Do 2. kola kvalifikace postoupili ještě Hlaváčková a Ivo Minář

12. 1. 2012, 15:44
Aktuality 1
AO KVALIFIKACE - V Melbourne Parku byla dohrána 1. kola kvalifikace na úvodní grandslam sezony a čeští tenisté příliš úspěšní nebyli. Z deseti zástupců se do dalších bojů dostali jen tři: Andrea Hlaváčková, Ivo Minář a už včera postoupil Jan Hernych.
Andrea Hlaváčková

Andrea Hlaváčková se minulý týden rozehrála v Aucklandu, kde společně s Lucií Hradeckou vyhrály soutěž ve čtyřhře. Dnes už bojovala pouze sama za sebe a v 1. kole kvalifikace Australian Open byla úspěšná. Třetí nasazená Češka smetla dvakrát 6-1 Slovenku Kristýnu Kučovou a ve druhém kole se střetne s Julií Glushkovou z Izraele.

O start na úvodním grandslamu usilovaly ještě sestry Plíškovy, ani jedna však nezvládla už úvodní zápas. Karolína, jež v Melbourne vyhrála v roce 2010 soutěž juniorek, dnes podlehla hladce 1-6 2-6 Rusce Nině Bratčikovové a v kvalifikacích grandslamových turnajů má nyní bilanci jedné výhry a už 6 porážek.

Bývalá vítězka wimbledonské juniorky Kristýna má v kvalifikacích o poznání lepší výsledky - na US Open byla už dvakrát ve třetím kole, loni se dokonce dostala do hlavní soutěže Wimbledonu. I dnes začala dobře, s Francouzkou Irynou Pavlovicovou však nakonec prohrála 6-1 3-6 5-7.

Mezi muži uspěl Ivo Minář. Sedmadvacetiletý tenista by rád ukončil dvouleté čekání na start v hlavní soutěži a dnes k tomu udělal první krok. Domácího sedmnáctiletého juniora Luka Savilleho porazil 7-6 6-1 a čeká ho Brit James Ward.

Ani letos si na Australian Open nezahraje Dušan Lojda, jenž nestačil na Francouze Maxima Teixeiru.

Již včera postoupil Jan Hernych. Další Češi Jiří Veselý, Jan Hájek, Jan Mertl a Jaroslav Pospíšil dohráli.

- AUSTRALIAN OPEN kvalifikace -
(Austrálie, tv. povrch)
čtvrteční výsledky (12. 01. 2012)

Dvouhra muži - kvalifkace- 1. kolo:
Minář (ČR) - Saville (Austr.) 7-6(3) 6-1
Teixeira (Fr.) - Lojda (ČR) 6-4 6-4

Dvouhra ženy - kvalifkace- 1. kolo:
Hlaváčková (3-ČR) - K. Kučová (SR) 6-1 6-1
Bratčikovová (16-Rus.) - Karolína Plíšková (ČR) 6-1 6-2
Pavlovicová (Fr.) - Kristýna Plíšková (ČR) 1-6 6-3 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Už letos jsem čekal že aspon ta Karolína tou kvaldou projde a ona zase nee :-((
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist