Djokovič: Snad přechod na hard zvládnu

8. 8. 2012, 15:55
Aktuality 113
V prvním utkání ho v Torontu čeká soupeř, který už jej dřív dokázal potrápit. Víc než jméno Bernarda Tomice teď ale Novaku Djokovičovi dělá starosti rychlá změna povrchu. Těžko říct, co od úvodního zápasu čekat, říká světová dvojka.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Na nudu si Novak Djokovič v posledních dnech opravdu nemůže stěžovat. Minulý týden odehrál čtyři zápasy ve čtyřech dnech, v neděli pak - neúspěšně - ještě bojoval o olympijský bronz. Druhá prohra v řadě znamenala, že ani na hrách v Londýně neměl Srb důvod k radosti, a jeho posledním úspěchem tak zůstává jarní triumf v Miami.

Příliš času nad tím přemýšlet ale Djokovič nemá. Z britské metropole musel rychle odcestovat do Kanady, aby se stihl připravit na své první utkání v Torontu. Zatímco jeho soupeř Bernard Tomic už se stihl rozehrát v prvním kole v duelu s Němcem Berrerem - a ukončit tak nepříjemnou sérii porážek -, Djokovič má za sebou teprve dva úterní tréninky. Další chce stihnout ještě dnes před utkáním.

"Na začátku sezony jsme samozřejmě věděli, že přechod z trávy na hard bude hodně složitý, protože na něj není moc času, jen pár dnů," uvedl v Kanadě Djokovič. "Teď se budu snažit zvládnout to co nejlépe. Jak to půjde, to si nejsem jistý. Před úvodním zápasem se nedá nic předpovídat, ale zvyknout si samozřejmě bude chtít čas."

Pokud loňský vítěz z Montrealu - turnaj Rogers Cup se hraje střídavě v Montrealu a Torontu - obhájí titul, bude to jeho teprve třetí úspěch v tomto roce. Loni touto dobou už měl Djokovič na kontě triumfy z osmi turnajů a navíc vítězství v Hopman Cupu, kterým odstartoval svou nejlepší dosavadní sezonu.

"Těžko můžete očekávat, že budu šest měsíců vyhrávat každý jeden zápas," řekl Djokovič, který se minulý rok dočkal první porážky až na začátku června. "Je těžké to pořád opakovat, ale je to jen šest měsíců a další turnaje mě ještě čekají. Tady se hraje na mém oblíbeném povrchu, toho se pokusím využít a budu se snažit předvést to nejlepší."

Ze slov druhého hráče světa se nezdá, že by se dlouhým čekáním na titul příliš trápil. Jak ale poznamenal server tennis.com, podle Djokovičovy první trenérky Jeleny Genčičové má jeho neúspěšné období hlubší důvody.

"Takový výsledek na olympiádě jsem nečekala," řekla Genčičová srbským médiím. "Nole určitě má nějaké osobní problémy a nechce, aby se o nich vědělo. Doufám, že jeho tým pozná, co je za tím, že nedokáže předvádět na kurtu nejlepší tenis, a co ovlivňuje jeho hru. ... Není jednoduché být pořád na cestách, neustále si balit věci. Ale před pár dny jsem si četla noviny a viděla, že Novak říká: 'Do Toronta nakonec pojedu'. Co znamená to 'nakonec'? Dělám si starosti, protože pořád říká, že je unavený. Měl by zjistit, jestli je unavený fyzicky, nebo jestli je unavený tenisem," uvedla Genčičová.

Komentáře

113
Přidat komentář
Roger_Federer
Faktem zustava, že Federer dokazal dominovat 3-4 sezony v kuse.Nadal, ani Djokovič neudrželi svou dominanci vice než rok..Novak letos nezvladl obhajit temeř nic.
Reagovat
Amputace
Ano, to je fakt - který ovšem nikdo nepopírá.
Reagovat
smazaný uživatel
O par riadkov nizsie pises o neopakovatelnej konkurencii,ktora momentalne panuje..Co tak brat ju do uvahy aj tentoraz..
Reagovat
Amputace
Nechci spekulovat. Federer dominoval a obhajoval body tři sezóny za sebou, Nadal ani Djokovič ne. Dál bych se tím příliš nezabýval. Zda byla tenkrát konkurence menší či srovnatelná s tou dnešní, to se nikomu z nás nepodaří dokázat.
Reagovat
smazaný uživatel
a kdo je z nich momentalne nejlepsi? Zranenej Nadal a nikdo nevi v jaky forme se vrati, nemastnej neslanej Djokovic, kterej ztratil auru neporazitelnosti, Murray kterej poprvi v zivote vyhral finale hrany na tri sety s neuveritelne bidne hrajicim Federerem, nebo Federer, kterej toho od podzimu z nich vyhral nejvic, a podava nejstabilnejsi vykony ze vsech. Kdyz s takovou urcitosti rikas, ze Fedex to rozhodne nejni... tak kdo to teda je?
Reagovat
smazaný uživatel
Dokazat ako dokazat,no...Dokazat porovnat dve doby je samozrejme nemožné,lebo sa uskutočnili v dvoch časoch..Ale stale je tu množstvo faktov a indícií,ktore určité teorie vyrazne podporujú..Ale to je nadlho..
Reagovat
Amputace
No... vyhrál nejvíc... má stejně GS titulů a titulů Masters 1000 jako Nadal. O tom, v jaké formě se Nadal vrátí můžeme jen spekulovat a zrovna tak můžeme spekulovat, v jaké formě nastoupí na US Federer. Rozhodně v současnosti nijak nepřevyšuje ani Nadala ani Djokoviče.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadala jsem naposled videl s Rosolem a nic moc, tak jak muzes tvrdit ze ho urcite momentalne herne neprevysuje..... Djoker me taky nepresvedcil. Fedexovi se proste nepovedlo finale, 1 zapas neustal psychicky, protoze se na to pripravoval x let a v ten moment proste vybouch, neustal tihu okamziku. Jinak v zapase s Delpem herne prevysoval vsechny...
Reagovat
Amputace
Stejně jako Nadal všechny převyšoval letos na antuce a potom mu nevyšel jeden zápas na trávě... Takže podle logiky "Nadala jsem naposledy viděl s Rosolem a nic moc" - Federera jsem naposledy viděl ve finále s Murrayem a ve třech setech uhrál sedm gamů, nic moc.
Reagovat
Amputace
A když už jsme u toho "převyšoval na trávě" - viděl jsi, jakým způsobem došel Federer do finále Wimbledonu a jakým způsobem Nadal do finále FO? A s "Jinak v zapase s Delpem herne prevysoval vsechny..." nesouhlasím už vůbec. Federer servíroval způsobem, jakým dlouho ne, ale většinu delších výměn prohrával. Del Potro byl jednoznačně lepší v mezihře - určitě bych toto nepovažoval za nejlepší letošní výkon na trávě. Tím je podle mě zcela jednoznačně finále Wimbledonu a Federerova hra od začátku třetího setu. To jsem nechápal. Ale rozhodně nešlo o nic, co bych letos u Federera vídal běžně. Nadal byl podobným způsobem suverénní celé FO a velmi dobrou hru předvedl i na AO.
Reagovat
smazaný uživatel
Jen dement si da nick Amputace takze se nejni cemu divit. Nazor, ze novak nejni prvni jen proto, ze toho loni tolik vyhral je zarazejici. Kdyby toho tolik nevyhral, tak by se No.1 nestal. To ze spadnul je pouze dusledek neudrzeni formy, cili upadku hry. Kdyby vsechno obhajil, ostatni by nemeli tolik bodu, to je panecku matematika:) A nazor, ze Federer je jednicka jen proto, ze 2 roky nic nevyhral je taky zajimavej....
Reagovat
Amputace
Na rovinu napadání či urážek nejsem zvědav, až budeš chtít vést rozumnou polemiku o tom, kdo je momentálně v nejlepší formě, ozvi se.

Už bych ovšem byl rád, kdyby jste pochopili, že v roce 2010 dominoval Nadal, v roce 2011 Djokovič a letos dominují ti dva společně s Federerem, nikoli Federer sám. Celou dobu zohledňuji momentální formu a herní kvalitu, nikoli žebříčkové postavení, které je v mnohém závislé právě na přičítání a odečítání bodů.

Mimochodem, nikde jsem nepsal "ze novak nejni prvni jen proto, ze toho loni tolik vyhral". Vůbec mě nezajímá, kdo je a není první, vidím, jak ti první tři (potažmo čtyři ještě s Murrayem) hrají a Federer rozhodně není z nich tím nejlepším.
Reagovat
smazaný uživatel
Amputace
A dochází ti proč? Protože Novak z loňska všechno obhajuje, zatímco Roger ne.

to jsi napsal, nemam k tomu co dodat, to je nazor hodny blazna. Moh hrat jak loni, moh vsechno obhajit a moh i nadale vladnout tenisu. Az ted si clovek uvedomi, jak je Roger vyjimecnej, ze to dokazal obhajovat.

Ja nikde nepsal, ze by mel Roger dominanci jako v letech 2004 - 2007. Nevalcuje vsechno jako Novak v 2011. Tenisu dominujou 3 lidi, po Olympiade se da rict, ze 4. S tim souhlasim.
Reagovat
Amputace
"Az ted si clovek uvedomi, jak je Roger vyjimecnej, ze to dokazal obhajovat."
- S tím zcela souhlasím. Sám to vidím vlastně až teď, kdy se dostal znovu zpátky na vrchol. Ale už to není vrchol herní, nýbrž žebříčkový.

"Ja nikde nepsal, ze by mel Roger dominanci jako v letech 2004 - 2007. Nevalcuje vsechno jako Novak v 2011."
- Jenže právě o tom byla značná část diskuze, na jejímž základě jsi mě nejspíš nazval dementem (pokud jsi četl i tu diskuzi ze včerejška). Já se nesnažím nijak zpochybnit Federerovo žebříčkové postavení, zpochybňuji ovšem tvrzení, kterým jsem byl "Petříkem" včera několikrát zasypán - sice že je momentálně i v nejlepší herní formě. Což, ať to chceš či nechceš vidět, není pravda. A rozhodně to není můj sen, má domněnka či nedostatek objektivního úsudku.

Tím příkladem s Novakem jsem se snažil pouze dokázat, že ŽEBŘÍČKOVĚ PRVNÍ nemusí se rovnat TENISOVĚ PRVNÍ. O to v celé diskuzi šlo. Mně na rozdíl od některých nestačí kouknout na žebříček, abych měl jasno v tom, kdo je momentálně nejlepší i herně.

"Tenisu dominujou 3 lidi, po Olympiade se da rict, ze 4. S tim souhlasim."
- V tom případě nechápu, s čím z toho, co jsem napsal, nesouhlasíš. Že jsem napsal, že Novak musel hodně obhajovat a Roger nikoli? Mám pocit, že jsi tak docela nepochopil, o co v diskuzi šlo, nebo o co v ní šlo mně. Nemám zájem na tom, snižovat jeho letošní Wimbledonský triumf nebo jeho návrat na post světové jedničky. Snažím se pouze vyvracet některá zveličující tvrzení o jeho momentální formě. Už to, že Pe3k napíše: "Dominance či nikoliv, Federer je světová jednička, takže nevím co chceš dále řešit" - mluví v mých očích za vše. Tomu člověku očividně stačí vidět Federera prvního v žebříčku a více jej nezajímá. Mně ano, zajímám se i okolnosti, jak se k tomu prvenství dostal, nakolik koresponduje s jeho současnou formou a jak jsou na tom s formou ostatní hráči. Proto jsem dement?
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem preco sa pustas do osobnych utokov,zbytocne sa to zvrháva,nebud taky precitlivelý a radsej si drz uroven..

Inak nerozumiem preco mate problem priznat zakladne tenisove zakonitosti a ich nasledné dosledky..Kazdemu tenisovém fanusikovi je predsa jasné ako funguje ATP rebricek,nie je to ziadna veda,skor mala nasobilka..Rafa s Nolem tahali tento rok so sebou 6mesiacov tazku "zeleznú gulu na nohách", v podobe extrémnej obhajoby bodov..To bola idealna moznost dobehnut ich, ci predbehnut (hlavne hracom 3 a 4)..To ze Federer dominoval 4roky s touto situaciou vonkoncom nesuvisí..Ak by Rafa s Nolem nemali také výsledky v jeden rok, ale napriklad kazdy zvlast (2011 a 2012),pre Rogera by bola jednotka omnoho tazsie dostupná..Takto sa zbavil jedného súpera,ci vlastne oboch..

Samozrejme na keby sa nehrá,toto bola len okolnost,ktora súčasnosti napomohla..Druhá vec sú výsledky samotného Federera..Priznám sa,ze napriek priaznivym okolnostiam som nemyslel,ze to este dokaze..Zasluzi si preto respekt,ak by aj mal byt jednotka len dočasná..
Reagovat
Amputace
Můžeš mi říct, jaké osobní útoky máš na mysli?
Reagovat
tito
Forehande taky nechápu....jediný, kdo tady uráží je Soob.
Reagovat
Sonja
Však je to na Sooba, ne?
I když zas mi není jasný, o jaký úrovni,na který by se měl ten FFF držet, Forehand mluví:-)))
Reagovat
Sonja
*kterou by si měl držet...to je fuk:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ja predsa reagujem na Sooba..Mal by som veru vypisovat kolonku "predmet"..
Reagovat
tito
Tak promiň brachu. :-)
Reagovat
Amputace
Promiň, myslel jsem, že reaguješ na mě.
Reagovat
smazaný uživatel
V pohode chlapci..Sam mam v tych reakciách velakrat bordel..Je dobré písat adresáta..;)
Reagovat
steve79
Zase si na jednu stranu říkám, co ta Genčičová blbne. Djokovič je v letošní sezoně jen 400 neebo 500 bodů za Rogerem. Takže sezona zatím exelentní.
Reagovat
steve79
No já bych se nedivil, kdyby byl fyzický unavená. Ten jeho tenis to musí bejt taková dřina. Jeho bitvy s Nadalem. Jedním slovem neuvěřitelný.
Reagovat
Sonja
Tak to zvládl...doufám, že ho dnešní výhra nakopne:-)
Reagovat
gigin
:) Neviděl jsem to. Výsledek vypadá dobře. Navíc, jak už tu zmínil uživatel Chazy, cesta do finále je volná ....
Reagovat
Nola
nevidela som, teším sa, radšej nič nepíšem...niektorí favoriti nedokázali prekonať časový posun a vypadli, Murray zranený... divný turnaj
Reagovat
Sonja
Mrkneš na sestřih...hlavně jedna výměna tě potěší, ale nejvíc tě potěší, jak Noleho povzbudila:-)))
Reagovat
gigin
Děkuji :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Novaku, takhle afektovaně se slaví, když tu výměnu tím úderem vyhraješ, ne když to podělá soupeř :))))
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak ještě tu nezaznělo, že Djokovic má neskutečný štěstí zatím. Vypadli mu z pavouku Tsonga i Del Potro. Největší "nebezpečí" je Tommy Haas. Naprosto snadný finále pro Novaka, nemusí ztratit ani set.
Reagovat
smazaný uživatel
Však co řešíš, ten skončí hned dneska na raketě Bernieho. Případně o kolo později Nišim nebo koňskou hlavou Kvérym.
Reagovat
smazaný uživatel
Sena má evidentně dost, docela nám Nišiho devastuje :D
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel, asi ho vzal na Farmě, tam ho mají hromadu :D
Reagovat
smazaný uživatel
:D achjo :) legendární příspěvek... chudák vapet, kde je mu konec.
Reagovat
smazaný uživatel
O co jde? Cesta na vrchol, je vzdycky jednodusi, nez tam zustat a obhajovat body. Letos je v uplne v jiny situaci nez loni, protoze od nej kazdej ceka stejnou viteznou vlnu jako mel loni a on ten tlak na kurtu moooc dobre citi.....
Reagovat
Fandina
a ti druzí ho navíc mají přečteného a moc stojí o jeho skalp ...
Reagovat
brixner
Tak tohle je naprostá pravda ! Cesta na vrchol je velice těžká, v jakémkoli sportu, ale ten vrchol obývat dlouhodobě je mnohem těžší! Ten tlak musí být obrovský a faktem je tvrzení Fandiny-ač nyní není Novak v top formě, jeho skalp má velikou hodnotu a to pro jakéhokoli hráče! Jsem docela zvědav na US OPEN, něco mi říká, že tam Novak neuspěje...Nějaký ten syndrom vyhoření potkává i tak odolné bojovníky, jako je on...Ale necháme se překvapit, třeba bude v New Yorku vše jinak:-) Brix
Reagovat
Pe3k
Tvrdil, že je Novak v současné době nejlepší tenista na světě. No vzhledem k tomuto článku, fotce, výsledcích z tohoto roku a světovému žebříčku, to tak nevidím :) RF
Reagovat
Amputace
A kdo jím tedy je? Roger Federer? Řekneme si na konci sezóny.
Reagovat
Amputace
Mimochodem: letos má Nadal stejně GS titulů a titulů z turnajů Masters jako Federer. Nějak tu jeho dominanci pořád nevidím.
Reagovat
smazaný uživatel
Heh, to s ním jako začínáš stejnou diskuzi během dvou dnů podruhý? Jsem si říkal, že tě lituju, jak tě tu zdržel, ale ty se nám asi nudíš :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Dokonce i sám vytahuješ zas tu dominanci a evidentně nevydržíš, dokud ho nepřesvědčíš :-D... nakonec jste s Pe3kem jeden jako druhý.
Reagovat
Amputace
Asi jsme :)¨Prostě mi to nedá, dokud nepochopí, co znamená dominance.
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhladom na fakt,ze Djokovic je "panom" povrchu, na ktorom sa hra najcastejsie ma toto tvrdenie vcelku pevný základ..Na antuke to bolo taktiez solídne, trava je v mojich ociach jeho najslabsí GS, napriek titulu z Wimbledonu..Takze by som z jeho vysledkov z tohto povrchu + zo slov nejakej babičky rozhodne nevyhadzal, co do kontextu ambícií v Amerike..
Reagovat
Pe3k
Dominance či nikoliv, Federer je světová jednička, takže nevím co chceš dále řešit :)
Reagovat
Pe3k
S amputací si vyměňujeme názory na tom nic není. Ty si například myslíš, že DjokoviC je současně nejlepší tenista, což evidentně pravda není...
Reagovat
Amputace
"S amputací si vyměňujeme názory na tom nic není. Ty si například myslíš, že DjokoviC je současně nejlepší tenista, což evidentně pravda není..."
- Podle mě to je zcela zjevně pravda.
Reagovat
Pe3k
A podle mě jste oba zaujatí a nechcete si připustit zcela jasná fakta.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem zaujatý... čím? Fanděním Rogerovi? :)
Reagovat
Amputace
A ano, Federer je sv. jedničkou, to nelze nijak popřít, není však v současnosti nejlepším tenistou na světě. To podle mě musíš vidět i ty.
Reagovat
Pe3k
No, ale přít se teda nebudu. Post světové jedničky a sice Rogere Federera byl velmi těsný, ale po každém novém vydání se rozdíl mezi Novak a Rogerem bude zvyšovat a to až do US open :) Good night
Reagovat
Amputace
A dochází ti proč? Protože Novak z loňska všechno obhajuje, zatímco Roger ne. To nemá co do činění s tím, kdo je momentálně nejlepší.
Reagovat
Pe3k
Já myslím, že je nejlepší v celém vesmíru. A až přiletí mimozemšťani doufám, že nás bude reprezentovat jako lidskou rasu. Měli bychom vybrat toho nejlepšího zástupce a kdo je lepší než sympatický a inteligentní nejlepší sportovec všech dob? Navíc je slušná pravděpodobnost, že bude umět jejich řeč, na rozdíl od Rafy :D
Reagovat
Pe3k
No tím taky :D
Reagovat
smazaný uživatel
:))))
Reagovat
Pe3k
Omg. Tak systém obhajování je snad všem jasný...Ale to nemění nic na faktu, že Roger byl 3x v řadě ve finále, takže v současné době je nejlepší, teda hned za Štěpánkem :)
Reagovat
Amputace
Já bych určil, aby nás reprezentovala třeba Beethovenova hudba nebo skvostná díla Johna Fowlese. Co by nějaký tenis mimozemšťanům řekl, když už jsme u toho :)
Reagovat
Pe3k
Jít spát, co říkáte kuci? Zítra je taky den :)
Reagovat
Amputace
"Omg. Tak systém obhajování je snad všem jasný..."
- Ano, patrně všem kromě tebe.
Reagovat
Pe3k
Naše hudba pro ně může být taky dost nesrozumitelná. Každopádně já právě pořád sleduji ty tribute videa o Federerovi a tam vždycky hraje velice kvalitní např. hudba two steps from the hell atd.

Takže až přiletí, já jim pošlu odkaz na youtube video a až pak s nima budem vyjednávat (o tom, kdo je teda nejlepší)

btw. ještě tu chybí někdo kdo tvrdí, že nejlepší je Rafa :D
Reagovat
Amputace
"two steps from the hell" - ano, skoro Beethoven. Skoro.
Reagovat
Pe3k
Takže ty tvrdíš, že protože Novak nestíhá obhajovat body z loňska je nejlepší...Ale já sem tady ten co nechápe bodování? Já myslím, že co se týče bodování, většinou se zařídí tak, aby ten nejlepší měl nejvíce bodů...Ty myslíš, že ten, co byl nejlepší loni, je nejlepší i ted, protože obhajuje (nebo nestíhá obhajovat) body.
Reagovat
Pe3k
Psal sem, že je kvalitní a nééé, že je to stejné jako Beethoven. Ale už si pomalu zvykám, že máš vééélkéé problémy pracovat s fakty.
Reagovat
Amputace
Ne, já jsem naopak ten, kdo neřeší postavení v žebříčku, ale momentální formu. Kdo vidí hrát dva nebo tři tenisty a srovnává jejich tenis. Ten, kterému nestačí vidět žebříček, aby měl jasno v tom, kdo hraje v současnosti nejlépe tenis.
Reagovat
Amputace
Předpokládám, že Federer je úplně někde jinde než Beethoven. Odpusť, že jsem to neviděl hned.
Reagovat
Pe3k
No Novaka sleduje hlavně moje přítelkyně, já se snažím vidět všechny zápasy Rogera. A z toho jak byla po jeho posledních zápasech smutná, bych si netroufal tvrdit, že je Novak ten nej...

Ale ty v tom máš očividně jasno :D

Btw. Novak prohrál své 2 poslední zápasy, to máš dvě prohry v řadě a obě 2:0. To Roger prohrál alespoň ve 3 setech :D
Reagovat
Amputace
Ano, prohrál ve třech setech, ale přitom uhrál méně gamů :D
Reagovat
Pe3k
Tak Beethoven už je skoro 200 let mrtvý, takže někde leží v hlíně a Roger je multimilionář, v přepočtu na koruny miliardář, nejlepší tenista všech dob, současná světová jednička, druhá nejrespektovanější osobnost světa a na facebooku má více přátel než LvB...Takže tak :D
Reagovat
Amputace
"Tak Beethoven už je skoro 200 let mrtvý, takže někde leží v hlíně a Roger je multimilionář, v přepočtu na koruny miliardář, nejlepší tenista všech dob, současná světová jednička, druhá nejrespektovanější osobnost světa a na facebooku má více přátel než LvB...Takže tak :D"
- Však jak říkám. Promiň, že jsem to neviděl hned. Beethoven a Federer. Dá se to vůbec srovnat? Nikoli. Beethoven už nic neznamená. Zato Federer je věčný. Za 500 let bude mít nejspíš na facebooku pořád nejvíce přátel.
Reagovat
Pe3k
Si piš. Federer bude první člověk v historii, který neumře :)
Reagovat
smazaný uživatel
Aj Chuck Norris sa cíti kvoli Rogerovi ako clovek na nespravnom mieste..
Reagovat
Amputace
Ano. A jestliže NÁHODOU umře, tak bude prvním člověkem, který neměl umřít a přitom umřel.
Reagovat
Pe3k
:D
Reagovat
Pe3k
Tak já doufám, že neumře. A nebo, že se nedožiju toho, jak umře..Už du fuckt spát. To be continue
Reagovat
Amputace
Dobrou. Ale tohle už asi pokračování mít nebude. Jdu se zabít. Roger svojí velikostí zmenšil moji maličkost natolik, že už ani Beethoven či Mahler nepomohou.
Reagovat
smazaný uživatel
Na Beethovena Roger vskutku nemá, to je takovej velikán, že se mu na YT připisujou i díla, který vznikly až dávno po jeho smrti :)))))
Reagovat
tito
Hmmmm. Zajímavá debata. Poučná. Vyzrálá. Tak v případě setkání s jinou civilizací bych si já osobně přál, aby nás reprezentoval někdo, kdo ohromil svět intelektem, nikoliv pinkáním a líbivou prezentací v mediích. Ze úhlu pohledu, jaký zvolil Pe3k, by nás mohl reprezentovat třeba Woods, Phelps nebo Beckham. -DDDDD A co se týče FB, tak mám jiné favority. Lady Gaga má 53 a Eminem 56 mil. fanoušků.... Cha. Jinak docela zajímavé je googlovat education u jednotlivých tenistů. Včetně Rogera.
Reagovat
smazaný uživatel
Andy je zraněný. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Pořád slavíme a slavíme vítězství našeho hrdiny a je třeba si ho stále připomínat, ale po několika bezvýznamných turnajích již velmi, ale velmi pomalu vzhlížíme k US Open...ale zatím si vychutnejme např. krásný řev po vítězství nad panem ND...to potěší...http://www.youtube.com/watch?v=rcwnZWQXR8w
Reagovat
gigin
Je mi z toho zle a mám blbý pocit :(((
Reagovat
Sonja
Ještě ty sýčkuj! My jsme fakt dvojka, i Heather by na nás byla pyšná:-((:-D
Reagovat
gigin
:)))) To je fakt !! :D Aj Djokárna by z nás byla odvázaná, jací jsme optimističtí fans !! :)))
Reagovat
a.magerova
v dobrém i zlém a neztrácíme nikdy naději !!! :-))
Reagovat
Sonja
My jsme nervozní, protože Nole nic nenapsal na fb, žádný povzbuzující vzkaz, jakože se po OH už oklepal a jede se dál...jinak u nás pochopitelně taky fandíme v dobrém i zlém!:-)
Reagovat
a.magerova
fanoušci Rafy, takže si TO uvědomte a nekňučte !!! :-))
Co má říkat třeba tito...
Reagovat
Sonja
Tebe uklidňuje, že se jiní mají hůř?:-) Mně je pochopitelně líto fanoušků Rafy, ale nijak to nezmírňuje moje trápení ohledně Noleho...chci, aby byl v pohodě, krucifix!:-((:-)
Reagovat
a.magerova
Já přece netvrdím, že mně dělá radost něčí zranění...
Reagovat
Sonja
Nepochopily, promiň, ta moje otázka asi vyzněla jedovatě. Rozhodně si nemyslím,že bys měla radost z něčího zranění:-), jen mi obvykle nedělá líp věta "máte se líp než..." a zajímalo mě, jestli tobě ano:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Wow, Štěpánek. Nevěřím :)))
Reagovat
a.magerova
Tak gratulace klukovi našemu ... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Počkej v noci, to bude další překvapení.
Reagovat
Sonja
Mám o něj strach:-(...mrzelo mě, že na OH nezískal žádnou medaili, ale mnohem víc mě mrzelo (a děsilo), v jakym byl psychickym stavu, jak byl frustrovanej...to jsem se vážně musela překonávat, abych na ty zápasy vydržela koukat...
Reagovat
Sonja
Takže uvidíme, jak zvládne přechod na jiný povrch, ale především, jak (a jestli) se sebere psychicky, uklidní se a zase v sobě najde sebevědomí, i když těch proher bylo za poslední dobu dost...:-(:-)
Reagovat
a.magerova
Vždyť ho porazili jen kvalitní hráči se dívám, tak nač ten pesimismus !!!
DelPo, Murray, Fedex, Rafa, Janko na modré a Isner - to není nijak tragické přece...
Reagovat
Sonja
Ano, prohrál s kvalitními hráči, ale nemyslím, že by ho tenhle fakt nějak uklidňoval...:-(:-)
Reagovat
Amputace
Prostě nechce skončit jako Nadal, který je v jednom kuse osočován z výmluv, a proto raději o svých problémech mlčí - ať už jsou psychického či fyzického charakteru. Nevím, je-li toto řešení v něčem smysluplnější.
Reagovat
smazaný uživatel
asi neni, ale v problemech - ac jde samozrejme o jejich rovinu, kterou neznam - zadny zvlastni problem nevidim, nikdo nezije(me) prece na oblacku...
Reagovat
Amputace
Já také ne, naopak, nevidím nic špatného v tom, když člověk problém připustí a přizná. Ale je to jeho věc.
Reagovat
Fandina
Rafa má určitě nevýhodu s tím, že se ho neustále někdo ptá na zdraví a pak to může vypadat že se vymlouvá i když třeba jen ze slušnosti odpovídá na to jako třeba když není o čem mluvit se baví lidé o počasí :-) Obecně si myslím, že o problémech je lepší nemluvit vůbec, když jsou tak je řešit individuálně a hned a mediální svět do toho nezatahovat.
Reagovat
Amputace
Jinak si myslím, že to bude spíše záležitost psychiky - možná ještě doznívající zármutek ze smrti jeho dědečka. Fyzicky mi připadá v pořádku - jeho pohyb i údery.
Reagovat
Amputace
To rozhodně, ale kdyby ho například trápilo nějaké menší zranění, nevidím důvod, proč se tvářit, že je vše v pořádku, když není.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč dávat najevo slabost :)
Reagovat
smazaný uživatel
mate pravdu, media jsou previt, je to jeho vec, souper nesmi vedet, ze mi moc neni... ale u sportovce takoveho formatu jde o profesionalni chybu - pokud neco takoveho existuje, ze mlci i pred trenerkou a tymem vubec. Je davno overene, ze kdyz jakykoliv problem popisu, dam mu tim realny rozmer a vetsinou uz jen tou presnou formulaci ho zmensim, zato pouhy pocit klidne muze bobtnat do nekonecna... :-)
Reagovat
Fandina
Jenže tady o problémech Noleho mluví bývalá trenérka, ne ta současná, takže podle mě je to zase mediální spekulace. Nejlepší je, když je problém, který cítím a mohu ho vyřešit sama, udělám to. Jestli je to problém takový, že sama ho řešit nemůžu, fyzický, psychický, musím se obrátit na druhého a problém je venku.
Reagovat
smazaný uživatel
jasnacka, urcite to citim stejne, taky zrovna nepatrim k tem nejh(a)lasnejsim... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
není jen unavený z proher?
Reagovat
smazaný uživatel
Na ty je zvyklej, však až do loňska se každoročně dostával blízko ke 20 :)
Reagovat
smazaný uživatel
jen za sebe - z takoveho duvodu se muze klidne plouzit az do konce sezony.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
no jo, do loňska, já myslím letos, to je jiná káva.

sojka: ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já doufám, že nezvládnutí závěru olympiády bude mít pozitivní efekt a Nole ztratí hodně bodů. Z pohledu aktuálního žebříčku sice nevadí, že tam Roger s Rafou nejsou, ale co se týče Race, tak je to pro ně poměrně nepříjemný.
Reagovat
smazaný uživatel
Bude Roger Federer svatořečen, ikdyž nebude papežem švýcar?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist