Do Prostějova se chystá jedenáct hráčů ze světové stovky

27. 5. 2015, 13:58
Aktuality 13
Jedenáct tenistů z nejlepší stovky žebříčku ATP by se mělo objevit v příštím týdnu na challengeru v Prostějově. Turnajový pavouk dostane definitivní podobu v sobotu večer na základě výsledků Roland Garros. Nejblíže z Čechů, kteří startují v Paříži, má k účasti v Prostějově Jiří Veselý. Po vyřazení v prvním kole dvouhry už pokračuje jen v deblu.
Prostějovský klub (© tkagrofert.cz)

Právě obhájci titulu Veselému pořadatelé rezervují jednu ze čtyř volných karet. Druhou má připravenou daviscupový reprezentant Lukáš Rosol. "Naopak Radek Štěpánek se vzhledem ke svému žebříčkovému postavení do turnaje vešel bez karty a potřebovat ji zřejmě nebudou ani Adam Pavlásek a Jan Hernych," uvedla na dnešní tiskové konferenci v Prostějově ředitelka turnaje Petra Černošková.

Ze zahraničních hvězd jsou pořadatelé předběžně domluveni se Srbem Jankem Tipsarevičem, jehož ale trápí svalové zranění a start potvrdí jeho manažer až v sobotu. Volnou kartu organizátoři drží 23. hráči světa Pablu Cuevasovi. Ve čtyřhře by měla v případě účasti patřit k favoritům dvojice Štěpánek/Veselý. Kartu do kvalifikace dostane jedna z mladých nadějí Patrik Rikl.

Z přihlášených je zatím nejvýše postaveným v žebříčku Michail Kukuškin z Kazachstánu. Před sobotním finálových zápasem se uskuteční exhibice ve čtyřhře mezi českým párem Jiří Novák, Karel Nováček a slovenskou dvojicí Miloslav Mečíř, Karol Kučera. Pořadatelé se před finále oficiálně rozloučí s trojnásobným vítězem prostějovského challengeru Janem Hájkem, který zanechal aktivní činnosti.

pva, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
Frick
http://www.itftennis.com/procircuit/tournaments/women%27s-tournament/info.aspx?tournamentid=1100034635

bychom se měli dozvědět players list 15.000 v Přerově (od 15.6.). Loni tam vyhrála Bára Krejčíková. U ní nečekám, že tam pojede obhajovat. Bylo by fajn, kdyby tam hrála Markéta.
Reagovat
Frick
Tak proti areálu v Prostějově skutečně nelze nic říct, a pro nejvyšší Challenger ja jako dělaný.

Docela si říkám, žda se tam výhledově neplánuje nějaký ženský turnaj s dotací 50-100k USD, který by např. navazoval na olomouckou ITS-ku.

Ale zase je to o tom, že tohle má Černouškovi stačit a nes.rat se s tou svojí fuchtlí do Prahy.

je to jaky kdyby (dejme tomu) v hokeji měly jednoho majitele sparta a Trzyniec.
Reagovat
PetaM
Kdyby se Černoškovi nesrali do Prahy, tak tu žádný turnaj není.
Reagovat
Fandina
Já myslím, že on to nikdy nepochopí. Permanentně píše nesmysly o Stromovce. Každý ví, že tam není centrální kurt a že se tam staví kvůli tomu, aby se využil ten areál jako takový jen na ten jeden turnaj, ale pořád o tom bude psát nesmysly.
Reagovat
r.Fever
Taký Kližan by si určite mohol vypýtať divokú kartu do Prostejova.
Reagovat
r.Fever
V Bratislave sa vždy posledné roky jedna recipročná divoká karta šetrí pre českého hráča (Pavlásek, Rosol, Veselý). Iba by ma zaujímalo, kde sa uplatňuje tá reciprocita naspäť, lebo nevšimol som si český challenger dávať divokú kartu slovenskému hráčovi. Doplňťe ma niekto, ak je to inak.

A inak, Kližan skutočne požiadal o WC do Prostejova, tak snáď mu ju udelia. Za víťazstvo na turnaji je 125 bodov, čo je polovičná 250tka.
Reagovat
Fandina
O WC nic nevím, ale vždycky tam hraje Mečíř a vloni vyhrál Gombos. Takže bratia to tam mají rádi. Jinak na stránkách mají player list.
http://www.czech-open.cz/download/acceptance-list2015.pdf
Reagovat
mrafe
Gomboš byl pouze ve finále, vyhrál to Jirka Veselý
Reagovat
Fandina
Omluva velikánská Jiříčkovi. Gombos byl ve finále. Vyhrál Jirka. Sorry.
Reagovat
r.Fever
Hej, ale vždy bez divokej karty a len na základe rankingu.
Reagovat
Fandina
Psala jsem, že o WC nic nevím.
Reagovat
FulnekUltras
WC bývá většinou na OO... ;-)
Reagovat
Fandina
:-)))))))))) jasňačka
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist