Domácí hráč urážel trenéra Federera a daviscupového kapitána Lüthiho. Vzápětí byl diskvalifikován

23. 7. 2018, 12:19
Aktuality 13
Švýcarský tenista Yann Marti v kvalifikaci domácího turnaje ATP 250 ve Gstaadu vyhrál první zápas, ale k finále kvalifikace už nenastoupil. Třicetiletý Švýcar měl totiž po vítězství v prvním kole kvalifikace údajně slovně urazit dlouhodobého kouče Rogera Federera a zároveň daviscupového kapitána Severina Lüthiho. Pořadatelé poté domácí naději z turnaje vyloučili.
Profily hráčů
Yann Marti

Marti měl údajně po zápase svému daviscupovému kapitánovi Lüthimu říct, aby si strčil raketu do p*dele. Ředitel turnaje Julien Finkbeiner potvrdil, že ATP celou situaci pečlivě vyšetřovala. Marti byl nakonec diskvalifikován a k utkání závěrečného kola kvalifikace nenastoupil.

Není to poprvé, co se třicetiletý rodák ze švýcarského Sierre s Lüthim dostal do křížku. V roce 2015 se daviscupového utkání nezúčastnili Federer, Wawrinka ani Chiudinelli a Marti byl tehdy nejvýše postaveným švýcarským hráčem. S týmem naplno trénoval, a přesto nebyl k prvnímu zápasu nominován.

Rozhodnutí kapitána označil za největší zklamání v celé své kariéře. Marti se rozhodl švýcarský tým opustit a raději odjel na turnaj Futures. Švýcarsko tehdy v případě zranění nemělo žádnou náhradu.

V roce 2016 dostal Marti čtyřměsíční zákaz činnosti za to, že na turnajích Futures dvakrát porušil pravidla. Martiho kariérním maximem v žebříčku ATP je 200. místo. Na kontě má tři tituly z akcí Futures. Momentálně však figuruje až na 806. pozici.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
svetova.dvojka
Vůbec ho neznám, na turnaji ATP sem ho snad ještě neviděl hrát..., nějakej looser, co se snaží zviditelnit na úspěšných.
Reagovat
EllNino
myslíš 'loser' viď ? :)
Reagovat
janek_da
loser, to je s.d.
Reagovat
slacker
nemuzes ho znat. neni to rom, nacisto
Reagovat
letityfanousek
Musel ho nějak vyprovokovat. Nevěřím, že mu to řekl zrovna když šel kolem. Takovej blb není.
Reagovat
ttopi
Protože jestli jsi četl článek, tak spolu mají spory již delší dobu. No a pak stačí málo. Ale je divný, že to bylo po vyhraném zápase :D
Reagovat
letityfanousek
Četl jsem to. To aby si strčil raketu někam byl důsledek, který se stal na tom kurtu (DC afera byla už dávno). Chybí mi ta příčina. Např. Luthi chtěl po zápase jeho raketu jako fanoušek, nebo 'na tady máš novou dunlopku pro DC', nebo 'podepsal by ses mi na mojí raketu?'... atd.
Reagovat
janek_da
Ředitel turnaje Julien Finkbeiner potvrdil, že ATP celou situaci pečlivě vyšetřovala.

Prošel Lüthi kolonoskopií?
Reagovat
insanezy_
Co jsem několikrát viděl, tak tenhle hráč neumí vůbec nic
Reagovat
Pe3k
Tak nadávat umí asi dost dobře ;)
Reagovat
insanezy_
Myslel jsem ve hře, ale jo nadávat umí. Strašně labilní a v každým zápase aspoň jeden hod raketou o zem.
Reagovat
ttopi
Hlavně 30 let a slyším o něm poprvé. Klasickej podprůměrňák, co se tenisem sotva udrží a je frustrovanej.

Ale je pravda, že to nenasazení do DC, když byl v tu dobu nejvýše postaveným hráčem na žebříčku a trénoval s týmem, je divný. Ale kdo ví.

Předpokládám, že to byly ta prohra 2:3 s Belgií.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist