Druhou letenku na Turnaj mistryň do Singapuru si zajistila Šarapovová

10. 9. 2014, 08:49
Aktuality 37
Maria Šarapovová je druhou jistou účastnicí prestižního Turnaje mistryň, který se ve druhé polovině října uskuteční v Singapuru. Jedno z osmi míst zabrala zejména díky skvělým výsledkům v antukové části sezony, protože ovládla Roland Garros i turnaje v Madridu a Stuttgartu.
Profily hráčů
Maria Šarapovová

"Je to nejtěžší turnaj v sezoně. Jsem nadšená, že jsem se na něj opět kvalifikovala. Už se nemůžu dočkat, až si v Singapuru zahraju," řekla sedmadvacetiletá Ruska, aktuálně čtvrtá hráčka světa.

Bývalá světová jednička Šarapovová si na závěrečné akci sezony zahraje už posedmé. Svou dosud jedinou trofej vybojovala před deseti lety při svém debutu. Loni o Turnaj mistryň přišla kvůli zranění ramena.

Žebříček pro účast na Turnaji mistryň jasně vede čerstvá šampionka US Open Serena Williamsová z USA, která si Turnaj mistryň zajistila jako první během letošního - nakonec vítězného - US Open. Téměř jistou má účast v Singapuru také Rumunka Simona Halepová. Wimbledonská šampionka Petra Kvitová stále drží pátou pozici.

Letos se osm nejlepších hráček sezony sejde poprvé v Singapuru, kam se akce přesouvá z tureckého Istanbulu. Elitní tenistky budou hrát o prestižní trofej od 17. do 26. října.

AKTUÁLNÍ POŘADÍ V BOJI O TURNAJ MISTRYŇ:
1. Serena Williamsová (USA) 6931 bodů
2. Maria Šarapovová (Rus.) 5575
3. Simona Halepová (Rum.) 5189
4. Agnieszka Radwaňská (Pol.) 4318
5. Petra Kvitová (ČR) 4049
6. Na Li (Čína) 3970
7. Eugenie Bouchardová (Kan.) 3901
8. Ana Ivanovičová (Srb.) 3650
9. Caroline Wozniacká (Dán.) 3491
10. Angelique Kerberová (Něm.) 3245
11. Jekatěrina Makarovová (Rus.) 2900
12. Dominika Cibulková (SR) 2810
13. Sara Erraniová (It.) 2795
14. Jelena Jankovičová (Srb.) 2765
15. Flavia Pennettaová (It.) 2578
16. Andrea Petkovicová (Něm.) 2400
17. Carla Suárezová-Navarrová (Šp.) 2350
18. Lucie Šafářová (ČR) 2242
19. Venus Williamsová (USA) 1971
20. Shuai Peng (Čína) 1861
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

37
Přidat komentář
smazaný uživatel
Gratulace! :) Kéž by se tam dostaly taky Ana a Caro...
Reagovat
smazaný uživatel
Obě to mají na dobré cestě. Li už asi moc bodů neuhraje, Genie je z formy (spíš bych teda řekl "úplně mimo") a zezadu se taky nikdo moc netlačí. Možná Kerber nebo Makarova, kdyby hodně zabodovala v Číně.
Reagovat
smazaný uživatel
na to, kdo bude v Asii ve formě nebo z formy, bych si počkal :-) Všecko nakonec může být úplně jinak.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda že TM nedali do Prahy do 02 areny. Kapacita arény je velká a jsou tam zkušenosti z Davis cupu a Fed Cupu. Jinak Petra má Singapur téměř jistý má vcelku slušný náskok ale 6-8 místo bude hodně velký boj ale hráčky které jsou 11- a výš tak můžou myslet maximálně na Sofii jejich šance na TM jsou nulové. Petra do Tokya nemusí protože z Tokya udělali menší turnaj. Takže Petra pojede pouze do Wuhanu a Pekngu. Takže do začáčku TM nás čekají ještě 3 turnaje WTA. Byl by obrovský zázrak kdyby se Petra do Singapuru nedostala
Reagovat
smazaný uživatel
do TM zbývají ještě tři turnaje WTA PREMIER a 9 turnajů WTA International
Reagovat
PetaM
No, do Tokia sice nemusí, ale vůbec by nebylo na škodu, aby tam jela ... :D
Reagovat
freeteepek
To je dobře, že Petra do Tokia nemusí, ale stejně se mi zdá, že má teď zbytečně velkou pauzu, zatímco třeba Aga sbírá body kde se dá, tj. i v Kotěhůlkách. Ve Wuhanu bude strašně velká konkurence a opět velký psychický tlak takže docela vážně hrozí, že Petra letos nevyhraje nic než Wimbledon a NH. Co by za to daly některé jiné tenistky! Jenomže Petra je top hráčka, která by měla mít lepší výsledky. Nebýt toho vítězství na GS, byla by na tom dost mizerně...
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda!! :-))
Ale štve mě, že se to přestěhovalo do Singapuru.. Istanbul byl skvělé místo pro TM.. Škoda, že to v Istanbulu nenechali dlouhodobě jako to má ATP v Londýně.. :-)

Další kvalifikovaná bude určitě Simona.. I se o tom píše v článku.. :D
V pohodě se tam myslím kvalifikuje i Aga.. V Asii jí to vždy jde.. A i nějak Petra myslím, že to nějak dá.. Ale pak to už bude bitva.. Na tři postupové místa se cpe 5 holek.. :D No, bude to zajímavé.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem překvapená, že Petra nejela už do Tokia, na TM je to do prvních 10 celkem našlapané a Petra si nemůže dovolit vypadnout v brzkých kolech. Ale asi ví, co dělají.
Reagovat
pockerface
držím palce Petře,aby se tam probojovala,ale bude to mít těžký.Bude si muset obhájit body z Asie,to je právě to ale...Petra,když ví,že prostě musí udělat výsledek,tak většinou vybouchne v 1.kole.Tak snad se nesesype.Rád bych viděl po dlouhé době nějaký její zápas se Serenou nebo i s Márií.
Reagovat
PetaM
Loni bylo před Asii to samé. Chyběly jí body a kdyby si je nenahrála tam, tam by na TM nejela. Teď je ta situace skoro stejná ... Takže věřím, že to zvládne! :)
Reagovat
pockerface
bude záležet jak se bude cítit a jak zvládne první kola.Pro ní obzvlášť je vždy klíčové 1.kolo.Když ho zvládne,tak se většinou uklidní a mohla by to v Asii rozjet.Uvidíme a držím palce.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra rozhodně nemusí obhájit body z Asie.. upřimně, to je až celkem nereálný. Minulý rok byla touto dobou v horší pozici a nakonec se kvalifikovala celkem s přehledem.
No stačilo letos pohnojit pár míčků ve třetím kole Wimbledonu a mohla v klidu a pohodě přemýšlet o příští sezóně. Na TM už by byla s největší pravděpodobností bez šance.
Reagovat
LukasH
Petra to nemá jistý, ale loni na tom byla o dost hůř. Body obhajovat nemusí, do Race se nic neztrácí. Věřím, že Petra zabojuje dost na to, aby se tam dostala.
Reagovat
Titan
Přesně, jak píše LukasH.
Race žebříček je jediný, který se počítá pro TM. A ten začíná 1.1.2014. Čili co bylo v Asii před rokem je pro tyto potřeby celkem šumák...:-)
Kromě toho pravděpodobnost, že by tam nepozvali zdravou Wimbledonskou šampionku je dost malá...:-)
Reagovat
Fandina
Já myslím, že tam nejde někoho pozvat mimo pořadí na žebříčku k určitému datu. Buď je tenista do osmého místa a má právo tam startovat nebo není a pak tam startovat nemůže.
Reagovat
Titan
Kim Clijsters odmítla v roce 2009, poté co vyhrála USOpen po comebacku, divokou kartu jak na TM, tak na turnaj šampionek...
Reagovat
Fandina
Aha, tak to jsem nevěděla.
Reagovat
blixa
Jsem si téměř jist, že to co tvrdíš je hovadina. Na TM nelze získat WC. Prvních 8 se kvalifikuje dle bodů a nelze některou z nich vyřadit jen proto, že by se to pořadatelům líbilo. Maximálně mohla dostat WC jako náhradnice, kdyby některé z kvalifikovaných nemohla nastoupit nebo v průběhu turnaje odstoupila, ale tím si taky nejsem úplně jist. Obvykle jako náhradnice jsou další z pořadí.
Reagovat
klarat
Myslím, že teoreticky WC na TM získat jde, ale ještě ji nikomu nenabídli...
Reagovat
blixa
Mezi prvních 8 ? A jako jedné z kvalifikovaných řeknou "smůla, mazej domů" ? To by mi přišlo opravdu velmi podivné. Možná Tommr to bude vědět, jak to přesně je ?
Reagovat
klarat
Podle pravidel WTA se regulérně kvalifikuje jen 7 hráček, osmá může dostat WC. Pokud není WC nikomu udělena, osmé místo připadne osmé hráčce v race řebříčku.
http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/Archive/AboutTheTour/rules2014.pdf (str. 166)
Reagovat
Fandina
Díky za vysvětlení.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za odkaz:)
Reagovat
Fandina
Odkaz super. Také jsem si ho uložila. Díky.
Reagovat
blixa
Dobrý, díky, tak o tom jsem nikdy nečetl. Zajímavé je, že ve čtyřhře WC není :D Přijde mi to jako hodně prazvláštní a unfair pravidlo, ještě že se v praxi prakticky neuplatňuje.
Reagovat
slacker
Jeste vetsi unfair pravidso je pro ten turnaj samponek. 2 WC z toho jedna pokazde bulharce a druha pokazde Ivanovicove
Reagovat
VlS
Podle pravidel WTA může dát na TM WC, ale zatím to nikdy neudělali a jsem za to rád. Udělování WC na turnaj šampionek mě vždycky zvedá ze židle, protože se za to udělují body do rankingu.
Ať si někdo udělá exhibici a pozve si tam koho chce.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra nic obhajovat nemusí, protože v případě turnaje mistryň se jedná o žebříček RACE http://live-tennis.eu/wta-race, to znamená, že už i Simona Halep to má jistý. Je totiž nad WTA Championships Qualification Cut, který je pro postup nutný. Petra má dostačující náskok. A vzhledem k tomu, že Li-Na, ani Bouchard v poslední době nic nepředvádí, tak se Kvitová na 80% do Singapuru kvalifikuje.
Reagovat
slacker
Divny, co se stalo ze si letenku nezajistila ve stejny okamzik jako Serena tedy behem US Open?
V clanku mi chybi informace ktera teoreticka moznost padla jako posledni
Reagovat
klarat
Asi se k tomu teprve teď dopočítali.
Reagovat
ludolf
Mohlo to být tak, že mohla být vyšoupnuta hráčkami, které by ale musely startovat na některém turnaji tento týden, a až po zadání výsledků prvních kol se ukázalo, že tento případ nenastal.
Reagovat
slacker
No tyhle 280 co se hrajou tento tyden urcite nemohly byt kriticke a nenahraditelne jinou 280 v jinem terminu
Reagovat
ludolf
280 bodů není zanedbatelných. A nahrazovat se už moc nedá - například Wozniacká (o kterou se možná jednalo) má jen 4 výsledky z 16 na úrovni alespoň 280 bodů, takže to by do konce roku nahradit nemohla.
Reagovat
slacker
No ale tech 280 turnaju si nemuzes zapocitat 4x. GS a Premier Mandatory se musi zapocitat i pri mensim zisku. Pocet startu je take omezen.
Proste rozhodnuto muselo byt jiz behem US Open a ne az tento tyden.
Reagovat
ludolf
280 bodů za ITF je možno započítat 6krát, má je zatím 2krát (zbylé 2 s >=280 jsou GS a Premier 5, 16 se počítá, 8 GS+PM a 2 z P5 je povinných [pro ni navíc možná ne]). Ale nejedná se jen o ni, jedná se taky o ostatní hráčky top 9 race kromě Šarapové, které by si musely body vhodně rozdělit.
Reagovat
lars
Nevysvetlili to , aby te asi donutili premyslet :))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist