Djokovič stvrdil návrat na třetí místo triumfem v Pekingu

11. 10. 2009, 13:44
Aktuality 13
ATP PEKING - Novak Djokovič si v Pekingu postupem do finále zajistil návrat na třetí místo světového žebříčku. Zatímco na posun před Murrayho si musí ještě týden počkat, již nyní může slavit třetí titul sezony. V čínské metropoli totiž zvládl i finále, když porazil Chorvata Čiliče.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Novak Djokovič se s Marinem Čiličem potkal počtvrté. Také dnes byl úspěšjnější tenista ze Srbska a s pekingským tenisovým areálem se loučil vítězstvím stejně jako loni, kdy tam získal bronzovou olympijskou medaili.

Utkání hned v úvodu za stavu 2-2 přerušil déšť a neplánovaná pauza uškodila spíše Chorvatovi. V prvním setu totiž už nezískal ani game, přestože měl šest brejkbolů, a musel ztrátu dohánět.

Druhé dějství začal Čilič lépe a vytvořil si náskok. Brzy o něj přišel, přesto v závěru setu dvakrát podával na zisk sady. Obě příležistosti však zůstaly nevyužity a v závěrečném tie-breaku už prokázal větší nervy favorizovaný Srb.

"I když to bylo ve dvou setech, mohlo to klidně dopadnout úplně naopak. Myslím, že mě dnes docela zachránil déšť. V přestávce jsem si uklidnil nervy a poté jsem začal hrát dobře," uvedl Djokovič.

K vítězstvím z Dubaje a Bělehradu přidal třetí letošní titul. Stejnou, nebo lepší bilancí se letos může pochlubit ještě šest tenistů. Celkově má vítěz Australian Open 2008 na kontě 14 turnajových triumfů. V žebříčku se 19. října vrátí na 3. místo před Murrayho, který příští týden nebude startovat na podniku v Šanghaji.

Patnáctý hráč světa Čilič, který vyřadil Davyděnka nebo Nadala, utrpěl první finálovou porážku. Loni získal premiérový titul v New Havenu, letos vyhrál v Záhřebu a Čennaí.

- ATP PEKING (Čína, tv. povrch, 2.100.000 dolarů) -
nedělní výsledky (11. 10. 2009)

Dvouhra - finále:
Djokovič (2-Srb.) - Čilič (8-Chorv.) 6-2 7-6(4)

Čtyřhra - finále:
B. Bryan/M. Bryan (2-USA) - Knowles/Roddick (Bah./USA) 6-4 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jinač dneska a včera jsem pobavil u tenisu jako nikdy při exhibici v Budapšti, hlavně Noah je šoumen a dělá skvělou show
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte někdo kde se dá levně sehnat tenisové oblečení nike? Díky
Reagovat
smazaný uživatel
Djoker parada dneska, udelal mi radost:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo ty múj Djokére, oplatilo sa!! Ja som vedela, že predsa len z neho niečo bude ;-P
Len tak ďalej a obhájiť TM!
Reagovat
smazaný uživatel
Juhuuuuu! Konečně Nole! Dneska to byl vyrovnaný zápas, který rozhodli zkušenosti z důležitých momentů a skvělá Novakova obrana a překvapivě i pevné nervy(nebo spíš pevnější než Čiličovi), takže Ajde Nole a congratulations!
Reagovat
carolyn
Gratulace Novak :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Po dakej tej pauze znova bude Roger, Rafa a Novak. Takto sa mi to lubi uvidime dokedy v takom poradi vydrzia
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Novakovi, hrál výborně!
Dnes se potvrdilo to, o čem jsem psal včera, jakej je Čilič labil! Hraje vynikající tenis, ale jen když nemá co ztratit a do zápasu vstupuje jako outsider! Jeho dnešní metrový auty, mizerný první servis je úplně něco jinýho, než to, co předváděl včera! A o dvojchybě v nejdůležitějším okamžiku ani nemluvě, ještě když téměř za 2 zápasy neudělal ani jednu.. V DC to stejný, velký očekávání, tlak domácího prostředí a proti Berdychovi byl poloviční jak včera v semifinále. Kdyby tohle dokázal vyladit, byl by jen těžko k poražení
Reagovat
smazaný uživatel
Jasne Cilic je taky spatnej..., i ty nas jeden tenisovej experte:)
Reagovat
smazaný uživatel
Netvrdí, že je špatný, jen že je lailbní a to je pravda, tak se do něho neopírej zase jenom kvůli tomu, že nemá rád elegána
Reagovat
smazaný uživatel
podle nej je labilni kazdej az na toho jednoho:)
Reagovat
smazaný uživatel
No dá se říct, že v současném tenise je hodně labilních hráčů, ne každý, ale dost, neříkám, že s ním pořád souhlasím, ale teďka má pravdu.
Reagovat
smazaný uživatel
Barney, proboha, je mu 20. To neni o labilite, to je o nedostatku zkusenosti a z toho vychazejici neschopnosti zvladat tlak. Labilne akorat pusobi, kdyz jsou zapasy prilis vyhecovany, protoze na ne proste neni zvykly. Za dva roky bude uplne jiny, tim jsem si jisty. On hraje s klidem, nevzteka se kvuli pokazenym micum, umi se dostat i z kriticky situace. Akorat jeste nema uderovou jistotu a ta chodi se zkusenostma a nahranyma hodinama na ATP.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist