Dominující Sabalenková změří síly s vítězkou olympiády, Zverev si střihne šlágr s domácím Fritzem

3. 9., 10:00
Previews 112
Úterní program bude ve znamení prvních čtvrtfinálových duelů. Už devět zápasů neporažená loňská finalistka Aryna Sabalenková bude čelit zlaté medailistce z nedávné olympiády Qinwen Zheng, s níž se utkala ve čtvrtfinále US Open i loni. Druhé ženské čtvrtfinále obstarají Paula Badosaová s domácí Emmou Navarrovou, které budou útočit na své první grandslamové semifinále. Šlágr patří bývalému finalistovi Alexanderovi Zverevovi a Taylorovi Fritzovi, o semifinále se poperou také Frances Tiafoe s Grigorem Dimitrovem.
Aryna Sabalenková vyzve šampionku poslední olympiády (© MATTHEW STOCKMAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)

Přehled toho nejzajímavějšího, úterý 3. 9.

Čtvrtfinále žen
Badosaová (26-Šp.) - Navarrová (13-USA) | Arthur Ashe Stadium (18:00 SELČ)
Sabalenková (2-) - Qinwen Zheng (7-Čína) | Arthur Ashe Stadium (středa 01:00 SELČ)


Čtvrtfinále mužů
Zverev (4-Něm.) - Fritz (12-USA) | Arthur Ashe Stadium (19:30 SELČ)
Tiafoe (20-USA) - Dimitrov (9-Bulh.) | Arthur Ashe Stadium (středa 02:30 SELČ)

 

Badosaová – Navarrová | 18:00 SELČ

Paula Badosaová pokračuje v rámci US Open Series ve vynikající formě i znovuzrození a zahraje si své druhé grandslamové čtvrtfinále, ačkoli nikdy předtím na posledním majoru sezony nepřekročila druhé kolo. V osmifinále zničila 6:1, 6:2 světovou osmdesátku Yafan Wang, kterou na vítězné údery přestřílela 26:16.

Bývalá světová dvojka se v květnu nacházela až na 140. místě žebříčku, jelikož musela loňskou sezonu uzavřít už po Wimbledonu a v úvodních čtyřech měsících tohoto roku se jí nedařilo. Z posledních 30 duelů má ovšem bilanci 24:6, jež zahrnuje triumf na pětistovce ve Washingtonu a semifinále na tisícovce v Cincinnati.

Tři ze čtyř zápasů na probíhajícím US Open zvládla bez ztráty setu, také ty s Viktorijí Golubicovou a Taylor Townsendovou. Ve třetím kole však zvítězila až v tie-breaku rozhodující sady, dokonce musela proti rozjeté kvalifikantce a 122. hráčce světového pořadí Eleně-Gabriele Ruseové likvidovat mečbol.

Šestadvacetiletá Španělka má za sebou jen jedno grandslamové čtvrtfinále, před třemi roky na French Open musela skousnout těsnou porážku 5:7, 6:4, 6:8 s Tamarou Zidanšekovou. Nyní se může stát první španělskou semifinalistkou US Open od Conchity Martínezové v roce 1996.

Vizitka Pauly Badosaové.Vizitka Pauly Badosaové. (@ Livesport)

Badosaová – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: Washington (triumf)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Washington (triumf)
Bilance: 30:15
Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Bilance na venkovních betonech: 19:8
Bilance proti hráčkám TOP 20: 3:6 (kariérní 24:30)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 0:0 (kariérní 0:1)
Grandslamy: Australian Open (3. kolo), French Open (3. kolo), Wimbledon (osmifinále)

Badosaová – US Open

Kariérní bilance: 6:4
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2024)
Loňský výsledek: nehrála
Bilance ve čtvrtfinále: 0:0
Generálka: Washington (triumf)
Cesta turnajem: Golubicová (6:0, 6:3), Townsendová (6:3, 7:5), Ruseová (4:6, 6:1, 7:6), Yafan Wang (6:1, 6:2)

 

Emma Navarrová odehrála své premiérové utkání na centrálním dvorci Arthura Ashe a zaskočila v něm 6:3, 4:6, 6:3 obhájkyni titulu Coco Gauffovou. Ve druhé sadě sice neuhájila náskok setu, nicméně krajanku nakonec zdolala ve třech setech. A to i díky 19 dvojchybám a 60 nevynuceným chybám z rakety loňské šampionky.

Jedná se o její čtvrtý kariérní skalp TOP 10, polovinu z nich zapsala proti Gauffové na grandslamech. Na slavnější krajanku narazila také před dvěma měsíci v osmifinále Wimbledonu a porazila ji ve dvou setech. Právě v Londýně hrála své první grandslamové čtvrtfinále, po cestě do nějž vyřadila také Naomi Ósakaovou.

Třináct ze svých 14 výher v hlavních soutěžích grandslamů slavila v tomto roce. Třiadvacetiletá Američanka jasně prohrála ve čtvrtfinále Wimbledonu s Jasmine Paoliniovou, ale v New Yorku, kde porazila kromě Gauffové také Martu Kosťukovou, Annu Blinkovovou a Arantxu Rusovou, má další šanci zaútočit na semifinále.

Všechny tři předchozí starty na US Open zakončila v kvalifikaci či prvním kole a nyní bude chtít vylepšit svou bilanci 8:4 ve čtvrtfinále na nejvyšší tour. Všech osm semifinále zaznamenala v posledních 15 měsících, ta poslední dvě letos v srpnu v Torontu a Monterrey.

Vizitka Emmy Navarrové.Vizitka Emmy Navarrové. (@ Livesport)

Navarrová – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: Hobart (triumf)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Hobart (triumf)
Bilance: 51:20
Bilance z posledních 10 zápasů: 7:3
Bilance na venkovních betonech: 29:10
Bilance proti hráčkám TOP 30: 12:12 (kariérní 14:16)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 0:1 (kariérní 0:1)
Grandslamy: Australian Open (3. kolo), French Open (osmifinále), Wimbledon (čtvrtfinále)

Navarrová – US Open

Kariérní bilance: 4:2
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2024)
Loňský výsledek: 1. kolo
Bilance ve čtvrtfinále: 0:0
Generálka: Toronto (semifinále), Cincinnati (1. kolo), Monterrey (semifinále)
Cesta turnajem: Blinkovová (6:1, 6:1), Rusová (6:1, 6:1), (19) Kosťuková (6:4, 4:6, 6:3), (3) Gauffová (6:3, 4:6, 6:3)

 

Vzájemná bilance: Badosaová vede 1:0. Obě aktérky jsou bývalými finalistkami juniorského French Open a jako místo narození uvádí New York. Dosud se střetly pouze letos na antukové tisícovce v Římě, kde zvítězila po obratu Badosaová. Španělka i Američanka budou bojovat o první grandslamové semifinále a šance jsou velmi vyrovnané.

 

Sabalenková – Qinwen Zheng | středa 01:00 SELČ

Aryna Sabalenková jako první žena od Sereny Williamsové (2011-16) postoupila ve čtyřech ročnících US Open po sobě do čtvrtfinále. Světová dvojka si poradila v osmifinále 6:2, 6:4 se svou bývalou deblovou parťačkou Elise Mertensovou, ovšem až po odvrácení všech osmi brejkbolů. V utkání trefila 41 vítězných úderů oproti 28 nevynuceným chybám.

Deset ze svých posledních 12 vystoupení na grandslamech, včetně probíhajícího US Open, dotáhla minimálně do čtvrtfinále. Letos v New Yorku zvládla tři ze čtyř zápasů bez ztráty setu a svou aktuální vítěznou sérii protáhla na devět duelů. Všechny tři sady potřebovala pouze proti Jekatěrině Alexandrovové.

Ještě před měsícem stále čekala na svůj první triumf od úspěšné obhajoby titulu na lednovém Australian Open. Momentální dominanci zahájila na přípravné tisícovce v Cincinnati, kde 26letá Běloruska porazila mimo jiné Igu Šwiatekovou a Jessicu Pegulaovou a získala bez ztráty setu trofej pro šampionku.

Bývalá světová jednička má ve čtvrtfinále grandslamů skvělou bilanci 8:1. Konkrétně na US Open, kde loni padla až ve finále s domácí Coco Gauffovou, 3:0. Jediný nezdar zaregistrovala na nedávném French Open, když i vinou zdravotního problému podlehla 7:6, 4:6, 4:6 teenagerce Miře Andrejevové.

Vizitka Aryny Sabalenkové.Vizitka Aryny Sabalenkové. (@ Livesport)

Sabalenková – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: Cincinnati, Australian Open (triumf); Řím, Madrid, Brisbane (finále)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Cincinnati, Australian Open (triumf); Brisbane (finále)
Bilance: 43:11
Bilance z posledních 10 zápasů: 9:1
Bilance na venkovních betonech: 27:6
Bilance proti hráčkám TOP 10: 5:4 (kariérní 34:35)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 1:1 (kariérní 8:1)
Grandslamy: Australian Open (triumf), French Open (čtvrtfinále), Wimbledon (nehrála)

Sabalenková – US Open

Kariérní bilance: 25:6
Nejlepší výsledek: finále (2023)
Loňský výsledek: finále
Bilance ve čtvrtfinále: 3:0
Generálka: Washington (semifinále), Toronto (čtvrtfinále), Cincinnati (triumf)
Cesta turnajem: Honová (6:3, 6:3), Bronzettiová (6:3, 6:1), (29) Alexandrovová (2:6, 6:1, 6:2), (33) Mertensová (6:2, 6:4)

 

Qinwen Zheng vyhrála nejpozději dohraný ženský zápas v historii US Open a druhým rokem po sobě si zahraje v New Yorku čtvrtfinále. V repríze nedávného finále olympijského turnaje v Paříži udolala ve 2:15 ráno newyorského času 7:6, 4:6, 6:2 Donnu Vekičovou. A to i díky zisku 81 % bodů po svém prvním podání a 10 trefeným esům.

Po cestě do čtvrtfinále se na rozdíl od Sabalenkové nadřela a musela ve třech ze čtyř duelů do rozhodující sady, také s Erikou Andrejevovou a Amandou Anisimovovou. Jednadvacetileté Číňance stačily dva sety pouze proti bývalé wimbledonské čtvrtfinalistce Jule Niemeierové.

Až na nepříliš povedené měsíce od únorového Dauhá po dubnový Madrid prožívá nejlepší období své kariéry. Na lednovém Australian Open se probila do svého prvního grandslamového semifinále a zároveň finále a v posledních týdnech úspěšně obhájila titul v Palermu a získala zlato na olympiádě v Paříži.

V grandslamových čtvrtfinále disponuje poloviční úspěšností 1:1, loni na US Open prohrála právě se Sabalenkovou a letos v Melbourne přehrála 6:7, 6:3, 6:1 Annu Kalinskou. Světová sedmička se může stát druhou čínskou semifinalistkou US Open, takto daleko se tady probojovala pouze Na Li v roce 2013.

Vizitka Qinwen Zheng.Vizitka Qinwen Zheng. (@ Livesport)

Qinwen Zheng – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: OH Paříž, Palermo (triumf); Australian Open (finále)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Australian Open (finále)
Bilance: 37:13
Bilance z posledních 10 zápasů: 9:1
Bilance na venkovních betonech: 17:7
Bilance proti hráčkám TOP 10: 2:4 (kariérní 7:13)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 1:0 (kariérní 1:1)
Grandslamy: Australian Open (finále), French Open (3. kolo), Wimbledon (1. kolo)

Qinwen Zheng – US Open

Kariérní bilance: 10:2
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2023)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Bilance ve čtvrtfinále: 0:1
Generálka: Cincinnati (osmifinále)
Cesta turnajem: Anisimovová (4:6, 6:4, 6:2), E. Andrejevová (6:7, 6:1, 6:2), Niemeierová (6:2, 6:1), (24) Vekičová (7:6, 4:6, 6:2)

 

Vzájemná bilance: Sabalenková vede 2:0. Také potřetí se potkávají na hardovém grandslamu a v obou předchozích případech ztratila favorizovaná Sabalenková jen pět gamů. Jasně navrch měla ve čtvrtfinále loňského US Open i ve finálovém zápase na letošním Australian Open.

 

Zverev – Fritz | 19:30 SELČ

Alexander Zverev je v posledních letech pravidelným účastníkem závěrečných kol na grandslamech a sbírku úspěchů rozšířil také na probíhajícím US Open. Svůj zatím nejlepší výkon na turnaji předvedl po prohrané úvodní sadě v osmifinále s Brandonem Nakashimou, rozjetému domácímu zástupci pak nedal žádnou šanci a po parádním obratu (3:6, 6:1, 6:2, 6:2) pošetřil síly pro souboje s potenciálně mnohem těžšími soupeři.

Sedmadvacetiletý Němec na majorech vyjma Wimbledonu exceluje, ovšem velmi časté postupy do závěrečných kol a přetrvávající absence grandslamového titulu vedou ke zklamání. Další šanci poprvé v kariéře ovládnout některý z podniků velké čtyřky má na probíhajícím US Open, kde je v tuto chvíli největším favoritem dolní poloviny pavouka a nebude se muset vypořádat s Novakem Djokovičem ani Carlosem Alcarazem.

Úspěch však rozhodně není zaručen, jelikož na grandslamech prohrál 16 z 20 duelů se zástupci TOP 10 žebříčku. Navíc nedávno v osmifinále Wimbledonu přišel o sérii 17 vítězství nad soupeři figurujícími mimo TOP 10 pořadí, a to po pětisetové bitvě právě s Fritzem, v níž nedotáhl náskok dvou setů. Tento kolaps způsobený zčásti i zraněním kolene by mohl mít negativní vliv na jeho další střetnutí s Američanem.

Na kontě má už několik titulů z akcí Masters, na kterých nemá potíže porážet nejlepší hráče na světě. Na grandslamech je ale jeho psychická odolnost podstatně slabší a hlavně kvůli tomu stále čeká na první triumf na této úrovni. Všechny tři prohrané zápasy na letošních majorech klidně mohl vyhrát a důležité je také zmínit to, že při sedmi z devíti nezdarů na US Open vedl minimálně o set. Do toho spadá i finále ročníku 2020 s Dominicem Thiemem, v němž měl náskok dvou setů a později v rozhodující sadě podával na vítězství.

Vizitka Alexandera Zvereva.Vizitka Alexandera Zvereva. (@ Livesport)

Zverev – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: Řím (triumf); Hamburk, French Open (finále)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Cincinnati, Miami, Los Cabos, Australian Open (semifinále)
Bilance: 56:16
Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Bilance na venkovních betonech: 27:8
Bilance proti hráčům TOP 20: 11:11 (kariérní 97:98)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 2:0 (kariérní 8:4)
Grandslamy: Australian Open (semifinále), French Open (finále), Wimbledon (osmifinále)

Zverev – US Open

Kariérní bilance: 26:8
Nejlepší výsledek: finále (2020)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Bilance ve čtvrtfinále: 2:1
Generálka: Montreal (čtvrtfinále), Cincinnati (semifinále)
Cesta turnajem: Marterer (6:2, 6:7, 6:3, 6:2), Müller (6:4, 7:6, 6:1), Etcheverry (5:7, 7:5, 6:1, 6:3), Nakashima (3:6, 6:1, 6:2, 6:2)

 

Taylor Fritz odehrál osmifinálové utkání s Casperem Ruudem pod zataženou střechou, což 26letému Američanovi rozhodně vyhovovalo. S Norem však prohrál na halovém Turnaji mistrů 2022 i na letošním French Open a v posledním střetnutí teď na US Open ztratil úvodní set. Domácí zástupce se však nenechal rozhodit a i s pomocí publika nastartoval dominanci (3:6, 6:4, 6:3, 6:2).

Velmi dlouho se mu nedařilo postoupit do druhého týdne grandslamů. Poprvé uspěl až na předloňském Australian Open, kde přerušil sérii sedmi nezdarů ve třetím kole majorů. Od té doby je naopak celkem pravidelným účastníkem závěrečných kol na podnicích velké čtyřky. Čtvrtfinálovou bariéru však stále neprorazil (0:4), neuspěl předloni ve Wimbledonu, loni na US Open ani letos na Australian Open a ve Wimbledonu.

Ještě k tomu má mizernou bilanci 1:9 v soubojích se zástupci TOP 5 světového pořadí na grandslamových turnajích, recept našel pouze právě na Zvereva před pár týdny ve Wimbledonu, a to ze stavu 0:2 na sety. Napříč všemi úrovněmi disponuje úspěšností 6:21 s takto vysoko postavenými soupeři.

Vizitka Taylora Fritze.Vizitka Taylora Fritze. (@ Livesport)

Fritz – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: Eastbourne, Delray Beach (triumf); Mnichov (finále)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Delray Beach (triumf)
Bilance: 42:16
Bilance z posledních 10 zápasů: 7:3
Bilance na venkovních betonech: 16:7
Bilance proti hráčům TOP 10: 5:5 (kariérní 23:38)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 0:2 (kariérní 0:4)
Grandslamy: Australian Open (čtvrtfinále), French Open (osmifinále), Wimbledon (čtvrtfinále)

Fritz – US Open

Kariérní bilance: 14:8
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2023-24)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Bilance ve čtvrtfinále: 0:1
Generálka: Montreal (2. kolo), Cincinnati (1. kolo)
Cesta turnajem: Ugo Carabelli (7:5, 6:1, 6:2), Berrettini (6:3, 7:6, 6:1), Comesaňa (6:3, 6:4, 6:2), (8) Ruud (3:6, 6:4, 6:3, 6:2)

 

Vzájemná bilance: Zverev vede 5:4. Fritz předvedl po prohrané úvodní sadě s Casperem Ruudem v předchozím kole vynikající výkon a stejně jako většina Američanů je v domácích podmínkách velmi nebezpečný. Zverev je však ve všech směrech stejně kvalitním, nebo dokonce i o něco lepším hráčem. Pokud tedy německý favorit neselže psychicky v klíčových momentech, tak by měl zapsat už třetí letošní grandslamové semifinále.

 

Tiafoe – Dimitrov | středa 02:30 SELČ

Brzké vypadnutí obhájce titulu Novaka Djokoviče výrazně zvýšilo šance Francese Tiafoea na postup do čtvrtfinále domácího US Open. Šestadvacetiletý Američan této situace parádně využil, přestože ve všech třech dohraných zápasech na turnaji ztratil alespoň jeden set. Ve třetím kole přežil pětisetovou bitvu se svým loňským přemožitelem Benem Sheltonem a v osmifinále zdolal Alexeje Popyrina, který se postaral o vyřazení srbského rekordmana Djokoviče.

Po skončení loňského US Open se začal ohromně trápit a prožíval velmi nepovedené období. Dlouhou krizi zlomil až v přípravě na letošní ročník domácího majoru, na který dorazil s mnohem vyšším sebevědomím a v podstatně lepší formě. Na generálkách si mimo jiné zahrál své premiérové finále na podnicích Masters.

Díky návratu do formy může pokračovat v sérii skvělých výsledků na US Open, kde už třetím rokem po sobě postoupil do čtvrtfinále. Z Američanů dokázali zaznamenat tři čtvrtfinálové účasti na US Open v tomto století už jen Pete Sampras, Andre Agassi a Andy Roddick. Ve čtvrtfinálové fázi grandslamů má bilanci 1:2, uspěl pouze předloni právě na US Open, kdy porazil bez ztráty setu Andreje Rubljova a následně v semifinále podlehl v pětisetové bitvě pozdějšímu šampionovi Carlosovi Alcarazovi.

V úvodních sedmi měsících aktuální sezony sehrál jen jeden souboj se zástupci TOP 10 žebříčku, ovšem v rámci probíhající US Open Series už tři. To jen potvrzuje vzestup jeho formy a větší počet postupů do závěrečných kol. V posledních týdnech přehrál Rubljova a Huberta Hurkacze, prohrál jen se světovou jedničkou Jannikem Sinnerem ve finále na Masters v Cincinnati.

Vizitka Francese Tiafoea.Vizitka Francese Tiafoea. (@ Livesport)

Tiafoe – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: Cincinnati, Houston (finále)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Cincinnati (finále)
Bilance: 28:20
Bilance z posledních 10 zápasů: 9:1
Bilance na venkovních betonech: 19:10
Bilance proti hráčům TOP 10: 2:2 (kariérní 11:35)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 0:0 (kariérní 1:2)
Grandslamy: Australian Open (2. kolo), French Open (2. kolo), Wimbledon (3. kolo)

Tiafoe – US Open

Kariérní bilance: 21:9
Nejlepší výsledek: semifinále (2022)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Bilance ve čtvrtfinále: 1:1
Generálka: Atlanta (čtvrtfinále), Washington (semifinále), Montreal (1. kolo), Cincinnati (finále)
Cesta turnajem: Kovacevic (6:4, 6:3, 4:6, 7:5), Ševčenko (6:4, 6:1, 1:0 skreč), (13) Shelton (4:6, 7:5, 6:7, 6:4, 6:3), (28) Popyrin (6:4, 7:6, 2:6, 6:3)

 

Grigor Dimitrov je naopak ve druhém týdnu US Open poprvé po pěti letech a v osmifinále prohospodařil luxusní náskok dvou setů proti Andrejovi Rubljovovi. V utkání, které nakonec musela rozklíčovat pátá rozhodující sada, využil slabší psychické odolnosti ruského tenisty. Důležitým momentem byl jeho obrat ve druhém dějství ze stavu 3:5. Postup nakonec urval po setech 6:3, 7:6, 1:6, 3:6, 6:3.

Třiatřicetiletý Bulhar ještě na začátku sezony 2018 zářil, ale pak přišlo několikaleté trápení, které dokázal zlomit až v průběhu loňského roku. V aktuální sezoně získal svůj první titul od Turnaje mistrů 2017, došel do čtvrtfinále French Open (porážka s aktuální světovou jedničkou Jannikem Sinnerem) a měl solidní vstup do osmifinálového duelu s Daniilem Medveděvem ve Wimbledonu, který však musel kvůli zranění v koncovce úvodního setu vzdát.

Na US Open si vede značně podprůměrně, jelikož při svém celkově 15. startu prošel do čtvrtfinále teprve podruhé (2019 a 2024). Na jediný předchozí čtvrtfinálový zápas ve Flushing Meadows určitě rád vzpomíná, protože v něm zaskočil v pětisetové bitvě Rogera Federera a dosáhl na své třetí kariérní a zároveň poslední semifinále na grandslamech. Celkově má ve čtvrtfinálové fázi majorů úspěšnost 3:4.

Vizitka Grigora Dimitrova.Vizitka Grigora Dimitrova. (@ Livesport)

Dimitrov – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: Brisbane (triumf); Miami, Marseille (finále)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Brisbane (triumf); Miami (finále)
Bilance: 37:13
Bilance z posledních 10 zápasů: 7:3
Bilance na venkovních betonech: 19:5
Bilance proti hráčům TOP 20: 7:7 (kariérní 82:124)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 0:1 (kariérní 3:4)
Grandslamy: Australian Open (3. kolo), French Open (čtvrtfinále), Wimbledon (osmifinále)

Dimitrov – US Open

Kariérní bilance: 21:13
Nejlepší výsledek: semifinále (2019)
Loňský výsledek: 3. kolo
Bilance ve čtvrtfinále: 1:0
Generálka: Montreal (osmifinále), Cincinnati (2. kolo)
Cesta turnajem: Jacquet (6:3, 6:4, 6:2), Hijikata (6:1, 6:1, 7:6), Griekspoor (6:3, 6:3, 6:1), (6) Rubljov (6:3, 7:6, 1:6, 3:6, 6:3)

 

Vzájemná bilance: Dimitrov vede 3:1, na grandslamech je srovnáno 1:1. Bulhar je obecně spolehlivějším a stabilnějším hráčem než Tiafoe, který je po většinu kariéry spíše nepředvídatelný. Zároveň je ale potřeba zmínit, že právě na největších domácích akcích je Američan nejvíce nebezpečný a momentálně hraje ve výborné formě a srší sebevědomím. Dimitrov se navíc vrací po zranění a příprava na poslední major sezony se mu vůbec nepovedla.

 

Úterní program

ARTHUR ASHE STADIUM (od 18:00 SELČ)
1. Badosaová (26-Šp.) - Navarrová (13-USA)
2. Zverev (4-Něm.) - Fritz (12-USA) / nejdříve v 19:00 SELČ
3. Sabalenková (2-) - Qinwen Zheng (7-Čína) / nejdříve ve středu v 01:00 SELČ
4. Tiafoe (20-USA) - Dimitrov (9-Bulh.)


LOUIS ARMSTRONG STADIUM (od 17:00 SELČ)
1. Melicharová-Martinezová/Perezová (5-USA/Austr.) - Mladenovicová/S. Zhang (Fr./Čína)
2. Siniaková/Townsendová (3-ČR/USA) - Schuursová/Stefaniová (8-Niz./Braz.)

Kompletní program | Přehled ženského turnaje | Přehled mužského turnaje

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

112
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Zvíře v závěru nepochopitelně slabúčký...

A wtf MTB na GS do 7??? Americký progresivismus
Jen Wimbl má do 10 nebo jak?
Reagovat
Trojchyba_Mat
Tady to ale nebyl 5. set
Reagovat
Tomas_Smid_fan
pardoon... tak jsem to zas až tak pečlivě nesledoval.
šlo to rychle, měl jsem za to, že Zvíře 2:1 vede.
Reagovat
Trojchyba_Mat
Stane se
Reagovat
com
byl to teprv 4 set Az v 5 setu by byl do 10
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Reagovat
Trojchyba_Mat
Tak Taylor je v semi
Reagovat
com
tak to si tam Zverev jeste nekoho poda, kdyz mu ten grandslam zase nevysel
Reagovat
Trojchyba_Mat
Vypadal celkem bezradně v závěru
Reagovat
Tomas_Smid_fan
já nejdřív myslel, že si volá fyzio... Pak mi přišlo, jestli neměl puchýře, protože najednou do toho nedokázal praštit. X posledních výměn vracel jen na kříž a Taylor si ho díky tomu vodil ako psíka.
Reagovat
Trojchyba_Mat
Reagovat
diskuse
Štípaná za stavu 4:4 a 30:30 ve třetím setu mezi Záverevem a Fritzem zakončená dramatem na síti byla skvělou výměnou. :)) Určitě lepší než výměna PadDICKA a jeho pos.raných a pochcaných plenek každé ráno v garsonce. Hihi.
Reagovat
Maisterstich
paddy je ostuda tohohle webu...
Reagovat
paddy
svůj k svému smile
vedle jsem na tebe upozornil, takže opakování matka moudrosti

========
Maisterstich patří mezi skupinu hulvátů, která tady provokuje a uráží
v poslední době má taktiku využívat situaci a vtělovat se do role karatele ostatních smile

příklad za všechny

(o Siniakové)
Maisterstich 03.08.2024 22:33
Jestli mu ho za to zlato aspoň nepřeblafla, tak by se nad sebou měla zamyslet.

NereknuHele 03.08.2024 20:11
P*caj spolu zas?
Maisterstich 03.08.2024 22:34
včera dvakrát a dneska jen jednou, má krámy.
Reagovat
com
je to hulvat vsech hulvatu smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Bez diskuse. Hmm, vlastně s.
Reagovat
paddy
Aryna Sabalanka takes on 'Guess The Grunt' challenge!
smile
https://www.youtube.com/watch?v=3yASsUv5buY

a když s koučem analyzuje vlastní zápasy, tak ho prý žádá, aby snížil hlasitost smile

neskutečné smile
a my to musíme trpět smile
Reagovat
Pergolek
Nejlepší její zápasy bojkotovat. Stejně to s tenisem nemá nic společného. Hraje buď anebo. Nic jiného neumí. Muchová umí vše, tahle sociopatka, která zabila bývalého umí jen mlátit eo míčku.
Reagovat
diskuse
To vypadá, že Paddymu, tobě a Annah WintourOVÉ znásilnili v 68ém babičky, dědečky, babičky, maminky a tatínky ..... Snad aspoň použili lubrikant. :)) kde jinde by se bralo tolik zloby vůči profesionální hráčce ? Teda spíš profesioANÁLNÍ vzhledem k tomu, že si s vámi zoufalci z TP vytírá řiť na počkání. Hihi.
Reagovat
gigin
Tobě se muselo stát něco hrozného.
Reagovat
Otmar
Napadlo mně, že Katky musí být dvě...ta dnešní a ta předvčerejší. Netuším, jestli se pravidelně střídají nebo si ty špíly losují....ale dneska jiná ženská, občas dokonce úsměv a pohodový výkon.
Reagovat
tommr
přesně tak. Nechápu jak někdo může tvrdit že to vztekání ke Katce patří a že jí to na kurtu pomáhá ...
Reagovat
Otmar
Že by někomu pomohlo, že je vzteky v bezvědomí?? Pomáhá to, ale soupeřkám!
Reagovat
annah
Jé to furt ta samá, ale prostě někdy má fajn den a jindy den blbec. Máme to tak všichni, akorát u nás obyčejných si toho všimne jen pár lidí.
Reagovat
Pergolek
Sledujete zápas Fritz vs Zverev? Tak se dívejte, na tuhle úroveň nemá ani Krepšík ani Machýrek ani Lehýnka.
Reagovat
tommr
Katka Siniaková byla dneska v klidu žádný rozčilování vztekání nic a na jejím výkonu to bylo znát. Byla jasně nejlepší na kurtu a dotáhla SinTown k přesvědčivému vítězství ...
V příštím kole je čeká unikátní pár Mladenovic/Zhang které se jako singlistky proslavily rekordními sériemi proher ale jako deblový pár jsou opravdu dobré. Bude to určitě zajímavá podívaná ...
Reagovat
NOLE_unvaccinated_GOAT
Proti M+S je to jasný tříseťák. Spíš bych si myslel, že SinTown prohrají, protože se mi nechce věřit, že by Kačka 3x za sebou vyhrála GS nebo že by ho 2x za sebou vyhrála a potřetí postoupila do finále. No, rozhodnutí ale silně závisí na vypsaných kurzech.
Reagovat
NOLE_unvaccinated_GOAT
A Mladenovič je bývalá no.1 v deblu a bývalá no.1 v singli a Číňanka je tušímže bývalá no.6 v deblu. Tedy kvalita na straně soupeřek je a na tomto turnaji mají famózní formu.
Reagovat
NOLE_unvaccinated_GOAT
*no 10 v singlu. Omluva za překlep.
Reagovat
tommr
ta top-10 v singlu byl jeden velkej omyl a Mladenovic je už dávno jen ITF hráčka. V deblu je ovšem pořád dobrá a totéž platí v menším i pro Zhang. SinTown je rozhodně nesmí podcenit ...
Reagovat
lvicek
Hele, nebyla by lepsi prezdivka SinCity?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Asi ti tam někde vypadla nula, ale i tak se mi to na Kikinu zdá nějak vysoko
Reagovat
annah
Zato pokud jde o postavu, je na tour světová jednička.
Reagovat
tommr
rozhodující bude jak se Katka vyspí a v jakým rozpoložení do zápasu půjde. Pokud v dobrým tak to dopadne tak jako dneska tzn. SinTow ve dvou jasných setech. Pokud ve špatným tak na ty tři sety může dojít ale stejně by měly Sin Town soupeřky nakonec udolat. Rozdíl v kvalitě hráček je příliš velkej ...
Reagovat
paddy
smile Macháč - autogramiáda smile
zítra 15:30h v Berouně na náměstí
(pokud Tittelbach nekecal, doporučuji ověřit v Tipsportu)

slavné hlášky smile
"To byla první šance našeho týmu, dnes už druhá Lokvence."
"Je tu ideální fotbalové počasí, 19 stupňů, i když hodně fouká a je silný vítr."
"Lokvenc dal dva góly v Makedonii, jeden Finsku a teď Andoře, takže tři zápasy, tři góly."
"Tam jste viděli krásnou střelu Davida Výborného, ke které se nedostal."
"Toto je Pavel Besta, kterému se stalo zvláštní zranění, když šlápl na zahradě na hrábě. Úplně stejné zranění se stalo před lety René Bolfovi, když přenášel kočárek a udělal si výron."
"Lima dneska hraje svůj jubilejní 42. zápas"
Reagovat
victim
Díky,zase jsem se pobavil.Je to holt legenda.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Slušný hlášky
Reagovat
victim
Ten druhej myslím taky stál za to.Už si nevzpomenu na jméno.
Reagovat
frenkie57
Poulíček?
Reagovat
paddy
toho vykolejila i jedna paní v Kolotoči smile
https://www.youtube.com/watch?v=vcOqV65R4UI

Poulíček
Během hokejového duelu Čechů s Rakušany
"A góóól! 2:0, 3:0, tedy 4:0!"
Postřeh z fotbalového utkání Sparty
"Akce Sparty jsou efektivnější, byť bez gólového efektu."
Počty během hokejového zápasu
"No a jaká doba dělila oba góly? Na hodinách je 3:28, rozdíl si spočítejte sami."
Na hokejovém MS 1999
"Budeme hrát přesilovku, Čechmánek už spěchá na trestnou lavici."

Asi největší trapas přitom přišel hned při prvním televizním přenosu z fotbalové ligy, který nově vzniklá televize Nova v roce 1994 vysílala. Nova tehdy ještě neměla přenosový vůz, tak si ho půjčila. Nebyl kvalitní a došlo k poruše. Obraz šel, ale ztratil se zvuk. Václav Svoboda, který byl v Brně, komentoval "do zdi".
V pražském studiu tak nastala panika a ke komentování poslali Poulíčka s Tittelbachem. Když hned v první minutě hostující sparťan Siegl vstřelil gól, diváci u televize místo toho slyšeli: "A Brno vede, to je překvapivý začátek!" Poulíčka totiž zmátlo, že Sparta hrála netradičně v bílých dresech, Brno mělo červené.
Ještě chvíli komentovalo duo zápas "obráceně" než ve čtvrté minutě Tittelbach prohlásil: "Myslím, že to vypadá, že to byla Sparta, která dala gól." Trapas už byl ale na světě.
smile smile smile

=========
a ještě jednou Tittelbach
"Je to zakázané, nedovolené, přes všechny čáry, icing, a puk jde zpátky před Hniličku."
Reagovat
victim
Jo jo to byl on.Opět díky.Hned mám veselejší den.Paradox je že když komentovali tak jsem jim nemohl přijít na jméno.Jak se všechno mění.
Reagovat
victim
jj ten.
Reagovat
paddy
Dámy a pánové,
to byla bojovnice Navarro v plné své kráse smile

smile smile smile
smile smile smile

Po jasném prvním setu pro Navarro přidala Badosa na agresivitě, padaly jí lajny, ale pak si opět slovo vzala Navarro, která uskutečnila učebnicový comeback ze stavu 1:5 a zavřela zápas šesti vyhranými gemy v řadě. smile smile smile
Badosa poslední gem dohrávala se slzami na krajíčku. smile

Navarro v domovském New Yorku působí jako neprostupná zeď, která přivádí soupeřky do zoufalosti, a ty pak pod tlakem sekají jednu UE za druhou (dnes Badosa 35).

Jsem rád, že se mi vyplnilo předturnajové zvolání, že "Navarro by SF se Sabalenkou určitě slušelo". smile

I dnes obrovská radost, šťastná třináctka pokračuje dál. smile

Let's go
Emma
let's go
smile smile smile

(ještě bonus pro Vlka)

smilesmilesmilesmile
smile
smilesmilesmile
smile
smilesmilesmilesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
diky
Reagovat
hanz
Pavlínka takový sprchy potřebuje jako koza drbání... letos si na naše moc vyskakovala...
Reagovat
tommr
akorát škoda že ta sprcha nepřišla od některé z našich ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Reagovat
zfloyd
pustil jsem si debl Kačenky a první chvíli jsem myslel , že jsem se spletl a koukám na mix a on je to opravdu dámský debl
Reagovat
com
Dneska to vypada na jednoznacnou vyhru smile

Schuurs lesva jak vysita smile
Reagovat
frenkie57
Jj, ta bude kovaná. Napadlo mě to hned, jak jsem ji před lety poprvé uviděl. Ta dělá ve vztahu taťku.
Reagovat
annah
Má smůlu. Narodila se holt ve špatném těle.
Reagovat
Trojchyba_Mat
Moment, to, že v Love Islandu bude ta Jirkova ex, už víme, ale on tam bude i nějaký Erik Lehečka. To nevymyslíš
Reagovat
gugu
Ty vole
Reagovat
Trojchyba_Mat
Jaká je šance, že se zrovna tohle stane?
Reagovat
com
budes koukat? Ostrov lásky startuje dnes v 11 na Nově
Reagovat
Trojchyba_Mat
Tento pořad si s radostí nechám ujít
Reagovat
com
nahodou to je dobrej porad, ja na to loni i pred loni koukal smile
Ale to v tv bezelo kolem 22hodiny, nevim proc to ted dali az tak pozde
Reagovat
gugu
To bych v životě nespáchal
Reagovat
gugu
Ježiš to vyznělo blbě............ Já psal na coma
Reagovat
NOLE_unvaccinated_GOAT
Jirkova ex? Která to je? Jak se jmenuje?
Reagovat
Trojchyba_Mat
Viktorie Wojciková
Reagovat
com
https://www.extra.cz/tenista-lehecka-v-soku-jeho-expritelkyne-viktorie-wojcikova-s-niz-byl-pet-let-miri-do-love-islandu-38f53
Reagovat
gugu
Já doufám, že Emma bude ve finále, moc bych jí to přál!!! smile
Reagovat
horska.kraslice
S Muškou!
Reagovat
gugu
JOJO! smile
Reagovat
Nola
Navarro ako otocila 2.set poklona, priala som viac Paulinke, ale Emma nepocitovala ziadny tlak, ma oba udery vyrovnane, vie skvele citat hru superky, a tiez celkom mixovat hru, dokonca mam pocit, ze moze porazit aj hiterky v semi......
Reagovat
com
Badosa 5:1 a 15:0 a pak to projede takovym zpusobem, ze uhraje jen 4 micky

Blik v hlave, nebo nevim smile
Reagovat
Random33
Badosa byla evidentne zranena. Videl jsem hodne kiksu v zenskem tenise, ale tohle by bylo moc uz i na ne. Za stavu 5-1 prestala behat, nemela podani, nemela vubec razantni udery a nedokazala ukoncovat vymeny. Podle meho to nemohl bejt jen psychickej kolaps.
Reagovat
Trojchyba_Mat
Gratulace juniorce Terce Krejčové k výhře nad Hannou Klugman
Reagovat
Vlk-v-trave
Reagovat
Mony
Já zvědav hlavně na Ticháčkovou. Valdmanová to proti nasazené 2ce bude mít těžké.
Reagovat
Vlk-v-trave
Pavlinka se sesypala, ale nevadi, aspon QF, Emma zaslouzene, a SF je pekny uspech... ted uz jen cekame na obrovske srdickove E od paddycho
Reagovat
Vlk-v-trave
*od paddyho
aby si nemyslel, ze to bylo schvalne... :-))
Reagovat
Mony
Takovou deku na Paule bych necekal
Reagovat
Vlk-v-trave
Ja i jo, porad se leci s depresema...
A ten Tsitsipas tomu moc nepomaha....
Reagovat
Otmar
Vždycky když čtu takový komentář, tak uvažuju, jak hluboce jsou Vám známy záhady duše Pauly, její medikace a případně vliv Tsitsipase na její duševní zdraví. Musíte být jejich důvěrný známý, neřku-li přítel!?
Reagovat
Vlk-v-trave
Ne, jen jsem cetl na puntu de break jeji vypovedi k tomuhle... otevrene hovori o sve lecbe... tot vse...
Reagovat
Otmar
No aspoň tak. Víte, měl jsem a mám ve své okolí podobně postižené lidi a řeknu Vám, že se tyhle deprese různě vyvíjejí, různě medikují s pochybnými výsledky a má to se srandou pramálo společného. Díky!
Reagovat
elsky
Já tedy nemám rád zdejší "stačí si věřit a výhra je jistá bez ohledu na to, jak hraje soupeř", ale tady musím dát "hlavařům" za pravdu.
Reagovat
zfloyd
Pavlína je podle mě úderově lepší , ale rozhodly chyby a nervy
Reagovat
Vlk-v-trave
No...jo, ale konzistence ve WTA je neco, co se plati zlotem....
Reagovat
gugu
Tak Kája zítra opravdu v pravé poledne Aspoň to je přijatelné pro nás, v 18 můžeme zase zafandit smile smile
Reagovat
Sinuhet1
Reagovat
Vlk-v-trave
Ano, dalo se cekat, ze Jess nebude tlacit na to, aby byla v poledne.
Reagovat
GaelM
Nicméně další den se pak hned hraje SF... imho těch pár hodin odpočinku navíc může přijít vhod
Reagovat
Sinuhet1
smile
Reagovat
Sinuhet1
ma byt kolem 25 stupnu, to je sice teplo ale mohlo to byt i horsi.....
Reagovat
gugu
Dneska se na zápas Paula vs. Navarro opravdu těším. Přeji to oběma, fandím jim. Začátek zatím hodně jednoznačný, tak snad z toho ještě bude zajímavá bitva
Reagovat
gugu
Emma teď jede. Paula měla 5:1 a 15:0 a bum... Je vyrovnáno smile
Reagovat
com
Badosa zas malo vámosuje
Reagovat
Vlk-v-trave
Pavlina je v tomhle hodne nestala,,, nakonec je asi uspech, ze hraje QF...
Ale nevadi... Sice s paddym to bude jeste chvilu k nevydrzeni, ale tipuji ze Emma v SF skoci... jen nevime s kym jeste...
Ale mel jsem vlci vizi s nazvem PALERMO, ze Qinwen prelsti vsechny vcetne Karoliny ve finale, no a v tom muzskem to bude po italsku take, ovsem s Frantou, ktery to prekvapive urve v tom nejhlasitejsim a silenem finale...
Reagovat
frenkie57
Co tam Pavla předváděla od stavu 5:1, to se jen tak nevidí. Úplný kolaps. Abych pravdu řekl, je mi jí líto. Ve druhém setu byla jasně lepší a měla ho získat. Bůh ví, co se přeplo v té její hezké hlavince.
Reagovat
paddy
od r. 2004 se stalo pouze 5x, že by ve WTA finále GS hrály seeded 1 & 2 smile
5/82 = 6 %

AO 2004 2015 2018
FO 2013
W -
USO 2013
kdy naposledy hrály ve W se mi už nechtělo dohledávat

co se čekalo před USO?
že to bude 1 & 2 - statisticky odvážný tip smile

lidé jsou nepoučitelní, třeba jim to letos konečně vyjde smile

#poleproti
Reagovat
ludolf
A on je nějaký pravděpodobnější?
Reagovat
tommr
Katka Siniaková dneska potřebuje vyhrát aby si zachovala naději na GS titul, postup na TM a post světový jedničky ...
Soupeřky mají SinTown sice těžké ale hratelné. Zejména Schuurs se mi zdá už delší čas za zenitem. Katka bude ale muset zahrát podstatně lépe něž v osmifinále ve kterém se víc rozčilovala než hrála. Podruhé za sebou by jí to nemuselo projít ...
Reagovat
Otmar
Taky jsem zvědav, jak to dneska pořeší...snad nebude opakovačka!
Reagovat
horska.kraslice
Ovšem Mladenovic + Zhang jedou.
Reagovat
paddy
Zverev, Fritz, Sabalenka, Navarro smile

Hlavním zápasem dne bude první titulový zápas turnaje, a to souboj dvou newyorských rodaček o titul z otevřeného mistrovství New Yorku aka New York City Open (NYCO).

Předpokládám, že Navarro pozitivně zužitkuje svou první zkušenost z QF ve Wimbledonu, a poradí si dnes s Badosou, která ještě nenarazila na papírově silnou soupeřku.

Navarro vletěla do letošní sezóny jako vítr a zlepšuje se každým měsícem. Nyní je již v top 10 a míří na TM. V důležitých momentech dokáže přidat na agresivitě, čímž soupeřky dostává pod tlak. Na poměry WTA má silnou hlavu, která jí pomáhá v nepříznivých situacích zvrátit stav utkání. Není tedy divu, že na TP se již proslavila jako "bojovnice Navarro".

Pojďme se ještě podívat, co o ní včera řekla jedna soupeřka z top 10, jmenovitě Pegula.

"Emma hraje opravdu dobrý tenis a stále se zlepšuje...Cítím, že bude hrozbou pro ostatní hráčky a uchazečkou o GS titul. Uvidíme, jak se jí bude dařit v budoucnu, ale nebudu překvapena, že uvidíme, co jsem naznačila...Aktuálně je jednou z nejlepších hráček."

Jak by řekla babička Boženy Němcové
"Pegula? Moudrá to žena." smile
Reagovat
gugu
Jako že by i Zverev i Taylor skrečovali zároveň? Nebo by oba hráli tak dobře a dlouho, že by vyhráli oba na úkor vítěze zápasu Foe vs. Grigor?
Reagovat
paddy
Možná to tak establishment zařídí smile
Dimitrov místo Fritze
Reagovat
gugu
Grigor smile
Reagovat
com
tak se rozhodni - mlaticka Zverev, nebo Fritzek smile

Oba tam mit nemuzes smile
Reagovat
bardunek666
Arynka do finále ideálně proti Káji nebo Jessině
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Žádný takový
Reagovat
Nola
preco nie? Kaja to na Amazonku vie, na Igu nie, tu jej musi Pegula vyradit, takze spravny pohlad na vec od bardulinka
Reagovat
tommr
jj finále Muchová vs Sabalenka by bylo finále snů ...
Reagovat
Liverpool22
Pro Mušku je paradoxně ve finále lepší Aryna než např. Badosa, která je asi nejhorší varianta. V SF je těžké predikovat. Peggy na Češky umí - takže raději Igu mají to 2:2 a vždy se šlo do 3. setů
Reagovat
gugu
Já bych uvítal Muchová vs Badosa, ale pochybuji, že se tam dostanou obě dvě.
Reagovat
Nola
moze byt, aj tato varianta sa mi paci
Reagovat
Liverpool22
Jenže na Pavlínu zrovna Muška moc neumí. To už snad raději Zheng
Reagovat
gugu
To neumí, ale dokážu si to představit jako atraktivní finále
Reagovat
Liverpool22
Tak to určitě - naše Muška + krásná Pavlína - ideální kombinace
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist