Djokovič v pekingském finále porazil nastupující jedničku Nadala

6. 10. 2013, 11:39
Aktuality 169
ATP PEKING - Rafael Nadal svůj návrat na post světové jedničky skalpem odstupujícího krále Novaka Djokoviče nestvrdil. Srbský tenista dnes ovládl finále turnaje v Pekingu, kde v titul proměnil i svůj čtvrtý start.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Novak Djokovič v Pekingu mohl uhájit post světové jedničky pouze v případě, že obhájí titul, ale zároveň se ve finále nesměl utkat s Rafaelem Nadalem. A jelikož se španělský tenista v pátečním čtvrtfinále proti Italu Fogninimu dostal ze stavu 2-6 a 1-4 a v semifinále mu pomohla i skreč zraněného Berdycha, do finále se dostal a už včera tak měl jistotu, že v pondělí na 1. místě světového žebříčku vystřídá právě srbského rivala. 

Djokovičovým skalpem ale Nadal svůj celkově třetí posun do čela žebříčku nestvrdil. Šestadvacetiletý Srb dnes předváděl skvělý tenis a pomáhal si především skvělým servisem, po kterém ztratil pouhých šest fiftýnů. Sám v úvodu první i druhé sady o rok staršímu Španělovi podání sebral a pak už jen kontroloval průběh. Nakonec po hodině a 27 minutách zvítězil 6-3 6-4.

Dva nejlepší tenisté současnosti se v sezoně utkali popáté. Djokovič po předchozích třech porážkách snížil letošní vzájemnou bilanci na 2-3, celkově vede Nadal na zápasy 22-16.

V Pekingu si Djokovič udržel neporazitelnost i po 19. zápase a dnešním triumfem navázal na tituly z let 2009, 2010 a 2012. Letos vyhrál čtvrtý turnaj, celkově v kariéře získal 38. trofejí.

"Tohle vítězství jsem potřeboval, opravdu moc jsem tady chtěl vzít ten pohár do svých rukou. A porazit Nadala, nejlepšího hráče roku 2013. To pro mě bylo nesmírně důležité," řekl Djokovič. "Dokázal jsem v rozhodujících momentech udržet koncentraci, což se mi (při předchozích prohrách s Nadalem) v Montrealu a na US Open nepodařilo. Ale poučil jsem se z toho," dodal. 

"Dneska byl lepší, nedokázal jsem ho ničím zastavit. Hlavně celý zápas výborně podával, na returnu jsem neměl jedinou šanci," uznal Nadal, který má i přes dnešní nezdar skvělou bilanci 65 výher a pouhých 4 porážek v sezoně, kterou přitom začal až v únoru po Australian Open po sedmiměsíční pauze zaviněné zraněním kolena. Ze 14 letošních turnajů byl 13krát ve finále, v nichž získal 10 titulů. Na tvrdém povrchu dnes prohrál v této sezoně poprvé. 

Díky fantastické formě bude Nadal od pondělí světovou jedničkou potřetí v kariéře, poprvé se dostal do čela 18. srpna 2008 a vydržel vládnout světovému tenisu 46 týdnů. Podruhé se vrátil na první pozici 7. června 2000 a přidal dalších 56 týdnů. Zítra tak v čele začne a 103. týden, Djokovičova bilance se zastaví na čísle 101.

- ATP 500 PEKING -
(Čína, tv. povrch, 3.566.050 dolarů)
nedělní výsledky (06. 10. 2013)

Dvouhra - finále:
Djokovič (1-Srb.) - Nadal (2-Šp.) 6-3 6-4

Čtyřhra - finále:

Mirnyj/Tecau (Běl./Rum.) - Fognini/Seppi (It.) 6-4 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

169
Přidat komentář
Rafaeoli25
Aha, takže podle tebe měl být Rafa jedničkou už v osmnácti, ale spíš už v patnácti, aby nebyl terčem posměchu co. No jo je obrovská ostuda stát se No1 až ve dvaadvaceti a dvou měsících, neni jako Federer, kterej to dokázal už ve dvaadvaceti a šesti měsících, borec jeden..
Reagovat
Roger_Federer
Mel by sis stim už nekam zajit..
Stan tady hodil vtipne, male ironicke rypnuti do 2 nejlepšich hraču současnosti a ty si z toho malem uženeš infarkt?Protože se to tyka Nadala??

Ps: nepochybuji, že nick Marty28 jsi tež ty, delaval zde podobne vystupy.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak tohle rýpnutí bylo hloupý a nemístný, jinak víc nicku nemám, ale je mi upřímně jestli si myslíš opak, ještě abych se s tebou hádal i v tomhle..
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale ne, to vůbec nebylo rýpnutí, to byl projev respektu k oběma hráčům. Jen oni dva dokázali Federera sesadit z pozice světové jedničky. Nikdo jiný na světě to nedokázal. Tobě to snad připadá málo?
Reagovat
Stan_Borowitz
Takže dohromady budou mít Djokovič s Nadalem už 204 týdnů na pozici světové jedničky. To je obrovský úspěch pro oba hráče, kteří na okruhu odehráli už 10, respektive 12 let, zejména pokud vezmeme v potaz, že velkou část své kariéry odehráli ve stínu Federera.
Reagovat
seshitec
hlavně to nevypadá že by tam pustili tak jestě 3-4roky někoho jinýho
Reagovat
smazaný uživatel
Nikde není psáno, že kartami nezamíchá Andy.O jeho schopnostech na hardu a na trávě se snad netřeba bavit, navíc na antuce taky umí, což dokázal v roce 2011 a jemu se budou body sbírat jednoduše, protože prakticky nic neobhajuje. ;)
Reagovat
Roger_Federer
Trocha té ironie po ranu..:)
Reagovat
Rafaeoli25
Velká gratulace Nolemu, hrál fakt fantasticky, na podání zcela neprůstřelnej a na returnu taky výbornej. Rafa slabší turnaj, už zápas s Fogninim ukázal, že tentokrát to nebude ono..tím ale nijak nesnižuji Noleho výkon, to co předvedl bylo parádní a asi by vyhrál tak jako tak. Každopádně Rafa třináctý finále ze čtrnácti turnajů, to je prostě fantazie a i kdyby až do AO nic nevyhrál, nebude mě to trápit, i když ten TM bych mu moc přál. Uvidíme..vamos!
Reagovat
Sonja
Reagovat
smazaný uživatel
Who cares.
:D Tady se řeší WTA Peking a Šanghaj, Novak nikoho nezajímá:DD
Reagovat
smazaný uživatel
dnes hrál Rafa jak Ferrer, nic moc nevymyslel.Nole byl skvělý a zaslouženě vyhrál. A nemá to nic společného s nějakým zobáním, fyzicka Rafa byl v pohodě.
Reagovat
steve79
Koukal jsem na pavouka v Šanghaji a Novak se může utkat s Rogerem už ve čvrtfinále. Jsem rád, že nehraje Roger s Nadalem.
Reagovat
seshitec
no tak doufám že se tam Roger dostane vždyt ještě spolu letos nehráli!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska to na kurtu vypadalo tak, že si Rafa zapomněl nebo bál pořádně něčeho zobnout a proto hrál tak, jak hrál. Nováááák OLÉÉÉÉ
Reagovat
Mayo
tak aspoň jeho súper si nezabudol nič dať (:
Reagovat
Mayo
niečo
Reagovat
Sonja
Súper si dal banán:-)
Reagovat
Marduch
mimo kameru a mikrofon...podobná věc mě napadla v zápase proti Darcisovi. Dnešní finále jsem neviděl, ale proti Darcisovi ve Wimblu nehrál Rafa:-) Tam musel být zdravotní zádrhel.
Reagovat
smazaný uživatel
Spíše psychický zádrhel.
Reagovat
Rafaeoli25
Blbost kvete v každym věku viď, zalez zpátky do díry ty trapáku, sám zobeš a pak píšeš tyhle sr.čky..
Reagovat
VlS
ty toho do sebe rveš hodně, viď
Reagovat
Pe3k
Gratulace Radkovi, Del Povi a Novakovi.

Nole hrál vcelku dobře. Nadal hrál lehce podprůměrně. Hlavně z backhandu byl impotentní a hrál téměř vše čopem. Asi čekal, že se Nole vyhází jako ve finále US. Jsem zvědavý v jaké formě se Nadal bude prezentovat ve zbytku sezony.
Reagovat
lexikon
Podle mě špatně. Asi mu začínají docházet dávky. V nejbližší době by měl navštívit doktora Eufemianoa Fuentesna :)
Reagovat
Rafaeoli25
Hahaha, lexikon si říkáš dobře, bohužel ne moudrosti, ale blbosti, co na tebe víc říct..
Reagovat
tommr
po challengeru v Orleans vyhrál i další silně obsazenej challenger v Monsu. Dneska ve finále předved vynikající výkon a po zásluze porazil nebezpečnýho Sijslinga ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
a ještě Katka Siniaková 36 62 61

po pomalejším rozjezdu nakonec pohodová jízda. Gratulace :-)
Reagovat
PetaM
A samozřejmě i Bára Krejčíková 6:2, 6:2 :) Úspěšný týden pro české barvy :D
Reagovat
smazaný uživatel
a když už jsme u těch přítelů Petry Kvitový :-)), slušilo by se ještě doplnit dnešní finálové vítězstí Adama Pavláska v Turecku :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, o Katce jsem právě napsal vedle... :)
Reagovat
PetaM
Adam se vrátil na Futures? Hm ...
Reagovat
smazaný uživatel
no na začátku roku se mu nedařilo vůbec nikde. Mylím, že je celkem logický, že hraje na futures, když je tam v současné době schopný uhrát více bodů jak na challengerech. Dobrá zpráva je, že už mu pomalinku ale jistě začínají být futures turnaje malé (tak jako Jirkovi na konci minulého roku).. tak snad příští rok prorazí taky na challengerech. Je myslím o rok a něco mladší než Veeselka, tudíž ten progres je prozatím dost podobný.
Reagovat
smazaný uživatel
oprava: Myslím (Mylím); Veselka (Veeselka)
Reagovat
smazaný uživatel
ještě doplním, že na challengery nemá ani ještě dobré žebříčkové postavení. Všude mu WC nedají a musel by hrát kvalifikace. Veselý si na futures nahrál tolik bodů, aby kvalifikace na CH nemusel hrát. A hle, ještě ke všemu se kvalifikoval na první GS.
Tohle u Adama moc neočekávám. Spíš bych řekl, že si zahraje svůj první GS až v roce 2015, ale třeba překvapí :-)
Reagovat
gigin
Kdo ví, jak sa má Ernestek :(
Reagovat
smazaný uživatel
Kdybys radši myslel na nějakou slečnu, než na Ernestka... :D
Reagovat
carolyn
ha ha haááááá
Monty - dobře ty :-D
Reagovat
gigin
Fakt je super pocit, když se tvůj oblíbený hráč odhlásí ze dvou, po sobě jdoucích turnajů, aniž bys věděl důvod. Ernestek nemá fb, twitter, nic. Nevím, proč bych si nemohl postesknout... tady už jdou žerty stranou jako....
Reagovat
gigin
Ale tak člověk si musí prostě někdy zaradit různě a má i tajné zdroje:

http://sportacentrs.com/teniss/latvijas_sportisti/03102013-gulbis_ari_sanhaja_nespeles
Reagovat
VlS
no možná na rozdíl od tebe má ernestek plnou hlavu slečen a doufejme, že ne pozitivní nález WADA
Reagovat
ta-dah
Vi nekdo, jestli je Jelena prihlasena do Osaky? Mam pocit, ze jsem zaslechla, ze pozadala o WC. Dik.
Reagovat
dadaft
v pavouku pořád je.
http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2013/405/MDS.pdf
Reagovat
MarcelPersch
Uz maji zase s Rafou stejny pocet titulu letos, asi ji Rafa nechtel zase utect :))
Reagovat
Sonja
https://scontent-a-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/578716_10152221704701102_232891537_n.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Tvl, s těmi rozpuštěnými vlasy je nehorázná kočka!!! :-))
Reagovat
tommr
dneska by měla proti trápící se Sereně poměrně velkou naději na titul ... :)
Reagovat
Sonja
Zas tolik se Serena netrápila:-D
Reagovat
PetaM
No nevím nevím. Petra byla hodně unavená a další zápas navíc se Serenou by jí neprospěl. Navíc ty záda. Jen ať si to společné finále nechají na TM :D :D
Reagovat
tommr
vždyt se chvílema tvářila jakoby umírala ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
nevím nevím, možná čerstvá, neunavená Petra by s ní mohla odehrát vyrovnanější bitvu, ale tak by ten výsledek byl asi dost podobný jako s Jelenou.
Ale něco mi říká, že se máme příští rok na co těšit. Malinkou obměnu v top 4 bych uvítal :-)
Reagovat
Sonja
Celý zápas ne...asi jeden game se tvářila na umření (3.game 2.setu), po něm si vzala MTO Jelena a když se vrátila, Serena vyhrála 5 gamů v řadě;-)
Celkově na turnaji Serena neměla úplně tu svou top formu, přesto ale neztratila ani set a v posledních zápasech (proti Caro, Aze a Jece) ani moc gamů...
Navíc nepočítáš s tím, že Petra by teprv byla na umření, když byla i v semifinále 2. a 3.set.
Reagovat
tommr
nejspíš máš pravdu a Petra by se dneska na kurtu trápila ještě víc než Serena. Je to ale stejně škoda, že nedošlo na jejich očekávaný finále ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Serena je letos drsná.. 10 titulů, 2 finále, 1 čtvrtfinále a jedno 4. kolo na grandslamu.. to znamená jen 4 prohry, tak to je fakt síla..
Reagovat
MarcelPersch
Delas mi radost Sereno, tak jeste Turnaj mistryn spolecne s Rafou :)
Gratuluju!!!
Reagovat
spaniel
Nadal nema sanci.
Reagovat
TheRoyalBlue
To sme už tento rok pár krát počuli. =)
Reagovat
MarcelPersch
kdyz bude hrat jako dneska a ve finale bude Novak nebo Roger, tak asi ne, ale kdyz se vrati k utocny hre z Ameriky, tak si myslim, ze bude sbirat uspechy i v hale, turnaje v hale hodne napovi.
Reagovat
spaniel
TRB: Nevim kde jste to "poculi", kdyz TM jeste letos nebylo...
MP: prave jeho úroveň posledni 3 zapasy byla slaba, navic sam na tiskovce rekl, ze pri nízkém odskoku neni schopny dat míči spin a bez toho nema sanci. Asi nebude náhoda ze TM jeste nikdy nevyhral.
Reagovat
MarcelPersch
Neni to nahoda, v hale byl a mozna i je stale nejslabsi, ale kdyz letos predvedl takovou utocnou hru na hardu a vyhral 4 velke turnaje, tak kdyz se vrati k ty hre, kterou predvadel( hlavne, ze bude hrat rychleji a driv po odskoku), ma urcite sanci vetsi nez kdy jindy.
Reagovat
tito
Rafa má šanci jen tehdy, pokud si udrží své podání. To co dnes předvedl, může fungovat proti většině hráčů ale proti Nolemu či Rogerovi nikoliv ( v hale ). U nich je jeden brejk smrtící, protože šance na ribrejk je velmi malá. Takže pokud výrazně do TM nezlepší podání, tak na titul opravdu nedosáhne. S ostatním až tak velký problém nemám, to je zápas od zápasu a herně Rafa bude v hale bodovat i proti nejlepším.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč by neměl šanci? Jedinou vážnou konkurencí letos na TM bude Rafovi Nole a možná s velkým M Delpo, navíc nikde není napsané, že se třeba Novak nezraní či co a potom bude Rafa hlavním favoritem.
Reagovat
spaniel
Tak treba proto, ze tam dokazal prohrat s Federerem, Djokovicem, Tsongou, Del Potrem, Ferrerem, Soderlingem, Blakem, Davydenkem... Nenajdes jiny turnaj s takovými vysledky.
Reagovat
Mayo
čo trepeš, šancu je vždy...jasné, že v hale neni nič extra ale aj tak ...
Reagovat
spaniel
Mayo, dal si padne argumenty, musim se sklonit pod jejich tíhou. Nebo...jako obvykle nic. Jen trepes cicoviny
Reagovat
Rafaeoli25
Šanci samozřejmě má pokud předvede svůj top tenis a půjde mu první podání. Jinak ano, hala je jeho slabina, nicméně i na TM byl ve finále a dvakrát v sf a nebýt Federera zřejmě by už třikrát vyhrál, takže tu z něj nedělej nějakýho chudáčka, co v hale skoro neumí (nemluvě o tom, že dvakrát se TM nemohl zúčastnit a v r.09 byl poloviční po návratu i na outdooru..
Reagovat
spaniel
Teoretickou sanci samozrejme ma, jako kdokoliv jiny. Neni to jen o tom, ze mu hala nesedí, ale ze na konci roku uz jde dolu. Jeho vysledky tam nejsou náhoda, uz z jednoduchého duvodu - ma nej bilanci proti hracum top 10 ze vsech, takze TM by mel vyhrat, ale nevyhral, neco v tom asi bude. Mozna proto nedavno vyhlásil, ze je nefer, ze se to hraje v hale. Asi by chtel antuku :D
Reagovat
PetaM
Prosím tě, jak je to teď s Angi, když dostala WC do Linze? Má šanci teď předstihnout Jelenu? :D :D
Reagovat
tommr
Kerberová hraje v Linci? Místo koho?
Pokud tam opravdu bude hrát tak její šance na předstihnutí Jankovicový zase o něco stouply. Musí ovšem v Linci a v Moskvě získat do žebříčku minimálně o 310 bodů víc než Jankovicová ...
Reagovat
PetaM
Zřejmě místo Petry. Dostala WC. A vzhledem k tomu, že takových turnajů se může účastnit jen jedna hráčka Top 10 (na což doplatila minulý rok Petra), tak zřejmě o tu WC zažádala ihned, jak se Petra odhlásila :D :D
Reagovat
tommr
tak máš pravdu - Kerberová tam opravdu hraje. Na už rozlosovanej turnaj se ale dostala na úkor domácí hráčky Moserový, který pořadatelé sebrali divokou kartu a dali jí místo toho Kerberový ...
Trochu na to doplatila i Klára Zakopalová, která byla původně nasazená jako osmička, ale v kompletně přelosovaným turnaji už nasazená nebude, protože Kerberová bude nasazená jako nová jednička a ostatní nasazený hráčky si tak pohorší o jedno místo. Na Kláru tak v prvním kole čeká Voegelová místo Vekicový ...
Reagovat
PetaM
Hm ... Tak jasně, že dají přednost hráčce Top 10. Teď jenom doufat, že nevypadne v prvním kole :D
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, takže Donna bude hrát místo Klárky proti Kirsten Flipkens. To na tom teda moc nevydělala... Ana bude hrát s Yaninou Wickmayer, původně měla hrát proti Niculescu. Tam je to asi jedno, akorát je teď Ana "až" třetí nasazená. Takže s účastí Angelique se trochu snížily ty šance na titul... Na druhou stranu, Ana může hrát proti Angelique až ve finále a to je ještě daleko. :)
Reagovat
dadaft
ty půlky pavouka jsou v Linci bohužel dost nevyvážené.
v půlce s Kerberovou jsou Flipkens a Suarez-Navarro, jinak vcelku nic.
v druhé půlce je Cibulková, Ivanovičová, Stephens, Petkovič, Rybáriková, Schiavone, Hantuchová...
Reagovat
Mayo
Serena opäť ponižovala...dajte jej súpera už
Reagovat
Jan
Že by ses přihlásil :)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulkaa :D
loni Vika vyhrála druhý titul u PM v roce, teď Serena vyhrála třetí v roce, celkově čtvrtý (Madrid12-Peking13) a letos v téhle kategorii neprohrála :D no Sereno, příští rok to budeš mít težký
Reagovat
MarcelPersch
Určitě to zvládne, když bude zdravotně fit.
Možná by vyhrála všechny, kdyby jezdila do IW.
Reagovat
Sonja
Gratulace Sereně:-)
Obě finalistky dnes v bolestech, tak snad se daj obě dohromady co nejdřív.
Reagovat
Sonja
http://www.q3.cz/images/31JecaSerena.jpg
Reagovat
Roger_Federer
Ale jiste, poita je v tom, že konkurence je konkurence, jako celek.. Konečne ti doteklo, co ti celou dobu vysvetluji..
Mezi lety 2005-2008
Federer- na antuce -fenomenalni Nadal, zbytek turnaju-zastup vybornych hrač, včetne samotneho Nadala a rostouciho Djokera

Nadal -na antuke mal Rogera

A ten "teda prakticky odjakživa Rafa bol na antuke
kráľ od zaciatku a hlavne vďaka nej bol druhým v rebríčku"- tvoje slova..

Tak kde je ta slaba era a konkurence??
Reagovat
Roger_Federer
Pardon to melo byt dolu do vlakna.

Dale me pak napada myšlenka, kde se tedy byla do roku 2005- 2010 slabši konkurence?
Reagovat
smazaný uživatel
Nič nechápeš..

Roger mal konkurenciu super hráča len na antuke..Na ostatných mimoantukových GS bol len zástup výborných hráčov, čo je stále menej, než jeden superhráč...Mladý Nadal a Djokovič neboli super hráči hned (mimo Rafovej antuky), tento status dosiahli až vo veku 21-22, teda v podobnom ako Roger..Roger mal teda vo svojej ére jediného súpera a to Rafu na antuke. Keď Rafa dospel aj inde, jeho éra skoncila. Ale to predsa nie je nič nové.
Reagovat
Roger_Federer
Pokud zkončila, ja myslim že ješte neřekl posledni slovo, tak Rogerova era zkončila až letos..
Loni mu nejlepši hrač 2011 Novak dychal na zada a ostatni hrači byly stejnym komparzem jako letos.. A za 5 let nikoho nebude zajimat, že Rafa mel ten rok nucenou pauzu.
Reagovat
smazaný uživatel
Velmi deprimujuco posobi dominacia S.W.v zenskom tennise.
Reagovat
Mayo
vamos Rafa ... Nolda potvrdil lepšiu formu a že mu to v Ázií proste svedčí...každopádne verím, že ostanú kamoši :D ale Rafa vyzerá byť vysmiaty takže ok
Reagovat
smazaný uživatel
Nema niekto zostrihy zo zapasu Del potra
pls
Reagovat
smazaný uživatel
zatím něco tady:
http://www.youtube.com/watch?v=2J-yOZrma-c

později určitě bude někde celý zápas
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem,ci sa mi to len zda,ale Nadal sa pohybuje dost takopadne,nejde tak o hru ako prave o jeho pohyb-jeho nohy posobia rusivo
Reagovat
smazaný uživatel
Už to nie je ten 20ročný zajac, aj jeho tenis sa zmenil..Ale nemyslím, že k horsiemu..
Reagovat
MarcelPersch
Tak ted pojď Sereno!
Reagovat
Sonja
Aspoň těch čestných 6, Jeco...ajde!:-)
Reagovat
PetaM
Ještě 4 hry a těch 6 čestných má :D
Reagovat
Sonja
Vidím to bledě:-D
Reagovat
PetaM
Už jenom 2 :) Ale zdá se mi, že Serena má nějaký problém ...
Reagovat
MarcelPersch
Zda se ti? Ona ted brecela, ma velke problemy se zady, jestli to pujde do 3. setu, urcite skrecuje :((
Reagovat
Sonja
Ale off court medical time out pro Jelenu:-OOO
Reagovat
PetaM
Hm, sice má problém Serena, ale MTO má Jelena. Finále dvou fyzicky zraněných žen. To je hezké ... Snad to není nic vážného.
Reagovat
PetaM
Takže vlastní jediná žena z těch 4, co se dostaly do Semi, nebyla zraněná Aga :D I když Aga je pořád někde obvázaná :D
Reagovat
PetaM
I když Aga byla taky zraněná, jak jí Serena nastřelila tím míčkem :D :D
Reagovat
Sonja
Suddenly it looks like there's no problem...
Vzala si Serena nějaký prášek na bolest? Mohla by dát i Jeleně:-DD
Reagovat
smazaný uživatel
Novakovi gratulace a je to hlavně dobře pro tenis :). I když jsem Rafův fanda, tak by byla nuda, kdyby Rafa všechno vyhrával jak na běžícím páse. Souboj o jedničku bude příští sezonu pořádně zajímavý !
Reagovat
Sonja
http://i42.tinypic.com/2li7z8h.png
http://i39.tinypic.com/2hpljqf.png
Reagovat
Sonja
https://scontent-b-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/1375979_10151916578983701_193513659_n.jpg
Reagovat
Bob
Noldo, mám tě rád a gratuluji. Jsme pořád s tebou.
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas měl vysokou kvalitu , co sa týče výkonu tak Nadal hral velmi špatně mdlý výkon , spousta nečistých uderů , slabý pohyb , podání mu přiliš nefungovalo , zato Djokovič hrál na vysoké urovní hlavně jeho servis , nicméně jako hlavní důvod vysledku považuju vykon Nadal ne Djokoviče.
Reagovat
PetaM
To samé by se dalo říct o finále US Open. To tak prostě je ;) Málokdy se sejde ve finále vrcholná forma obou soupeřů ... :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
To samé by se o finále US Open říct nedalo, Djokovic nehrál ideálně , no vlastně ani Nadal ale myslím že to nakonec byl Nadalův výkon co rozhodlo .
Reagovat
Sonja
Ale dalo... Ty budeš tvrdit, že všechno závisí od Nadala, jiný může tvrdit, že všechno od Novaka:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nene, myslím si, že dnešní zápas byl hodně podobný dvěma setům finále US Open. V nich taky Nole Rafu přehrával, jenomže potom to nezvládl hlavou. V Pekingu si věřil a byl namotivovaný a to se projevilo, samozřejmě Rafa už byl asi psychicky unavený a víc než obvykle vyhazoval forehand, ale jinak nehrál o moc hůř než to finále. Nole měl teda ještě lepší servis než před měsícem.
Reagovat
smazaný uživatel
No možná máš pravdu , vždycky to zaleží na víc faktorech , Finále letošní Ameriky bylo zvláštní , nicméně to že dnes Nadal nehrál dobře musel vidět každý. Asi mu trochu docháza štáva , měl by sa šetřit na TM a tam do toho dat šecko.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky bych řekl, že byl Rafa bez šťávy, říkal to i komentátor. Já to teda neviděl, ale prý rafa došel takový rezignovaný, kdežto Nole usměvavý a nahecovaný. Nevidím to s Nadalovýma vyhlídkama příliš dobře. Přece jenom 70 zápasů v nohách, neustálé vyhrávání. Aby nedopadl jako Nole na konci roku 2011. Uvidíme, těžko soudit podle jednoho turnaje.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo , souhlasím působil mdlé , myslím že to je to správné slovo , je logické že už mu može docházat štáva bylo by divné kdyby ne , ale nemyslím si že to bude jako Djokovič 2011.
Reagovat
Sonja
Já teda slyšela komentátora říkat něco jiného:-D Určitě nepoužil slovo "rezignovaný"...možná spíš napjatý, soustředěný, kdežto Nole víc uvolněný:-) Ono je to holt snazší pozice- lovit než být loven...teď je jedničkou Rafa, tak ať si to užije, stejně jako Nole loni a letos:-)
Jinak souhlasím, že od Rafy to nebyl ideální výkon. Na jeho poměry hodně UEček. Přesto na mě víc zapůsobila skvělá hra Novaka než horší Rafy. Touhle hrou- posílaním přesných, prudkých ran do růžků Nole Rafu ničil i na zmiňovaném USO (ve 2. a 3.setu), bohužel (ale pochopitelně) to nemohl vydržet věčně...síly došly a začaly se kupit nevynucené chyby. Z čehož pak samozřejmě Nadal vytěžil...
Reagovat
Mayo
ale veď každému je jasné, že všetko záleží vždy od hry Djokoviča...ten keď hrá skvele, tak neni o čom...:D
Reagovat
Sonja
Nn, závisí od Nadala, máš to napsáno hned na začátku vlákna.
Reagovat
Mayo
no to píše možno tak on ... ináč drvivá väčšina opak :D ale aj tak si to každý povie ako jemu pasuje..fadna nadala tak a djokovičov fanda tak :D
Reagovat
Sonja
Ty jsi ale moudrý chlapec, žes vpodstatě zopakoval, co jsem napsala já v čase 12:45.
Reagovat
Mayo
ale niekto to ví posúdiť aj objektívne samozrejme no...cežko hutoric
Reagovat
Sonja
Jj, třeba já.
Reagovat
Mayo
muhaha
Reagovat
Sonja
Tak když ty jsi hrozný šašo:-D By mě zajímalo, jak poznáš, že je něčí tvrzení objektivní. Protože to tvoje hodnocení, jestli něco je/není objektivní, je zase subjektivní.
Reagovat
Mayo
šašo je .... :D dobre pani moudrá (: však o nič nejde more
Reagovat
Amputace
Nadal odehrál na nejrychlejším hardu nejdefenzivnější tenis - nechápu. Ovšem gratulace Djokovičovi je samozřejmě na místě, hrál výborně a přesně využíval předností tohoto povrchu. V Pekingu působil sebevedomě a až na drobné zaváhání s Verdascem byl skvělý.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře NOLE, konečně a zaslouženě, jen tak dáááál:-)
Reagovat
Reti64
Docela síla dneska, Novak v celém zápase 46x podával a Rafa na příjmu jen 6x bodoval...To se ještě nikdy nikomu s Rafou nepovedlo!
Reagovat
Mayo
gratulujem k úžasnému rekordu :D
Reagovat
gigin
Od: Secaa1
VAMOS Rafa. Zdravej Rafa je hráč co se nedá porážet!
[ Reagovat ]
Reagovat
smazaný uživatel
jojo čím to, že existence typu Rafafeoli, marty a Seeca teď mlčí??
Reagovat
Mayo
je tu viac takých srandistov a nielen z Nadal tábora takže tak
Reagovat
Rafaeoli25
Kdy já něco takovýho napsal? Takový nesmysl může napsat jen hlupák, porazitelný byl a je samozřejmě úplně každý, jinak ale nejde jen o zdraví, ale i o fyzický a psychický vyčerpání, to stojí za většinou porážek těch nejlepších. Je to ale přirozený, všichni jsou jen lidi, ne stroje..
Reagovat
smazaný uživatel
Co na tom furt nechápeš, jestli ti jejich posledních 6-9 zápasů přijde jako že ho Novak poráží (asi vám to nedochází ale je rozdíl mezi porazit a porážet) tak nevim co ti na to říct...
Reagovat
Matti
Super hra od Noleho. Gratulace celému Djokolandu. Rafa hrál stejně jako ostatní předchozí zápasy v Pekingu, což na Noleho zdaleka stačit nemohlo.
Reagovat
gigin
Matti díky a stav sa na kalíšek :))
Reagovat
Matti
Dej pozor, ať tě nechytím za slovo.:-) Slivovičku, já neodmítám.
Reagovat
Sonja
http://i41.tinypic.com/4iknfd.jpg
Reagovat
rychlej
Novak a brzy zopakovat :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Idemo! Viděl jsem až druhý set, ale potěšilo mě to. Snad první pořádný tenis, co jsem viděl od US Open a Davis Cupu, nějak mi to uniká teďka všechno. Ani chuť není, těším se ale na TM snad i se Stanem.
Reagovat
Sonja
Obrovská gratulace Nolemu nejen za výhru, ale i za kráásný výkon:-)) Hrozně moc mě potěšil a je vidět, že Peking mu opravdu sedí- odváží si z něj už 4.titul a ještě tu neprohrál jediný zápas.
Sice odevzdal trůn Nadalovi, ale zároveň mu ukázal, že se o něj hodlá poprat! Tak IDEMO!!!
Reagovat
seshitec
vítěztví bylo důležité pro další mače, ale hlavně výkon dává motivaci a sebedůvěru do dalších měsíců...hajde
Reagovat
Sonja
Hlavně servis šlapal parádně...za celý zápas nenabídl Rafovi jediný brejkbol. Tady je pár čísel:
1st serve in 72% (z toho 5 es)
1st serve points won 91%
2nd serve points won 77%
No a při takové pomoci 1.servisu se pochopitelně i snadněji útočilo. Nole se do míčku krásně opíral, hlavně z FH, ale několikrát trefil i luxusní BH winner po čáře:-) No prostě rány, které nemohl stihnout ani Nadal.
A co se returnu týče, zezačátku obou setů ze sebe vždycky vydal maximum, aby si vybojoval výhodu brejku, a pak už spíš jen držel svoje podání (výjimkou byl 3.game 2.setu, kde měl ještě 2bb)...
No, dohromady prostě skvělý, sebevědomý výkon:-) Jen víc takových!
Reagovat
Reti64
Veliká gratulace Nolemu k jeho čtvrtému titulu v Pekingu i k dnešnímu výkonu:-)) A v Šanghaji prosím zopakovat, IDEMO!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Gratululácia Nolemu aj celému jeho TP tímu..Lepsiu formu z celého turnaja potvrdil aj vo finále, skvele podával, fantasticky sa kĺzal a hlavne vobec nekazil..Rafa naopak viac chýb, hlavne pri pokusoch o zakončenie výmeny, FH long line nie a nie trafiť a k tomu kvantum nečistých úderov..Celkovo však pohľadný zápas, ktorý potvrdil o aký parník vedie úvodná dvojica pred zvyškom sveta..Za nimi je dlho dlho nič, potom kdesi v diaľke Andy a opat dlho nič..Dve hrajúce legendy budú vládnuť rebríčku ešte velmi dlho..Pamatajte na moje proroctvá :))

Celkovo s turnajom možu byť fans Rafu spokojní, zaslúžený trón a v nasledujúcich mesiacoch to bude o tom, aby sa bodovo, čo najviac utrhol..
Reagovat
Roger_Federer
Musim stebou souhlasit..

A zeptat se, kde je ta konkurence teda?? Pro tyto dva hrače-jeden druhemu?..to je pro tebe silna era tenisu?? Když dva jsou o 5 metru vpředu a zbytek je kompars?

Za "slabe ery Federera 2004-2008", se hrači na vrcholu žebřičku pravidelne aspon střidali ve finalovy zapasech turnaju , dle aktualni formy a okolnosti.. Včetne samotnych, Nadala a Djokoviče...
Reagovat
smazaný uživatel
Mať dvoch super hráčov na jednu trofej je lepsia konkurencia, než mať jedného superhráča a 5 dobrých..
Reagovat
Roger_Federer
V letech 2005-2008 byl tim superhračem Rafael Nadal minimalne na antukovych turnajich tvořicich velkou čast cele tenisove sezony..+ "tech 5" dalši dobrych hraču..
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlas..Na antuke mal Roger superkonkurenciu už v týchto rokoch a teda prakticky odjakživa..A mal ju ovela vacsiu, nez Sampras, Agassi a vsetci dohromady..Rafa bol na antuke kráľ od zaciatku a hlavne vďaka nej bol druhým v rebríčku..Ako píšem vysšie mať proti sebe jedného superhráča bolo pre Rogera ovela horsie ako stáť proti piatim dobrým, čo platilo na iných GS až do nástupu Rafy s Djokovicom..
Reagovat
smazaný uživatel
Nole, pěkné :-)
Reagovat
Sonja
Měla jsem tucha, že to dopadne:-))))
Reagovat
smazaný uživatel
ja som to aj včera večer tu písal, že Nole v pohode
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ten tuch musí být častěji!
Reagovat
Sonja
Tuchu neporučíš:-DDD
Reagovat
smazaný uživatel
To se dá určitě natrénovat :))
Reagovat
gigin
Tuch je tuch, to ví každej, co Sonji? :))))
Reagovat
Sonja
Reagovat
smazaný uživatel
A takhle pokračovat a pokračovat!
Reagovat
smazaný uživatel
Zasloužená výhra.
Reagovat
smazaný uživatel
Skvela prace Novaku, konecne po pul roce vyhra!
Reagovat
Nola
bývalá svetová jednotka porazila nastupujúcu, Nole dnes si konečne zlomil prekliatie menom Nadal, je to tvoj turnaj a tak to aj zostane
Reagovat
tito
Nole dnes naprosto zaslouženě. Gratulace :-)
Reagovat
gigin
Co jsem ti včera říkal? No? Co? A Harry ti navíc hukl v kvaldě v Shanghai. Můžete si dnes se sojkou o tom poplkat, chytrolíni.. ;))))
Reagovat
tito
Ty jsi pěkně jedovatej. Rafa mne nemrzí. Ryan ano:-(
Reagovat
gigin
tito, sorry. Máš recht. Harry mne nakonec taky jako štve... Omlouvám se ti..
Reagovat
tito
V pohodě. Užívej :-)
Reagovat
PetaM
Stejná situace jako u žen v Doha :D Novaku, gratulace! Pěkná hra, radost pohledět :) Jen tak dál!! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulujem Nolemu aj Delpovi
krasa

a Rafovi k svetovej 1!!!!!!!!!!!!!
aj ked dnes nic moc
Reagovat
VlS
Gratulace Nolemu i Vám, jeho skalním fandům.
Reagovat
gigin
Díky!! 1:27 - ani to nebolelo. Příjemné, uvolněné, nedělní dopoledne :)) Grande, devastante Nole!! - koukal jsem na italský koment, tak su ještě doblblý :DDD
Reagovat
Sonja
Děkuji ti:-)
Reagovat
SwissMaestro
Paráda! Bylo na čase :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist