 64:55. Alc asi bude mierny (aj kurzovy, neviem, nepozeral som) favorit, ale vyraz fackovaci panak je pouzity vylucne ako zbozne zelanie jeho autora, nie ako konstatovany fakt.
Reagovat
Patik
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist