Djokovič zvládl rekordní pařížské čtvrtfinále a poprvé na grandslamu vyzve Alcaraze

6. 6. 2023, 18:58
Aktuality 127
FRENCH OPEN - Novak Djokovič (36) v rekordním 17. čtvrtfinále na French Open zdolal 4:6, 7:6, 6:2, 6:4 Karena Chačanova (27), s nímž vyhrál devátý z deseti vzájemných duelů, a podvanácté na pařížské antuce postoupil do semifinále. V něm se fanoušci dočkají očekávaného šlágru, neboť poprvé na grandslamu svede souboj s Carlosem Alcarazem (20). Španěl rozcupoval naděje dlouho neškodného Řeka Stefanose Tsitsipase (24) a poprvé na Roland Garros postoupil mezi kvarteto nejlepších.
Novak Djokovič (© Profimedia)

Novak Djokovič po nepříliš povedené antukové přípravě vyhrál na Roland Garros už pět zápasů. Proti Karenu Chačanovovi se sice rozjížděl pomaleji a poprvé na turnaji ztratil set, ale brilantním tie-breakem ve druhé sadě našel svůj rytmus dostal zápas pod kontrolu.

Šestatřicetiletý rodák z Bělehradu sice ve čtvrtém setu nevyužil za stavu 4:2 a 40:15 dva brejkboly, následně přišel o podání a dal semifinalistovi posledních dvou grandslamů naději, neměla však dlouhého trvání. Po 3 hodinách a 38 minutách hry zvítězil 4:6, 7:6, 6:2, 6:4 a vedení ve vzájemné bilanci zvýraznil už na 9:1.

"Karen byl kvalitou tenisu dva sety lepším hráčem. Já nemohl najít svůj rytmus, dělal jsem spoustu nevynucených chyb. Do zápasu jsem se dostával dost pomalu," řekl v pozápasovém rozhovoru s Matsem Wilanderem Djokovič, který duel ukončil s bilancí 57 winnerů a 42 nevynucených chyb.

"Pak jsem ale odehrál skvělý tie-break a od té doby jsem zápasu dominoval. Úroveň mé hry šla hodně nahoru, dokázal jsem vyhrát několik bodů za sebou. Byla to velká bitva, ale bylo to čtvrtfinále grandslamu a tam jsem lehkého soupeře čekat nemohl. Jsem rád, jak jsem si s tím poradil," byl spokojený srbský tenista.

"Karen hraje agresivně, má skvělý servis. Snažil jsem se ho trochu rozběhat, hrát nepředvídatelně, měnit rytmus. Od třetího setu to začalo fungovat a byla to skvělá bitva," dodal.

Djokovič jako první tenista či tenistka hrál 17. čtvrtfinále na French Open a postupem do celkově 45. grandslamového semifinále překonal Martinu Navrátilovou (44). Víckrát běhm open éry byli mezi čtyřkou nejlepších už jen Roger Federer (46) a Chris Evertová (52).

Šampion z let 2016 a 2021 vylepšil svou bilanci na Roland Garros na 90 výher a 16 porážek a celkově 19. start přetavil v 12. semifinále. V metropoli Francie usiluje o rekordní 23. grandslamový titul, kterým by se odpoutal od kvůli zranění kyčle absentujícího Rafaela Nadala.

Djokovič se by se v případě triumfu vrátil na post světové jedničky. V mnohými fanoušky očekávaném semifinále si totiž může z cesty 'uklidit' současného lídra světového žebříčku Carlose Alcaraze (h2h 0:1), s nímž dosud jediný vzájemný duel loni na antuce v Madridu prohrál po třísetové bitvě.

20letý Španěl ve večerním čtvrtfinále smetl jednoznačně 6:2, 6:1,7:6 světovou pětku a předloňského finalistu Řeka Stefanose Tsitsipase, se kterým vyhrál i pátý vzájemný zápas.

Zatímco Alcaraz zaznamenal 36 winnerů a jen 20 nevynucených chyb, po velkou část zápasu bezradný Tsitsipas trefil 21 vítězných a 30 pokažených úderů.

Alcaraz hodinu a tři čtvrtě předváděl fantastický tenis. Sebevědomě plnil herní plán a mířil za drtivým vítězstvím. Vypadal neporazitelně a soupeř nenacházel zbraně. Odehrát celý zápas ve famózním tempu ale nedokázal a malé klopýtnutí si neodpustil.

Za stavu 6:2, 6:1, 5:2 a 40:15 nevyužil dva mečboly při podání soupeře, lehce znervózněl a ztratil stoprocentní koncentraci. Tsitsipas to vycítil, na poslední chvíli si vypracoval první brejkboly, zaznamenal premiérový brejk a po přežití třetího mečbolu vyrovnal na 5:5.

Ovšem Alcaraz se dokázal znovu plně zkoncentrovat a Řekovy myšlenky na obrat rázně rozprášil. Třetí set získal v tie-breaku, při celkově šestém mečbolu si pro vítězný míč došel k síti.

"Na konci třetího setu jsem trochu ztratil koncentraci. Podával jsem na výhru, ale on pak začal hrát trochu lépe a já ztratil koncentraci. Jsem šťastný, že jsem se do toho dokázal rychle vrátit zpět a hrát na vysoké úrovni. A hlavně jsem nepřestával věřit sám sobě. Bylo náročné tenhle zápas ukončit," řekl Alcaraz v pozápasovém rozhovoru s Marion Bartoliovou.

"Po celou dobu a za každé situace věřím sám v sebe. To je nejdůležitější věc nejen pro mě, ale i pro vás. Abych byl schopný hrát tenis na této úrovni, tak je potřeba věřit ve své schopnosti a zároveň si užívat to, že tu můžete být," vysvětloval pozitivně naladěný rodák z Murcii.

"Hrál jsem jeden ze svých nejlepších tenisů. Hrál jsme jako jeden z nejlepších hráčů světa, byl to jeden z mých nejlepších výkonů, které jsem dosud předvedl. Na kurtu jsem se cítil opravdu skvěle, míčky jsem umisťoval podle představ a pobyt na kurtu jsem si užíval," dodal v dalším rozhovoru s Alexem Corretjou.

Alcaraz hrající první grandslam jako nasazená jednička vylepšil svou letošní bilanci na 35:3, z toho 25:2 na antuce, a podruhé v kariéře postoupil do semifinále grandslamu. Loni na US Open to nakonec dotáhl až k triumfu a nyní svou neporazitelnost na grandslamech prodloužil na jedenáct utkání. Letos na Australian Open kvůli zranění nestartoval.

Nyní ho čeká souboj s Djokovičem, na kterého na grandslamu narazí poprvé.

"Hrozně moc jsem chtěl postoupit a zahrát si s Novakem. Po celý zápas jsem na to myslel a snažil jsem se jít bod po bodu. Tenhle zápas chce každý vidět. Znovu se pokusím předvést tak dobrý výkon, jako dnes. Novak Djokovič je aktuálně jedním z nejlepších hráčů na světě a já se budu snažit předvést maximum," těší se třetí nejmladší semifinalista French Open za posledních 30 let po Djokovičovi, Nadalovi a Andreji Medveděvovi.

V Paříži může po 20 letech navázat na triumf svého trenéra Juana Carlose Ferrera, který ho vede už šestou sezonu.

O druhé semifinálové dvojici se rozhodne ve středu, kdy se utkají Nor Casper Ruud s Dánem Holgerem Runem a Němec Alexander Zverev s Argentincem Tomásem Martínem Etcheverrym.

• FRENCH OPEN 2023 •
Francie / Paříž, antuka, 38.000.000 eur
úterní výsledky (06. 06. 2023)
• Dvouhra mužů - čtvrtfinále •
Alcaraz (1-Šp.) - Tsitsipas (5-Řec.) 6:2, 6:1, 7:6 (7:5)
Djokovič (3-Srb.) - Chačanov (11) 4:6, 7:6 (7:0), 6:2, 6:4.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Livesport

Komentáře

127
Přidat komentář
Kozoroh
Alcaraz byl včera proti Socratesovi brutálně dobrý. Pokud ho má No1e porazit, musí už od začátku hrát tak, jak včera v 3. setu proti Karenovi. Pokud bude mít Djoker pomalý začátek, Carlos nebude mít slitování.smilesmile
Reagovat
Usm
Jsem na něj zvědavej hlavně ve Wimbledonu, jak se ukáže. Aby nevyhučel ve druhým kole stejně jako celá slavná next gen, která na trávě absolutně neumísmile
Reagovat
IngStavinoha
souhlas
Reagovat
turista
Na trávě je to bum bum. Akorát Big 3 do toho dokázala přidat ještě něco navíc.
Reagovat
Holahej
Na vyhrávání velkých titulů v současném tenise jednoruč backhand nestačí, není síla ..., viz TB, Carlos vše tlačil do backhandu, podání, výměny.., Tsitsipas je mladý, potřebuje naučit se i dvouruč, bude průkopník s šancí porážet špičku, jen s jednoruč to nepůjde.
Reagovat
turista
Bekhend jednoruč je obsoletní. Nevím proč byl ještě před 50 lety tak preferovaný.
Reagovat
IngStavinoha
před Borgem prostě skoro nikoho nenapadlo, že by se do tohoto úderu dala zapojit i druhá ruka smile
Reagovat
RFanousek
Vždycky budu fandit nejvíc hráčům s jednoručným bekhendem. Je to nejkrásnější tenisový úder.
Je to pro mě skoro základní předpoklad, aby měl někdo moje větší sympatie.
Reagovat
RFanousek
Jako fanoušek Rogera samozřejmě nemohla být řeč, když jsem se učil tenis, že bych hrál obouruč. To jsem trenérovi hned řekl, ať to ani nezkouší. smile
Reagovat
Stan_Borowitz
Přesně, je to nádherný úder. Co se týče údajné nižší účinnosti, to je samozřejmě silně otázne. Tady se vyvozují dalekosáhlé závěry na základě výkonu jednoho hráče. Kolik hráčů jím hraje, aby se to dalo rozumně statisticky vyhodnotit? Pět procent? To by potom neměli mít vůbec šanci proniknout mezi sirší špičku. Přitom z pěti hráčů, kteří získali v posledních dvaceti letech víc než jeden GS, hráli jednoručákem hned dva...
Reagovat
Kozoroh
BH jednoruční má velkou nevýhodu v returnu, všichni elitní returnéři jako No1e, Agassi, Connors či Murray byli/jsou obouruční. A tento hendikep se u jednoručáků přenáší do zbytku výměny.
Reagovat
Usm
a ještě bych dodal, že jednoruční backhand je dvojsečný...je to zároveň silná zbraň, ale i slabina. Dáš dvě povedené koule a třetí trefíš rámem nebo ti to ulítne...což třeba Djokovic nebo Nadal, kteří se dokáží udržet ve výměně, využívali u Federera...tak dlouho mu bušili do backhandu, až se vyhodil či trefil rámem
Reagovat
paddy
zatímco předchozí tři ročníky to bylo o souboji Nadala s Djokovičem, tak letos by to mělo být pouze o Alcarazovi smile

Sesypanov se zhoršuje každým rokem, jemu už nepomohou ani modlitby smile

v pátek nás čeká hlavní zápas turnaje, organizátoři budou show propagovat pod názvem umučení Krista

One Year Ago smile
https://www.youtube.com/post/UgkxT_I1EeoQja8zIa2ccaVnTctgDJrhqQoT
Reagovat
Orgasmator
Odkaz už funguje smile
Snad to bude stejně tak kvalitní tenis, opět předčasné finále v semifinále...

https://m.youtube.com/watch?v=3bnmkMx2x_8&pp=ygUHRk8gMjAyMQ%3D%3D
Reagovat
Orgasmator
https://youtu.be/3bnmkMx2x_8
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Možná to tu už někdo zmínil, přesto...

Thiago Seyboth - krásná brazilská pohádka s parádní kapitolou Thiago vs Janek.

Francisco Cerundolo - sehrál epické drama, v němž mimo Francisca a Spratka účinkovali i čarodějnice, bohové a jeden Ňouma na bidýlku. Ten si nevšiml, že Spratek zatajil dvojdopad a na čas způsobil kolaps zápasu. Jihoamerická bruja ale Francisca vrátila do hry, ovšem bohové štědře zafinancovaní M-glouvou klikou nakonec stejně přetlačili jazýčky vah ve prospěch svého člena.
Nicméně, Francisco opravdu prohrál smolně a o fous. I tak zanechal skvělý dojem a naději do budoucna.

T.M. Etcheverry - i přesto, že i jeho sleduji už nějaký čas, tak mě postupem do QF překvapil. Každopádně je na něm vidět, že zkušenostmi se stále zlepšuje a to je dobře.

Nicolas Jarry - o něco méně konzistentní než Francisco, ale i tak dokáže trápit favority a nezřídka je i porážet. K posunu mu chybí lepší řešení big pointů a některých herních situací.

Celkově myslím jihoameričané na tomto turnaji zazářili (a TME je stále ve hře) a byli kořením letošního ročníku. Konec Djokomůráren tenisu prospívásmile

Na závěr, ale ne poslední - Kvído Pella - o něm nemohu říci nic pozitivního ani negativního, protože byl celý týden na návštěvě pivovarusmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Nej byl zatim Franta s Rumem, jen ten postupujici, to je takova trhlina...:)

TME jde doufam na titul, no a Pella splnil sve maximum a odjel trenovat na travu, na neho je 100% spolehnuti:)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
na trávě jsem na něj zvědav, ale i tady prohrál se ctí a při vyrovnání maxima...

Francisco mě mooc mrzel, to byl takový ten srdcový match, kdy člověk hltá každý míč. A Francisco měl teda smůly vrchovatě - nejen ten 2dopad, ale pak v rozhodujících chvílích dvakrát páska a milimetrový out.

Co jsem ale zapomně zmínit je, jak překvapivě byli všichni kluci klidnísmile, což se latino teda moc nepodobásmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
minimálně na GS by měl mít upír možnost si prohlédnout záznam sporného momentu - 2dopad nebo zásah míče za sakem, škrtnutí saka apod. Moc často by to nebylo, ale prospělo by to férovosti. Nevětší pitomost je, že celý svět vidí, jak to bylo, jen rozhodčí nesmile
Reagovat
makro99
Argentinští tenisté jsou dlouhodobě ve výrazné většině případů klidní až velmi klidní...smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ale horká krev v nich koluje - Baez...i JMDP se dovedl naštvat, ale pravda, trvalo mu tosmile
Reagovat
makro99
Ale jo, naštvat se někdy dovede každej - Nalba měl taky to svoje 1 životní extempore s tím nešťastně umístěným rozhodcovským křesílkem :), ale jinak to byl vyhlášenej, kliďas, pohodář, rybář... Gauston Gaudio - asi nejnerivalitnější tvář v historii ATP (i když Guido mu docela konkuruje:), Jose Acasuso.. to stejný ještě dřív Martin Jaite, Horacio de la Peňa, Perez Roldan...
ti dnešní, jak píšeš, od Guida přes Cerundolovce po Etcheverryho..
Sígr, ne zcela sportovní, mě napadá snad jen slavnej starší Coria.. Divočejší vzezření a gestikulace možná Mariano Zabaleta. Carlos Berloq se hodně hecoval, ale jinak korektní IMO..
Delbonis, Zeballos, Gonzalez, Mónaco, Caňas, Squillari, Mancini - co sem je viděl hrát, tak nikdo mi neutkvěl žádnou divočinou..
Reagovat
Vlk-v-trave
https://www.youtube.com/watch?v=HT16kB6yqfw

ot. Je opravdu Federer tak dobry? Je to clovek?
Guillermo --- "ne..." :D

ot. Je Federer vazny mimo kurt...
Guillermo --- "ne naopak, velmi vstricny:)))"
Reagovat
makro99
:) tak sem, v rámci vyváženosti :), jednoho z dvaceti argentinců neadoroval... a hned tady má advokáta.. to je úplně pro-argentinský portál tady :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Chtel jsem napsat, ktery rok v Parizi na GS byl jasne nejlepsi v historii, vcetne finale, ale rekl bych, zeby me pristalo hodne negativnich reakci, neco ve smyslu, ze jsem jako zaujaty:)
Reagovat
makro99
neboj, todle sub-vlákno nikdo jinej nečte... možná Śmíd :)
takže se to nebojme napsat - ano 2004! :)
já sem teda nejvíc přál Davidovi.. ale Gaston byl skvělý počin smile nejníže postavený vítěz GS; jediný vítěz, který 1. set finále dostal kanár; jediný vítěz, který ve finále odvrátil MB atd. atd....
Reagovat
Vlk-v-trave
Ano bylo to nejlepsi finale, ktere Pariz mohla zazit, zazila, a zatim neni prekonane:)

Bude to asi jediny rok, ktery si budu pamatovat bez nakouknuti, kdo vyhral:) A kdo ve finale hral... ty jine jak prisel Nadal se take nemusim divat, jen nesmim trefit rok, kdy nevyhral:)

Gaudio vs. Nalbandian

Kdo z nich byl podle tebe vic talentovanejsi jako hrac?:)

Kdyz uz jsme v takovem sub-vlakne, tak proc si nepolozit tezke nejakou tu tezkou otazku...:)))
Reagovat
makro99
No je to asi moje úplně nejoblíbenější dvojice, ale herně za mě jendoznačně David; univerzální hráč, GS SF na všech + finále Wimblu, turnaj mistrů, skvělé zápasy a velké výhry s BIG3.. přitom, když sem na něj díval, tak sem si vždycky říkal: dyť on vlastně nemá nic úplně top, ale on byl prostě naprosto komplexní, všestranný...
po US open 2003 (další skalp Federera) sem si myslel, že půjde ještě výš; ale ta nešťastná SF porážka, kdy měl na Roddicka 2:0 a ve třetím setu MB, si myslím, že jeho další kariéru trošku poznamenala...
Gaston - IMO tak dobrý hráč nebyl, ten naopak z menšího potenciálu senzačně vytěžil jedinečný GS title; který, přiznejme si, Argentinci zase nezískávají každý rok. Klasický antukář, mimochodem se zajímavým jednoruč BH :) který to dokázal, na rozdíl od mnoha jiných skvělých antukářů, dotáhnout až na antukový vrchol.
Reagovat
Vlk-v-trave
Vysledkove urcite David.
Ale s tim talentem mam pochyby... Gaudio me prijde jako takovy Argentinsky Gulbis.;)
Reagovat
makro99
Gulbis..:) no Gaston působil elegantně s tím jednoručným BH, kterej hrál často tak hodně shora, v tom kulminačním bodě, než ten míček začal klesat...
ale IMO, byly tam limity, i ten zásadní, fyzickej, kterej sem tady zmiňoval včera u Baeze a spol. - Gaston měl jen nějakých 175 cm a s tím byl mimo antuku v podstatě nekonkurenceschopnej...
David nepůsobil tak ladně, ale jestli můžem mluvit o "talentu" (potenciálu), tak on byl ohromně talentovanej tou komplexností, univerzálností...
Reagovat
Vlk-v-trave
Asi ano s tim Davidem...:)

Ted uz zbyva jen rozlousknout Nalbandian vs. Potro

Za mne Potro mel "smulu", ze se hodne zmenil jeho somatyp...

Za mne mlady Potro byl na urovni Davida...plus minus:) mozna trosku vys... jen ta trava asi mu to bude trochu kazit. Ikdyz celil vetsinou B4, takze zase nic jednoducheho.
Reagovat
makro99
komu si fandil ty z těch 3 semifinalistů? :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Jeste ze ses nezaptal, komu jsem fandil z tech 4 Ctvrtfinalistu:DDD

Nebo jeste tezsi jestli jsem nemel pochybnosti v tom jetli Kuerten nabo Nalba...

Ale priznam se bez muceni, Kuerten se me hodne libil na antuce...takze trochu me bylo lito, ze prohral, ale jen trochu;)

Finale si pamatuji, ze jsme si s kamosem rozdelili, on Gaudio, ja Coria.
Reagovat
makro99
jo, on tam byl jeste ten Chela...
sem si myslel, že toho Coriu :)
Reagovat
Vlk-v-trave
:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Reagovat
Vlk-v-trave
Pry... mel jsi rad treningy?
Gaudio - ne, vubec,... :D
Reagovat
makro99
smile :D
Reagovat
makro99
no jo, má ta Argentina takovej kulturní rozměr, no... tak dnes uvidíme, co ten Etcheverry;
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak tenisovy a kulturni zazitek to urcite bude, jen tezko rict s jakym koncem...:)
Reagovat
makro99
kulturně to bude vůbec zajímavé; a priori by jeden čekal klidný, distingovaný seveřan vs. divoký latino.. a ono to bude přesně naopak :)
Reagovat
Vlk-v-trave
:)
Reagovat
makro99
blbost, já sem měl v hlavě Runeho (jak hrál s Cerundolem)... ale ono na Zvereva to vlastně (skoro) platí taky :)
Reagovat
Vlk-v-trave
myslel jsem, ze chces naznacit, ze Zverev je z drsne severske Rusi:)
Reagovat
Vlk-v-trave
nevim jestli se me to jen zda, ale prijde me, ze ten Stefan na tom BH vic hori nez kdy drive...
...jde mu to casto uplne mimo. A je to dost po tyci:)

Treti set to zachranil, ale obecne nic moc.

S Djokem to bude jiste zajimve, a myslim, ze to uplne tak jednoduche nebude...pro Carlose nebude ho porazit:) Uvidi se na kurtu.

Dlouho jsem nevidel Bartoli...vypada uz celkem vpohode i zdrave:)
Reagovat
Nola
Carlitos dnes neskutocny, novy Nadal na svete...
Reagovat
RFanousek
i angličtinu má jako nadal zamlada xd
Reagovat
Stan_Borowitz
Akorát hru úplně jinou...
Reagovat
farr
A taky se pokaždý nehrabe pred podáním půl hodiny v zádeli... A to je teda velkej plus smilesmilesmile
Reagovat
farr
Je fajn ze se objevil další spanelak proti kterymu se da fandit smile, fakt jinak by to byla tezka nuda tohle RG...
Reagovat
NovacekTP
smile škoda že Tsitsi nehrál takto od začátku. Nejprv se podělá a pak zjistí že je to trapný a tak hraje jak o život.smile
Reagovat
RFanousek
Alcaraz podle mě RG vyhraje.
Reagovat
NovacekTP
asi ho Novak nachytá.smile
Reagovat
NovacekTP
teď důstojněsmile
Reagovat
RFanousek
Otočka začala smile
Reagovat
Orgasmator
Teď to chtělo hodit výplatu do tipáče smile
Reagovat
NovacekTP
smilesmile
Reagovat
farr
Doufejme ze se Stefan trosku kousne a toho nabubrelyho spanelaka co si mysli ze je jakoze neco vic potrapi v 5 setech, nerikam at vyhraje to zas jako chci videt jak toho mladyho smrada Nole vyžene s brekem z kurtu smilesmilesmile...
Reagovat
farr
Tak nic, opravdu lost gen špatňáci, těžkej podprůměr, dokážu uznat, že Alkac hraje fakt dobře, ale soupeři strašně slaboučký, Stefan totální tragéd dneska, nikdo ho pořádně ještě nedostal pod tlak, prostě toho tam chce honit jak nadmutou kozu smile. Fakt se těším na Noleho a doufám ve vyrovnanou bitvu a zasloužený nakonec postup Noleho do finále. Mlaďák si nemůže myslet, že bude hned všechno snad vyhrávat, to je potřeba si zasloužit Karlosi a ne jak loni USO kde to bylo na podnose když Djokovice debylelni Usaci nepripustili do zeme... bruhsmile
Reagovat
enfee
teď otočí smile
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
Orgasmator
smile smile
Reagovat
RFanousek
Na eurosportu už radši dali sestřih motorek. smilesmile
Reagovat
Kandinsky1
Asi tam přišel nějakej bourák z ČT.
Reagovat
hanz
Ale to snad né, Cycík dostává vejprask a má u toho nosánek nahoru, tak jak to umí?smile
Reagovat
com
smile jestli byl v minulosti TsiTsi povazovan za pripadnyho viteze na FO, tak po dnesku uz nebude smile
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
Stan_Borowitz
No, mně spíš připadá, že se každou chvíli rozbrečí...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Historický výprask. Nikdy předtím na GS neprohrál QF.
Reagovat
RFanousek
Tak takový masakr jsem rozhodně nečekal. Věřil jsem Řekovi i na set.
Reagovat
Stan_Borowitz
Taky koukám jako blázen. V každé činnosti je Španěl minimálně o třídu lepší.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ano, minimálně, ale spíš o víc.smile
Reagovat
annah
Carlos jde ve stopách Rafy. Ten rád rozdával takové výsledky: 6:1, 6:2, 6:2. Vypadá to, že Tsitsi dostane podobný výprask.
Reagovat
turista
Rafa k těm 6:2 setum soupeřům taky rád přidával kanáry.
Reagovat
Stan_Borowitz
zazpívá ve třetím kanárek?
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak největší potupa zažehnána...
Reagovat
Maisterstich
Alcaraz hraje hodně špatně. Djokovic mu dá 3x6:1
Reagovat
Pavol
A teraz ide pre titul na gs. smile
Reagovat
Stan_Borowitz
je po J1rkovi prvním hráčem v turnaji, který vzal Tsitsipasovi set...smile
Reagovat
RFanousek
Aby nakonec Taro Daniel nebyl jediný kdo vezme set Carlosovi smile
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak už dva, J1rka se zasekl na těch třech setballech ve čtvrtým. Lehounce se miska vah převážila na Carlosovu stranu.

Nemůžu se dočkat jejich přímého souboje.
Reagovat
NovacekTP
Alcaraz jede v tréninkovém tempu.smile
Reagovat
smazaný uživatel
Tsi robi chyby este aj s uplne jasnych pozicii na winner, je uplne dole....
Reagovat
Nola
Tsi robi chyby este aj s uplne jasnych pozicii na winner, je uplne dole....
Reagovat
Marduch
Jak se v tenise říká, zápas končí v momentě, jakmile jeden z hráčů uvěří, že na soupeře nemá..
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No fakt nemá a uvědomil si to bych řekl v průběhu 2.setu, neli hned po prvním.

Rozdíl v jejich hře je brutální.
Reagovat
Joeye40
Alcaraz hraje neskutečně... Těším se na match s Nolem. Škoda, že nehraje Nadal. Souboj Nadala s Alcarazem by byl si myslím jeden z TOP zápasu...
Reagovat
Paixx
Zatím to vypadá na 3 rychlý sety, na Carlita se hodně dobře kouká, zajímavý propojení elegance a zabejčenosti.
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
Joeye40
I když Carlos už má titul z us Open tak si myslím, že jedine Noleho zkušenosti z velkých zápasu by ho mohly přivést k případně výhře...
Reagovat
Joeye40
Každopádně je finále na programu už v pátek smile
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
No-le
Jediný, kdo by ho mohl porazit. Zdravý Nadal.
Reagovat
com
Sotva se Djokobitch zbavi Nadala, tak mu zas prekazi GS Alcaraz smilesmile
Reagovat
NovacekTP
smilesmile ale Alcaraz je dobrej.
Reagovat
RFanousek
Alcaraz je neporazitelný
Reagovat
Pe3k
No nic proti němu, ale pokud takhle všechny zfoukne jako svíčku bude to nuda.
Reagovat
Paixx
Zlatej Nadal viď smile
Reagovat
Pe3k
Jo ten byl schopnej prohrát i s Rosolem.
Reagovat
Paixx
Jo, v kontextu RG, ve kterým se bavíme, určitě no.
Reagovat
Pe3k
No věřím, že Tsitsipas by měl větší šance proti Nadalovi než proti Karlosovi.
Reagovat
Paixx
No vždyť jo, já to psal spíš jako vtípek, že jste pořád rok co rok volali po zajímavém RG bez Nadala, teď přišlo a píšete, že je to nudasmile
Reagovat
Pe3k
A tebe to snad baví?
Reagovat
Paixx
Nebaví, ale to je jedno, napsal jsem vtípek a ty rozjíždíš zbytečný rozmíškysmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Buď rád, že tam Rafa letos není smile
Reagovat
Stan_Borowitz
Dokud neporazí J1rku, tak to stejně není směroplatný...smile
Reagovat
NovacekTP
smilesmile
Reagovat
NovacekTP
smilesmile
Reagovat
Nola
hra neuveritelne, masina a nie je to iba o sile, ale aj o hlave
Reagovat
NovacekTP
smilevypadá to tak.
Reagovat
Marduch
Pecka, srbská lokomotiva se dnes rozjizdela velmi pomalu, ale o to nelítostneji. Po té dosavadní letošní antukové mizerii by bylo SF FO velmi pěkným výsledkem i s ohledem na sebevědomí a rozehranost před následujícím travnatým arcipodnikem. Od zápasu s Carlitem víceméně nemám žádné výsledkové očekávání, bo Carlito na turnaji působí velmi suverénně, a to ve všech aspektech. Je svěží, na kurtech strávil minimum času, hraje s chutí a předvádi tu nejvyšší tenisovou kvalitu. Každopádně doufam, že po čase uvidime typicky blockbuster posledních GS kol a bude na co se koukat.smilesmile
Reagovat
Nola
pozeras zapas s d Artagnanom? hra neskutocne, nevidim ja ziadny blockbuster v semi, ale skor tah na jednu branku
Reagovat
Kandinsky1
Co to bylo za závěr? Khachanov srovná na 4:4, aby pak prohrál 8 míčů smile
Překonat Federera v počtu SF je pro Djoka jistě další zajímavá výzva. Ani jsem netušil, že v tom Federer pořád vede.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nevede, podle té tabulky vede prej nějaký Chris Evert, který sice ve stejné soutěži jako Federer nikdy nehrál, ale je údajně lepší než on i Djokovič...smile
Reagovat
Kandinsky1
To mě taky překvapilo, tipoval bych Navrátilovou.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já spíš bratry Pospíšilovy, nechápu, kde jim z tabulky vypadli.smile
Reagovat
Marduch
Je to strašná sračka to míchání kariernich statistik ATP a WTA. Řekl bych i určitá degradace a neúcta k životním číslům hráčů. Že by někteří při představě Srba na nejvyšších příčkách až tak nezvládali? Nebo je za tím "prostě jen" posedlost genderem?
Reagovat
Stan_Borowitz
Od každého něco, řekl bych.
Reagovat
Kozoroh
Evertová skoro na všech grandslamech, kterých se účastnila, postoupila do 2. týdne, čili ČF a výš. Nikdy neprohrála v 1. či 2. kole GS. SF účastí na GS dosahovala už při svém debutu na začátku 70. let. Nepřekvapuje mě, že zrovna ona je držitelkou rekordu.
Reagovat
Hector17
Alcaraze podle mě nedá.
Reagovat
srnecek
To podľa viacerých....ale každý zápas začína od 0:0,a dúfam, že Nole bude mať svoj deň a semi bude vyrovnané. A pokiaľ uvidím vysoký level jeho hry, možno ma - paradoxne - jeho prípadná prehra nebude až tak veľmi mrzieť. V každom prípade sa teším na jeho najbližší match.
Reagovat
Stan_Borowitz
On Tsitsipas ke čtvrtfinále vůbec nenastoupí? smile
Reagovat
Kandinsky1
Možná by to pro něj bylo lepší smile
Reagovat
Stan_Borowitz
Fakt je, že zatím to tak vypadá...smile
Reagovat
Hector17
Ne no.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist