Djokovič vylepšil bilanci na 52:1. Ve finále se utká s Fishem

14. 8. 2011, 09:15
Aktuality 21
ATP MONTREAL - Novak Djokovič v Torontu zaútočí už na 9. letošní titul. Srbský tenista v semifinále postoupil přes zraněného Tsongu a čeká ho finále proti domácímu Fishovi.
Novak Djokovič

Novak Djokovič pokračuje ve fantastické sezoně. V semifinále turnaje Masters 1000 si připsal již 52. výhru 53. zápase roku, když ve chvíli, kdy vedl 6-4 a 3-0 jeho soupeř Jo-Wilfried Tsonga kvůli zranění ruky vzdal.

Pro čtyřiadvacetiletého Srba to byla teprve čtvrtá výhra v devátém vzájemném střetnutí. Letos už Tsongu porazil i ve čtvrtfinále Wimbledonu. 

Nejlepší tenista současnosti letos vyhrál všech 28 zápasů na tvrdém povrchu a na kanadském Rogers Cupu bude útočit na druhý triumf po roce 2007. Djokovič má v Montrealu možnost získat titul hned při prvním startu v roli světové jedničky, což se naposledy povedlo v roce 1993 Petu Samprasovi.

"Postoupil jsem do dalšího finále, za což jsem samozřejmě moc rád. V minulosti jsem už tento turnaj vyhrál, což mi trochu pomáhá. V Montrealu se mi opravdu moc líbí, atmosféra je tu skvělá, lidé chodí na tenis ve velkém. Úroveň své hry zvyšuju každým zápasem, což je důležité i před zítřejším finále," komentoval Djokovič.

Djokovič nastoupí ve finále proti Američanu Mardymu Fishovi. Ten v sobotu vyřadil jeho krajana Janka Tipsareviče, který ve čtvrtfinále zastavil Tomáše Berdycha a na Masters hrál poprvé v semifinále.

"Je to splněný sen. Zoufale jsem se snažil, abych na US Open hrál jako tenista Top 10. Nevím, zda už mám tu jistotu, ale rozhodně mi to dodává sebedůvěru pro další zápasy s těžkými soupeři," řekl Fish, který se v pondělí posune z osmého na 7. místo žebříčku. To bude jeho nové maximum.

"Byl to skvělý týden. Hrál jsem v semifinále turnaje Masters a to je skvělý výsledek pro každého. Nicméně s dnešním výkonem spokojený nejsem, na kurtu jsem se necítil dobře, a to se pak takové zápasy hrají špatně," uvedl poražený Srb.

Devětadvacetiletý Fish bude hrát na okruhu ATP třetí finále za sebou. V Atlantě zvítězil, před dvěma týdny v Los Angeles podlehl Ernestsi Gulbisovi. Proti Djokovičovi zatím nastoupil šestkrát, ale nikdy neuspěl. "Mardymu zdejší podmínky vyhovují. Ale pokud budu hrát jako v posledních zápasech, mám šanci vyhrát," věří Djokovič. 

Tomáš Berdych může už definitivně v Montrealu balit kufry na cestu na další turnaj do Cincinnati. Český tenista po vyřazení z dvouhry vypadl i ve čtyřhře, ve které s Němem Florianem Mayerem prohráli za 43 minut semifinálový souboj 2-6 1-6 se světovými jedničkami bratry Bryanovými.

- ATP MASTERS 1000 MONTREAL (Kanada, tv. povrch, 2.430.000 dolarů) -
sobotní výsledky (13. 08. 2011)

Dvouhra - semifinále:
Djokovič (1-Srb.) - Tsonga (13-Fr.) 6-4 3-0 skreč T.
Fish (6-USA) - Tipsarevič (Srb.) 6-3 6-4

Čtyřhra - semifinále:
M. Bryan/B. Bryan (1-USA) - Berdych/Mayer (ČR/Něm.) 6-2 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

21
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Fascinuje mě jak americké publikum stojí ve velké většině na straně Novaka :(
Reagovat
smazaný uživatel
Není to americké publikum, ale kanadské a Kanaďani Amíky moc nemusej.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já se moc omlouvám, že jsem se spletl...
Reagovat
misoSK
Tesi ma ze Mardy bude hrat finale, jeho hra musi bavit kazdeho, vyborne vymeny od baseline strieda so skvelymi utokmi na sieti, casto vidiet unho variant servis-volej, osobne ma tesi ze uvidime finale dvoch odlisnych hernych prejavov a nie nekonecne vymeny v podani Djokovica s Nadalom
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím! Pro mě Montreal nuda nebyla, mám rád překvapení. A zapasy třeba Fishe nebo Tsongy byly z mého pohledu atraktivní. Už jsem tu psal, že Mardyho stylu (kdy je na síti 15x - 20x za set) je třeba si v dnešní době vážit. Takových hráčů šíleně ubylo.
Reagovat
smazaný uživatel
no fish i djokovič bude skvělé finále ale co mě na hře fishe mrzí je ten 60% backhand který vyhazuje nedokáže si na něj udělat timeing
Reagovat
smazaný uživatel
Tak celkem zbytecne ponocovani. Prvni set nebyl spatny, ale bylo videt, ze Tsonga musim hodne makat. Prvni breakbally a hned tri jeste odvratil, ale pak podani Novaka, jen jednou udelal Jo dva fiftynky, jinak max.jeden a tak cely set..Ani jeden break. Kiks ,kdyz podaval na udrzeni v setu a hned uspesne,prvni setball a set v kabeli. Pak hned break v druhem setu. Myslim si, ze to Jo spise zabalil, zadne naznaky zraneni jsem nepostrehla, nechtel se podle me morit zbytecne pred dalsim velkym turnajem. Skoda, Urcite i divaci byli zklamani,Ztratil se z kurtu jako para nad hrncem, bez rozlouceni. Za hodinku nebylo co resit a vstupne urcite nebylo lidove.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si zase myslím, že Tsonga musel mít nějaký problém. V tom gamu za stavu 2:0 v 2. setu hrál otřesně, jen vracel míče, zrovna on, který každou šanci o drtivý forhend využije. Musel cítit, že mu ta ruka moc nejde, jinak by hrál dál. Bál se do toho pořádně uvalit.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale rozehrál se teď solidně, Nole. :-) Jako v delších výměnách jasně kraloval (v prvním setu na výměny od zákl. čáry: 19:7; zdroj: Eurosport), Tsonga se držel především díky podání, několika "střelám" od základní čáry a parádním volejům. Jenž za stavu 4-5 30:30 zariskoval v delší výměně tvrdý bekhend po ljně, kt. zahrál do autu (plus Djokovič v tomhle gamu náhle začal výborně returnovat i taková podání, kt. předtím "nedával"). Čárymáryfuk ... a set byl v čudu. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
T
Reagovat
smazaný uživatel
Cincinnati má výborný los, 1. kolo Tsonga-Čilič, Gasquet-Dolgopolov. Hned na 2. kolo Federer-Del Potro, fakt zajímavé zápasy.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě zajímavý zápas i Blake : Baghdatis, dvojička dnes už matadorů :-)).
Reagovat
steve79
Třeba Fish překvapí, ale taky si myslím, že Djokovič vyhraje jednoznačně. Těším se na turnaj v Cincinatii. Přeji si, aby se dostal Nadal a Federer aspon do semifinále. Když tam nejsou tito dva tak pro ten turnaj trochu ztrácí na zajímavosti.
Reagovat
tito
asi tak...Od 2 resp. 3 kola se na turnaj nedá dívat. Taky se těším na Cincinnati a už ve druhém kole pro mne bude zajímavější konfrontace Novaka s Harrisonem (přes Chelu předpokládám přejde) než nyní s Fishem. Montreal bohužel jedna velká nuda.
Reagovat
smazaný uživatel
Fishe bych nepodceňoval. Djoker je sice král všech králů, ale i on není stroj a já nebýt nemocný tak bych si došel na Fishe vsadit, podle mě bude překvápko
Reagovat
tito
Mardymu určitě takový úspěch přeji, jen má obvykle přehnaný respekt k šampionům. Jinak jsem si vědom, kde je Fish a kde Harrison, nicméně mentalitu vítěze vidím právě u Ryana.
Reagovat
misoSK
nic proti Federerovi alebo Nadalovi, ale konkretne Roger prehral celkom zasluzene s Tsongom, pretoze bol v tom zapase horsim hracom, Nadal zase nepochopitelne zlyhal v zapase ktory mal vyborne rozohraty...Avsak Nadal mi tu nejak nechyba, staci ze je tam Djokovic, co je podobny typ hraca ako Nadal, skor mi mozno chyba Federer, ale unho mam zase obavy ci prejde v Cincinnati cez druhe kolo, takze to s jeho sancami na semifinale nevidim najlepsie
Reagovat
smazaný uživatel
No já nevím ... jsem si hrozně přál, aby se DelPo konečně utkal i s Federerem (po Nadalovi a Djokovičovi), ale jestli teda od své prohry s Čiličem dramaticky nevzrostla jeho forma, tak mu bohužel moc nevěřím, páč letos na amerických betonech tedy zatím nic moc. :-(
Reagovat
misoSK
Del Potro je vsak velky hrac, ktory sa moze chytit aj prave v zapase s Federerom, je len otazkou casu kedy sa zase dostane do svojej najlepsej formy
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na tuhle nudu fakt vidět nemusim. Tipuju výsledek 6:1,6:3 pro Djokoviče.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist