Djokoviče ve Wimbledonu naštvali fanoušci. Chybí jim respekt, ale mně neublíží, vzkázal

9. 7., 13:39
Aktuality 64
Navzdory hladkému postupu do čtvrtfinále Wimbledonu byl Srb Novak Djokovič po pondělní výhře nad Dánem Holgerem Runem naštvaný na diváky. Část z nich na centrálním kurtu v bezprostředním rozhovoru po zápase obvinil sedminásobný šampion z nedostatku respektu.
Profily hráčů
Novak Djokovič (© Profimedia)

Druhý nasazený Djokovič porazil v osmifinále turnajovou patnáctku Runeho za dvě hodiny 6:3, 6:4, 6:2, ale v rozhovoru na kurtu o svém dominantním výkonu prakticky nemluvil. Naštvaně se místo toho pustil do diváků, kteří povzbuzovali jeho soupeře hlasitě protaženým "Ruuuuuune", které zní podobně jako "boooooo", tedy výraz vyjadřující nelibost.

"Všem fanouškům, kteří prokázali respekt a vydrželi tady do noci: Děkuju vám z hloubi srdce. Cením si toho. A všem těm, kteří se rozhodli nerespektovat hráče - v tomto případě mě - přeju dobroooooou noc. Dobrooooou noc," zopakoval Djokovič s protaženým "o" v pozdravu "Good night", aby to připomínalo bučení.

Když se mu tazatel snažil naznačit, že fanoušci jen skandovali Runeho jméno, Djokovič s ním důrazně nesouhlasil.

"To neberu. Vím, že fandili Runemu, ale je to také výmluva pro to, aby mohli bučet. Podívejte, hraju na tour přes 20 let, takže znám všechny tyhle triky. Vím, jak to funguje. Ale to je v pohodě. Soustředím se na respektující lidi, kteří si zaplatili za lístek na zápas a milují tenis," řekl sedmatřicetiletý Srb po postupu do svého patnáctého wimbledonského čtvrtfinále.

"Hrál jsem už v mnohem nepřátelštějších prostředích, to mi věřte. Vy mi ublížit nemůžete," vzkázal divákům čtyřiadvacetinásobný grandslamový šampion, jenž po proměněném mečbolu možná posměšně předstíral s raketou hru na housle.

"Když mám pocit, že diváci překročí hranici, jednám. Svých slov ani činů na kurtu nelituju," dodal na tiskové konferenci Djokovič, jenž se ve středu ve svém 60. grandslamovém čtvrtfinále střetne s Australanem Alexem de Minaurem.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

64
Přidat komentář
Stan_Borowitz
Má pravdu, předseda, stačí si pustit záznam, pokud to někdo neviděl. Prostě stádní chování, tak typické pro dnešní dobu, to bučení to jen dokresluje.

A když si člověk pročte zdejší diskusi, která je proti jiným serverům ještě nesmírně kultivovaná, tak si nutně musí říct. že je neuvěřitelné, jak dokázali "liberální demokraté" za těch pár let, co jsou u moci, rozes*at společnost.
Reagovat
HolyMotors
Společnost rozesírají především prokremelské filcky jako ty
Reagovat
Barnie
Reagovat
Barnie
Za to ako sa k Djokovičovi chovajú fanúšikovia si može jedine sám. Ľudia nemajú radi prehnane sebavedomých a agresívnych jedincov, aj keď sa Djoko snaží ako chce tak tá agresivita z neho v záťažových momentoch prekypuje - grimasy, nadávky po srbsky, provokovanie fanúšikov a pod.. Aj keď na druhej strane mu to pomáha v zlomových momentoch - kde je agresivita tam nie je strach.
Teória že ho ľudia nemajú radi lebo narušil hegemóniu Federera a Nadala tiež neobstojí. Podľa tejto logiky by fanúšikovia nenávideli Nadala pretože ohrozil postavenie Federera.
A že je z malej krajiny ako Srbsko? Mali sme tu napr. Ivaniševiča z Chorvátska, horúcu hlavu ale zároveň strašného sympaťáka, čo si pamatám tak ho fanušíkovia zbožňovali.
Mám skúsenosť že ak som sledoval tenis s ľudmi ktorý nemali šajnu o tom či ktorom hráčovi tak ma až zarazilo že vačšine nebol Djokovič sympatický
Reagovat
Amputace
Přesně tak.
Reagovat
annah
Je to nejvíc nesympatický chlápek na celé tour - teda hned po Meďourovi. Ten v mých očích vede žebříček, ve kterém mám už jen pár dalších týpků.
Reagovat
tenista08
Když se mě zeptáte, kdo byl nejlepší (ne nejúspěšnější) tenista historie, řeknu Federer.
Jemu jsem také fandil ve všech zápasech s Djokovičem i Nadalem.
Teď mě ale velice těší sledovat, jak si Djokovič všechny ty blbečky s jediným správným názorem maže na chleba... Navíc mu dodávají motivaci k překonávání dalších rekordů.
PS
Pokud "fanouškové" podporují Runeho bučením, pak jen potvrzují můj názor na něj, že je to vůl.
Reagovat
Patik
Kladiem si možno otázku že keď Djokovič s jasným názorom tvrdí že Rune je veľmi milý chlapec je teda Rune naozaj milý chlapec alebo je milý len k Djokovicovi a inak je to vul.
Reagovat
turista
Reagovat
australan.tenis
Ano, řekneš Federer, ačkoli Federer nebyl ani nejlepší hráč své vlastní éry.

Federer byl nejoblíbenější tenista historie. Zaměňuješ dva odlišné pojmy.
Reagovat
ladinec
Federer se narodil v dobré státě
Reagovat
Ondra979
no co k tomu dodat, zapas jsem nevidel, ale podle vseho tohle Djok moc neodhadnul, spis divaci proste fandili Runemu a to je uplne legit..treba mu to ale fakt pomaha, tak chce, aby priste fandili zase souperi :)
Reagovat
Patik
Diváci sú na hlavu.. hráč ide prediskutovať rutinnú situaciu s rozhodcom a oni to vyhodnotia ako konflikt a začnú bucat..a hlupákom to hra do kariet lebo niektorí čakajú len na zámienku aby mohli začať provokovať a šíriť nenávisť.
Reagovat
Stan_Borowitz
Možná by nebylo od věci pustit si aspoň nějaká extended highlights místo těch pokryteckých keců...
Reagovat
jirkaS
Nolátko
vidláci v ochozech
Reagovat
Patik
Konečne od Novaka taka trošku badboy reakcia som rád za tie odpovede z jeho strany rozhovor atraktívnejší než zápas.. takýto mal byť už predtým.
Reagovat
annah
Pohled na pavouka je teď srandovní. V horní půlce Medvěděv, Sinner, Alcaraz, Paul, v dolní má Nolda za sousedy trojlístek Musetti, Fritz a Mínotaur. Má to pohodlně dlážděné až do finále.
Reagovat
Dovodo6
Koho těžkého měl do teď Alcaraz? Takový Paul není o nic těžší soupeř než Minotaur
Reagovat
Vestec
Komentátor na Eurosportu, který překládá rozhovor z kurtu: Donno, co na to říkáš, jsi grandslamová šampionka.

A na toto se my musíme dívat.

Kryplové celý Euroshit.
Reagovat
ladinec
SOUHLAS, CELA EU JE NA BLITÍ. PROČ NEMÁME STEJNÉ PLATY JAKO NĚMCI , MY JEN PATŘÍME ZÁPADU
Reagovat
Patik
Pretože nemáme to čo nemci majú.
Reagovat
ladinec
Co mají němci takového?
Reagovat
magnus
Djokoviča diváci nemajú radi lebo je Srb a Srbi nemajú vo svete dobré meno.
Reagovat
Krisboy
Nesmysl. Nemají ho rádi pro jeho povahu, nikoli kvůli národnosti
Reagovat
Mac
On má nějakou speciální povahu? Normální prdola, docela slušnák...má to hodně co dělat s národnosti, a nejen že je Srb. Jakýkoliv "vychodnar" by to měl stejné, vzpomeňme na lendla, jak byl nenaviden.
Reagovat
Nola
nie za kazdych okolnosti, ked bol za saska a este nic poriadne nevyhral, tak ho divaci doslova milovali, ked zacal porazat Rafu, tak ho Fedex fans nosili na rukach...... povaha, nepovaha...... ved ked investuju nemale prachy aby bucali v hladisku, tak nech v tom kludne pokracuju, zapas som nevidela, a neuvidim ani ten zajtrajsi, a celkom ma tesie, ze minaju svoje zarobene bubaky na hraca, ktoreho nemaju radi /nejak sa mi nechce verit, ze ich investovali kvoli Holgerovi/
Reagovat
ladinec
PRYČ Z EU
Reagovat
Krisboy
EU nemůže za tvůj posranej život. Ty se budeš mít špatně vždy a všude.
Reagovat
Krisboy
Ty by ses měl špatně i russku.
Reagovat
ladinec
A ty se budeš hrbit paničkum navždy
Reagovat
Amputace
Slušňák? Počkej, to jako vážně?
Reagovat
Mac
Občas se nakrkne, ale kdo z nás ne? To mi vůbec nevadí... nikdy to nebyl můj oblíbenec, ten jeho lepek + čarodějove kolem něj mi moc nevoneli, ale tolerance k jiným názorům muší bejt... na druhé straně jak hned nabídl pomoc kriminalnikovi beckerovi , řek jsem si, že takového bych za kámoše bral
Reagovat
Amputace
No počkej, ale ty už řešíš nějaké jeho, řekněme morální kvality. Ty nakrásně i může mít, my to ostatně neposoudíme. Jediné, co z pohledu diváků, kteří ho osobně neznají, můžeme posoudit, je jeho chování na kurtu. A to je vším možným, ale určitě ne slušným.
Reagovat
australan.tenis
Na hrubý pytel, hrubá záplata. Hihi.

Já mám Rogera rád, ale bylo by slastné, kdyby ještě hrál a Nole ho zase vymrskal ve finále.... Vidět tahle zbloudilá epická mešuge, jak ukazují dva prstíčky při dvou matchballech Rogera....

Nesympatické Dánsko (Andersen, Hojlund, Wind a další provokativní paka) hrálo tragický patetický fotbal na Euro a teď už můžou Dánové táhnout do píče kompletně po rozebrání Runeho do posledního šroubku. Asi to provokování mají v genech.

Gooooooood night! Ooo, pardon GOAAAAAAAAT NIGHT! TAM MÁŠ! :))
Reagovat
paddy
kéž by všichni byli stoicky klidní jako ty smile smile
Reagovat
ladinec
Norsko, ta postfašistická země...
Reagovat
QacO
Djokovic to povedal tak ako to citil a plne s nim súhlasím. Je to človek ktorý si stoji za tým co robí a co si mysli a to aj minulosti viac krát dokázal. Málokto by to dokázal povedať pred plným štadiónom ale Djokovic nie. Viac takto rovných ľudí by sa hodilo a to nielen v tenise. Neviem ci to celé vyhra (dúfam ze áno)
Ale pre mňa je víťaz už teraz !
Reagovat
australan.tenis
Reagovat
GaelM
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
enfee
Totální ultra klasa
Reagovat
australan.tenis
Reagovat
Martan1
Ano zcela výjimečně souhlasím a to jsem fanda vy víte koho..
Reagovat
paddy
pouhá snaha o imitaci Chucka Berryho smile

Go, gooooooo
Gooooooo Johnny, go, go
Johnny B. Gooooode

smile
https://www.youtube.com/watch?v=aKCt8ssC7cs&t=34s
Reagovat
paddy
Chuck je jediný GOAT smile smile
Reagovat
turista
Djokovič může mít nějaké fanoušky v močáku. To že na ně občas udělá nějaké gesto je OK. Connors ten se s tím páral ještě daleko míň než Djokovič. Jednou řekl pořadatelům ať si svůj slavný Wimbledonský turnaj strčí do zadku.
Reagovat
hluuusa
Reagovat
Mac
Jenže v době connorse ještě žila svoboda slova, dnes tu máme politickou korektnost a za pravdu se i odsuzuje...
Reagovat
ladinec
Ale hrál za správnou zemi
Reagovat
Krisboy
Fanouškům nechybí respekt, jen ho projevují tomu, komu uznají za vhodné.
Reagovat
australan.tenis
A někteří lobotomové, jako například krisboy... by měli držet tlamu.
Reagovat
Pavol
jediný drbko kto by mal držať tlamu si ty
Reagovat
GaelM
Fanoušci jsou bohužel dost často tupá hovada, co mají pocit že po zaplacení pár tisíc za lístek si můžou dělat cokoliv je napadne... na tenise to nebývalo tak časté, ale už se to tam taky šíří.
Reagovat
Krisboy
S tím naprosto souhlasím, zvlášť v New Yorku (ale nejen tam) jsou to tupí burani. Ale jak to souvisí s tímhle konkrétním Djokovičovým fňukáním mi uniká...
Reagovat
farr
Objevuje se to všude. Pamatuju jak při zápase Medvedev Kyrgios plnej stadion kryploidů furt bučelo na Daniila a kryli to za fandění ve stylu nějaké stupidní Sihuuuuu. Opakovali to jak stádo retardovaných pologramotných opic dle vzoru nějakého interview tupé kopačky Ronalda. Teď si zas někdo vymyslel fandit Runemu v naprosto podobně stupidním stylu bučení Rhuuuuuuun . Říkám kdyby blbost nadnášela tak nemusíme vůbec používat leteckou dopravu.
Reagovat
Pe3k
Gilles Simon je v campu Medvedeva?
Reagovat
annah
Pořád jsem přemýšlela, co je to za známý ksicht vedle trenéra. A on Simon... To si teda vybral...
Reagovat
Patik
Tak to už bude ultra pinkanie..100 uderove výmeny..Simon a Medvedev dvaja prehadzovaci.
Reagovat
annah
A je to. Meďour ti teď pomstil Noleho za tu prohru od Janka v semi na AO.
Reagovat
Patik
Ale to mi tak nechutí.. pomstiť sa musí Nole sám..
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
Patik
Čiže cakam do AO na odvetu.
Reagovat
com
arogant
Reagovat
Pavol
Fanúšikovia nemajú k tebe rešpekt. Nekáraj svet lebo ťa svet skára.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist