Djokovičův čistý hattrick: Australian Open ovládl jako první tři sezony po sobě

27. 1. 2013, 13:25
Aktuality 250
Novak Djokovič jako první tenista v historii 'open éry' vyhrál třetí rok po sobě Australian Open. Pětadvacetiletý Srb v dnešním finále porazil bez ztráty podání 3-1 na sety Brita Andyho Murrayho a úvodní grandslam sezony tak ovládl už počtvrté v kariéře. To před ním v novodobé éře tenisu dokázali jen André Agassi a Roger Federer.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Novak Djokovič dnes získal celkově šestý grandslamový titul, Australian Open je ale jeho jednoznačně nejoblíbenějším turnajem. Nejenže v Melbourne získal v roce 2008 svou první velkou trofej, ale triumfoval tam už počtvrté v kariéře. To v tzv. 'open éře' (od roku 1969) dokázali pouze Američan André Agassi a Švýcar Roger Federer. Ani jeden z nich ale v Austrálii nezvítězil tři sezony po sobě, až nyní se to povedlo pětadvacetiletému Srbovi. Před moderní dobou takto uspěli jen Australané Jack Crawford (1931 až 1933) a pětkrát Roy Emerson (1963 až 1967).


Novak Djokovič"Australian Open je definitivně mým nejoblíbenějším grandslamem. Miluju tento turnaj a zápasy na tomto kurtu," řekl nejlepší tenista současnosti Djokovič, který má ve sbírce také trofeje z Wimbledonu a US Open z roku 2011. "Mám obrovskou radost. Je to neuvěřitelně nádherný pocit držet zase trofej v rukách?ů zářil spokojený Srb, jenž si za letošní triumf z Melbourne odveze 2,43 milionu australských dolarů, přes 48 milionů korun. 

Cestou do svého jubilejního 10. grandslamového finále si Djokovič poradil s Radkem Štěpánkem a ve čtyřech setech i Tomášem Berdychem. Největší bitvu svedl v osmifinále se Švýcarem Stanislasem Wawrinkou, kterého udolal až po pěti hodinách 12-10 v pátém setu.

Nic a nikdo ale Djokoviče nezastavil a také dnešní dlouho vyrovnané finále s Andym Murraym skončilo vítězstvím srbského tenisty. Ten za celý zápas ani jednou neztratil své podání a nakonec po 3 hodinách a 40 minutách zvítězil 6-7 7-6 6-3 6-2. Brita tak na Australian Open porazil i ve třetím vzájemném utkání, přestože dnes zahrál 61 nevynucených chyb.

Djokovič neztratil jediný servis
Oba finalisté si dnes dlouho drželi své servisy, a tak první dva sety museli rozhodnout tie-breaky. V úvodní sadě Djokovič nevyužil ani jeden z pěti brejkbolů, a i když mu statistici napočítali 25 nevynucených chyb, sám brejkbolu nečelil. Ve zkrácené hře ale od začátku tahal za kratší konec a Murray se zaslouženě ujal vedení 1-0 na sety. Ve druhém dějství Djokovič hned v úvodu zažehnal tři brejkbolové hrozby a díky zlepšené hře se postaral o vyrovnání. 

Novak Djokovič a Andy MurrayPrvní dva sety plné agresivních výměn od základní čáry se hrály 2 hodiny a 10 minut a Murray si musel po druhé sadě nechat ošetřit puchýře na pravé noze. Djokovič se o pauze protahoval. 

Od třetího setu začal srbský hráč postupně přebírat otěže zápasu a naopak Murray se z kurtu vytrácel - ve třetím a čtvrtém setu netrefil žádné eso, zahrál jen 7 winnerů oproti 23 nevynuceným chybám a bylo jen otázkou času, kdy tlaku srbského soupeře neodolá. Definitivní zlom v utkání přišel v osmém gamu třetí sady, kdy Djokovič předvedl skvělé returny, posílal míče na lajny a vítěz loňského US Open Murray mu pak chybou věnoval vlbec první brejk zápasu. Srb se po jeho potvrzení ujal vedení 2-1 a ve čtvrtém dějství už na kurtu vládnul.

"Byl to neuvěřitelný zápas, jak jsme očekávali," uvedl Djokovič po finále. "Když spolu my dva hrajeme, tak toho druhého nutíme k maximálnímu výkonu. V těch dvou setech, které trvaly přes dvě hodiny, jsem se to prostě jen snažil vydržet fyzicky. Hrát svou hru a soustředit se na každý bod," dodal staronový šampion.



Murray v Melbourne prohrál i třetí finále

Brit Murray tak na Australian Open prohrál i své třetí finále. Předloni padl rovněž s Djokovičem, v roce 2010 nestačil na Federera. Letos poprvé získal alespoň set. Svěřenec Ivana Lendla prohrál v grandslamovém finále celkem už popáté, jediný titul si připsal na loňském US Open, kdy boji o celkové vítězství zdolal v pěti setech právě Djokoviče. Dnes na grandslamu po 13 vítězných zápasech v řadě poprvé padl.

"Vím, že ještě nikdo nevyhrál okamžitě po svém prvním grandslamu ten následující. Není to zrovna jednoduchá záležitost a já jsem se dostal mimořádně blízko," řekl Brit. 

"Posledních pár měsíců hraju nejlepší tenis svého života. Byl jsem ve finále Wimbledonu, vyhrál jsem olympiádu i US Open a tady jsem k tomu neměl daleko. Cítil jsem se na kurtu dokonce líp než na US Open, což je pozitivní," dodal Murray.

- GRANDSLAM AUSTRALIAN OPEN 2013 muži -
(Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 31.000.000 austr. dolarů)
nedělní výsledky (27. 01. 2013)

Dvouhra - finále:
Djokovič (1-Srb.) - Murray (3-Brit.) 6-7(2) 7-6(3) 6-3 6-2
esa: 8-7
dvojchyby: 3-5
vítězné údery: 47-29
nevynucené chyby: 61-46
využité brejkboly: 3/11 - 0/4
čas: 3 hodiny a 40 minut

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

250
Přidat komentář
steve79
Djokovič vyhrál zaslouženě. Na kalendářní Grandslam je podle mě brzo myslet. Vyhrál jen jeden ze čtyř. Rafa dneškem kles na páte místo a do French Open se do čtyřky nevrátí,takže to znamená že teoreticky můžeme videt čtvrtfinále Federer-Nadal.
Reagovat
Denis92
a to je takmer iste ze ho aj uvidime..uz vidim ten smrtelny zreb Fedexa..stvrtfinale Nadal,semi Murray a finale DJokovic
Reagovat
steve79
To by byla teda smůlu:D Murrayho by na antuce dal. Minulý rok udělal čtrtvfinále a byl rád. Myslím Murray.
Reagovat
smazaný uživatel
To je pěkná blbost, všichni první čtyři mají stejnou procentuální šanci, že si s ním ve čtvrtfinále zahrajou.
Reagovat
smazaný uživatel
To je pěkná blbost, všichni první čtyři mají stejnou procentuální šanci, že si s ním ve čtvrtfinále zahrajou.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle Denise bude 100% ve Federerově čtvrtce, protože ten má přece vždycky nejtěžší los:-D (fňuk)
Reagovat
Fandina
Šanci se potkat s Rafou ve čtvrtfinále mají všichni čtyři stejnou, ale pro Toma, Tsongu a DelPa je jasné, že se tam nemohou potkat s Rafou. Jinak v podstatě zase záleží na losu, jak bude vypadat a první čtvrtka se s Rafou pokud bude pátý na žebři může potkat až v semi, ale vyhrát musí stejně ... úsměv
Reagovat
Fandina
Tak jsem to celé pomotala ... ale záleží na losu, samozřejmě, že první čtyři se mohou potkat s Rafou už ve QF ... zmatkuji ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Rogi by potreboval los (za předpokladu ze zustane dvojka) kdy chytne v čf tsongu/delpa, v semi Fraurrera a ve fi nejakou z tech 3 hrůz, ktera ho stejne pravdepodobne smete, ale bojovat muzem:))..
Reagovat
smazaný uživatel
pro všechny majstry a pro sojku)))
zapujč si djokovičovu headku s jeho výpletem, tuším má svisle hovězinu a napříč polymer, a práskni do balonu. To, co ten chlápek umí, ví všichni chlápci na okruhu. A není to jen o bezlepkové dietě ;)
Reagovat
Olympiada
Novak opravdu je schopen vytvořit tentokrat už kalendařni Grandslam ! Alfou a omegou bude Wimbledon, nikoliv Roland Garros ... Us v tom případě bude mit předplacené.

A Svycar muze jen zavidet a Ing Pe3k zas zpatky do kanalu...samozrejme za páchnoucím armstrongem
Reagovat
Heather_Fedex
svycar ti muze zavidet tvou nespornou inteligenci
Reagovat
Olympiada
Taky páchneš, takže zavři poklop a zalez.

Az budeš převidat tak jako ja....mužeš me oslovit

A znova vas všechny varuju - Nole je Kluk můj !
Reagovat
fazil
roger 878/198, turnaje 76, z toho GS 17,masters 21,TM 6, prize money 76mil....
djokovic 469/123, turnaje 34,z toho GS 6, masters13, TM 2, prize money 45mil...
tak nevim, kdo komu ma co zavidet:-)
Reagovat
Heather_Fedex
ted si mi sebral vsechen vitr z plachet. jen tak dal!
Reagovat
Olympiada
Pokud ti nedochazi hodnota kompletniho grandslamu - je mi te lito
Reagovat
fazil
to je jenom mytus pro blbce. podle tebe kdyby mel treba berdych nebo ferrer nekdo z desitky neskutecnou haluz, stesti na los a zraneni a vyhral kalendarni grandslam, tak ho povazujes za lepsiho hrace nez federera, i kdyby predtim i potom nic nevyhral? tak to je mi lito spis tebe. ja povazuji za nejlepsiho hrace toho, ktery uz 10 let hraje na absolutni spice, ma stabilni vykonnost, ma nejvic titulu i grandslamu a ve svych 31 letech porazi o 7let mladsi hrace, kteri jsou na vrcholu sil...Pokud bude djokovic hrat tak jak hraje ted jeste dalsi 3-6let, muze se rogerovi priblizit. zatim na neho nema ani zdaleka, i kdyby letos vyhral ten tvuj kalendarni grandslam...
Reagovat
Olympiada
vzpamatuj se. Napsal si totalni fantasmagorii. ...."berdych nebo ferrer"...

To vubec s tebou asi nema cenu
Reagovat
smazaný uživatel
má jasně nejslabší hru na síti + smeče. Jiná věc je, že on to až tak moc nepotřebuje.
Poslední gem s Murrayem byl typický. Celkem lehký volej do sítě, vybraná smeč, smeč přes pásku.
Reagovat
smazaný uživatel
k čemu by Novakovi hra na síti byla ? Nemá jedinej důvod, nebo jo ?
Nechci tu machrovat, ale Novak je natolik inteligentí, že sám volí režii hry. Pokud je zdravej, nedá se porazit. Vážím si ho. A to ho nesnáším))) jenže blbci z FB patlalí dohromady emoce a realitu. Natuší, jaká je to řež, pamatuju taraflex, co mi pomalu urval haksnu. Ale o tom to není fascinuje mě jiná věc. Názory mentorů, kteří o tenise neví absolutně nic, a mystifikujou lidi. Tohle je portál o tenisu, ne o pičovinách, to si nechte na fejsbůk
Reagovat
smazaný uživatel
Vlamuješ se do otevřených dveří. No nic.
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak na síti dnes opravdu umí hrát jen Llodra.
Reagovat
smazaný uživatel
No, řekla bych, že poslední game nebyl ani tak typický z pohledu hry na síti jako spíš z pohledu Noleho ukončování zápasů. Nevím, proč má takový zbytečný drama na konec zapotřebí, pěkně mě tím naštval:-D
Reagovat
Fandina
Na síti umí hrát Llodra a Štěpánek.
Reagovat
Stan_Borowitz
Máš pravdu, ale Llodra je na síti lepší. Štěpánek je lepší ve hře od baseline.
Reagovat
Stan_Borowitz
Myslím tedy Llodra než Štěpánek / Štěpánek než Llodra.

Nicméně oba jsou již v pokročilém tenisovém věku a na obzoru nikdo další :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Janowicz má celkem přesvědčivou hru na síti:-)...a navíc mu to jde i od základní čáry.
Reagovat
smazaný uživatel
Poly, zase blouzníš ? :) vítej v řadách odborníků, co babolatku v životě nedrželi v ruce. Zvopakuj si jakejkoliv Djokeho zápas a zaměř se na servis. Chápu, že sčítáš esa, ale vole, tak se tenis nehraje. To si vytetuj na jednu půlku Isnera a nadruhou Karloviče. Mívals rozumný postřehy, ale co teď blábolíš je něco neuvěřitelnýho. Drž se chlape, bezprdele
Reagovat
Malda
Hlavně klídek :D Nevím neumím si nějak představit, jak by si mohl vytřít prdel např. se současný Andym(Novaka ani nezmiňuju ;-)). Nemyslím, že bude stačit zběsile do něho(nich) řezat topspinovým forehandem. Což je v podstatě Nadalova jediná zbraň. Ale necháme se překvapit.
Reagovat
Malda
Omlouvám se, to nepatří sem, ale pro fazila o příspěvek níže.
Reagovat
smazaný uživatel
A je to doma.... dekuje vsem za podporu :P Jeste RG a bude to FINITO.
Reagovat
smazaný uživatel
To jsi pořádně mimo. Vyhrát Paříž je základ, finito může být až po titulu z US Open. Novakův Grand Slam za rok 2013 by těch nedosažitelných 17 Rožérových titulů postavil do úplně jiného světla. Pak by fandové výsledky obou tenistů mohli docela dobře srovnávat. Co je víc?
Reagovat
seshitec
no dobrý ještě nezkompletoval Paříž a ty už mluvíš o noleslamu...ale i já věřím že by to moh dokázat
Reagovat
Heather_Fedex
myslim si, ze pri teto konkurenci bude kalendarni gs uskutecnit nemozne. ale kdo vi. pokud by se letos novakovi podarilo vyhrat i v parizi, na pristich 2 grandslamech muze mit novak psychickou vyhodu
Reagovat
smazaný uživatel
Wimbledon stejně nevyhraje.
Reagovat
fazil
rafa uz pomalu bude hrat, takze RG maximalne ve snu...
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím, že by Nole neměl na to znova vyhrát Wimbledon. Tam mají podle mě šanci na výhru všichni tři, i když Roger, případně Andy asi největší ze všech. Co se týče RG, záleží na tom, v jaké formě bude Rafa, jinak by tam mohl vyhrát Nole i Roger (Andymu na antuce asi nikdo moc nevěří, ale kdo ví?)...nebo někdo úplně jiný? Bude to zajímavý;-)
Reagovat
Malda
Mě dostává jak se tu Nadal hned nasazuje do pozice favorita na FO :D To je podle mě úplnej nesmysl.
Reagovat
fazil
ty ses nesmysl. je to nejlepsi antukar vsech dob, jedinej, kdo ho porazil na antuce, byl djokovic, kdyz mel ten neuveritelnej lauf 2011, kterej uz nema, roger, soderling, kterej uz nikdy hrat nebude a jednou myslim ferrero, kdyz byl rafa napul zranenej...jinak si s kazdym vytre prdel. no a ze pul roku nehral? do formy se dostane behem par tydnu. pro takovyho profesionala a drice to neni problem.
Reagovat
Mayo
to že sa Rafa dáva do pozície favorita na RG po 7 triumfoch z 8 štartov je celkom logické...akurát teraz tu bude záležať od toho akú bude mať formu po tej dlhej pauze samozrejme
Reagovat
Bob
Gratulace Novakovi za třetí titul v řadě! Moje gratulace taky patří k Andymu, který v poslední době dává jasně najevo, že patří s Novakem do té nejlepší špičky. Nole mi udělal radost, fandil jsem mu a věřil. Alespoň mi zlepšil náladu oproti finále žen. Určitě věřím, že gigin či Sonja a spol. tlačili Novaka k vítězství. Andyho ta prohra určitě mrzí, ale jak jsem řekl, hraje teď výborně a bude pro Novaka nepříjemným soupeřem. Držím Nolemu palce. S tímhle nábojem co má v sobě by mohl na postu jedničky vydžet hodně dlouho. A teď hurá na Paříž :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jen mě napadlo, že anglický překlad knihy B. Hrabala "I Served the King of England" by se v jistém hyperbolickém významu dala použít coby zkratka pro dnešní finále. To, že si dva a půl setu drželi oba svá podání, a Nole že ho potom neztratil po celý zápas, to je při kvalitách na returnu obou účastníků k nevíře. Osobně ze srdce tleskám Nolemu, mám ho prostě rád, a co jsem dnes viděl, vyhrál zaslouženě, byť tedy Andy místy bránil (i útočil, těch pár míčů) fantasticky. Trochu mě zaráží, že pokud Andy vidí, že by mohl přitvrdit, diktovat, takřka nikdy to nedokáže přijmout jako strategický plán. Letos mě to zaráželo např. při jeho zápasu s Millmanem, kde když M. hrál svůj nadstandard, A. jakoby nevěděl, má-li hrát agresivně, nebo čekat na vyházení se soupeře - a hrál chaoticky. Jeho hra vždy roste s kvalitou opozice, prosím, ale stejně se nemohu zbavit dojmu, že největším soupeřem si je on sám.
Reagovat
smazaný uživatel
A ještě, kdybych si mohl trochu zarekapitulovat AO, tak bych chtěl vyzdvihnout Wáwrův výkon proti Nolemu, to byl dle mého asi nejlepší tenis turnaje. Wáwra poté co již loni místy bezprecedentně drtil Fedexe v Šanghaji potvrdil, že patří do top 10. Zvláště, když se opírá o servis. Dále bych si do budoucna přál, aby se chronická zranění zlepšila Nishikorimu, protože on se potřebuje dovybrousit v takových zápasech, jako byl ten s Ferrerem, kde byl podle mého lepší v prvním setu, ale nevyužil své BB, poněkud začal povadat, poddal se komplikacím s kolenem, kotníkem i rukou, a bylo zle. Ale v něm myslím dřímá světový talent, ne natolik vzdálený od té velké čtyřky. Taky jsem docela rád, že ožil letos Tomič, i když tedy ten jeho laid-back styl mě spíš při koukání zaráží, poněvadž jak má skvělou ruku, nožky jsou trochu nebožky. A prozatím výkonnostní/výsledkový skokan roku pro mě je Brands (i když ne že by už od podzimu neválel v hale). Mírně smutno mi bylo z koukání na Marcose Baghdatise a Gaela Monfilse, tam mám nějaký špatný pocit, že se už dostali za svůj zenit, přitom oba hráči, kteří dělají GS (a nejen je) tolik zajímavé. Nu, tak. A dobrá paleta názorů se tu sešla, radost číst.
Reagovat
Heather_Fedex
s tim servisem novaka absolutni souhlas- nedavno se tady propirala kvalita jeho podani a nekdo napsal, ze servis nema ani na urovni hrace top 10. jenze pri andyho returnu, kt. je povazovan za 1 z nej na svete, je to dost zarazejici. a v celem zapase celil vseho vsudy 4 breakballum!!
Reagovat
smazaný uživatel
Novak sice nema silne a tvrde podanie ale zato na milimeter presne!:)))
Reagovat
Malda
Myslím, že Novak má docela dobré podání. Vždyť si s ním často v klíčových momentech docela pomáhá. Nemůžu souhlasit s tím co psal poplach16, že má servis srovnatelný s hráči top 50.
Reagovat
smazaný uživatel
niekto si mysli ze podanie je len o tvrdosti a sile ale je o umiestneni a Novak to vie poriadne presne umiestniť a zakrutiť!
Reagovat
Heather_Fedex
mozna ze ti to jeste nedoslo, ale rec neni o tvrdosti podani ale celkove o kvalite servisu. to, ze rychlost/tvrdost neni jedinym meritkem kvality podani je snad kazdemu jasne
Reagovat
gigin
Prosím tě, mohl bych se zeptat, proč oslovuješ jednotlivé nicky různými jmény? Jako já se tím bavím, ale jen by mne zajímal důvod. Děkuji.
Reagovat
Fandina
Na Eurosportu opáčko dnešního finále.

A gratulace Nolemu k titulu, hattriku, třem v řadě ... gratulace
Reagovat
smazaný uživatel
Féďo sory, ale Novak je úplně někde jinde. Pro mě je jednoznačně nejlepším sportovcem všech dob. Nikdo se mu nemůže rovnat
Reagovat
smazaný uživatel
Teraz si to prehnal a riadne sa smejem:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
hráls někdy tenis, kamile ? ))) nebo jen kecáš vod kompu. S Marym si doslova vytřel prdel a pokud ho uvidíš někdy na žívo, tak věř že telka zkresluje. Djoko skota jednoduše vypráskal, a to ho fakt neprožívám. Je to nejlepší tenista všech dob. Kdo hrál tenis a nemá mindrák ti to zvopakuje, Mirku
http://www.youtube.com/watch?v=sMtvcGL1euI
Reagovat
smazaný uživatel
Djoko mozno raz hey ale teraz nesiaha Federerovi ani po členky uvidime kde bude Novak v 31 rokoch!
Reagovat
smazaný uživatel
tak jasný, Roger je třída, pokud se bavíme o historii. Novak nikdy nedá tolik grenslemů...ale bavíme se o současnosti...vypráská Rafu i na antuce. A to Rafu žeru...
Reagovat
smazaný uživatel
JJ ja tipujem Novaka na vitaza French open!
Reagovat
Malda
Podle mě se Rafa na FO nedostane ani do finále. Ten návrat bude obrovsky složitej.
Reagovat
fazil
proberte se uz. rafa samozrejme opet RG vyhraje a djokovic bude rad, kdyz si na nej uhraje set. a nejlepsi tenista vsech dob? to muze rict opravdu jenom blbec...jeste se ani nepriblizil rafovi a samprasovi, natoz pak borgovi nebo rogerovi. vypoustite hrozny blaboly...
Reagovat
tito
nabitý program a proto se zpožděním- gratulace gigine, Sonjo atd.:-)
Tomasinho, Mutademe v klidu, křivka jde nahoru, bude ještě spousta dalších příležitostí.
Reagovat
gigin
:)
Reagovat
smazaný uživatel
:-))
Reagovat
Pe3k
Reagovat
smazaný uživatel
Ja už chcem Nadala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Je to ešte strašne daleko ale Wimbledon vyhra Andy!!!
tutovka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě mne napadlo něco podstatného Peťovi...
Noleho čaro definitivně neuniqlo!!!
:-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Chtěl jsem se zeptat jestli to bude někde v TV na stránkách wta-Paris je napsáno že to bude na Eurosportu ale v programu to nevidim tak jak?? :D
Reagovat
smazaný uživatel
tak ted jsem naslel ze od 29. to bude na slovak sportu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Si pozrite Azarenkovu na stranke AO!
hlavne Ti co ju nemate radi:)))))))))))))))))
video party Vicka
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že to nemá chybu. :)
http://www.wtatennis.com/news/article/3055274/title/ao-video-vikas-victory-party

A tady na těch fotkách jí to moc sluší. :)
http://www.wtatennis.com/photos/article/3055119/title/ao-gallery-the-champions-trophy-shoot
Reagovat
smazaný uživatel
Sak mas jasne to je žena jak ma byť!!!
To je moja láska:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem rád, že je tu víc fanoušků Viky. Sice jsme proti odpůrcům v menšině, ale jsme tady! :)
Reagovat
smazaný uživatel
niektorí ju nemaju radi lebo pôsobi moc namyslene, možno pre niekoho arogantne ale mne sa to páči:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Na mě působí normálně. :) A hlavně nechápu, jak někdo může soudit člověka třeba podle toho, jak se tváří při zápase. Ty hráčky musí být soustředěné a v některých momentech se nejde tvářit příjemně... Vika je v soukromí hodná holka a je s ní legrace. Sleduju ji už dost dlouho a nemám důvod si myslet něco jiného.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja mam taky isty nazor Ako Ty. Victoria je super"!
Ale každy si spravi nazor jaky chce! to neovplyvnime!
Reagovat
smazaný uživatel
To máš pravdu.
Reagovat
Heather_Fedex
kluci, nechci se vam do toho starat, ale ani hracky na okruhu, kt. se s ni potkavaj dennodenne se o ni nevyjadruji prilis pozitivne, nejen tenisovi divaci. takze asi na tom neco bude....
ale samozrejme plati, 100 lidi, 100 chuti ;)
Reagovat
smazaný uživatel
No, tak já myslím, že Vika má se spoustou hráček dobrý vztah. Hned po zápase dostala nějaké gratulace na Twitteru. Třeba moc hezký vzkaz jí napsala Iveta Benešová...
"Congratulations to you @vika7 ! Especially the way you handled huge amount of criticism from all sides after that unfortunate MTO! Brave!"
Reagovat
Heather_Fedex
jak myslis ;)
jinak fotky moc pekne
Reagovat
smazaný uživatel
jj viem ze Radwanska ju nema rada a aj tota Cibuľa už povedala ze hračky ju moc nemusia ale čo už zavidia jej asi!!!
Reagovat
petrulinka
Sorry, že se vám pletu k Novakovi, ale není to kde jinde napsat. Jen pro ty, co sledují Petru. Hodně se tady mluví o tom, že by Petra měla hrát i debly, a tak jsem se dívala, že Petra bude hrát debla v Paříži s Yaninou Wickmayer a docela mě překvapilo, že tam nehrají spolu H+H.
Reagovat
Fandina
Třeba proto, že Lucka H. hrála ještě dneska v Austrálii.
Reagovat
Karl
Teď jsem to tady chtěl uvést. Pro mě je to docela zklamáním i potěšením. Mrzí mě, že H+H zase nehrají spolu, je sice možné, že se Lucka odhlásila, ale v singlu je stále napsaná, takže nevím. Květa bude hrát s Rosolskou, protože má zraněnou Annu-Lennu Groenefeldovou. Proti nim se utkají hned v prvním kole Zakopalová s Paszekovou. A vítězka se může utkat se Šafářovou, která tradičně hraje s Nasťou. Hrát bude i Uhlířová s Grandinovou. A největší překvapení a největší pochvalu ode mě má Petra, která si skoro po roce zahraje čtyřhru. Partnerkou jí bude Belgičanka Yanina Wickmayerová. Škoda jen, že hned na první kolo jsou nalosovány proti Hlaváčkové s Huberovou, tedy druhým nasazeným.

Zatím jediný odkaz, na kterém najdete pavouka:
http://www.opengdfsuez.com/index_fr.html#/tableaux-resultats/double
.
Reagovat
smazaný uživatel
Nole si užil turnaj se vším všudy...odehrál jednoznačné zápasy, zápasy, kde měl trochu problém i neuvěřitelné pětisetové drama... Akorát to měl celé trochu zpřeházené - namísto aby měl nejjednoznačnější zápas (proti Ferrerovi) zezačátku turnaje a nejtěžší zápas (proti Wawrinkovi) na konci turnaje...sešlo se to celé trochu jinak no:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kedy začína ten turnaj kde ma mat Rafa comeback?
Reagovat
Tominoo
Mna by zaujimalo kolko razy povedal FU:CK andy murray za zapas xD
Reagovat
smazaný uživatel
a to je to prečo ho nemam rad!
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tam...:'-) Sláva Nolemu a čest Andymu.

Ačkoliv Andy dnes prohrál, pořád platí, že se pod Lendlem hodně zlepšil. V semifinále odehrál jeden z nejlepších zápasů, co jsem od něj kdy viděla, šel mu neskutečně servis a byl aktivnějším hráčem...no, ve finále jako by to potřeboval vykompenzovat.

Zezačátku bylo v zápase jen pár světlých okamžiků, doufala jsem, že konečně přijde brejk...a když přišel, zápas to výrazně změnilo k lepšímu (aspoň z mého pohledu).
Jak už tu někdo poznamenal, TB paradoxně vždy vyhrál hráč, který byl v daném setu horší (a prohrál ho ten, který neproměnil breakbally). Ve 3. a 4. setu už byl jednoznačně lepší Nole.

Já jsem nakonec s finálem spokojená. Samozřejmě na epickou bitvu Nadal-Djokovič z minulého roku to nemá, ale aspoň jsme my fanoušci Noleho pošetřili nervy:-D:-)

Co se týče statistik:
Nole 47 winnerů, 61 UE a 85% úspěšnost na síti:-P(35/41)...ale to si každý může sám prohlédnout tady: http://www.australianopen.com/en_AU/scores/stats/day19/1701ms.html?promo=sumscores

...6 GS, 3 výhry na AO v řadě, výhra GS na začátku sezony...to všechno, doufám, Nolemu jen přidá na sebevědomí a bude dál hrát skvěle, jako hraje (nebo ještě líp-rezervy tam i přes jeho úžasné výsledky pořád jsou, o tom nic:-))
Reagovat
Stan_Borowitz
Už jsem tady na to kdysi upozorňoval, ale stejně...

Překládat termín "epic" do češtiny jako "epický" je nesmysl, přestože tento paskvil v médiích snaživě šíří řada sportovních komentátorů. Význam slova epický v češtině je jednoznačně "výpravný, dějový", což v souvislosti s tenisovým zápasem nedává smysl. Správný překlad slova "epic" ve spojeních "epic battle" apod. je "dramatický". Takže ta bitva Nadal-Djokovič nebyla "epická (výpravná, dějová)", ale "dramatická".

Abych citoval jednoho slavného Američana - That's all I have to say about that...
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
gigin
Ty už si jak monty :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
jeste snad, ze ani s "finalem" nelze byt spokojena, nemyslim lyricky, epicky ani dramaricky, ale gramaticky... finale je nesklonne.

Jinak - co jsem ze zapasu videla, to me nezaujalo, ale gratulace Andymu za odpor, ktery kladl a Djokovicovi za vyhru, cisty hattrick na AO mi imponuje. Co s tim nadelam... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
dramaticky
Reagovat
smazaný uživatel
všimla jsem si toho, když jsem si to po sobě (po odeslání) četla...ale nechtělo se mi opravovat;-)
Reagovat
Stan_Borowitz
To zdaleka ne, to by to musela být óda na Novaka o rozsahu tak 6 na sebe navazujících příspěvků s maximálním přípustným počtu znaků...
Reagovat
Stan_Borowitz
... počtem znaků.
Reagovat
gigin
Ona to vypiluje, vypracuje se. Důležité bude, mít k tomu další příležitosti :))
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak zase neřešme každou prkotinu, že... ale když se nějaké slovo používá v úplně jiném významu, než jaký má...
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, kult osobnosti nevzniká ze dne na den...
Reagovat
gigin
sojka je perfekcionalista, to už bys mohl vědět :))
sojka: Děkujeme za uznání!! Od tebe se to cení dvojnásob ;)
Reagovat
smazaný uživatel
ja vubec nemela nejake opravky v umyslu, navic jsou tu v tomhle smeru mnohem vyzivnejsi texty, jen jsem tvuj koutek vyuzila ke vstupu, kazda oklika dobra, kdyz jde o panesa, :-) zas sluvko ztratit jsem musela.. je to skvela snura.. :-(
Reagovat
VlS
Ne že bych se chtěl rýpat v nepodstatnostech, ale epický rozhodně nemá význam "výpravný" a je otázka, co míníš slovem "dějový". Epický má význam "popisujícící události, osoby, krajiny a tak dál, na rozdíl od lyriky, která se zabývá pocity, náladami. Vzhledem k řeckému základu slova má v nepřeneseném smyslu slova stejný význam prakticky ve všech jazycích. Zápas sám epický být nemůže, popis zápasu ano.
Reagovat
Heather_Fedex
pohledem laika:
epika=dej
lyrika=myslenky, pocity, nalady
;)
Reagovat
Fandina
Bez ohledu na význam slova, tak ten zápas loni finále mezi Nolem a Rafou, ten ale byl epický :-))))
Reagovat
Heather_Fedex
a letos byl lyricky, ze ;))
Reagovat
Fandina
Asi ano :-))) lyrika pro Andyho jeden set a další tří lyrické potřebné sloky v režii Noleho ... úsměv
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak jako jeden z významů slova epický uvádí "výpravný" každý slovník cizích slov, tak na tom asi něco bude...

Jde o to, že kromě původního významu nabývají přejatá slova v jazyce často i význam nový, například právě v angličtině se od roku 1731 termín "epic" používá i v rozšířeném smyslu jako "grand, heroic". K tomuto významovému posunu, respektive rozšíření, v češtině nedošlo (ale došlo patrně k rozšíření na význam "výpravný", pokud ty slovníky nelžou). Proto v angličtině "epic battle" smysl má, kdežto v češtině "epická bitva" nikoli.

V zásadě ale říkáme totéž.
Reagovat
Nola
Nole futbalista, výkop ľavou nohou
http://www.youtube.com/watch?v=kZ3pm75vt2M
Reagovat
baggik
Já jsem spokojený moji dva oblíbenci obhájili. :-) Dneska to byl především zezačátku boj, ale nakonec Novak potvrdil svoji sílu! Muraj ukázal velký zlepšení a taky neuvěřitelný svaly ať už jde o nohy či ruce. Buďme rádi že gymnastický tenis s elegancí poráží nabušenost hodnou A. Schwarzenegera.
Reagovat
Mayo
Mike Bryan a Kobe Bryant na hrad :)
Reagovat
brixner
Tak a je to za námi!Gratulace všem vítězům i všem, kteří např.vsadili a vyhráli! Trošku mě udivuje nezájem o dění ve čtyřhrách...Chápu, singly jsou priorita, jinak to ani být nemůže. Přesto chci aspoň já touto cestou poblahopřát bratrům Bryanovým k dalšímu velkému titulu, jsou to už nyní legendy! Možná nemají charisma např.Woodies, ale jsou to šampióni a sledovat jejich sehranost na dvorci,je zážitek! Brix
Reagovat
smazaný uživatel
Diky:)))
mal som podane
Azarenka
Djoky
super!
Reagovat
brixner
No, řekl bych, že Peter Fleming! My "dědové" už něco pamatujeme, k tomu Google netřeba:-) A co třeba Edbeg-ten měl za parťáka koho?
Reagovat
brixner
Někdo tu psal, že kdysi nemělo AO takové renomé, jako nyní a že např.v letech 81-82 zvítězil, pro mnohé neznámý, Johan Kriek...No, zajímavostí může být to, že v obou finále porazil Steva Dentona-svého partnera ze čtyřhry! Tento pár byl známý asi především díky Dentonovi, tenhle Američan totiž už tehdy uměl servírovat cca 240km/h, podobně, jako Roscoe Tanner. Jistě, ve své době např. Borg Melbourne "bojkotoval", přesto si myslím, že AO mělo vždy velikou prestiž, vždyť i jména vítězů, jako např.Tanner,Gerulaitis, Vilas, Wilander a samozřejmě plejáda velkých Australanů-hovoří za vše! Brix
Reagovat
brixner
Jasně, partnerů měl určitě více. Ale Jarryd je správně! Prostě když se řekne Edberg, doplní se Jarryd, stejně, jako McEnroe-Fleming, Newcombe-Roche, Hewitt-McMillan, Woodforde-Woodbridge, Paes-Bhupathí...dalo by se pokračovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nám skončilo AO a my zase musíme na konfrontace nejlepších čekat pět měsíců. Zdá se mně to dost nerovnoměrné. AO se hraje hned na úvod sezony, což znamená, že hráči si pořádně neodpočinou z minulé sezony a už hraji na stodvacet procent, což má za následek různá zranění. Za druhé potom fanoušci pět měsíců ostrouhají, aby si tenis v průběhu tří měsíců odbyl tři GS a pak zase půlroční pauza. Myslím, že ideální by bylo AO přesunout na březen a pouvažovat, zda nehodit US až na konci září (Otázkou je počasí v NEw Yorku, které je ale hodně nestálé i v současném termínu)
Reagovat
smazaný uživatel
Pochopitelně musíme čekat čtyři měsíce, ale to nic nemění na podstatě myšlenky...
Reagovat
smazaný uživatel
Tyto masters nikdy nenahradí grandslamy, co se týče prestiže, nasazení a zajímavosti...
Reagovat
smazaný uživatel
Na konfrontace nejlepších se po AO nemusí čekat pět měsíců, neustále se něco hraje, ještě před turnaji Masters se hraje výborně obsazený turnaj v Dubaji. To jen k těm hvězdně obsazeným turnajům, jinak téměř každý týden je někdo z desítky na nějakém turnaji a startuje tam s ním dost hráčů z první třicítky. A ti, co mají rádi tenis, si něco najdou každý týden. Jen bych znovu zavedl pravidlo zápasů na tři vítězné sety ve finále některých turnajů Masters, třeba na těch, po kterých je alespoń týdenní pauza. Na všech bych to asi nedal, to by se mohlo setkat s všeobecnou nevolí, přece je třeba postupovat takticky. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Práve kvoli počasiu sa hrá vtedy, kedy sa hrá..V Austrálii v marci končí leto, prichádzajú veterné a často upršané dni..Čo sa zvyšku týka, opat je to robené tak, aby sa zachovala, čo najvacsia šanca na pekné žičlivé počasie..
Reagovat
smazaný uživatel
Beru Forehandovo vysvětlení, asi se nedá jinak no.. :-( Ale škoda. Jinak souhlasím s armstrongem, že bych zavedl finále na Masters na tři vítězné, na druhou stranu vidět další takové nudné čtyřhodinové zápasy jako bylo to dnešní taky není potřeba, takže sophiina volba. Miami Masters si může říkat pátý GS kolikrát chce, ale nikdy jím nebude, kdo si bude za deset roků pamatovat vítěze letošního turnaje, zatímco vítěz AO 2013 navždy zůstane v paměti...
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, proto bych neměnil. Navíc už je to jaksi zažité a třeba mě osobně vadí i přendání finále DC o dva týdny dozadu.
Reagovat
carolyn
http://www.stream.cz/video/784962-mroz-na-dovolene
Reagovat
Heather_Fedex
presne takhle jsem si ho po celou dobu predstavovala ;)))
Reagovat
Denis92
poznate este nejake stranky kde sa daju nakupovat kolekcie tenistov? okrem bigsport,tennis -point a tennis-warehouse..vdaka :)
Reagovat
gigin
Nebo běž do HáeMka a kup si Berďu.
Reagovat
Mayo
Andrej ešte nejaký GS vyhrá určite...napríklad taký Wimbledon tohto roku bude pre mňa najväčší favorit
Reagovat
VlS
Andrej?
Reagovat
smazaný uživatel
Ja uz mam tiez v hlave Andy Muurray a Wimbledon 2013!
Reagovat
smazaný uživatel
Andy ten Wimbledon letos dát musí. Pro mě je to hlavní cíl pro tuto sezonu a i kdyby měl v Paříži vypadnout v 1. kole, tak mi to nevadí, jenom aby vyhrál ten Wimblas.
Reagovat
Mayo
hej je to jeho cieľ jednoznačne...a ja mu tam veľmi verím...on na tráve proste vie
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim si ze uz nastal Novakov čas na French open!!!

aj ked budem fandit Rafovi ale tipujem Novaka!
Reagovat
smazaný uživatel
FO je hlavne veľmi ďaleko. Ťažko sa predvída v januári.

Novak mal namále aj so Seppim, aj s Tsongou. Hocičo sa môže stať.
Reagovat
Mayo
do FO by sa RN mohol dostať to akej takej formice
Reagovat
Heather_Fedex
priznam se, ze jsem ocekavala vetsi drama, hlavne ze strany andyho je to mirne zklamani.
a na zaver gratulace k 6. gs titulu a take jeho fanouskum! enjoy
Reagovat
Alois_Mlok
Myslím, že důvod, proč Murray většinou s Djokovičem prohrává, je ten, že se málo modlí. Djokovič se nikdy nezapomene po velkém zápase pomodlit. Pro vítězství je třeba udělat všechno a Djokovič to moc dobře ví, proto nezanedbává ani duchovní stránku své přípravy. Víra mu dodává sílu a dnes se mu to obzvláště vyplatilo. Až do tie-breaku druhého setu byl o krok pozadu, ale právě v té chvíli mu Bůh seslal dar z nebes v podobě pírka z křídel anděla a Novak byl od té chvíle jako vyměněný. Nevím přesně, jak je na tom po duchovní stránce Murray, ale možná by neškodilo, kdyby i na tomhle s Lendlem trochu zapracovali a věnovali v tréninku nějaký čas předčítání z bible nebo občas zašli do kostela na mši. Ono se mu to pak vrátí ve chvíli, kdy to bude nejméně čekat. Amen.
Reagovat
smazaný uživatel
:DDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
carolyn
:-DD
co jsem si všimla já, tak mu ani Bůh nepomůže, pač neustále kleje a používá vulgární výrazy :-/
Reagovat
Alois_Mlok
No kdyby právě místo klení myslel na Pána, tak už má dneska možná víc než jeden GS titul.
Reagovat
Mayo
si zabil :DDDDD
Reagovat
carolyn
Já myslím, že jeden mu stačí. je to ažaž :-))
Reagovat
gigin
Nole taky kleje jak o dušu. Dnes pičky materiny létaly, jedna za druhou... :)))))
Reagovat
Stan_Borowitz
Dobře, že jsi vzpomněl Ivaniševiče, to je krásný protipól k tvému Musterovi. ("Muster byl fantastický hráč, bývalá světová jednička a i na ostatních grandslamech byl konkurence schopný, byl 3x ve čtvrtfinále US Open a 2x v semifinále v Austrálii 1989 a 1997")

Stejně tak lze říci: "Ivaniševič byl fantastický hráč, bývalá světová dvojka a i na ostatních grandslamech byl konkurence schopný, byl 3x ve čtvrtfinále Australian Open a 3x ve čtvrtfinále v Paříži (!!) a jedenkrát v semifinále US Open." byl tedy dokonce konkurenceschopnější než Muster, takže musel asi umět i něco víc než jen servis...
Reagovat
smazaný uživatel
:-D Pravdu máš!
Reagovat
smazaný uživatel
Rafo comeback
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak jak jsem se na turnaj těšil, tak rychel skončil. Těch 14 uběhlo rychle. Takřka beze spánku, podělané zkoušky, ale tohle za to prostě stojí, i když poslední kousíček skládanyk nezapadl. Perfektní organizace, pro mě prostě nejlépe organizovaný grandslam ze všech, nemá prakticky žádnou vadu, vždy všechno probíhá tak, jak má. Už se těším na další ročník.
Reagovat
smazaný uživatel
moje slova
presne!
Reagovat
smazaný uživatel
A Broz si opět smlsne na překlepech :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Nedávno to začalo a už je po všem. Myslím, že zde nejsem sám, pro koho je AO nej grandslamem v roce. Zbydou už zas jenom nostalgické vzpomínky z dalšího ročníku + pár novinových článků a nahraných VHS.
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo. Jako největší hodnotu má pořád pro mě Wimbledon, to je taková mekka a něco jakoby mimo , i proto, že se hraje na povrchu, na kterém se nehraje skoro vůbdc už.
Reagovat
carolyn
Brož ted nemá čas, zrovna si hraje na fandu novaka, ač nikdy jeho fanda nebyl a není :-) Vlastně mužský tenis nesnáší
Reagovat
smazaný uživatel
Napriek tomu, že tento ročník asi nepatril k najlepším v histórii mám tento turnaj rád. Krásne počasie, neprší, zápasy sa nemusia presúvať kvôli tme, proste všetko jak má byť. Taktiež rozumný jednoduchý žreb, žiadne prvé kolo rozťahané do troch dní, tradičná voľná nedeľa, či paralelne hrajúce sa semifinále alebo nedajbože finále deň po SF. Ostatné turnaje sa majú v detailoch čo učiť.
Reagovat
smazaný uživatel
Wimblas se svou trávou je pořád "něco spešl", taky se na něj těším, avšak nejvýš dávám AO. At´ už kvůli té organizaci nebo kvůli těm parádním mačům (ne, že by se jinde nehrály pěkné zápasy) či nostalgickým vzpomínkám z nočního fandění.
Reagovat
smazaný uživatel
Som si všimol taku vec
Novak v 1 sete podaval jak prvy mal breakbaly, nevyuzil ich v tiebreaku spravil 2-chybu a set prehral.
V 2. seet sa stalo to iste len začinal na podani Andy mal breakbaly nevyužil, v tiebreaku spravil 2 chybu a set prehral.
Zaujimave ze som si to všimol!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Mne osobne si s tým vyrazil dych.
Reagovat
gigin
:DDDDDDD já se po....!!!!! :DDDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D:D
Reagovat
seshitec
Mám takovej pocit, že pokud by se mu povedlo urvat Paříž, pak by jeho sebedůvěra narostla ještě vejš, do nevídaných rozměrů a to by pak i mohl dokázat vyhrát všechny v jednom roce.
Zkušenosti už má z r2011 a po vrácení se trochu do reality loni by to moh skutečně letos dokázat
Reagovat
Mayo
nooo súboj dvoch pánesov skončil lepšie pre toho ktorému som nefandil...ale čo už...myslím si, že kľúčový bol druhý tajbrejk...odvtedy na mňa Andy pôsobil nejako bez energie a hlavne bol pasívny ... p.s. toto finále sa nechytalo na loňské SF ani náhodou a čakal som viac...môj pohľad mier :)
Reagovat
gigin
Já na tebe mierim už několik dnů a furt se nemůžu trefit.
Reagovat
Mayo
:D toto bolo dobré
Reagovat
smazaný uživatel
gratulujem obidvom k dobrym vysledkom na turnaji, vyhrat mohol len jeden...co sa tyka zapasu, ten ma nenadchol, priemerna uroven, nic extra...
Reagovat
gigin
Ogaři a cérečky, jak to teta nakonec dopadlo? :-O
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulujem k hviezdičke starec!...Zaslúžil si si výhru, ako hovoria FFF, bol si najviac dní na čele (pomyselnej jedničky) a preto je celkový triumf logickým vyústením!..Australian open bolo proste tvoje a tvojho favorita!
Reagovat
gigin
:DDDDDD Díky!! Jo a GL na příští víkend s magerkou ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodom, medzi čitateľmi TP prebiehala začiatkom roka minianketa ohľadom tipov 8 víťazov GS. Tie moje boli v tomto znení:

Nole-Vika
Rafa-Serena
Rafa-Serena.
Nole-Vika.

Som rád, že ide všetko podľa plánu :)
Reagovat
Mercury
GL s Rafou :D
Reagovat
smazaný uživatel
ja som tiez mal Vika-Nole
Reagovat
seshitec
sorry ale Rafa na wimbledonu už asi nevyhraje
Reagovat
smazaný uživatel
Tedy, uvidíme, kam se bude tenis ubírat dál, jestli bude k vidění více finálových zápasů Novak - Andy (a tím nemyslím jen na GS). Pokud jde o můj názor, já bych změnu uvítal. Dnešní zápas..., no, co k němu napsat, každý má rád něco jiného, ale já se dnes moc nebavil. S tenisovým zápasem je to pro nezaujatého diváka jako s filmem. A tomuto představení chybělo daleko do velice nadprůměrné filmařiny. Fandové obou si to užili, ale já, ten nezaujatý, co se chtěl tenisem bavit, jsem byl spíše zklamán. Ale píšu jen za sebe.
Reagovat
gigin
Nebyla to žádná exotika. Pravdu máš. Např. jejich vzájemné loňské semíčko bylo úplně někde jinde... Napětím a vzrušující podívanou určitě...
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě jsem nepogratuloval Noleho fandům, takže dodatečně gratuluji samozřejmě i tobě. Ono, když se to tak vezme, úroveń jejich velkých mačů (tedy mačů na tři vítězné sety) jde od toho lońského semifinále dolů. Sice se od té doby střetli na tři vítězné jenom dvakrát, ale kvalitativně si myslím, že to klesá. Nechci nikoho urazit, ale myslím si, že lońské finále z New Yorku je kvalitativně hrozně přeceńované. No a nyní už se nehrálo ani na pět setů. Snad to půjde nahoru, přál bych si to. Jejich rivalita by se v průběhu dalších let mohla dostat na úroveń rivality RN-RF, pokud přidají pár velkých pětisetových finálových řeží.
Reagovat
gigin
Díky moc!!
Nole x Andy - Shanghai byla fajn. Rychlý povrch, pěkný tenis, drámo...
Reagovat
smazaný uživatel
Jeden z okamžiků, kdy člověk lituje zrušení pravidla hraní na tři vítězné sety ve finále turnajů Masters.
Reagovat
Mercury
Doufám, že tyhle dvojice neobstarají většinu následujících velkých finále. Konfrontace různých stylů je to co dělá tenis krásným, tohle mě příliš nebaví. Se zápasy Roger-Rafa se to nedá vuběc nedá srovnávat, nemá to ani zdaleka takový náboj. Nicméně oba jsou strojově dokonalé zdi, na betonech excelují a Djokovic momentálně zaslouženě vládne. Gratuluju. S takovou může za pár let dohnat Rafu v počtu GS.
Reagovat
smazaný uživatel
presne moje slova finale
Novak-Murray by sa uz nemuselo opakovať
Reagovat
smazaný uživatel
Pro některé bohužel se tohle finále bude podle mě objevovat čím dál častěji. A řekl bych především v Austrálii, na antuce těžko (tam Murray těžko někdy udělá finále), na rychlejším hardu a trávě mají ostatní víc šancí je porazit.
Reagovat
carolyn
poslala jsem ti odkaz do vzkazníku
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si nemyslím, že sa finále v tomto zložení bude tak skoro opakovať. Predsa len pri absencii Rafu malo toto zloženie väčšiu pravdepodobnosť, než s ním. Andy bude mať opäť problém už v SF, ak žreb bude taký aký býval.
Reagovat
smazaný uživatel
hahaha
Diky
Reagovat
dappe
Jestli důvodem Nadalovy pauzy bylo opravdu to, co se psalo, tak Nadal už do ničeho na 90% nepromluví, navíc Murray se pořád zlepšuje a jedinej vážnej soupeř pro tyhle dva bude Federer, hlavně po antukové části sezony.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja Nadalovi verim a uvidite ze este bude sv 1!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
carolyn
pěknou zábavu ti přeju :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Toz nemohl sa ten Nole obudit rovnou od zacatku? Bych toho Noleho prerazil, jak bych specialne nepsal, zadne blbiny!!!.
Vubec by nebyl problem na to slapnout trochu vic soustredene od prvniho gemu...a udelat vysledek 3:0.

A SLIVOVICA JE V HAJI....:(
Reagovat
gigin
:DDD Kde ušetříš, tam!!
Reagovat
smazaný uživatel
Som veľmi rad že to vyhral Novak, ale nech sa už vráti Rafa lebo naňho sa pozeram najradšej!!!
Andy sa uplne zrutil po tom 2 sete nechapem to.
Moc rychly zapas čakal som 5 seťak s dlhymi vymenami!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Muráj si zase trochu vylepšil bilanci :-)
Velká škoda vichřice a neregulérních podmínek na US Open. Jinak se mu klidně mohlo stát, že by kariéru skončil bez jediného titulu a stavem 0:10 v grandslamových finále.
Reagovat
carolyn
od kdy ty sleduješ pány?
Reagovat
smazaný uživatel
Podpriemerne finale a porovnavat rivalitu tychto hracov s erou a rivalitou rafy s rogerom je trapne ak toto ma byt to naj v tenise v najblizsich rokoch na betone bude sa dat na tenis pozerat len na trave a antuke ,pinkana neatraktivnych stylov hry uz aby sa vratil rafa a hral s tymito finalistami vtedy sa na ich hru da pozerat ale ked hraju proti sebe je to hroza.
Reagovat
Alois_Mlok
Od chvíle, kdy tam spadlo to peří, to byl jinej zápas...
Reagovat
a.magerova
Jj ďáblovo pírko....
Proto nemohlo být sojčino!!!
Reagovat
carolyn
:-)))
Reagovat
a.magerova
Tomasinho - nebuď smutný, přinesu i jahody :-))
Reagovat
smazaný uživatel
:-) To víš, že jsem. Ale co mi zbývá, možná bych použil i slova Davida Ferrera, co mám dělat, když je prostě lepší. Jak jsem psal, Andy jej dokžáe porazit jenom na rychlejších hardech nebo trávě, to je asi fakt. On se prostě při tom útočení necítí ještě tak pohodlně a svůj a Nole to trestá, oběhá a pak zničí. V tom forhendu je fakt největší rozdíl.

Ale jahůdky si dám rád.
Reagovat
smazaný uživatel
Amagerko, dnes je nedeľa. Vieš, čo to znamená. ;)
Reagovat
a.magerova
No mám domluveno na odpoledne čili na teď NĚCO s tomasinhem, ale večer mám volný, jestli máš zájem.... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
A to som myslel, že víkendy máš vyárendované pre mňa..Ale Tom je fajn, podelím sa :))

Dúfam, že on sa podelí s jahodami.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby Andy vyhrál, dám ti jahody klidně všechny. Takhle si musím spravit chuť.
Reagovat
a.magerova
Jo aháááááá....
Jsem nějak zapomněla na úmluvu z jiných dimenzí!!!
No tak samozřejmě, že své slovo dodržím, ale teda dnes až večer....:-))
A příští víkend už služby v plném rozsahu.
Reagovat
smazaný uživatel
:))
Reagovat
smazaný uživatel
z čeho usuzuješ evro. raketu si někdy držel, hejbeš se nebo seš FB éčkář s tlustou prdelí, co od mala jen sedí na zadku))))
Novak je o vlak jinde, to zpozná i diletant. O tenise nic nevíš Mirku :))) hejbej se vole
Reagovat
carolyn
gratulkaaaaa
Reagovat
petrulinka
Já teda nefandím ani jednomu, ale přijde mi docela podivné, když Novak v prvním setu sotva plete nohama, pohyb mizerný a ejhle, pak najednou tam začne lítat jako srnka. Ať mi nikdo neříká, že něco nebere. Prostě mu nevěřím. No ale i tak gratulace.
Reagovat
smazaný uživatel
A je to tu. Úspech sa neodpúšťa. Bohužiaľ žijeme v spoločnosti, kedy sa nevina musí dokazovať a vina je pripísaná automaticky.

Je to veľmi smutný príbeh.
Reagovat
Nola
neviem či sme pozerali ten istý zápas, na čom fičíš?
Reagovat
gigin
Petrulinko, ten jeho fet zabírá až tak po hoďce, hoďce a půl.
Reagovat
smazaný uživatel
A ty nemáš zdroje na Djokovicovho dílera? O piatej mám kurty, to aby som si, čo chvíľu smrkol.
Reagovat
VlS
A zobla sis už dneska ty?
Reagovat
smazaný uživatel
Skús si vyhľadať niečo o jeho zázračnom vajci ;)
Je to 2-krát také účinné ako krvný doping, akurát to nie je zakázané. A to, že Nadala kryje ATP je verejné tajomstvo, len sa to nemáš odkiaľ dozvedieť.
Reagovat
smazaný uživatel
Isteže, ako inak ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Prečítkaj si, ak si zvládneš preložiť.

http://tennishasasteroidproblem.blogspot.sk/2011/02/curious-case-of-rafael-nadal.html
Reagovat
smazaný uživatel
Vieš, čo to znamená blog? A aká je jeho relevancia?
Reagovat
smazaný uživatel
By the way, s angličtinou problém nemám. A článok si určite prečítam, pozrel som si ho zatiaľ jedným očkom a vyjadrujem počudovanie nad tým, že toto mi tu hádžeš ako smerodajný tromf :)

Z autora tendenčnosť priam srší, kľudne nech posúdia aj ostatní.
Reagovat
Mayo
mne tiež príde Djokovičova výdrž až divná...neviem no...Murray po zápase sa tam preťahoval úplne bolo vidno na ňom , že toho má dosť a Djokovič svieži ako rybička...je to fakt zázračné :)
Reagovat
smazaný uživatel
Toto je jeden článok z mnohých, ale kvalitou niekedy blog prevyšuje novinárske kydy. Myslíš že je to jediný zdroj ? :)) Nenechaj sa vysmiať.
Reagovat
smazaný uživatel
O Nolem se ví, že má slabší starty do zápasů a postupně jde nahoru (obvykle to tak je)...
S těmi teoriemi o dopingu se koukám roztrhl pytel, teď se jako každá výhra, která někomu nebude hrát do karet (namátkou výhra Noleho nad Berdychem), bude svádět na zobání? Jste směšní.
Reagovat
smazaný uživatel
Zdroj?..Hento považuješ za zdroj?..

Dobre teda :)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulujem Djokovicovi, gratulujem Giginovi, Sonje, Nole i všetkým fanúšikom Srbského šampióna. Nolemu sa podarila odveta za nepodarené NY vystúpenie, u mňa sa trochu zaň vykúpil a ukázal, že na harde je proste v súčasnosti najlepší on. V mojich očiach ukazuje na tomto povrchu tenis, ktorý doteraz nemal obdobu, je kompaktný bez najmenšej slabiny a čo je dôležité, dokáže tieto výkony opakovať v dlhodobom horizonte.

Veľa sa písalo o Andym a jeho zlepšení. Áno, v SF ukázal progres. No pokiaľ ho nie je schopný opakovať, výsledkami sa bude držať až v druhej línii..

P.S - Rafa zajtra letí do Chile, pre zaujímavosť :)
Reagovat
Mayo
RAFAAAAAAAAAAA :) konečne...dúfam, že sa vráti v dobrej forme časom
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, Peťo:-))
Reagovat
hatatytla
zápas jako takovej nic moc, úřoven byla chvilkama až podprůměrná. Druhou polovinu zápasu byl Murray evidentně limitovanej zraněním, což je docela škoda. Jinak pár pěknejch delších, ale jinak slabota.
Reagovat
smazaný uživatel
gratulace Novakovi zaslouženě :)
Reagovat
smazaný uživatel
A ještě něco, Stane, ty cype, podělals to :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak v první gratuluju Novakovi k historickému zápisu a další skvělému vítězství. Potvrdil do puntíku. proč je světová jednička a proč je na tomhle turnaji tak dlouho neporažený. Na tomhle povrchu ho bude jen těžko někdo porážet. Andy se snažil, nehrál dobře, sotva polovičně, jak proti Fedexovi, ale ani tak by to možná nestačilo, od konce 3. setu už to bylo pouze o jdnom muži. Andy na něj má na rychlejších površích, kdy mu Djokovič jeho nerazantní útoky nebude vybírat jako teď.

Dost možná klíčový byl game v 2. setu, kdy měl Andy 3 brejkboly a při jednom vyhodil bekhend zbytečně. Dva sety hrozný tenis bez brejku a ačkoliv první byl podle mě lepší Nole a druhý Andy, tibreaky dopadly obráceně. Šance byla i v té třetí sadě, ale nemůže na 3 brejkboly pak Andy dát tři druhé servisy, zvláště s jeho 2. servisem na úrovni padesátky WTA. Šance byla i v úvodu 4. setu, tam si to však Nole pohlídal servisem, který dnes byl lepší než u Andyho.

Porazil tak Andyho všemi třemi věcmi, ve kterých je lepší - forhend, hlava, 2. servis.

Gigine, Sonjo a další, gratuluju. Nole ukázal, že je prostě lepší, momentálně bez pochyby jednička. A asi nikdy jsem neviděl tak komplexního hráče.
Reagovat
speed
Tomic :-)
Reagovat
smazaný uživatel
díky:-)
(btw. letos Nole RG a Andy Wimblík:-P:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Beru všema deseti :-) Takový plán jsem měl před sezonou, chtěl jsem, ať Nole vyhraje RG a Andy Wim a k toum nějaký bonus.
Reagovat
smazaný uživatel
Nesnasim tenis obou kryplu. Na to se neda divat. A ten ocas co se tam 2 x krizuje po zapase a rve jak opice by potreboval pres drzku.
Reagovat
gigin
Opice se pokřižovala 3x.
Reagovat
gigin
A zapomněl sis dát do nicku počáteční písmeno... N?
Reagovat
smazaný uživatel
a ty bys pres tu drzku potreboval jeste vic a trikrat
Reagovat
Malda
Co to meleš sakra?? Nejde mi do hlavy proč jsi se na to koukal, když píšeš, že se na to nedá koukat.
Reagovat
VlS
Nebo Č?
Reagovat
gigin
radost z výhry!! Zápas hodně průměrný. Pro mne top mač na letošním AO jednoznačně Nole x Stan. Díky Nole za parádní turnaj a hattrick :)
Reagovat
gigin
čistý hattrick...
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, top mač Nole-Stan, pak asi Fedex-Tsonga.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně se velmi líbil mač Federer-Tomic...ačkoliv byl jen třísetový, Federer hrál parádně a Tomic (pro mě naprosto překvapivě) držel krok:-)
Ale nejvíc nervydrásající určitě Novak-Stan...po tom zápase jsem si řekla, že když Nole přežil toto, přežije už všechny další soupeře a ten titul na konci zvedne.
Reagovat
smazaný uživatel
Novak je nejlepší tenista všech dob. Styl hry není můj šálek, ale je to Machr. Neuvěřitelný. Ať si Fedo schová svých 17titulů do almary. K tomuto chlápkovi by i za dob svý největší slávy měl na míle daleko. To je neskutečný, dá se jít dál ?
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi spadl ze smrku na hlavu??
Reagovat
Stan_Borowitz
ještě zbývá dovysvětlit, jak je možné, že by k němu i v době své největší slávy měl Federer na míle daleko, když i v době dávno za svým zenitem s ním "odepsaný stařec", "troska" apod. má poměrně vyrovnanou bilanci a i na GS jej občas poráží...
Reagovat
Vojtaakk
Smrk je vedle jak ta jedle :D
Reagovat
nitrotaj
In Manacor
Reagovat
smazaný uživatel
Pekne Nole :) Človeku to vyvoláva jednu otázku .. ako by vyzeralo US Open 2012 v bezvetrí ? Andy by bol asi najväčší smoliar GS finále v histórii.

Len dodám, super Novak. Wawrinka si niekde v Zurichu búcha hlavu o stenu, ale zaslúžený víťaz. :)
Reagovat
Mayo
jak by to vyzeralo na rg 09 keby neni rafa zranený...roger by nikdy nedal kariérny slam...a pritom je to sprostosť že až...sú to len keby
Reagovat
Nola
Novak tešíš svojich fanúšikov, momentálne si sa zapísal aj do historických tabuliek, veľká radosť!!!!
Reagovat
Stan_Borowitz
Dnes se Novak Djokovič zapsal do historie jako první hráč, kterému se podařilo vyhrát patrně nejtěžší grandslamový turnaj třikrát po sobě. To je vynikající úspěch a důkaz o tom, že po éře Rogera Federera pravděpodobně přichází éra Novaka Djokoviče. A kdovím jestli se právě o něm za několik let nebude mluvit jako o nejlepším hráči historie. Našlápnuto má k tomu dobře...
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tak a Andy má zas našlápnuto k tomu, aby byl takovým novým Andy Roddickem.
Reagovat
VlS
Což není zase nijak tragická budoucnost. Ale Andy ještě něco pěknýho vyhraje.
Reagovat
Mercury
Doufám, že tyhle dvojice neobstarají většinu následujících velkých finále. Konfrontace různých stylů je to co dělá tenis krásným, tohle mě příliš nebaví. Se zápasy Roger-Rafa se to nedá vuběc nedá srovnávat, nemá to ani zdaleka takový náboj. Nicméně oba jsou strojově dokonalé zdi, na betonech excelují a Djokovic momentálně zaslouženě vládne. Gratuluju. S takovou může za pár let dohnat Rafu v počtu GS.
Reagovat
Stan_Borowitz
Podle mne je nejtěžší turnaj ten, který je nejtěžší vyhrát, nikoli ten, na kterém se hrají nejdelší výměny. A nejtěžší vyhrát je takový turnaj, na kterém není schopen nikdo dlouhodobě dominovat, nelze se na něj specializovat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist