Dlouhý: Neúspěch v Londýně ovlivnilo málo odehraných turnajů

25. 11. 2010, 18:46
Aktuality 1
Česko-indický tenisový pár Lukáš Dlouhý a Leander Paes sice spolu vyhrál dva grandslamové turnaje, ale na Turnaji mistrů ještě nezískal ani jedno vítězství. Podle Dlouhého to souvisí s tím, že po zářijovém US Open hráli s Paesem vždy málo turnajů a neměli zápasovou jistotu.
Profily hráčů
Lukáš Dlouhý a Leander Paes

"Nám vyšla vždy první půlka sezony," řekl dnes Dlouhý ČTK. "Ale v druhé půlce jsme měli vždy po US Open trochu pauzu. Naši hru tak asi ovlivnilo, že jsme nehráli tolik zápasů. Odehráli jsme jen dva tři turnaje místo aspoň šesti. I to se podepíše. Nemáte pak takovou jistotu v týmu, jaká by měla být," dodal. 

Na začátku Turnaje mistrů to přitom nebylo tolik znát. "Chtěli jsme do toho jít, bohužel to nevyšlo. Třeba se to povede někdy příště," poznamenal.

Dlouhý s Paesem hráli Turnaj mistrů třetím rokem za sebou, ale všech devět zápasů prohráli. Naposledy dnes s americkými dvojčaty Bobem a Mikem Bryanovými, kterým podlehli 3-6 4-6.

Dnešní prohru ovlivnila Paesova nemoc. "Má teplotu, ve středu moc netrénoval, takže to nebylo úplně optimální," řekl Dlouhý. Myslí si ale, že se nechali až příliš ovlivnit Paesovým zdravotním stavem i tím, že věděli, že nesmějí ztratit ani set, aby měli teoretickou šanci na postup. "Takže jsme hráli jiný tenis, než bychom měli. Ale přesto jsme tam mohli mít nějaké šance," dodal sedmadvacetiletý tenista.

Na vítěze Turnaje mistrů ve čtyřhře tipuje právě své dnešní přemožitele. "Nesledoval jsem ostatní utkání, ale myslím si, že právě Bryani by mohli jít daleko," řekl Dlouhý, který hrál dnes s Paesem prozatím naposled. Novou sezonu zahájí po boku Australana Paula Hanleyho, indický veterán se vrací ke krajanovi Maheši Bhúpathímu.

Jestli byl rozchod správným rozhodnutím, podle Dlouhého teprve ukážou příští měsíce. "Jestli to byl dobrý krok nebo špatný, se uvidí příští rok. Je brzo hodnotit, jestli je dobře, že jsme spolu skončili. Ale nešlo nám to, a kdyby to pokračovalo takhle dál... Tak to je asi lepší," řekl Dlouhý.

Nyní si dopřeje krátký oddech. "Jedu se někam ohřát a po týdnu se začnu připravovat. Kondiční přípravu budu mít v Praze a pak koncem roku odlétám do Austrálie," uvedl Dlouhý.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
hlavne ten tvuj dementni servis
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist