Dubaj: Djokovič po týdnu trápení obhájil titul

28. 2. 2010, 13:25
Aktuality 23
ATP DUBAJ - Kdo měl možnost vidět Novaka Djokoviče na kurtech v Dubaji, těžko uvěří, že srbský tenista ve Spojených arabských emirátech nenašel přemožitele. V dnešní finálové dohrávce udolal Michaila Južného z Ruska a získal první titul v sezoně.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Novak Djokovič vyhrál finálový maraton s Michailem Južným 7-5 5-7 6-3. Zápas musel být v sobotu kvůli dešti přerušen za příznivého stavu pro druhého nasazeného Djokoviče, nakonec se ale čistý čas utkání protáhl na téměř tři a půl hodiny.

V úmorném horku nedokázal srbský tenista potvrdit průběžné vedení 7-5 2-0 a špatným servisem včetně 12 dvojchyb nabídl svému soupeři šanci. Ten otočil druhou sadu, v té třetí ale znovu začal špatně. Djokovič sice ztratil vedení 3-0, v závěru si ale vzal podání Južného zpátky a radoval se z prvního titulu v sezoně.

Druhý hráč světa tak oplatil svému soupeři porážku z nedávného turnaje v Rotterdamu, kde se oba utkali v semifinále.

"Dnes to byla jasná ukázka toho, jak si věřím a že bojuju až do konce. Ale bylo neuvěřitelné, jak rychle dnes míček létal, aspoň desetkrát rychleji než v noci," upozornil na úplně jiné počasí a teploty, které panovaly na kurtu v sobotní části utkání.

Djokovič také v předchozích třech zápasech ztratil set. V Dubaji se rozhodně neprezentoval hrou druhého tenisty světa. Dělal laciné chyby v úderech, které nakazí ani průměrní tenisté. Po kurtu se od úvodních minut zápasů pohyboval jako po pětisetové bitvě a s koncentrací byl také na 'štýru'. Přesto obhájce titulu nedokázal nikdo zastavit.

"Ovšem, nebyl to zrovna můj nejlepší turnaj," uvědomuje si Djokovič, který tak obhájil 500 bodů do žebříčku.

Nyní ho čeká Davis Cup v domácím prostředí proti Američanům, kteří bude spoléhat na Isnera a Querreyho. Pak už jsou na programu turnaje Masters 1000 v Miami a Indian Wells.

- ATP 500 DUBAJ (Spojené arabské emiráty, tv. povrch, 1.619.500 dolarů) -
nedělní výsledky (28. 02. 2010)

Dvouhra - semifinále:
Djokovič (2-Srb.) - Južnyj (7-Rus.) 7-5 5-7 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jinač věřím v totéž, co loni. Nole měl slabý úvod sezóny na tvrdých površích, ale na antuce to pak rozjel a hrál skvěle.
Reagovat
smazaný uživatel
This win means the whole world to me. Of course there are always people who are saying he can't do it. This is another success in my career that I wasn't able to make in the last two years. But now, finally, I did it, and it's a big relief. So in the future I just hope I'll make a couple more of those. It's a big boost because I believe in myself. Even when I play bad, I know I have the abilities? Today was another good example of how much I believe in myself and how much I fight till the end", said Novak.
Reagovat
smazaný uživatel
prosimvas, muzete mi nekdo vysvetlit, jak funguje bodovani a obhajovani bodu do zebricku? nole obhajil titul, tzn 500 bodu, ale nepricetlo se mu nic?
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak.
Reagovat
Vojtiik
Kdyz se podivam an ten kotel bodu co obhajuje rafa zacinam mit takovy strach aby se na FO nenalosoval k Federerovi do pavouka na semi.. to by byl trosku pech :)
jinac ten outfit je fakt slabsi, hra taky ale jinac mu fandim a verim ze v americe udela aspon jedno finale :)
Reagovat
smazaný uživatel
Viděla jsem až dnešní dohrávku. Tolik štěstí si Nowak nezaslouží. Míša hrál konečně líp, tak jak to umí. Ale zase to poslední štěstíčko měl Nowak. Ale zase všechna čest, při tolika chybách a tolik utkání po sobě to ustál, Ale musí hodně přidat, aby uspěl s top hráči.
Reagovat
smazaný uživatel
Bida, děs, utrpení, ale je to tam. První set finále byl fajn, od druhého ale zase děs. Pohyb jak starý dědek, laciné chyby a nasazení prachbídné. Navíc ten servis, to jako promiňte, ale tohle není servis ani na úrovni 100. hráče. S tím něco musí udělat, měl štěstí, že Južnyj je stejně labilní jako on, takže bych to ohodnotil, jednooký mezi slepými král.
Reagovat
smazaný uživatel
12 dvojchyb během tří setů asi mluví za všechno... a to není situace jen v tomto zápase, kolik jich Djoko natropil na celém turnaji, to jsem u něj snad ještě neviděl.
Reagovat
smazaný uživatel
A nejde jenom o dvojchyby, ale i o celkový projel, nedokáže si servisem pomoct, před každým sevisem aby se člověk bál, co vyvede.
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem ci budu hrat na antuke ci na harde. Ale ak na harde tak s takymto vykonom ho moozu Isner s Querreym porazit pokial nebudu zase polovicny lebo nebudu na americkej pode. Pokial budu hrat na antuke tak to by mal oba zapasy Novak vyhrat
Reagovat
smazaný uživatel
Na Djokovičovej stránke píše, že sa bude hrať na antuke.
Reagovat
Kox
Kurňa lidi co se s váma děje? Vy ho tady kritizujete, ale vyhrál...Jo nehrál skvěle ale Dubai je pomalej povrch kvůli vlhku a horku....Proto až bude Indian Wells tam to všem natře..V Dubai je těžký zahrát winner protože vlhkost a teplo betonu míček brzdí hlávně ta vlhkost...takže žádná kritika ale jen c´mon Nole
Reagovat
smazaný uživatel
...nehlede na to, ako hral, som šťastná, že máme ten titul v kapse! Gratulujem!!!
Ale druhá vec je tá, že hraje dost zle, ako by sa patrilo na svetovú päťku, a to ešte k tomu že to je svetová dvojka! Toto sa rozhodne musí zlepšiť. Ale ako ho všetci (dúfam) poznáme, tak sa zase vyšvihne a bude to ako za starých dobrých časov a budeme sa zasa pozerať na "starého dobrého" Djokoviča, ktorý nielen mňa uchvátil svojou hrou. Neviem aké má problémy alebo čo sa mu honí hlavou, ale nech už to je preč! Ale nech sa nám to páči, alebo nie, to drama, infarktové stavy a nestabilnosť výkonov už tak nejak k nemu neodmysliteľne patria a je to len o zvyku. Preto pre slabšie povahy doporučujem sa pozerať na niekoho iného, poprípade šachy a podobne. :-)))
A za tretie, to oblečenie, k tomu sa vyjadrovať nebudem, Adidas je Adidas a toto je len a len jeho chyba!
Reagovat
smazaný uživatel
A zapoměl sem dodat, ohozem ze sekače....
Reagovat
smazaný uživatel
niku, hele, co se ti nelibi na tom jeho uboru? :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Tachini děla oblečeně ve stylu TTK nebo i nějakeho horšiho podřadneho vyrobce. Designově je to strašne. Pokud to porovnam s addidasem, nike, diadora a i nezname athletic dna či dokonce s outfitem Davydenka- taky žadna znama firma, tak je to prostě sekač na entou.. Penize jsou fajn,ale byt oblečenej jak v 90.letech je kapku tragedie... :)))) nejsem model,ale po jeho lonskem skvělem outfitu je to kapku mimo misu:)
Reagovat
smazaný uživatel
no, jako neni to nic moc, to mas pravdu, tak ja hlavne nemam rada tricka s limeckem, takze sem touhle zmenou taky nebyla potesena...a co jsem jako nepochopila, ze nosi ST a na nohpou porad adidas? ja byt adidasem, tak se na nej vykvaknu
Reagovat
smazaný uživatel
S tim jeho teamem jak u fotbaloveho manšaftu a jeho divnou hrou tuto sezonu si nejsem moc jisty, zda si to 2.misto zaslouži.
Reagovat
smazaný uživatel
no, to se teprve uvidi, hlavne, ze vyhral, nehlede na to jak, prala bych mu to druhy misto, o tom,zda si to zaslouzi, nemluvim...tak snad si ho dokaze dlouho udrzet...a gratulace
Reagovat
smazaný uživatel
jezis, to je d.e.b.i.l.n.e slozena veta, ve zkratce sem chtela rict, ze taktez nevim, zda si to zaslouzi, ale preju mu to a snad se na dvojece udrzi co nejdyl :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ja to myslel tak, že Novak je bezpochyby kvalitni tenista, s trenerem Vajdou vyletl vysoko a dařilo se mu. Loni byl skvěly a i před tim, ale pak se objevil dalši kouč, ten jeho tym a vysledek de fakto nevalny. S touto hrou by se na 2.mistě neobjevil, pokud by se nestalo nic Nadalovi. Ano, vyhral, ale toto vitěztvi a i cely tento turnaj a i předchozi měl vždy co dělat aby to nějak dokočiroval. Jen jsem rozhořčen, čekal jsem od něj vic - herně i vysledkově. Proto ten muj přispěvěk.
Reagovat
smazaný uživatel
niku, ja jsem jeho verna fanynka, ale ver mi, ze si myslim, ze vyhru by se zaslouzil vic kdokoli z tria, youzny, marcos, troicky, hra nic moc, uvidime, co dal..
Reagovat
smazaný uživatel
Ja to přal Marcosovi:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist