Dlouhý s Paesem porazili bratry Bryanovy a jsou ve finále čtyřhry

9. 9. 2009, 20:09
Aktuality 11
Lukáš Dlouhý si již potřetí za sebou zahraje finále čtyřhry na US Open. S Indem Paesem dnes porazili nejvýše nasazené bratry Bryanovy 6:4, 3:6 a 7:6, když využili šestý mečbol. Se stejnými soupeři prohrál česko-indický pár loni v New Yorku ve finále.
Profily hráčů

Čtvrtí nasazení Dlouhý a Paes, letošní šampioni z antukového French Open, se v boji o druhý společný titul z grandslamového turnaje utkají buď s dvojicí Maheš Bhúpathí, Mark Knowles, či bělorusko-izraelským párem Max Mirnyj, Andy Ram.

"Zahráli jsme víc lepších úderů a byli kompaktnější. Hráli jsme oba dobře, a tak se za to můžeme pochválit. Přeci jen porazit v Americe Bryany na centrkurtu, to vůbec není špatný úspěch. Teď už se jen soustředit na poslední dva dny a dotáhnout turnaj do konce," řekl deníku Sport šestadvacetiletý Dlouhý, který neuspěl ve finále ve Flushing Meadows poprvé v roce 2007 s krajanem Pavlem Víznerem.

"Pokud bude Lukáš hrát tak jako proti Bryanům, nikdo nás nezastaví. Byl vynikající," řekl Paes na účet o deset let mladšího Dlouhého.

Vyrovnané semifinále proti světovým jedničkám zahájili Dlouhý s Paesem lépe a za stavu 4:4 proměnili první příležitost k brejku. Obhájci titulu se však po prohraném setu zvedli a rychle získali druhou sadu. Kritický okamžik zažehnali Dlouhý a Paes za stavu 3:3 v rozhodujícím setu, kdy už prohrávali 0:40 při vlastním servisu.

První mečbol měli Dlouhý s Paesem v desáté hře a další čtyři v tie-breaku, v kterém už vedli 6:2, ale nakonec ho vyhráli až 8:6 po voleji Paese. "I když jsme nevyužili za stavu 5:4 mečbol, tak mě vůbec nenapadlo, že bychom prohráli. Ani po dalších čtyřech mi nezatrnulo, ale museli jsme se vrátit na zem," řekl Dlouhý.

Dlouhý si zahraje finále grandslamu popáté v kariéře, ze zisku trofeje se radoval pouze letos v Paříži. To veterán Paes bude bojovat již o šesté vítězství, na US Open triumfoval jednou v roce 2006 s jiným českým deblistou Martinem Dammem. Ind letos navíc bude hrát i ve finále mixu po boku Cary Blackové ze Zimbabwe.

- US OPEN (USA - New York, tv. povrch) -
středeční výsledky čtyřhry (09. 09. 2009)

Muži - semifinále:
Dlouhý/Paes (4-ČR/Ind.) - M. Bryan/B. Bryan (1-USA) 6-4 3-6 7-6
Bhúpathí/Knowles (3-Indie/Bah.) - Mirnyj/Ram (5-Běl./Izr.) 6-4 6-2

Ženy - čtvrtfinále:
Blacková/Huberová (1-Zim./USA) - Llagosteraová/Martinezová (6-Šp.) 6-3 2-6 7-5
S. Williamsová/V. Williamsová (4-USA) - Yan/Zheng (11-Čína) 7-5 6-4

TenisPortal.cz, ČTK, Adam Bárta

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
No gratulace veliká, ale i kdyby Lukáš vyhrál všechny turnaje světa, pod Navrátilem stejně hrát nebude. Nabídněte někdo Paesovi české občanství! :-)
Reagovat
weak
ono je ale rozdil hrat "jen" na turnaji a nebo v davis cupu... jestli si pamatujes, tak kdykoliv v DC hrali debl "specialiste" (viz par DAMM/SUK, coz byla v te dobe top10 dvojice), dopadlo to tragicky... stejne tak treba Cermak/Friedl proti Nemcum v Liberci....
v DC proste musi hrat vsechny discipliny to nejlepsi, co mame a tim proste debliste nejsou, bohuzel... ne ze by Dlouhan neumel singl, tenis umi skvele, ale nema na to psychicky...

STEPANEK/BERDYCH jsou v deblu "neporazitelni", tak proc menit viteznou sestavu?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak třeba pro Amiky je od deblovych specialistů Bryanů ten jeden bod téměř jistota, ti by si myslím tu naši super dvojici Berdych-Štěpánek rozbili na hadry.
Reagovat
smazaný uživatel
U těch deblů je ještě jedna věc, Dlouhý je specialista na debla a i když byl Štěpánek taky, tak ten specialista, aby předvel dobrý výkon, tak vedle sebe musí mít taky specialistu (viz. Bryans). Berdych se Štěpánkem totiž toho debla pojmou tak, že hrajou vlastně vedle sebe singla, jestli mi rozumíš. Další věcí v Davis Cup je, že u soupeřů hrají debla většinou taky singlisti, kteří je na turnajích ěžně nehrají, tedy jedná se o špičkové hráče u kterých je třeba vyreturnovat podání světové třídy a tak. Není to tak jednoznačný.
Reagovat
weak
...jenze Bryani jsou trosku jina liga - ikdyz vcera smolne prohrali, tak je to jedna z nejlepsich deblovych dvojic vsech dob... navic BOB BRYAN umel skvele i singla, vzdycky trapil i svetove hrace... kdyby hral vic singla, patril by do spicky...
mimochodem nedavno v DC prave smaznul dlouheho i na antuce...
Reagovat
smazaný uživatel
Aspoň má Federer sparing partnera :)
Reagovat
a.magerova
:-))
Reagovat
smazaný uživatel
:-))
Reagovat
smazaný uživatel
great
Reagovat
smazaný uživatel
great:-):-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist