Djokovičovo zranění není vážné, možná ale nestihne Monte Carlo

8. 4. 2013, 20:06
Aktuality 52
Zranění kotníku Novaka Djokoviče z Davis Cupu není vážné, ovšem světová jednička musí na několik dnů na tenis zapomenout. Zda se stihne zotavit do příštího turnaje a zahájí antukovou sezonu už v Monte Carlu, se rozhodne na poslední chvíli.
Profily hráčů
Novak Djokovič

"Dnes ráno absolvoval magnetickou rezonanci, která neodhalila žádná strukturální poškození kloubního pouzdra a vazů," uvádí se v prohlášení na webu loňského finalisty z Monte Carla. "Na následující dny má ale nařízený klid a pak se rozhodne."

Novak Djokovič
si zvrtnul kotník při forhendovém úderu už ve třetím gamu nedělní dvouhry se Samem Querreym. Američana nakonec zdolal 7-5 6-7(4) 6-1 6-0 a zajistil Srbům postup, ale po utkání se moc optimisticky netvářil. 

"Otéká to, což není dobré znamení. Takhle brzy se nedá říct, co s tím bude. Ale nevypadá to dobře," řekl krátce po zápase se slzami v očích Djokovič, který podle svých slov o skreči neuvažoval. "Chtěl jsem vyhrát a rozhodnout. Kdyby to byl normální turnaj, asi by to bylo jiné. Ale tady jsem měl ohromnou motivaci. Proto jsem se maximálně snažil, abych ten zápas ukončil," prohlásil Djokovič. 

Pětadvacetiletý Srb v Davis Cupu reprezentoval teprve potřetí od triumfu v roce 2010, ale už podruhé se zranil. V září 2011 si v semifinále proti Argentinci Del Potrovi poranil záda a musel vzdát, nyní v americkém Boise sice dohrál, ale domů si odvezl pořádně oteklý kotník. Navíc už v sezoně 2008 nedohrál kvůli nemoci zápas 1. kola v Rusku, byť za nepříznivého stavu 1-2 zápasy vedl nad domácím Nikolajem Davyděnkem 2-1 na sety.



Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

52
Přidat komentář
smazaný uživatel
Novak vraj necha rozhodnutie na poslednu chvilu, ale myslim ze drobna pauza by mu pomohla. Spravne by ho to nakoplo do tej pravej antukovej sezony a mozno aj usetrilo nejake klucove sily na Roland Garros.
Reagovat
Mayo
to bolo haló...ja vedel, že to je pár dní :D
Reagovat
smazaný uživatel
Kéž bys měl pravdu!
Reagovat
Titan
Díváte se někdo na exhibici Agy ve smíšené čtyřhře? Docela ostuda ta návštěvnost...:-)
Reagovat
Titan
Hrála A. Radwanska/Fyrstenberg vs. Domachowska/Matkowski). Set skončil 8:8 a závěrečný tiebreak, kde Aga vystřihla dva naprosto úžasné míče vyhrála právě ona a Fyrstenberg...
Reagovat
smazaný uživatel
Je to škoda, pokud vynechá MC, i když je to logické. S takovou nebude mít Nadal konkurenci. A Berdych MUSÍ udělat dobrý výsledek, 2. turnaj 1000 po sobě, kde budou absentovat dva z TOP 4, z toho polovina z jeho noční můry ne. Delpo by se taky mohol činit :)
Reagovat
smazaný uživatel
Super, že to není nic vážnějšího:-(:-)...tak Nole, pěkně odpočívat!
Reagovat
smazaný uživatel
After seeing the results of all the tests we did, i am really positive and strong. I'm doing the best i can with my team to recover fast and be ready for the upcoming tournaments. I am grateful to have so many of you worrying for me and sending me words of support. Thank you!
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.whosay.com/novakdjokovic/photos/320346 ... snad se da brzo dokupy
Reagovat
smazaný uživatel
když jste u těch odkazů, tak ještě jede:)
http://novakdjokovic.com/en/news/tennis/statement-on-novaks-ankle-injury/
Tak to jsem ráda i za něj, že ta podrobnější vyšetření dopadla dobře...snad se to bude rychle a bez komplikací hojit a bude moc zase brzo trénovat, ale ať ten návrat radši neuspěchají...
No držím palce, si musel pěkně oddechnout...
Reagovat
Mayo
on si to určite prečítal
Reagovat
smazaný uživatel
Tvoje "Vamos Rafa" si sem Nadal taky chodí číst:-P
Reagovat
Mayo
tak teraz si ma dala dole :D máš pravdu (: .. ale zase aspoň tomu rozumie :D
Reagovat
smazaný uživatel
Takže nakonec tomu, že si sem chodí číst, věříš víc než já:-P:-))) No joo, Mayko, občas se rypkat nevyplácí. Přeji dobrou noc!
Reagovat
Mayo
:D však to neni rýpanie , dobre nocuj :P
Reagovat
smazaný uživatel
To je nepříjemné.. ale jako česká fanynka lituju Toma, kterej nemohl kvůli šílenýmu zápřahu v DC se Švýcarama obhajovat titul v Montpellier, protože ho bolelo zápěstí (aby taky ne). Berďa oproti jiným za tu dobu, co v DC hraje, předvádí výdrž a odolnost, kterou u nikoho nevidím. I když je DC podceňovaný a některé špičky v něm odmítají hrát, já si repre Toma moc vážím. Djokovi přeju brzké uzdravení a to jeho doklouzávání nohám určitě moc neprospívá.
Reagovat
Fandina
To máš pravdu. Mě to tenkrát také moc mrzelo. Ale po tom maratonu v deblu a dvou singlech se není čemu divit, že to tělo odneslo. DC je náročné a navíc se hraje na tři sety, takže to je opravdu záhul.
Reagovat
smazaný uživatel
Trochu ironicky tím dávám najevo svůj názor, že se z toho dělá možná větší bublina než to je, ale protože nejsem fanynka Djoka, zranění Toma mi samozřejmě vadí stonásobně víc a proto jsem ho tady vyzdvihla, že i když není světová jednička, svým přístupem k DC pro mě je :))
Reagovat
Fandina
Tak pro mě je Tom taky jednička, jemu fandím nade všechny. Já leta fandím Rogerovi a mám ho moc ráda, ale všimla jsem si, že vždycky když hrál s Tomem tak jsem fandila Tomášovi, ať jsem dělala, co jsem chtěla. A když spolu hrají a není to ve finále, tak jsem vždycky smutná, že jeden musí prohrát. Jinak samozřejmě se mě víc dotýká, když je něco těm kterým já fandím.
Jinak souhlas, vypadá to, že Nole to nebude mít nijak vážné, tak není co řešit a jede se dál.
Reagovat
smazaný uživatel
Můj favorit je vždycky Tom. Jinak mám ráda Tsongu, líbí se mi prostě povahově, pohodář, dělá takový srandovní ksichtíky, vždycky si tam pro sebe něco mumlá.. :)) A pak Del Potra, ale oba dva jsou jen takový Tomovy náhražky :) Na Djoka nebo Féďu se podívám kvůli pěknýmu tenisu /když jim to jde/, třeba jejich loňské finále na TM bylo úžasný, ale jinak jsou mi tak nějak šumák a Nadala nemusím vůbec.
Reagovat
Fandina
Lunej ... tak já fandím všem našim klukům a holkám a když hrají spolu, tak to nerozlišuji, komu přeji víc, spíš tipuji, kdo líp hraje. Jinak nejvíc fandím Tomovi a Petře. Rogerovi a pak ještě dost klukům a holkám, ale jsou spíš dál na žebříčku. V podstatě mi ale nevadí nikdo. Dá se asi zafandit každému, záleží podle toho s kým hraje. Ale opravdu asi nejvíc fandím těm našim a je mi jedno který to je, každý má něco do sebe. To samé holky. A také to bude možná tím, že o nich nejvíc slyším, čtu v domácích médiích, tak o nich mám větší přehled. A některé mám opravdu moc ráda.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2013&mm=04&dd=09&nav_id=703282
Reagovat
smazaný uživatel
http://novakdjokovic.com/en/news/tennis/statement-on-novaks-ankle-injury/
Reagovat
gigin
Tak dobré... a díky :)
Reagovat
smazaný uživatel
Och..Verím, že bude Novak v poriadku..

Vyhrávať bez svojich najvacsích konkurentov nie je Rafov štýl..
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
Amputace
Tak tak :)
Reagovat
Roger_Federer
:), tak určite by se pak ty připadne tituly daly zlehčovat..
Reagovat
smazaný uživatel
:-( Tak to muselo bolet....to je nemilé :-( tak snad bude brzy fit,i když teda nevím nevím..to je pech :-(
Reagovat
Amputace
Velká škoda. Moc jsem doufal, že se Novak a Rafa střetnou už v Monte Carlu.
Reagovat
Mayo
RG stihne jak nič ... toto je záležitosť pár dní
Reagovat
smazaný uživatel
Těžko říct, jak je to vážné a jak dlouho bude trvat, než bude Novak 100% fit (netrpělive vyčkávám, kdy podá nějakou podrobnější zprávu:-( )...jedna věc je když splaskne otok a můžeš se o nohu při chůzi opřít a druhá věc je dostat kotník do takového stavu, abys mohl sportovat, natož vrcholově...MC by měl určitě vypustit, obhajuje sice finále, ale čert vem body, zdraví je na prvním místě:-(
Reagovat
Mayo
aj ja netrpezlivo čakám na správy v inom športe :D :/
Reagovat
petrulinka
Asi jsi nikdy neměl zvrtnutý kotník, co? To bys jinak nemlel takové nesmysly. Já jsem si kdysi vyvrtla kotník u aerobicu, prvních 14 dnů nešlo na nohu téměř stoupnout, po dalších 14 dnech jsem si troufla jít cvičit, ale pouze se zatejpovaným kotníkem a ani tak to nebylo ono, při prudším pohybu byl kotník pořád citlivý. Takže u profi tenisu si to ani neumím představit, že by byl například za 14 dnů fit. Ale třeba má nějaké super doktory, kteří mu kotník dohromady dají :-)
Reagovat
Mayo
ty si sama nesmysl :)
Reagovat
Fandina
Nole to ti nepřeji. Koukej se uzdravit a zase na kurt. Hodně zdraví ať je to v pořádku! Pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Snad to nebude nic vážného a RG stihne ve výborné formě. Přál bych mu, aby zkompletoval kariérní Grand Slam.

Mimochodem Benneteauovi se stalo před rokem něco podobného a měl měsíční pauzu. I když je fakt, že ten to měl ještě horší.

http://www.youtube.com/watch?v=WOe32vI5www
Reagovat
smazaný uživatel
Taktéž, RG bych mu přál, když na něj Andy zdaleka nemá.

Benneteau toho měl víc, měl tuším něco i se zápěstím a lýtkem + ten kotník. Do té doby Andyho slušně tlačil.
Reagovat
smazaný uživatel
Čum na tohle, solidní výběr :D

Great Britain's possible opponents are Spain, Austria, Croatia, Switzerland, Germany, Australia, Belgium or Japan.
Reagovat
smazaný uživatel
No hezký. :D Hlavně ne Španěly a Švýcary. Nejlepší by asi byla Belgie nebo Japonsko.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych bral i Rakousko docela, Belgie by se dala, s tou hráli už loni. Japonsko raději ne, Niši je silný. Ale je fakt, že s Andym by měli mít dva body + pak musí zvládnotu debla, kde mají výborné hráče.
Reagovat
Faddova
Jenže Benneteau si u toho ještě zlomil ruku, chudák, má celkem smůlu na zranění, na tohle se hodně špatně dívalo... a ještě s tím, blázen, zkoušel hrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Rakousko má na rozdíl od Japonska celkem solidní debl. To má GB ale taky (navíc hodně variant), takže i to Rakousko by se dalo.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj pravda.
Reagovat
hatatytla
Komediant...nějak mu ty jeho Davis cupový etudy nevěřim, hlavně od tý doby co tam předváděl s náma v roce 2010, když mu začínal utíkat zápas. Tohle ovšem bolet musela a evidentně šel přes bolest.
Reagovat
smazaný uživatel
Monte-Carlo je aj tak najmenej dôležitý masters, nech sa pekne Nole pripraví na Roland Garros. :)
Reagovat
Faddova
Tohle nevypadalo dobře, znám to z vlastní zkušenosti... I když Nole vypadá, že je z gumy, týden určitě stačit nebude. Sice mu nefandím, ale nic takového mu nepřeju, snad se brzo uzdraví.
Reagovat
Nola
Rafa sa nikdy nerozplakal? určite áno
chlapi vraj neplačú, ale ver mi nie je to pravda....
Nole kašlať na MC, uzdrav sa, nech si v plnej sile rýchlo späť
Reagovat
Mayo
Nola čo spomínaš Rafu :D...však plakal a bol za trapka chudák malý :/ :D ... ale ja som to nenapísal v zlom na Djokoviča...mier
Reagovat
smazaný uživatel
Brzo se uzdrav, Nole...na MC se vykašli.
Reagovat
kada.tom
Nepřeju mu nic zlýho, ale ... aspoň to bude mít Rafa trochu snadnější ;-) Vamos Rafa!
Reagovat
Roger_Federer
No tak jiste, pravej fanda Rafy se nezapře..:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist