Do finále v Miláně postoupili Australan De Minaur a Řek Tsitsipas

9. 11. 2018, 21:17
Aktuality 18
NEXT GEN ATP FINALS - Ve finále 2. ročníku Next Gen ATP Finals v Miláně se utkají Alex De Minaur a Stefanos Tsitsipas, oba vyhráli své semifinálové duely v pěti setech a udrželi neporazitelnost. Devatenáctiletý Australan zdolal bez ztráty podání Španěla Jaume Munara, dvacetiletý Řek pak vyřadil loňského finalistu Rusa Andreje Rubljova
Alex De Minaur

Alex De Minaur byl dnes v Londýně vyhlášen Nováčkem roku a zítra svou velmi povedenou sezonu zakončí finálovým zápasem na 'malém Turnaji mistrů' v Miláně.

Devatenáctiletý Australan zahájil sezonu jako 208. hráč světa, ovšem hned v lednu na sebe výrazně upozornil na domácích turnajích ATP. Díky divokým kartám se dostal do semifinále v Brisbane a finále v Sydney, v červnu na trávě v Nottinghamu získal první challengerový titul a v srpnu si zahrál finále turnaje ATP 500 ve Washingtonu.

Tento týden De Minaur plní roli nasazené dvojky na Next Gen ATP Finals a ve čtyřech zápasech nenašel přemožitele. Suverénně prošel skupinou a v dnešním úvodním semifinále potvrdil roli favorita proti Španělovi Jaume Munarovi.

De Minaur za celý zápas nepřišel o podání, když odvrátil všechny tři brejkboly. O vítězství však musel bojovat v pěti setech, než zvítězil 3-4 4-1 4-1 3-4 4-2. Šanci ukončit zápas měl už ve čtvrté sadě, za stavu 3-2 ale nevyužil čtyři mečboly v řadě.

"Byl to těžký zápas. Tenhle formát nahrává vyrovnaným duelům, v nichž nemáte nic jisté do posledního míčku. Jsem rád, že jsem udržel koncentraci a zvítězil," komentoval De Minaur.



Rovněž nejvýše nasazený Řek Stefanos Tsitsipas, byl v Londýně zvolen za hráčem s největším Zlepšením roku, do finále postoupil bez porážky a s bilancí setů 12-3.

V semifinále si dvacetiletý Tsitsipas poradil po více než dvou hodinách hry 4-3 3-4 4-0 2-4 4-3 s loňským finalistou Rusem Andrejem Rubljovem. Oplatil mu tak porážku z předchozího vzájemného střetnutí. 

"Vyhrál jsem hodně vyrovnaný zápas, bylo to jako na horské dráze. Vzal mi dost sil, ale dodá sebedůvěru do finále," řekl 15. hráč světa Tstsipas, který před třemi týdny ve Stockholmu získal první titul na okruhu ATP. V létě šokoval na Masters 1000 v Torontu, kde vyřadil Dominica Thiema, Novaka Djokoviče, Alexandera Zvereva a Kevina Andersona a prohrál až ve finále s Rafaelem Nadalem.



Tsitsipas a De Minaur se na profesionálním okruhu utkají už popáté v kariéře. Tři ze čtyř duelů vyhrál Řek, Australan uspěl pouze v souboji na trávě.

Ani pro poražené semifinalisty ještě sezona neskončila. Rubljov a Munar se v sobotu utkají o konečné 3. místo.

Loni na premiérovém ročníku Turnaje mistrů hráčů do 21 let triumfoval Korejec Hyeon Chung, aktuálně 25. hráč světa.

• NEXT GEN ATP FINALS, MILÁN 2018 •
Itálie, tv. povrch / hala, 1.335.000 dolarů
páteční výsledky (09. 11. 2018)
• Semifinále •
Tsitsipas (1-Řec.) - Rubljov (5-Rus.) 4-3(3) 3-4(5) 4-0 2-4 4-3(2)
De Minaur (2-Austr.) - Munar (7-Šp.) 3-4(5) 4-1 4-1 3-4(4) 4-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

18
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Alex je pro mě suverénně nejzajímavější z Next Gen. Doufám, že porazí toho metrouška a získá titul.
Reagovat
Pe3k
Jeho styl je čistý grind, ale bere to super vážně a zodpovědně, takže mu člověk nemůže nefandit.
Reagovat
Herbert_Hoover
Lexa má velmi dobře vyvinuto herní myšlení, to se mi líbí a dobře využívá i své slabší údery. Jinak já v něm prostě stále příležitostně vidím útočnějšího hráče, než býval Lleyton, třebaže rukopis Rustyho je tam patrný.
Reagovat
Nola
nadherny zapas aj Tsitsipas vs Rublev, NextGen sa mi zacinaju pacit, ale stale nie som rozhodnuta komu fandit.... asi Khaca, ktory tu nehra :D
Reagovat
smazaný uživatel
tak to budeme fandit spolu :D ale mam k nemu aj Corica s Rublevom
Reagovat
Nola
mam to podobne, ale najskor musia stari pani skoncit....
Reagovat
baggik
Hlavni je, ze bude z ceho vybirat Zverev, Shapovalov, Chačanov, Tsitsipas, Kyrgios, De Minaur, Rublev, Medvedev, Fritz, Edmund, Tiafoe, Čorič
Reagovat
gigin
Thiem, Kokkinakis.
Reagovat
EllNino
FAA, Davidovich, ...
Reagovat
EllNino
Molleker, Svrčina
Reagovat
Herbert_Hoover
Gulbis, Berdych
Reagovat
gigin
Jj na Challengers.
Reagovat
gigin
Thiem už má 25, pravda.
Reagovat
ipko
veľmi kvalitný zápas z oboch strán, Munar na tomto turnaji ukázal že nie je čistý antukár a vie zahrať aj v hale.. bojoval až do konca, ale Alex si to zaslúžil viac, želám si finále so Stefanosom..
Reagovat
Nola
obaja sympataci, kto mi liezol najviac na nervy, bol komentator Digi.... Munar antukar a podobne kecy, nech si odpusti predsudky, aj antukari dokazu vyhrat W a hardove GS
Reagovat
smazaný uživatel
mne lezie stale na nervy, nonstop ospevuje len Tsitsipasa jak keby Angrey bol nejaky otloukanek co je tam nahodou :D
Reagovat
Nola
bingo, teraz Tsitsipasa zrovnava s Fedexom, tak to by chcelo vyjadrenie od fans...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist