Djokovič v pětihodinové bitvě udolal Murrayho a jde do finále proti Nadalovi

27. 1. 2012, 14:37
Aktuality 114
AUSTRALIAN OPEN muži - Wimbledon, US Open a nyní i Australian Open. Už ve třetím grandslamovém finále v řadě se střetnou Novak Djokovič a Rafael Nadal! Srbský obhájce titulu si dnes v Melbourne zajistil postup do nedělního finále po takřka pětihodinové bitvě, ve které v repríze loňského finále udolal Andyho Murrayho. Dvojnácobný šampion Djokovič tak může získat třetí grandslamový titul v řadě.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Novak Djokovič dnes nastoupil k již sedmému grandslamovému semifinále v řadě, Andy Murray mezi nejlepší čtyřkou nechyběl popáté. Na okruhu ATP se proti sobě postavili již pojedenácté, ale teprve podruhé na grandslamu. Poprvé se střetli loni v melbournském finále a Srb triumfem rozjel parádní sezonu, Brit naopak ani ve svém třetím grandslamovém finále neuhrál set. V celkové bilanci vedl Djokovič 6-4, čtyři z posledních pěti duelů na rychlém povrchu ale vyhrál Murray.

Dnešnímu druhému semifinále 100. ročníku Australian Open tak náboj nechyběl. A to především i proto, že oba se i v úvodu této sezony představují v dobré formě; Djokovič ztratil jediný set s Hewittem, Murray včetně triumfu v Brisbane vyhrál už 10 zápasů v řadě.

Djokovič otočil z 1-2 na sety
Andy MurrayJenže natěšení diváci ve vyprodané Rod Laver Arera museli být v prvním setu zklamaní, neboť hlavní protagonisté nenabídli nikterak hezkou podívanou. Tenisté totiž během 47 minut zahráli dohromady pouze 9 winnerů a stihli nakupit 35 nevynucených chyb. Za delší konec 'provázku' však tahal Djokovič, který sice první brejk nepotvrdil, druhý na 4-2 už ale ano a ujal se vedení.

Chybovalo se i v druhé sadě a k vidění bylo navíc celkem hned pět brejků. Djokovič nebyl ve své kůži, hrál bez pozitivních emocí, a zdálo se, že má problémy s vyčerpáním a dechem jako o kolo dříve. A když Murray k chybám přidal také 14 vítězných úderů, vyrovnal na 1-1. 

Nevýrazný Djokovič během dvou setů zahrál jen 10 winnerů, zatímco motivovanější Brit stále bez grandslamového titulu 18. Murray však udělal také o 9 chyb více (39). 

Až třetí dějství přeci jen přineslo atraktivnější tenis plný krásných výměn, dramatických momentů a zvratů. Jen první game trval devatenáct minut, set bez dvou minut hodinu a půl.

Novak DjokovičMurray v něm získal dva brejky, ale ani jeden neproměnil. Naopak to byl returnující Djokovič, kdo se za stavu 5-4 dostal opakovaně ke třem setbolům, čtvrtý hráč světa Murray však pokaždé odpověděl vítězným úderem: vůbec prvním esem třetí sady, forhendem umístěným přesně na čáru a úspěšným bekhendovým dropshotem. Brit se pak ujal vedení 6-5 a podával, jenže udělal tři chyby včetně dvojchyby a do vedení 2-1 sety se tak dostal až po úspěšně zvládnutém tie-breaku, po němž si zařval jako lev.

Murray věděl proč, měl jednou nohou nakročeno do třetího melbournské finále během tří let, vyhráno ale ani zdaleka neměl. Tím spíše, když ve čtvrtém setu odpadl. Djokovič ho vítěznými údery přestřílel 12-2, pouze čtyřikrát chyboval a bleskový trhák na 4-0 už nepustil. 

Drama tak vrcholilo až po půlnoci melbournského času a rozjetý Djokovič z předchozíého dějství nezastavoval. Diváky ze sedaček zvedali oba tenisté, a když Srb brejk na 4-2 proměnil vítězným forhendem a navíc důležitou 'krádež' servisu potvrdil, vedl 5-2.  V následných momentech ho několikrát dělily dva míčky od postupu, místo toho ale v devátém gamu ztratil čistou hrou podání, kterým přitom mohl zápas ukončit. Murray tak k radosti Ivana Lendla dokázal vyrovnat a dokonce si vypracoval i tři brejkboly. Ty však zůstaly neproměněny a to Murrayho definitivně zlomilo. V poslední hře třikrát chyboval (v zápase celkem 86krát) a Djokovič tak po 4 hodinách a 50 minutách mohl padnutím k zemi slavit vítězství 6-3 3-6 6-7 6-1 7-5.

Novak Djokovič

"Andy bojoval a dokázal se v pátém setu vrátit do zápasu, bylo potřeba hrát pořád soustředěně. Byl to jeden z nejlepších zápasů, co jsem hrál, fyzicky i psychicky náročný," řekl Djokovič, jenž při Murrayho odchodu do šaten soupeři tleskal. 

"Je strašně těžké přijmout porážku, když jsem se dokázal vrátit do zápasu a byl jsem tak blízko k brejku," litoval Murray nevyužitých šancí na zisk soupeřova podání v závěru. "Ale cítím, že jsem jiný hráč než loni touto dobou. Jsem na sebe pyšný, jak jsem bojoval," dodal čtyřiadvacetiletý Skot, který vypadl v semifinále grandslamového turnaje počtvrté za sebou.

Murray si tak na první vyhraný grandslam musí počkat. Už na začátku roku se ale začal připravovat s Ivanem Lendlem a věří, že zkušenosti českého rodáka jeho prokletí zlomí. Už výkony v Melbourne naznačily, že jejich spolupráce funguje.

Třetí grandslamové finále v řadě:  Djokovič - Nadal
O titul si vítěz Australian Open z let 2008 a 2011 Djokovič zahraje v neděli od 9:30 hodin SEČ s turnajovou i světovou dvojkou Rafaelem Nadalem, který už včera postoupil přes Rogera Federera. Španěl nemá na o rok mladšího Srba dobré vzpomínky - sice ve vzájemné bilanci vede 16-13, loni ale prohrál všech šest finálových soubojů včetně posledních dvou grandslamů Wimbledonu a US Open.

Na Australian Open se střetnou vůbec poprvé a šampion z roku 2009 Nadal bude mít o jeden den odpočinku více než Djokovič, navíc v semifinále s Federerem basolvoval 'pouze'čtyři sety.

Djokoviče bude v neděli motivovat nejen vidina zisku pátého grandslamového titulu, ale také to, že by se mohl přiblížit 'nekalendářnímu' grandslamu - výhře čtyř grandslamový turnajů v řadě, byť ne v jedné sezoně. To se v Open éře ještě nikomu nepovedlo, i když byl Roger Federer v letech 2006-2007 blízko - pokaždé ale ve finále French Open prohrál s Nadalem. 

Srb loni vyhrál už Wimbledon, US Open a v případě nedělního triumfu by mu - stejně jako v minulosti Federerovi - chyběla trofej z Roland Garros. Na pařížské antuce ale stále vládne Nadal.

- GRANDSLAM AUSTRALIAN OPEN 2012 -
(Austrálie, tv. povrch Plexicushion, 26.000.000 austr. dolarů)
páteční výsledky mužů (27. 01. 2012)

Dvouhra - semifinále:
Djokovič (1-Srb.) - Murray (4-Brit.) 6-3 3-6 6-7(4) 6-1 7-5
esa: 11-9
dvojchyby: 6-10
vítězné údery: 49-47
nevynucené chyby: 69-86
využité brejkboly: 11/26 - 7/24

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

114
Přidat komentář
Jan
Zatímco u zápasu Nadal - Federer jsem se bavil každou vteřinu, tady jsem se docela nudil. Nemělo to tu jiskru, bylo to hrozně upracované a nekonečně dlouhé.
Reagovat
smazaný uživatel
Krásný zápas..Ale stejně se mi na Nadala s Federerem pořád dívá líp..Tak nějak hezčí tenis.:)..Doufám, že ho Rafa zvládne.
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt si myslím že před 80 nebo sto lety to bylo možné protože to sa rychlost , síla a tlak snad ani nebyly to si hráči enom pinkali asi eště daléko menší sil a rychlostu než ted při rozvičce před zápasem.
Reagovat
Vojtiik
bylo to nekdy v 80. letech, na okruhu WTA, kdy si ženské mezi sebou asi 600x přehodily obrovský kopec na druhou stranu... da se to najit ruzne v rekordech tenisovych po webu
Reagovat
smazaný uživatel
Bolo to v roku 84, ved vtedy už boli farebné televízory! :)

Ale ako píše Vojtíík, ak to je v knihe oficiálnych tenisových rekordov v rámci súťažného zápasu, tak to rekord asi je..Ale mám pochybnosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebyl by prosím nějaký slušný link na highlights z dnešního zápasu? Díky
Reagovat
Willy_Wonka
http://www.australianopen.com/en_AU/video/index.html?tabName=highlights
Reagovat
steve79
Já si myslím, že ho už Rafa porazí. Jestli bude hrát Nadal jako pár posledních zápasů na Austriel Open, tak vyhraje. Zejména poslední výkon proti Federerovi byl vyjímečný. V Djokovičův prospěch by mohl hrát fakt, že vyhrál šest finálových duleů v řadě.
Reagovat
kejv2
Mimochodem, netusi nekdo, jaky byl v historii nejvetsi bodovy rozdil mezi dvema po sobe jdoucimi misty v zebricku (patrne mezi 1 a 2)? Pripadne, jestli by nekdo mohl dat odkaz, kde se takovehle statistiky daji najit.
Reagovat
Stan_Borowitz
Myslím, že je to bylo loni po US Open, cca 4200 bodů mezi DJO a NAD. Statistiky najdeš zde: http://www.atpworldtour.com/Rankings/Singles.aspx
Reagovat
smazaný uživatel
Pravděpodobně to bylo na konci roku 2006, kdy měl Federer svou nejlepší sezonu. Při současném bodování by měl přes 16 000 bodů a náskok okolo 8 000 bodů před Nadalem. Vzhledem k tomu, že Djokovic má nyní 13 600, tak z toho Federerova čísla, až běhá mráz po zádech.
Reagovat
Stan_Borowitz
zajímavé je, proč ATP neuvádí přepočet na "předinflační" body nebo opačně. Takhle jsou ty žebříčky z hlediska historického srovnání hodně zkreslené.
Reagovat
smazaný uživatel
Zaujímavá otázka..Ťažko povedať..Myslím, že konkrétna štatistika sa ani nevedie, keďže bodovanie sa niekoľkokrát zmenilo..Inak, čo sa rekordov týka, som si spomenul..Včera v zápase RF vs RN povedal komentátor, že svetový rekord v dlžke výmeny je 640 úderov a výmena trvala 29 minút...Vraj sa vtedy hral iný tenis, tak to je pochopiteľné...Podľa mňa to je totálna hlúposť, neverím tomu, bez ohľadu na to, aký tenis sa hral..A možno tým pádom, že sa hral iný tenis, boli hráči viac náchylní na tenis, tento rekord je nejaký podvod..nemyslíte?
Reagovat
smazaný uživatel
Stan Borowitz: To těžko říct no, potom to dost mate.

Forehand: Taky jsem čekal, co z něj vyleze a potom jsem nevěřil tomu číslu. Určitě byl zájem od obou hráček jít na rekord, jinak to neni možný:DD
Reagovat
kejv2
Diky. Presne neco takoveho jsem chtel slyset, tj. zohlednit ruzne zpusoby bodovani. Kdyby nahodou nekdo nasel presne prepocty, tak sem s nimi. Jinak se na to zkusim podivat sam.

Forehand: http://www.guardian.co.uk/notesandqueries/query/0,5753,-24147,00.html
Reagovat
smazaný uživatel
No v tom prvom odseku linku to je interpretované ako súťažný zápas, je to fakt čudné...Ale díky za info, každopádne.
Reagovat
Frantz
V roce 2009 mel Nadal 15290 bodu,takze tem tvym zadum doprej sprchu :-D
Reagovat
W.G.M.
Nechapu, proc se tady vsichni tak boji Novaka. Ja jsem teda dnes videla 3 sety a nemam z nej strach ani chvilinku. Ano, Rafa se muze slozit psychicky, ale hur nez Murray na to nikdy nebude, a to i Murray si vytvoril breakove situace a vyhral 2 sety. Novak je rozhodne k porazeni a ja verim toho, ze i porazen bude.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja se bojim, i když si také myslím, že je rozhodně k poražení. Jen asi zrovna ne Rafou, Rafa ho tak nějak nemá čím přehrát. No uvidíme, snad se mýlím.
Reagovat
W.G.M.
No a co ma Murray o tolik lepsiho nez Rafa, kdyz ho dneska klidne mohl porazit? Jen je to proste psychous... Novak delal take neuveritelne chyby. Ty by Rafa vyuzil lepe nez Andy. Ja mam tak trochu dojem, ze Novak se tu nejak zacina zbozstovat a stavet do role nejakeho neporazitelneho hrace. Rafa mel predloni take vynikajici sezonu, take vyhral 3 GS tituly a nekolik Masters a jaka byla sezona nasledujici? Nikdo neni robot, nikdo si nemuze udrzet takovou vykonnost nekolik let nemluve o zranenich, ktera jsou v tenise casta...
Reagovat
smazaný uživatel
Co má Andy lepší? Tak třeba : return, servis, nehraje svůj nejlepší úder (forehand inside-out) do Novakova nejjistějšího úderu, dokáže více zrychlit hru atd... On je sice psychouš, ale jinak zatraceně dobrý tenista.
Reagovat
smazaný uživatel
No, práve čo sa týka servisu Andy citeľne zvoľnil..Pred rokmi, kedy dokázal Rafu na harde dvakrát zdolať podával určite lepšie a tvrdšie..Neviem, čo sa s ním stalo..Aj dnes prehral servis 11krát...Rafa to dokonca v NY dokázal 12krát :)..Inak, čo sa týka porovnania, je to veľmi relatívne, nedá sa v týchto veciach jednoznačne povedať, že ten má lepší forehand a podobne.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale v některých případech je to jasné, třeba Noleho backhand je jednoznačně lepší než Rafův.
Ale nic proti Rafovi, myslím, že proti Andymu by měl podstatně větší šance než proti Novakovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Andy to zase nedokázal. :-( A dnes už jsem fakt po 2. setu myslel, že to půjde. Novak byl dnes jednoznačně k poražení. Ale pak ten 4.set, katastrofa. Ale jakési vzestupné náznaky tam jsou, tak snad příště.
Andy je dnes totiž jediný, kdo může za normálních okolností Noleho porážet.
Ve finále má Rafa jedinou šanci, natáhnout to na 5 setů a převálcovat Novaka fizičkou. Herně obávám se v konfrontaci právě těchto dvou tenisových stylů je Novak ve velké výhodě.
Podobně jako Rafa proti Fedexovi.
Ale mač to byl pěkný, i když jsem to mohl sledovat jenom sem tam.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ten, kdo viděl semi včera a dnes, musí kroutit hlavou ještě teď. Včera se hrál tenis hodný semi GS. Dneska tak 2.kolo na Futures v Egyptě.
Reagovat
PATRICK_RAFTER
sakra to je škoda že v Egyptě to je moc daleko, kdybys řekl na futures u nás v Jablonci tak to bych byl nadšenej vidět takovej tenis naživo aniž bych nikam nemusel :-) no nevím, já to viděl trochu jinak a myslím že nejen já, proto bych snad jedině doporučil návštěvu očního lékaře a nebo se přestan na tenis koukat protože pokud nepoznáš rozdíl co se hraje na GS a co na futures tak je to škoda času, najdi si u vás tenisový kurty tam si sedni podívej se třeba na nějakej mistrák jestli se tam u vás hraje a budeš to mít jak semi GS :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:o)) No kdyby si nenapsal, že jsi z Jablonce, tak bych to snad i poznal. :o) Otevři si ten památník s fotkou Raftera u kterého denně onanuješ a sni dál o tom, že přestaneš snad někdy kvedlat a začneš hrát tenis. A na mistráky se můžeš koukat ty, já na to nemám moc čas, já hraju ty futuresy.
Reagovat
PATRICK_RAFTER
tak to jsi mě mile překvapil že dokonce hraješ tenis a ještě na takový urovni po tom tvým pohledu na tenis, tomu by člověk snad ani nevěřil! :-) jinak Páťa už je pryč, ted už několik let dejchám pro Noleho :-)
Reagovat
smazaný uživatel
2000Kč na Rafu..
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel Andy potvrdil psychickou nestabilitu. Džoky nebyl ve formě a přece vyhrál. Sice do sebe něco musel nasypat, asi ne hroznový cukr a pak fyzicky vydržel. Ale to už je na jeho svědomí.
V rozhodujících okamžicích hrál Mary jinak než dříve. Možná příště úspěje. Mělo by ho to posunou dál.
Reagovat
SubOptikT
Šmarjájózefe ...
Reagovat
mac.hall
Zápas jsem viděl jen útržkovitě takže nemohu hodnotit celkový vývoj. Jen jsem si všiml , že Novak byl cca od 2. setu nějak opařený jakoby mu došla šťáva. Nevím čím to bylo ale na spoustu balonů , které jindy nevypouští i když vypadají téměř beznadějně , dnes nereagoval. Také jeho gesta a mimika už od 2. setu často spíš připomínala závěr setu pátého,kdy hráči obvykle melou z posledního. 3. a 4. set jsem vůbec neviděl a u 5. až závěr poslední 3 gamy . Takže nevím , zda jednalo jen o nějakou přechodnou indispozici nebo trvalý stav. Každopádně to byl asi velmi dobrý zápas a i z toho mála co jsem viděl jsem měl skvělý zážitek. Andy byl dnes hodně blízko k vítězství ale Novak v rozhodujících momentech jakoby neměl vůbec nervy. Z pohledu finálové dvojce zápas asi dopadl jak měl , protože Novak s Rafou , to bude zápas s ohromným napětím. Rafa mu má za loňský rok co vracet. Jeho 6 ( nebo dokonce 7 ?) porážek vesměs ve finálových zápasech by ho mělo patřičně motivovat k maximálnímu vypětí. Je ovšem otázka , zda mu to bude stačit . Pokud Novak nedoplatí fyzicky na dnešní náročný zápas , bude to asi pokokáníčko.
Reagovat
smazaný uživatel
jestli nekdo říká že roger je za zenitem tak je to pro mě člověk ktreý nerozumí tenisu.můj tip je že australian open vyhraje djokovič,roland garros nadal,wimbledon vyhraje fedexa us open vyhraje murray
Reagovat
smazaný uživatel
to nemusíš rozumět tenisu, abys pochopil, že ve 30 v tenisu jsi za zenitem. Bohužel kamo, Roger dříve nebo ještě dříve zkončí.
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavé, že nebýt loňského semifinálového vyřazení Rogerem na RG, mohl se Djokovič dostat na dostřel právě Rogerovi v počtu grandslamových finále v řadě. Roger hrál od Wimbledonu 2005 do Australian Open 2008 10 GS finále v řadě, Novak chyběl od US Open 2010 ve finále grandslamu jen jednou, a to právě loni na RG. Jinak by bylo jeho finále na AO 2012 sedmým v řadě.
Reagovat
smazaný uživatel
resp. na AO 08 Roger už finále nehrál, byl vyřazen právě Novakem. :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
se mohl stát prvním tenistou od dob Roda Lavera, který by získal Svatý grál - kalendářní Grand Slam...
Reagovat
smazaný uživatel
a jako vy,kteri se tady hadate ste jako tenisovi odbornici jo? hmmm a ja jsem ale mats wilander ;)
Reagovat
ArcusII
Tak to potom sorry :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Co? Ikdyž taky nepatřím mezi jeho fanůšky a moc ho nemosím tak ž enom za tu minlů sezon zaslůži respekt a a ted je asi nejlepší tenista na světě . Samozdřejmě že z historické hlediska za Nadalem a Federer zaostává ale to tak všecko.
Reagovat
smazaný uživatel
VIZ pe3k
Reagovat
smazaný uživatel
co vsichnis tim djokovicem mate????? kdyby toho v minuli sezone tolik nevyhral, tak byste ho porad meli jako chlapika v pozadi za rafou a fedexem!!!!! jeho obličej je vyblitej a učesem si to teda rozhodně nevylepši než on si 100krat zadribluje tak budem vsichni stary jak nase babicky. Naprosto celej svet podlehl tomuhle namachrovanymu idi otovi.....to je hruza
Reagovat
ArcusII
Běž dál hrát playstation a nech tenis odborníkům ok ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Až na první set perfektní match , myslím že víc zaslůžil postup Murray brejbolů a šancí měl dost. No nevyšlo mu to . Ted su dost zvědavý na finale Djokovic je favoritem ale myslím že Nadal može překvapit kdesi sa z něho nepo.. tak by mohl aj vyhrát ale mám strach že to bde jako Nadal-Federer opačně.
Reagovat
Frantz
Andymu dnes chybel kousek a byl ve finale! Kazdopadne od nej vynikajici vykon, dnes by od nej dostal napraskano i vyhasla hvezda - swiss maestro za zenitem,kterej dva a pul roku nevyhral grandslam
Reagovat
Heather_Fedex
Swiss maestro, ktery je ikona sportu. ubohej frantzi, porad nemuzes prekousnout to, ze ma vic grandslamu nez rafa a djoker a murray dohromady ;)
Reagovat
ArcusII
Jestli je fedex vyhasla hvězda, tak ty jsi ten nejkratší chlup v p.r.d.e.l.i, kterej nezachytí ani kus h.o.v.n.a... ;-)
Reagovat
Stan_Borowitz
opět na vás apeluji, nereagujte. Přece se nebudete dohadovat s někým, kdo si myslí, že se Australian Open hraje v červenci...
Reagovat
Stan_Borowitz
opět na vás apeluji, nereagujte. Přece se nebudete dohadovat s někým, kdo si myslí, že se Australian Open hraje v červenci...
Reagovat
Frantz
No jestli se do zacatku cervna, kdy vrcholi RG hraje jeste nejakej grandslam, tak se nechavam podat :-D
Reagovat
Stan_Borowitz
"... dnes by od nej dostal napraskano... kterej dva a pul roku nevyhral..." u vás v Tatarstánu je to možná jinak, ale v češtině se mimulým časem popisují události, které se už staly, nikoli ty, které teprve nastanou.
Reagovat
Frantz
Vcerejsi udalost (vyprask egoisty) zpusobila fakt, ze arogant nevyhral dva a pul roku zadny grandslam, vyvrat mi to, Borovicko! :-D
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale to je od tebe hezké, že mu tak věříš, Franto :-)
Reagovat
ArcusII
To jsem si nevšimnul opravte to ;-)
Reagovat
LubosZabloudil
Díky :)
Reagovat
smazaný uživatel
No parádní zápas, je vidět že má lendl na murryho dobrý vliv a chybělo opravdu málo. Djokovičovi v zásadě nefandím, jednak proto, že poráží Rafu :D, a mám pocit, že je přílíš namyšlený, i když ví že Rafu ani Fedexe neřekoná!
Reagovat
smazaný uživatel
Ale věřím, že djokoviče příště porazí, na to, že spolupracuje s Lendlem ani ne měsíc, tak udělal velký pokrok! Všechna čest, pane Lendl
Reagovat
smazaný uživatel
vliv to chytí až dál zatím se pouze seznamují..:)
Reagovat
ArcusII
Pane Lendl vysvětlete prosím Andymu, že když má brejk k dobru, tak při svém podání nemůže dělat nevynucené chyby a dvojchyby... takhle se prostě zápas nevyhrává!!! Podání, to je to, co mu dnes prohrálo zápas... jinak ale super výkon!
Reagovat
Stan_Borowitz
A rovnou můžete na to školení přibrat i Federera...
Reagovat
ArcusII
No upřímně Federer by dneska s Andym prohrál podle mě ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale neprohrál, vyškolil by ho stejně jako dva roky zpátky.
Reagovat
ArcusII
Dva roky je dlouhá doba ;-) ale to můžeme jen spekulovat ;-) Fedex jde dolu Andy nahoru...
Reagovat
PATRICK_RAFTER
a který to školení máš na mysli, Shanghai nebo Toronto? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Toronto bylo hrozné z obou stran, tam Murray vyhrál díky tomu, že Roger těch chyb udělal ještě víc. :-) Zato Šanghaj, tam to bylo něco jiného. Opět ale platí, že to nebylo na grandslamovém turnaji a tam byl (a je) Murray v klíčových chvílích proti Djokovičovi, Federerovi či Nadalovi úplně jiným hráčem, než na ostatních turnajích. Příkladů je mnoho a hlouběji do historie chodit nemusíme, jen si vem loni semifinále US Open s Nadalem.
Reagovat
Stan_Borowitz
Možná, Murrayho styl mu nesedí, podobně jako Nadalův. Zase na druhou stranu je docela dobře možné, že by porazil Djokoviče, jehož hra mu naopak vyhovuje...
Reagovat
Heather_Fedex
podle mne maji novak a djoko velmi podobne herne styly. ovsem velkej rozdil spociva v hlave
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, Novak a Djoko majú rovnaké herné štýly..Rovnako ako Rafa s Nadalom a ROger s Federerom :)
Reagovat
Heather_Fedex
jeziiiis to jsem nechtela napsat...ale ANDY s djokom... snad mi aspon nekdo rozumnel :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som to pochopil samozrejme..len mi to nedalo, nahrala si na smeč ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak z nějakého důvodu Federer tu pasivní bilanci s Murrayem má.
Reagovat
fazil
andyho osekali rozhodci kdyz zahlasili aut na ten jeho lob, kterej byl na lajnu...mel by 65 a servis... Bohuzel. Tenhle micek rozhodl zapas
Reagovat
smazaný uživatel
bol to aut
Reagovat
smazaný uživatel
komentatori videli zaznamy jastrabieho oka a bol tam tesny ...skoda preskoda
Reagovat
smazaný uživatel
Krásný zápas!! Murray hrál dnes famo'zně, i když si myslím, že mu trochu pomohl Djokovič tím,že mu po většinu zápasu dnes vůbec nefungoval 1.servis. V závěru měl Novak i trochu štěstíčka. Zítra se těším na finále Viky s Mášou.
Reagovat
Vojtaakk
to běž radši do opery, tam to hýkání má aspoň nějakou variabilitu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo se na finále žen AO dívat nechce, nemusí. Já se podívám rád, bude to zajímavý zápas, obě tenistky mají slušnou formu.
Reagovat
freeteepek
Viděl jsem jen rozhodující set. Murry byl výborný, ale zase to nestačilo. Chybělo málo. Myslím, že by se měl začít modlit. Djokovič to dělá a věří si o něco víc. To už opravdu není o umění, ale jen o víře v sebe. Jak by jinak Djokovič dokázal zvládnout koncovku tak bravurně po tom skvělém Murryho obratu ze stavu 2:5 na 5:5? On (Djokovič) prostě umí vyhrávat důležité míče. I když se mu v tu chvíli zrovna nedaří. Chvíli předtím prohrál své podání čistou hrou, ale nezanechalo to na něm žádné stopy!
Reagovat
smazaný uživatel
Kuuurva to je škoda! Dneska to mohl vyhrát. Nepochopitelně vypuštěný (nebo co to bylo) 4. set a zbytečně promrhané challenge na začátku 5. setu byly jedny z hlavních faktorů prohry. Ale Novak byl přece jenom o něco lepší a asi postupuje zaslouženě.
Reagovat
baggik
Tak Murray zlepšil údery a fyzičku, ale hlava zůstala stejná. :-D Novaka jsem začal poznávat až ke konci třetího setu, ale je tam a to je to hlavní! Teď už jenom zbejvá aby finále vyhráli Novak a Victoria a bude to superturnaj!
Reagovat
smazaný uživatel
Mám stejné přání. Přeji Viktorii a Djokovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky budu fandit dvěma zmíněným. Jen doufám, aby nebyl Djokovic moc unavenej.
Reagovat
freeteepek
Novak a Máša:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Djoker a Vika=320 kč v kapse :D
Reagovat
Heather_Fedex
ja to preji novakovi a masi. aby se opakoval rocnik 2008 :). uvidim, zdali vyhraje alespon 1 muj oblibenec
Reagovat
smazaný uživatel
Skvelý zápas, síce v ňom pre mňa nebol taký adrenalín ako včera, musím uznať, že zrejme bol ešte dramatickejší, než prvé semi...Djokovič vyhral zaslúžene, ukázal vyššiu psychickú a koniec koncov aj hernú vyspelosť..V dôležitých výmenách má neuveriteľnú schopnosť povýšiť svoje zručnosti na vyššiu úroveň, jasný priklad 5:5 30:40 v piatom sete...Andy mi prišiel po treťom sete emočne vyhasnutý, nezachytil začiatok štvrtého setu a to bolo nevítaným impulzom pre Novaka..Ten hrá neskutočný tenis z oboch strán, jeho hra nemá výraznú slabinu a pred finále je jasným favoritom..Dlhý zápas mu určite neuškodí, ukázal to v Ríme aj v NY..Koniec koncov víťazstvá takýmto spôsobom hráča emočne vyhecujú a únava sa stráca z obzoru..
Reagovat
Heather_Fedex
z tvych slov to vypada, jakobys to pral nolemu ;))
Reagovat
smazaný uživatel
Novaku tohle mně nedělej, já kvůli tobě málem dostal infarkt!!
Takhle to komplikovat,nepochopím.
Běž regenerovat ať smázneš Rafu!
Reagovat
gigin
soječko, dnes jsem poprvé začal brát vážně tvé varování :-o
Reagovat
smazaný uživatel
Pro Novaka a tebe :-) je jen dobře, že takhle těžký zápas zvládnul a že nepřipustil prohru ze stavu 5:2 ve třetím, ačkoliv měl Murray blízko k brejku na 6:5 a vyhecovaný Murray by zápas asi doservíroval. Snad ho výhra v takto těžkém zápase nastartovala a v neděli to Nadalovi jen tak lehce nedá. Gratuluju.
Reagovat
gigin
děkuji moc, já zatím další informace a co bude moc nevnímám, nejdřív se musím vydýchat z té zápletky !! To víš, jsem starší kousek a už mi to dýl trvá :-))
Reagovat
Frantz
Krasnej zapas,skoda Andyho,mel na neho!
Reagovat
Pe3k
Novak to ustál. Gratulace a respekt.

Nadal a všichni jeho fanoušci vsází na 1 kartu - Djokovicova únava. Pokud by byl Novak 100% fit Nadal bude bez šance. V tomto případě má Nadull relativně velkou šanci zvítězit...Snad se Djoker nadopuje tabletkama ještě víc než dneska :)
Reagovat
Frantz
Jasnovidec,kterej Nadalovi a vsem jeho fans musit prece vsechno vedet nejlip.. :-D
Reagovat
Frantz
..Cte myslenky..
Reagovat
smazaný uživatel
Tretie finále v rovnakom zložení. Povedz nám niečo o obrovských rozdieloch medzi prvou dvojicou a zvyškom tenisového rebríčku.
Reagovat
Pe3k
Mezi prvním hráčem světa Novak Djokovicem a věčnou dvojkou Hafíkem Nadullem je rozdíl 4000 bodů což je více než má celkově 7. hráč světa Tomáš Berdych. Propasný rozdíl...
Reagovat
smazaný uživatel
V poriadku. My sa ale teraz bavíme o vedúcej dvojici..Pozri si výsledky z GS za posledné dva roky, predpokladám, že rátať vieš...čakám na tvoje stanovisko ;)
Reagovat
Frantz
Uz ted je to jen 3 tisice bodu,radeji nam povez,proc maestro nambrvanforevr na kteryho nikdo nema ma ranu pet a pul tisice?? :-D
Reagovat
ladka
že vas to stale bavi dokola sa dohadovať či je lepši Nadal,Djoker,či Fedex.Je jasne ,že Federer už nemá na Nadala a Djokera a jeho vykonnosť klesa,aj ked som fans RF viem to uznať ,ale nepotrebujem preto urazať Nadala ,Djokera,alebo niekoho ineho...ale stale plati,že ak má Roger den dokaže zahrať dobrý zápas.inak nič v zlom.
Reagovat
Heather_Fedex
ty jses jeste vetsi blb nez dobrykafeporanu a to uz je co rict :D
Reagovat
Matti
Za to ty už nemáš sázet na co. At bude los jakýkoliv, ty tak jako tak v semifinále končíš s fanděním. A zůstává ti pak jen brečení a plivání na Rafu. Pamatuješ si co jsem ti říkal v úterý, po zápase Rafy s Berdychem? Tak teď ti říkám to same - už se těším, jak budeš brečet v neděli, jak to bylo nespravedlivé a nebýt pár míčků tak to mělo skončit opačně. Těším se na tvé ...kdyby.....
Reagovat
smazaný uživatel
Tos nepsal jemu, ale mě, ty blbče....anebo jsi ještě nepochopil, že já a Pe3k nejsme jedna osoba? U takového tuplovaného blbečka tvého formátu člověk nikdy neví...
Reagovat
Matti
tak už tady přispívej pod jedním nickem ať je v tom pořádek.
Reagovat
Pe3k
Zrovna o tobě jsem si nemyslel, že jsi až takový dmnt, ale co už...
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda je taká, že celé meno dotyčného rušiteľa je Petrík Armstrong...Je preto prirodzené, že v oficiálnejšej atmosfére používa svoje priezvisko, kdežto v hovorovej komunikácii postačí krstné meno, resp. prezývka.
Reagovat
smazaný uživatel
Strašně mě se*e, že jsem to neviděl :(
Reagovat
gigin
já jsem hrozně šťastný !! Ale zároveň úplně hotový, šedivý, zestárnul jsem o 50 let :-( Děkuji oběma aktérům za neuvěřitelný zážitek !! Díky borci...
Reagovat
tito
brachu, sice nejsem doma, ale když jsem to slyšel v radiu, tak jsem se musel u známého zalogovat. Musela to být řežba a proto hodně gratuluji!!!!! Škoda, že jsem to neviděl. Tak a teď půjdem proti sobě. :-( Ne nic, už se těším. :-)
Reagovat
gigin
děkuji ti!! Jsem fakt moc rád !! Teď se na to už dívám s klidnou hlavou znovu. Řval jsem na celý barák, sousedka se mne před chvílí na chodbě ptala, jak to dopadlo :-D Těším se na neděli, to víš !! Když vyhraješ, pogratuluji ti, prohraješ, budu slavit. Tvůj ranní příspěvěk mám pořád v srdíčku, takže v klidu :-)
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
gigine, hrozba trva a ne ze ne ...... ;-))
Reagovat
gigin
já jsem to myslel ale vážně. Víš, co mám na mysli, které varování.
Reagovat
Jan
Murray hrál lépe než jsem čekal. Byl to nekonečný zápas.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist