Do New Yorku se nechce ani Halepové. V takových podmínkách si US Open nedokáže představit

12. 6. 2020, 11:21
Aktuality 14
Po Novakovi Djokovičovi se k chystaným velmi přísným podmínkám, které chtějí zavést pořadatelé US Open, aby letošní ročník svého grandslamu mohli uskutečnit, negativně vyjádřila i Simona Halepová. Dvojnásobná grandslamová šampionka si nedokáže takovou změnu oproti normálu představit a do New Yorku možná také nepojede.
Profily hráčů
Simona Halepová (© AFP)

Ani Halepová se nechce smířit s opatřeními, která mohou na letošním US Open panovat, aby se obvykle závěrečný grandslam sezony v New Yorku mohl uskutečnit v plánovaném termínu. Do amerického velkoměsta se jí za takových podmínek vůbec nechce.

Hráči by museli bydlet v hotelu u letiště, během volna trávit čas jen tam a podstupovat časté testy, mohli by si vzít s sebou do areálu ve Flushing Meadows jen jednoho člověka, účastníci z jiných zemí by nejspíše museli do 14denní karantény a všichni by měli omezený přístup do areálu, což znemožní trénovat dle libosti.

"Jet tam za takových podmínek mi dělá starosti. Pandemie stále není pod kontrolou, cestování je teď risk, nejspíše by nás čekala karanténa a turnaj bude hodně jiný než obvykle, mám z toho obavy," uvedla dvojnásobná grandslamová šampionka.

Na druhou stranu chápe, že tenisté potřebují vydělávat a turnaj by zasáhla velká finanční ztráta, pokud by se letošní ročník neuskutečnil. Osobně by však newyorský grandslam za takových podmínek nejraději vynechala.

"Jsme zvyklí na něco úplně jiného. Taková změna by nebyla snadná pro nás ani naše těla. Samozřejmě vím o tom, že turnaj a sponzoři potřebují, aby se hrálo, také že hráči jsou teď bez výdělků... asi se budeme muset každý rozhodnout sám. Je důležité si uvědomit, že každý máme jiné potřeby. Musíme udělat to, co je nejlepší pro naše zdraví teď i dlouhodobě."

Vynechání letošního ročníku nezvažují pouze Djokovič a Halepová, ale například i ženská světová jednička Ashleigh Bartyová či antukový král Rafael Nadal. Verdikt ohledně US Open by měl padnout v nejbližších dnech. V září by mělo proběhnout zkrácené antukové jaro, které má na přelomu září a října vyvrcholit na French Open. Sezona je v tuto chvíli přerušena do konce července.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
paddy
hráči, kteří se dobrovolně nezúčastní na US Open ("players consider skipping US Open") získávají Skippy Award

velká skupina fanoušků totiž tyto hráče nezavrhne v rámci hesla "Skippy je náš kamarád"
https://www.youtube.com/watch?v=p3W751WyYQc

Players' Health Matters!
Reagovat
Patik
Nezaujímavý jednoduchý príspevok z mojej strany..pokiaľ je Simona svojprávna..má svoj názor..myšlienku a voľbu..kritizovať ju zato že učíní rozhodnutie podľa seba a nie podľa nás...je na zamyslenie..
Reagovat
paddy
Wimbledonské finále na Štědrý den a místo jahod by se servíroval ledový salát

Termín je přitom stále volný
Reagovat
hatatytla
rozmazlené hvězdičky se bouří, protože by přišli o svá privilegia. At tam nejezdí a raději hrají ty svoje pseudoexhibice, které nikoho nezajímají. Na 14 dní se uskromnit, to je velký problém...
Reagovat
ttopi
Neřekl bych že je to rozmazlenost. Jen mají na výběr. A popravdě kdybys chtěl jet na dovolenou, ale v cestovce by ti řekli, že budeš celé 2 týdny v areálu resortu s 1 člověkem a že nebudeš moct jím kdy chceš kam chceš, asi bys takovou dovolenou neabsolvoval.

Jinak je otázkou, na kolik jsou slova Djokoviče a Halepové spíše tlakem na pořadatele, aby něco udělali jinak.
Reagovat
tommr
rozmazlené hvězdy, které mají vyděláno na několik životů dopředu se prostě nechtějí nechat omezovat a na ostatní kašlou. Pokud to dopadne tak, že se USO uskuteční a že tam Djokovic, Nadal, Halepová, Bartyová a jim podobní nepojedou žíly mi to trhat nebude. Pokud by to ovšem dopadlo tak, že se kvůli jejich negativnímu postoji USO hrát nebude tak by mě to hodně štvalo ...
Reagovat
Grape
Jako rozmazlenec se chováš ty, na pár měsíců ti vzali tvoji jedinou zábavu a vyvádíš čím dál víc...
Simona ani ostatní neudělali nic špatného, jen jsou prostě ochotni účastnit se pouze za jistých podmínek, pokud jim to pořadatelé neumožní, tak se zkrátka jen nezúčastní. Na to mají plné právo a nikomu tím neubližují.
Asi je zbytečné to někomu jako ty vysvětlovat, ale i když pominu nebezpečí koronaviru, jež v USA narozdíl od ČR stále není zanedbatelné, tak v případě, že budou mít tenisté povoleno mít pouze jednoho člověka sebou, může to mít značný dopad nejen na trénink, ale i pozápasovou regeneraci, s čímž souvisí větší riziko zranění. Ona ani Simona už není z tenisového pohledu zrovna mladice, o Novakovi s Rafou ani nemluvím.. Nedivím se, že se jim nechce.
Ale samozřejmě - tommr už bez tenisu déle nevydrží, tak by se mu měli bez ohledu na cokoliv všichni podřídit.
Reagovat
tommr
kdybys dokázal porozumět psanému textu tak bys asi zaregistroval, že jasně říkám, že mi neúčast těchto hvězd nijak vadit nebude pokud to neohrozí konání turnaje. Vadilo by mi jen pokud by si prosadili svojí a podařilo se jim konání USO znemožnit ...
Na druhou stranu je třeba ale taky uznat, že některá opatření organizátorů jsou extrémní a ve světle toho co se v USA dnes a denně děje působí až komicky. Vyžadovat po hráčích, kteří pocházejí ze zemí kde je situace mnohem lepší než v USA, aby se podrobili dlouhé karanténě nebo je neustále testovat je naprosto nesmyslné ...
Reagovat
Grape
Nevím, o jakém nepochopení textu to mluvíš, jasně se ve svém příspěvku navážíš do Simony a spol., neboť jejich postoj může ohrozit konání USO, z čehož máš hrůzu. Koneckonců to i sám uznáváš, že ti jejich postoj nevadí pouze za předpokladu, že USO zrušeno nebude.
Jen jsem se ti pokoušel vysvětlit, proč je to z jejich pohledu riskantní, ale vidím, že k tomu ses vůbec nevyjádřil, neboť k tomu patrně žádný protiargument nemáš. To už taková tvoje klasika.
Co je nebo není z hlediska organizátorů extrémní či komické, to bych nechal na organizátorech. Jsou to oni kdo nesou rizika a odpovědnost. Když se stane průser, ty za ně asi škodu nezaplatíš...
Reagovat
sojka1
ja vim, ze jsem naivni a legracni, ale neni sport krome zamestnani taky zabava, vasen, vykony a radost? Tady vidim spis jen prachy, krec, strach, potize, opatreni, omezeni, zakazy a narizeni a osobne me nejvic popuzuje, ze pujde predevsim do haje sportovni uroven, pokud skutecne nedorazi hvezdy. Zapasy bez vykonnostni spicky jsou jiste zadouci, zajimave, potrebne, ale nemuze se tomu prece rikat GS.... :-(
Reagovat
tommr
jak už píšu výše některý opatření organizátorů jsou opravdu extrémní a měli by je trochu revidovat. Chtělo by to rozumnej kompromis: top-hráči by se mohli pro jednou trochu uskromnit a organizátoři by se nemuseli chovat jako kdyby jim od tenistů hrozila morová epidemie ...
Reagovat
PetaM
Ale organizátoři se nemůžou lehce uskromnit. Asi to nechápeš, ale pokud by se uskromnili a někdo by se nakazil, tak by se na ně snesla taková vlna kritiky a žalob, že by se v životě nedoplatili.

Jo, lidi otravuje dodržovat pravidla, nosit roušky, apod.. Ale jakmile by žádná pravidla nebyla, tak by si zase všichni stěžovali, že je nikdo nedokáže ochránit a nastavit pravidla tak, aby se nenakazili.

Všichni jsou strašní hrdinové, ale jakmile jsou nemocní oni, klepou ocasem v rohu a svádějí to na všechny okolo.
Reagovat
tommr
nějaký pravidla budou potřeba, ale nemělo by se to přehánět. Jakej smysl má třeba 14denní karanténa pro hráče z ČR když u nás je situace nesrovnatelně lepší než v USA?
Jinak máš ale bohužel pravdu, že organizátoři musí být ve střehu, aby je nějací vykukové finančně nezruinovali. Když si dokázala Bouchardová vysoudit miliony za to, že údajně uklouzla ve sprchách tak si umím představit co by po nich chtěli některý lidi když by během USO prodělali jakoukoli formu koronavirový nákazy ...
Reagovat
Grape
Simona to vidí rozumně.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist