Druhý zápas Peerové v Aucklandu: protesty, zatčení a snadné vítězství

6. 1. 2010, 11:23
Aktuality 0
Také druhé utkání izraelské tenistky Shahar Peerové na turnaji v Aucklandu provázely protesty. Její duel druhého kola s Magdalenou Rybárikovou, kterou nakonec porazila hladce 6-1 6-0, musel být po prvním setu přerušen. Jeden z protestujících byl dokonce zatčen.
Šahar Peerová

Organizátoři kvůli protestující skupince lidí dokonce uvažovali o předčasném ukončení zápasu. Nakonec ale po patnáctiminutové poradě nechali duel dohrát.

"Myslím, že dneska to bylo opravdu, opravdu špatné. Včera to tak hrozné nebylo," řekla dvaadvacetiletá Peerová, která zvítězila naprosto hladce 6-1 6-0. ""Řekla bych, že tihle lidé vědí přesně, kde stát, abychom je slyšely dobře, a bylo to slyšet pořád, nepřestali. Ale jako včera mi to pomohlo. Nakoplo mě to k lepší hře. Vážně jim nemám co říct. Vím, že si můžou dělat, co chtějí, ale dokud vyhrávám, je mi to jedno," dodala.

Protesty asi desítky lidí paradoxně ublížily spíše Rybárikové. Slovenka po zápase uvedla, že nepříjemná situace ovlivnila její výkon. "Během protestů se mi nehrálo dobře. První set jsem kvůli tomu prohrála, protože jsem nemyslela na tenis, ale na tohle," řekla Rybáriková.

Proti účasti Peerové na turnaji už v úterý protestovala skupinka asi deseti lidí, kterým se nelíbí chování Izraele k Palestincům a vyzývali k bojkotu židovského státu. Izraelská tenistka byla terčem protestů také loni.

Hladký postup si vedle Peerové vybojovala také nejvýše nasazená Flavia Pennettaová, která v duelu o čtvrtfinále porazila Španělku Carlu Suarezovou-Navarrovou dvakrát 6-2. Ze hry o titul ale vypadly tři z dalších nasazených tenistek: turnajová pětka Virginie Razzanová z Francie i její krajanka Aravane Rezaiová skončily ve druhém kole, stejně jako šestá nasazená Jelena Vesninová.

Výsledky - Auckland (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:
Pennettaová (1-It.) - Suarezová (Šp.) 6:2, 6:2, Wickmayerová (3-Belg.) - Olaruová (Rum.) 6:2, 6:2, Schiavoneová (4-It.) - Mirzaová (Indie) 6:0, 6:3, Dateová-Krummová (Jap.) - Razzanová (5-Fr.) 3:6, 6:3, 6:2, Cornetová (Fr.) - Vesninová (6-Rus.) 6:1, 6:1, Cibulková (SR) - Rezaiová (7-Fr.) 6:3, 6:4, Kirilenková (Rus.) - Kanepiová (Est.) 6:2, 6:3, Peerová (Izr.) - Rybáriková (SR) 6:1, 6:0

Čtyřhra - 2. kolo:
Uhlířová, Voráčová (ČR)
- Vesninová, Zalamedová (4-Rus./USA) 7:6 (15:13), 3:6, 16:14.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist