Dlouhý s Paesem titul na French Open neobhájili

5. 6. 2010, 19:35
Aktuality 2
Nejlepší český deblista Lukáš Dlouhý s Indem Paesem nezopakovali své loňské vítězství v soutěži deblistů na Roland Garros. Porážku z minulého roku jim dnes ve finále oplatila kanadsko-srbská dvojice Daniel Nestor/Nenad Zimonjič, která zvítězila 7-5 a 6-2.
Lukáš Dlouhý a Leander Paes

Česko-indický pár hrál za posledních dvanáct měsíců již třetí grandslamové finále. Po loňských triumfech na Roland Garros a US Open začali lépe i dnes a až do stavu 5-4 si bez potíží drželi svůj servis. Poté však soupeřům povolili první brejkbol, ti jej využili a dostali se rychle na koně.

Dlouhý s Paesem už nenašli na zkušené soupeře recept a rychle prohráli i druhou sadu. Druhý nasazený pár jim tak oplatil loňskou porážku ze semifinále pařížského turnaje. Díky tomuto úspěchu se pár Nestor/Zimonjič navíc vrátí do čela deblového žebříčku.

"Byli dneska jednoduše moc dobrý," ocenil Dlouhý výkon vítězů. "Snad s Leanderem vydržíme spolu a třeba tady za rok získá titul zpět," uvedl český daviscupový reprezentant. "Zatím prožíváme s Lukášem dobrý rok, tohle byly skvělé dva týdny a finále je rozhodně úspěchem. Musím Lukášovi poděkovat, že to se mnou vydrží," vtipkoval Paes, které vedle loňského titulu v Paříži vyhrál French Open v letech 1999 a 2001 s krajanem Mahešem Bhúpathím.

Sedmatřicetiletý Nestor získal již pátý grandslamový titul, jeho o tři roky mladší kolega třetí, společně s Nestorem uspěl v předchozích dvou letech ve Wimbledonu. V Paříži byl ale celkově úspěšnější Zimonjič, jenž kraloval se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou i mixu.

Výsledky - French Open - muži:
Čtyřhra - finále:
Nestor/Zimonjič (2-Kan./Srb.) - Dlouhý/Paes (3-ČR/Indie) 7:5, 6:2.

 

pva, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
a.magerova
Nevadí... i tak to byl super výsledek! Gratuluji kluci česko - indičtí :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Bol jednoznacne najslabsi z tych 4. Dlouhy hral fakt dobre casto na returne uhraval lopticky co som necakal, tiez na servise bol lepsi o dost ako Paes. Mozno by si mal Dlouhy najst lepsie partnera lebo ako deblista je fakt dobry mozno 3ti najlepsi na svete podla mna po Zimonjicovi a Bryanovi-lavoruky Bob.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist