Dolgopolov se loučí s Buenos Aires. Wawrinka premiéru na antuce zvládl

16. 2. 2011, 10:31
Aktuality 2
Bývalý 20. hráč světa Jose Acasuso se postaral o největší překvapení včerejších zápasů v Buenos Aires, kde v prvním kole vyřadil nasazeného Ukrajince Dolgopolova. Ostatní favorité své duely zvládli, včetně turnajové jedničky Nicolase Almagra.
Alexandr Dolgopolov

Osmadvacetiletý Jose Acasuso, jehož loňskou sezonu poznamenalo zranění zad, mohl v Buenos Aires startovat jen díky divoké kartě od pořadatelů turnaje. Momentálně až 256. hráč světa se jim odvděčil vítězstvím nad sedmým nasazeným Alexandrem Dolgopolovem.

Ukrajinský tenista do Argentiny přicestoval jako čerstvý finalista z Costa do Sauipe, na třetím ze série čtyř jihoamerických turnajů ale propadl. V obou setech rychle přišel podání a při servisu svého soupeře se za celý zápas nedokázal prosadit. Acasusovi vzdoroval jen hodinu a čtvrt a s turnajem se rozloučil porážkou 2-6 4-6.

Ostatní nasazení hráči své včerejší souboje zvládli. Vítěz z Costa do Sauipe Nicolas Almagro neměl příliš práce s domácím kvalifikantem Pablem Galdonem, kterého za necelou hodinu porazil 6-1 6-2. Ve dvou setech postoupil i třetí nasazený David Nalbandian, který k radosti domácích fanoušků vyřadil Itala Potita Staraceho po výsledku 6-4 6-4.

Potěšit argentinské diváky mohl i Carlos Berlocq, který byl vyrovnaným soupeřem turnajové dvojce Stanislasi Wawrinkovi. V prvním setu vedl Berlocq 3-0, a i když sadu prohrál, utkání zdramatizoval a vynutil si třetí set. V něm navíc Wawrinkovi sebral dvakrát podání, na příjmu si ale Švýcar vedl lépe a za téměř dvě a půl hodiny zvítězil 6-4 3-6 6-3.

Jak Wawrinka řekl po svém prvním letošním zápase na antuce, v únoru obvykle turnaje vynechává. Tento rok se ale rozhodl hrát v Buenos Aires a Acapulku, protože Švýcarsko tento měsíc nečeká Davis Cup.

"Tohle bylo moje první utkání na antuce od French Open," uvedl Wawrinka. "Problém ale nebyl s kurtem. Hrál moc dobře, potom jsem se zlepšil. Je to dobrá příprava na antukovou sezonu v Americe," dodal 15. hráč světa.

Výsledky - Buenos Aires (antuka, dotace 478.900 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Almagro (1-Šp.) - Galdón (Arg.) 6:1, 6:2, Wawrinka (2-Švýc.) - Berlocq (Arg.) 6:4, 3:6, 6:3, Mónaco (5-Arg.) - Navarro (Šp.) 6:2, 7:6 (7:2), Brzezicki (Arg.) - Volandri (It.) 6:1, 6:3, Ramos (Šp.) - Souza (Braz.) 6:4, 6:0, Cuevas (Urug.) - Kubot (Pol.) 5:7, 7:5, 6:3, Schwank (Arg.) - Andrejev (Rus.) 6:4, 7:6 (7:5), Zeballos (Arg.) - Andújar (Šp.) 7:6 (7:3), 6:2, Hanescu (Rum.) - Gimeno-Traver (Šp.) 6:3, 7:6 (7:2).

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ani nevím, jestli má cenu k tomu něco psát...sledoval jsem to v noci..a větší komedii jsem v životě neviděl..Dolgo to prostě odchodil. Acasuso chodil přes 2. servis a Dolgo mu je vracel do sítě..smál se...hrůza..nevadí mi prohra, ale dojet si pro startovné a nepředvést vůbec nic je fakt ostuda...u většiny gamů na returnů neuhrál ani míček...s Acasusa se asi stává Karlovič...ostuda Dolgo!
Reagovat
smazaný uživatel
No tohle je typické. Oni udělají body na jednom turnaji a pak ten další vypustí. Proto nikdy nesázím na finalisty předchozích turnajů a už mockrát se mi to osvědčilo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist