Djokovič zahájil sezonu vítězně. Na exhibici postoupil i Ferrer

29. 12. 2011, 15:02
Aktuality 4
Rok 2011 sice ještě neskončil, Novak Djokovič už v něm ale stihl vítězně vykročit do nové sezony. Nejlepší tenista světa porazil na exhibici v Abú Dhabí Francouze Monfilse a po vítězství 6-2 4-6 6-2 si zahraje s Rogerem Federerem. Ve druhém semifinále se přemožitel dalšího Francouze Tsongy David Ferrer utká s Rafaelem Nadalem.
Novak Djokovič

Turnaj v Abú Dhabí je pro nejlepší tenisty poslední přípravou na "ostrou" sezonu, která vypukne až příští týden. V úvodním setu duelu mezi Novakem Djokovičem a Gaelem Monfilsem bylo znát, že jde pořád jen o exhibici: oba tenisté se rozhodli diváky občas pobavit, proto si Monfils dovolil například hodně nepovedenou smeč ve výskoku. V podobném tempu se Djokovič ujal vedení 3-0, které bez větších problémů udržel.

Od druhé sady už ale oba hráči soustředili víc na hru, ve které se začalo dařit francouzskému tenistovi. Monfils sebral hned v prvním gamu Djokovičovi podání, a když si vlastní servisy spolehlivě držel, srovnal na 1:1 na sety. Ve třetím gamu rozhodující sady si navíc vypracoval dva brejkboly, první tenista světového žebříčku ale zabral a překvapení nepřipustil. S viditelně větším úsilím než v úvodním setu v šesté hře prolomil Monfilsovi podání, po dalším odvráceném brejkbolu se ujal vedení 5-2 a při Francouzově servisu si vypracoval mečbol. Zápas pak ukončil Monfils sám dvojchybou.

O finále exhibičního turnaje si Djokovič zahraje s Rogerem Federerem, který měl volný los.

Ve druhém semifinále si zahraje Španěl Rafael Nadal se svým krajanem Davidem Ferrerem, jenž dnes otočil utkání s Jo-Wilfriedem Tsongou.

Tsonga se už před rokem připravoval na novou sezonu v Abú Dhabí, kde v exhibičním utkání nestačil na Robina Söderlinga. Tentokrát proti Davidu Ferrerovi odstartoval výborně: po čtyřech vyrovnaných gamech ovládl zbytek úvodního setu, který vyhrál 6-2.

Také ve druhé sadě byli oba hráči při svém servisu stoprocentní jen do stavu 2-2: Španěl se v pátém gamu dočkal prvního brejku, Tsonga si však díky trpělivé hře vypracoval tři brejkboly a vzápětí srovnal.

Vyrovnaný set se musel rozhodnout ve zkrácené hře, do níž Tsonga vstoupil lépe, aby o několik minut později za stavu 4-6 čelil dvěma setbolům. První odvrátil po skvělé výměně zakončené forhendovým prohozem, následný míč ale Francouz poslal z bekhendu do autu a bylo srovnáno na 1:1.

Rozjetý Ferrer hned ve druhé hře rozhodující sady sebral Tsongovi podání. Šestý hráč světového žebříčku sice rychle kontroval, ale od stavu 2-2 už zápas ovládl Ferrer, který získal další čtyři gamy a zvítězil 2-6 7-6 a 6-2.

Výsledky - Abú Dhabí:
Čtvrtfinále:
Djokovič (Srb.) - Monfils (Fr.) 6:2, 4:6, 6:2, Ferrer (Šp.) - Tsonga (Fr.) 2:6, 7:6 (7:5), 6:2.

Semifinálové dvojice: Djokovič - Federer (Švýc.), Ferrer - Nadal (Šp.).

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Nepatří to sem (úplně), no nemohu si to odpustit. Teprve dneska jsem se dozvěděl o tom, že se dost možná schyluje k návratu Nicole Vaidišové. Ani nevíte, jak bych byl šťastný, kdyby se tak stalo. Stále ji je pouze 22 let, dřímá v ní obrovský potenciál, má na to, aby se vrátila zpět na špici. Obzvlášť, když je ženský tenis nyní "slabý."
Musí být ale mentálně silná..
Reagovat
steve79
Djokovič připomínal v prvním setu toho Djokoviče, který více jak půlku sezony drtil jednoho soupeře za druhým. Od té doby co ve druhém setu ztratil svůj servis, tak šel jeho výkon dolů. Začal dělat zbytečné nevynucené chyby. Jsem zvědavý na zápas s federerem.. I když jde o exibici, tak to bude zápas jako na každém turnaji a oba do toho půjdou na sto procent.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist