Djokovič v Cincinnati zaútočí na Golden Masters. Je to velká motivace, říká

14. 8. 2013, 10:05
Aktuality 58
Novak Djokovič má další šanci zapsat se tento týden tučným písmem do historie tenisu. Srb se totiž může stát prvním tenistou, který získá titul ze všech devíti turnajů série ATP Masters 1000 (tzv. Career Golden Masters). Chybí mu už jen trofej ze Cincinnati, kde se hraje tento týden. Je to pro mě další motivace, říká světová jednička.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Vyhrát během kariéry na každém z devíti prestižních turnajů série Masters 1000 se v historii ještě nikomu nepovedlo. Když však Novak Djokovič letos v ukončil nadvládu Rafaela Nadala v Monte Carlu, rázem se této metě výrazěn přiblížil. Chybí mu totiž už jen trofej ze Cincinnati, kde si již čtyřikrát zahrál ve finále a letos znovu patří k hlavním favoritům. I proto ATP za pomoci fanoušků vymýšlela nový termín - Djokovič tento týden v Ohiu může zkompletovat kariérní Golden Masters. 

"Skutečnost, že mám příležitost učinit další bod v historii sportu, který hraju, je neuvěřitelná," komentoval srbský tenista. "Je to pro mě další motivace, abych se snažil hrát co nejlépe. Je to motivace k tomu, abych se dostal do závěrečné fáze turnaje a pokusil se vyhrát. Je k tomu ale ještě dlouhá cesta, protože jsme teprve na začátku týdne. Bude náročné vypořádat se s těmi podmínkami, ale já se budu snažit tvrdě pracovat a dřít. Doufám, že budu mít šanci ukázat tady to nejlepší."

Srb odstartoval sérii přípravných turnajů před závěrečným grandslamem US Open minulý týden v Montrealu, kde padl v semifinále s pozdějším vítězem turnaje Španělem Rafaelem Nadalem. Vítězství Nadala však nebylo zcela jednoznačné. O vítězi zápasu rozhodovala až zkrácená hra třetího setu, v níž španělský tenista zvítězil 7-2.

"Při pohledu na ten zápas, který jsme s Rafou odehráli, si myslím, že to bylo opravdu o pár bodech, o pár míčích. Nebyl žádný rozdíl mezi tímto zápasem a všemi těmi předtím. V roce 2011 jsem většinu zápasů vyhrával já, teď vítězí Rafa. Je to běh života."

Vzájemná bilance Nadala a Djokoviče je nyní 21-15 pro španělského tenistu.

"Člověk nemůže pořád vyhrávat, tak to prostě je. Nemůžete být stále tím, kdo je lepší. Je to hodně o psychice, o sebedůvěře. Někdy se vám podaří střelit neuvěřitelný úder, ale podruhé už to vyjít nemusí."

Djokovič také mluvil o rostoucím soupeření s Britem Andy Murrayem, s nímž má bilanci 12 výher a 8 porážek. Djokovič dokázat Murrayho porazit ve finále letošního Australian Open, ale Murray Djokoviče přehrál ve finále loňského US Open a ve finále letošního Wimbledonu.

"Doufám, že rivalita a soupeření mezi námi se vyvine během let, ale rozhodně to teď není největší rivalita, která v tenise je. Ta je rozhodně mezi Nadalem a Federerem," přiznal Djokovič.

"Já a Andy jsme spolu odehráli několik skvělých zápasů, zejména v posledních letech. Některé velké zápasy vyhrál on, některé jsem vyhrál já. Je vždycky hodně nepředvídatelné, kdo přijde do zápasu lépe připravený. Je to vždy velký výzva pro nás oba, takže doufám, že spolu v budoucnu budeme hrát více velkých zápasů."

I v Cincinnati se Djokovič a Murray dvakrát potkali ve finále a to v letech 2008 a 2011. Oba zápasy vyhrál tenista z Velké Británie.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

58
Přidat komentář
ArcusII
Dnes ráno jsem vsadil na Bwin sázku Dimitrov Nadal 5.25 na Nadala asi se spletli :-) jsem zvedav co s tím udělaají... sorry za OFFtopic
Reagovat
ArcusII
Přes web mají ty kurzy správně přes mobil applikaci stále obráceně :-) asi to smažou ale mít na nadala s Dimitrovem lurz 5.75 je vtipný
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně Izzy a Andy, na pánesa Andyho se jdu zrovna kouknout. Boží věc to nahrávání :D
Reagovat
Reti64
Gratulace Nolemu k výhře:-)) V prvním setu 4:1, po sérii chyb však menší komplikace, 4:5 při podání Juana. Od té chvíle se až do konce zápasu odehrálo ještě 11 gamů, z nichž 9 Nole celkem v pohodě vyhrál.
W/UE: 1.set Nole 6/18 - Juan 6/22
2.set Nole 11/10 - Juan 2/12
Celkem Nole 17/28 - Juan 8/34
Reagovat
Reti64
Reagovat
woody
jak je to s tím povrchem, je stejný jako loni?
Reagovat
Mayo
o 01:00 na NOvas sport El Matador vs Becker oléé ..vamos
Reagovat
smazaný uživatel
Prisernej zapas :-/ Dost bych se divil kdyby mel nekdo znich dva winnery bez pocitani es. Ten povrch mi prijde jako antuka :-(
Reagovat
Reti64
Golden Masters Nole, už jen pět zápasů! IDEMO!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
tak doufám, že Janko toho Canadian pig vyprovodí rychle do Kanady...
Reagovat
MarcelPersch
Letos si to Serena vymenila s Rafou, jemu vyhovuji rychlejsi kurty a ji pomalejsi.
Reagovat
Bob
Prosím nezklam mě :( A vyhraj to!!
Reagovat
smazaný uživatel
Pospisil si sa ukazal
a teraz ides dole
Reagovat
smazaný uživatel
Del potro tam akoze co vystraja s tym hujom
podaval na vitazstvo v sete a aha
teraz uz neviem
Reagovat
smazaný uživatel
tak 2 sanca
Reagovat
smazaný uživatel
jsem sice fanoušek Rafy, ale Nolemu to přeji, navíc se mi líbí stále více i jako člověk.
Reagovat
Faddova
Nevíte, kolik masterů chybí Rafovi a Rogerovi?
Reagovat
smazaný uživatel
Rogerovi chybí Monte Carlo a Řím, Rafovi Miami a Paříž.
Reagovat
smazaný uživatel
A Rafovi samozřejmě Cincinnati :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ale konecne Novak trochu nechal podrast ofinku

pasuje mu to.DDD
Reagovat
Mayo
na us open chce mať rovnaký účes ako na vlaňajšom
Reagovat
Mayo
tak do finále mu nič nebráni a tam sa uvidí...či to bude Murray, Nadal, Federer alebo niekto iný...
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavne nech je finale
Rafa Novak

ak to los dovoli

to je jednine zelanie na US Open

noo este titul Vicke
Reagovat
MarcelPersch
Ta Vika ti nevyjde, sorry kamo, bude to jako loni :P
Reagovat
smazaný uživatel
Vicka to da uvidis
Reagovat
Mayo
ak niekto odstaví SW tak môže
Reagovat
smazaný uživatel
Serena neda US Open moj taky tip je Victoria

ale ved uvidime
Reagovat
smazaný uživatel
No kéž by to byla pravda, ale svět se určitě nezboří, i když to není zrovna sezona snů, tak bych neřekla že je to nějaká tragédie. Pořád je to jediný tenista,který to Nadalovi nedává aspon zadarmo, jiného soupeře on bohužel nemá, proto je letos tam kde je..takový je sport.
Reagovat
smazaný uživatel
Hoci je Nole Rafov jediný súper, čo do kontextu svetovej jednotky, prajem si, nech Cinci v prípade Rafovho vypadnutia vyhrá práve on.
Reagovat
Amputace
Jinak souhlasím s Djokovičem v tom, že letos stejně jako v roce 2011 je to mezi jím a Rafou o pár míčcích, herně jsou však stále hodně vyrovnaní. Letošní semifinále Montrealu je v podstatě přesnou kopií finále Miami 2011, pouze s jinou koncovkou.
Reagovat
nitrotaj
Paříž 2013 = Australie 2012
Montreal 2013 = Miami 2011
Největší paradox je v tom, že před zápasem v Montrealu jsem se díval na highlights z Miami a celou dobu při sledování zápasu živě jsem si řikal, že je to totožný. Když Djokovic srovnal na 6:6 tak jsem měl tep tak 200.
Reagovat
letityfanousek
Ale přeju mu to, je prostě nejlepší.
Reagovat
Amputace
Letos zatím určitě nejlepší není.
Reagovat
Nola
najlepší je tento rok podľa Race to London Rafa
Reagovat
Mayo
kašlať celý Race...hlavne, že má najviac titulov
Reagovat
Reti64
Noleho chopnost hrát skvěle na každém povrchu je až neuvěřitelná a dělá z něj nepochybně jednu z největších osobností celé historie tenisu. Pokud nevyhraje Cincinnati letos, nic dramatického se nestane, šancí bude mít ještě dost. Nikdo jiný totiž Golden Masters hned tak nezíská. Roger sice ještě může vyhrát Šanghaj, ale už nikdy nevyhraje Monte Carlo a Řím. Rafa má 25 titulů, ale 18 z nich je na antuce a chybí mu nejen Miami a Cincinnati, ale i Šanghaj a Paříž. Andy by musel vyhrát nejen Paříž a Indian Wells, ale především Monte Carlo a Řím, což je zjevně poněkud iluzorní představa. A všichni ostatní jsou teprve na startu:-)
Reagovat
Amputace
Šanghaj Rafovi nechybí. Chybí mu Miami, Cincinnati a Paříž.
Reagovat
Reti64
ATP Masters 1000 se v Šanghaji hraje od roku 2009. Poprvé tam vyhrál Davyděnko, v roce 2010 a 2011 Andy a loni Nole. Rafovi tedy Šanghaj zcela určitě chybí.
Reagovat
MarcelPersch
Kdyz se misto Sanghaje hralo v Madridu ve stejnou dobu na hardu, tak tam Rafa v roce 2005 vyhral a ATP to pocita tak, ze mu titul ze Sanghaje jakoby pricita, i kdyz ho technicky samozrejme nema.
Reagovat
smazaný uživatel
To potom Nolemu chýba Hamburg..
Reagovat
MarcelPersch
Tak to neni, popravde receno ja tomu taky moc nerozumim, ale v konkretnim pripade Rafy je to takhle, Hamburg se uz ale zkratka nepocita.
Reagovat
Reti64
http://cs.wikipedia.org/wiki/ATP_World_Tour_Masters_1000
Reagovat
jackiec
šanghaj se hraje místo madridu na hardu, tudíž se nadalovi tento podnik započítává, stejně tak nepotřebuje djokovič hamburk, místo kterého se hraje antukový madrid, který djoker vyhrál
Reagovat
smazaný uživatel
Tak sa mi zda ze Djoko uz viac zacina rozpravat ako konat
Reagovat
Pe3k
Taky to tak vidím. Myslím, že to nedokáže. Nadal ho porazil na hardu, budu mít sebevědomí dole a když opravdu o něco jde, tak to nezvládne, podobně jako na RG 2011,2012,2013...

Federer se vrátil ke staré raketě, ale ve čtvrtfinále mu vzhledem k současné formě nepomůže nic, snad jen zázrak.
Reagovat
smazaný uživatel
Ked Djoko vyhraval v roku 2011 a na zac. roka 2012 vsetko tak Rafa mal reci Rafa mal nove rakety a tak.

Ale teraz keca Djoko a kecal aj pred RG aj pred Wimbledonom aj teraz na US Open noo uvidime sam som zvedavy ale Rafa vyhra US Open podla mna
Reagovat
gigin
Tak to ale není. Po USO 2011 nevyhrál toho roku už nic. TM propadák. Naopak koncovka loňského roku - vyhrál Peking, Shanghai a TM. Na Paříž hodil bobek, jako většina. A co jako Djokovič kecal a kecá? Že chtěl vyhrát RG, které mu chybí? Že chtěl vyhrát Wimbl? Že chce teď zkompletovat Masters? A co má jako kecat? Že mu stačí semíčko, nebo co?? Anebo to má říct způsobem alá Gulbis - tak to mám super los, v cestě do finále mi nic nestojí, maximálně Delpo, ale toho umím v klidu porazit a ve finále je jedno koho chytnu, páč umím stejně vydrtit úplně všechny?? Jako fakt nevím, co po něm chceš, aby kecal. Nebo má jako držet hubu a jenom trénovat a měnit rakety?? Fakt netuším, co se ti v tej hlavě honí.
Reagovat
smazaný uživatel
ze ma velke ciele a zatial ich nenaplnuje

Rafa je ticho a aha jak ide
Reagovat
smazaný uživatel
toto poznam
Reagovat
Nola
novinári sa pýtali, Nole odpovedal...
podľa všetkého mal na začiatku interview povedať, ako je zvykom najlepšieho hráča sezóny : ja nie som favoritom .... bodka
Nole nevynechal jediný povinný turnaj sezóny, čo sa o ostatných hráčoch bývalej TOP4 nedá povedať, prekonal zranenie kotníka a napriek tomu nevynechal Monte Carlo, nakoniec na nedoliečený kotník doplatil v nasledujúcom turnaji... Nole toho síce nevyhral veľa, ale je celú sezónu v jednom kolotoči a v tých posledných turnajoch došiel najmenej do semi....
Reagovat
smazaný uživatel
ja proti nemu nemam nic
mam ho rad
Reagovat
gigin
Nedávno som ti slúbil, že ti zvýším gáži, páč si jako tisková mluvčí GGG vedeš nadmíru zdatně. Zítra ti posílám na účet tristotisíc dinárov. Ale bacha, přijde ti to z jedné takové lotyšské banky, tak se nelekni. Hezký den, Nolo :))
Reagovat
Nola
číslo účtu ti zašlem potrubnou poštou, verím, že si si nedal zrušiť prípojku :D

zabudla som k predošlému príspevku dodať, že Nole okrem povinných turnajov mení povrchy , prekonáva časové pásma ako hluchonemý, kvoli reprezentácii v DC, na to sa tu nejak zabúda.....je to síce jeho vec, že je vlastenec... ale zrejme sa to niekde potom prejaviť musí....
Reagovat
Mayo
to, že ho Nadal porazil po dlhej dobe na harde neznamená, že nebude mať sebavedomie ... však nedá sa stále vyhrávať, raz vyhrá ten raz onen, normálne
Reagovat
smazaný uživatel
Jak mluvil Vojta, vývoj podání rukou Nadal x Djok
https://www.youtube.com/watch?v=NkfIuA46V0Q
Reagovat
smazaný uživatel
jo, to mě fakt zaujalo. Ale co si budeme povídat, šikovnej střihač umí vytvořit konspiraci skoro u čehokoli :)
Reagovat
gigin
Jasně Nole, nejsme muzikanti, abychom furt vyhrávali. Ale tady to prosím tě doklepni. Udělej si to jak chceš, ale prostě to udělej. Ajde!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist