Dojatý otec Kvitové: Petra je velká bojovnice

30. 6. 2010, 08:12
Aktuality 0
Slzy štěstí a dojetí tekly ve Fulneku u Kvitů poté, co jejich dcera Petra včera postoupila do semifinále slavného Wimbledonu. "Ona je bojovnice a byl to skvělý obrat," řekl Jiří Kvita ČTK po čtvrtfinále, v kterém česká tenistka odvrátila pět mečbolů a skoro po třech hodinách hry Estonku Kaiu Kanepiovou porazila.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Po proměněném mečbolu byl Kvita dojatý. "Slzičky jsou vždy," přiznal. Nestíhal doma zvedat telefony a odpovídat ne textové gratulace. 

V dramatickém utkání odvrátila Kvitová mečboly v tie-breaku druhé sady, pak prohrávala 0-4 2-5, ale ani za stavu 3-5 nepovolila soupeřce ukončit zápas při dalších mečbolech a nakonec triumfovala.

"Takový obrat už asi nikdo nečekal, ale ona to ukočírovala a je vidět, že je strašná bojovnice," řekl nadšeně Jiří Kvita. Infarkt na něj z průběhu utkání nešel. Sám dceři říkával, že když někdo obrátí z 2-5, tak má šanci vyhrát. "To je nejhorší stav. Je to blízko k výhře, ale když to člověk nedorazí, tak se soupeř chytne. A zase se to stalo." 

Kvita si všiml, že jeho dceři od začátku nefungoval servis jako třeba v předešlém kole proti Caroline Wozniacké. "Od prvního míčku jsem viděl, že to nebylo ona. To vypětí tam bylo vidět, strašně chtěla, protože takovou šanci už třeba nemusí mít," postřehl otec. Pro postup si Kvitová došla zásluhou své bojovnosti. "Nevím, po kom to má, ale je odmala bojovnice a odhodlání taky má," uvedl.

Tenistce rovněž pomohlo, že vypadá i v kritických okamžicích zcela v klidu. "Nedává na sobě nic znát, drží to uvnitř," řekl otec. "Ale poslední dobou už gesta vypustí, což je taky potřeba," dodal.

Velká oslava postupu se nekonala. Rodiče možná pomohli Kvitové již za stavu 0-4 ve třetím setu. "Řekli jsme si, že to zkusíme, a dali jsme si doma štamprli vodky a vyšlo to. Je to krásné," řekl Kvita.

V boji o postup do finále se Kvitová střetne s obhájkyní titulu Serenou Williamsovou. S Američankou letos prohrála poměrně snadno už na Australian Open. "Ale hodně gamů bylo vyrovnaných a ve čtvrtfinále ani Serena nehrála kdovíco," stihl si všimnout Jiří Kvita.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist