Dlouhý s Paesem neuhráli ani set. Příští rok spolu musíme hrát víc, shodují se

27. 11. 2009, 16:27
Aktuality 0
Česko-indický pár Lukáš Dlouhý/Leander Paes si dnes připsal na Turnaji mistrů třetí porážku a Londýn opouští bez zisku jediného setu. Letošní šampioni Roland Garros a US Open tak dopadli při premiéře finále sezony v britské metropoli stejně jako loni při loučení se Šanghají.
Lukáš Dlouhý a Leander Paes

Lukáš Dlouhý s Leanderem Paesem už dnes neměli šanci postoupit a stejně jako včera nejvýše nasazený pár Nestor/Zimonjič bojovali proti bělorusko-izraelské dvojici Mirnyj/Ram už jen o čest. Ani třetí zápas se jim ale nevyvedl. V prvním setu proměnili jediný z pěti brejků a prohráli ve zkrácené hře, v divoké druhé sadě, v níž podávající hráči přišli pětkrát po sobě o servis, pak prohráli 4-6.

Vítězové dnešního utkání si výhrou zajistili účast v semifinále.

O druhé místo se večer utkali Lukasz Kubot a Oliver Marach s dvojčaty Bryanovými. Navzdory úvodní prohře se do semifinále prodrali ostřílení Bob a Mike Bryanovi.

Postupové místo si zajistili dnešní výhrou 6-3 6-4 a o finále budou hrát proti Čermákovi s Mertiňákem.

Dlouhý letí zítra do Barcelony
Jak se Dlouhý s Paesem po dnešní porážce shodli, aby se po dvou propadácích příští rok situace neopakovala, chtějí v následující sezoně odehrát víc turnajů a udržet si výkonnost po celý rok, nejen při grandslamech.

Stejně jako loni při Turnaji mistrů v Šanghaji i v Londýně s Paesem vypadli už ve skupině a prohráli všechny zápasy. "Po (zářijovém) US Open jsme spolu dlouho nehráli, ale tady jsme určitě chtěli uspět," řekl Dlouhý v souvislosti s výpadkem kvůli Paesovu zranění.

"Přijeli jsme o týden dřív trénovat, ale bohužel to nebylo ono. Neměli jsme dost času, abychom se dostali do formy, v jaké jsme byli předtím," doplnil český deblista.

Podle Paese to ale i přes nezdar na Turnaji mistrů byla fantastická sezona. "Byli jsme jediná dvojice, která vyhrála dva grandslamy," uvedl indický tenista, který s Dlouhým letos zvítězil v Paříži a v New Yorku. "Příští rok si chceme udržet výkonnost celý rok a hrát konzistentně. Zachovat kvalitu na velkých turnajích a přidat na menších," dodal Dlouhý, který letos s Paesem odehrál 12 turnajů. "To není moc, všichni ostatní hráli 23 až 25 turnajů," dodal.

Nyní se Dlouhý hodlá zaměřit na finále Davis Cupu se Španělskem příští týden v Barceloně. "Zítra odlétám přes Prahu do Barcelony," řekl tenista.

V souvislosti s vyřazením obou španělských tenistů Rafaela Nadala i Fernanda Verdaska z Turnaje mistrů předpokládá, že sestava finálového soupeře ještě není jasná. "Já si myslím, že budou ještě nějaký změny. Uvidíme, co přinese dalších pár dní," řekl Dlouhý.

 

Výsledky - Turnaj mistrů (tvrdý povrch, dotace 3,35 milionu eur):

Čtyřhra - skupina B:
Mirnyj, Ram (7-Běl./Izr.) - Dlouhý, Paes (4-ČR/Indie) 7-6(1) 6-4
B. Bryan, M. Bryan (2-USA) - Kubot, Marach (6-Pol./Rak.) 6-3 6-4

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist