Dva body Halepové Rumunkám nestačily. Finále vybojovaly Francouzky Parmentierová, Garciaová a Mladenovicová

21. 4. 2019, 16:39
Aktuality 10
FED CUP - Rumunské tenistky se zásluhou Simony Halepové ocitly bod od premiérového postupu do finále Fed Cupu, poslední krok ale udělat nedokázaly. Na antuce v Rouenu nakonec uspěly domácí Francouzky, když se dnes o obrat postarala Pauline Parmentierová a v rozhodující čtyřhře sehraná dvojici Caroline Garciaová a Kristina Mladenovicová.
Caroline Garciaová a Kristina Mladenovicová

Rumunky v prvním kole vyřadily české obhájkyně titulu a už postupem do semifinále vyrovnaly maximum v soutěži z roku 1973. A když dnes světová dvojka Simona Halepová po tříhodinové bitvě udolala Caroline Garciaovou, vedly 2-1 na zápasy a byly bod od finále. 

Získat ho ale nedokázaly, Francouzkám se povedlo vývoj otočit. Ve čtvrté dvouhře nastoupila místo Kristiny Mladenovicové letos se trápící Pauline Parmentierová a ta se kapitánu Julienu Benneteauovi za důvěru odměnila vítězstvím, když porazila 6-3 2-6 6-2 Irinu Begovou.

Obrat pak v rozhodující čtyřhře vydřel sehraný a úspěšný deblový pár Caroline Garciaová a Kristina Mladenovicová. Francouzky po více než dvou a půl hodinách boje udolaly 5-7 6-3 6-4 Simonu Halepovou a Monicu Niculescuovou a v Rouenu mohly propuknout oslavy.


Francouzky si tak zahrají šesté finále v historii a první od roku 2016, kdy ve Štrasburku podlehly Češkám. Tituly získaly v letech 1997 a 2003.

O celkově třetí triumf budou hrát v listopadu v Austrálii, která si v prvním semifinále poradila s Běloruskem a do finále postoupila poprvé od roku 1993. Australanky jsou se sedmi triumfy třetím nejúspěšnějším týmem soutěže.

• FED CUP 2019, SEMIFINÁLE •
kompletní výsledky (20. - 21. 04. 2019)
Austrálie - Bělorusko 3-2 (Brisbane, tv. povrch)
sobota 20. dubna
Stosurová - Sabalenková 5-7 7-5 3-6 ... 0-1
Bartyová - Azarenková 7-6(2) 6-3 ... 1-1
neděle 21. dubna
Bartyová - Sabalenková 6-2 6-2 ... 2-1
Stosurová - Azarenková 1-6 1-6 ... 2-2
Bartyová/Stosurová - Azarenková/Sabalenková 7-5 3-6 6-2 ... 3-2
Francie - Rumunsko 3-2 (Rouen, antuka / hala)
sobota 20. dubna
Mladenovicová - Halepová 3-6 1-6 ... 0-1
Garciaová - Buzarnescuová 6-3 6-3 ... 1-1
neděle 21. dubna
Garciaová - Halepová 7-6(6) 3-6 4-6 ... 1-2
Parmentierová - Beguová 6-3 2-6 6-2 ... 2-2
Garciaová/Mladenovicová - Beguová/Niculescuová 5-7 6-3 6-4 ... 3-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
EllNino
Nikdy bych neřekl, že uvidím znovu Mladenovic ruku v ruce s Garcíou vyhrát rozhodující debl o postup do finále Fed Cupu :)

Úžasné duely v obu semifinálových kláních .... a o tohle nás chtějí obrat? Absolutně nechápu :) Atmosféra na obou místech nekutečná ....
Reagovat
d@ve
Taky tu potřebu nového formátu nechápu.. :/
Jsem sice asi velká "konzerva", ale letitá tradice přece nemusí být nutně špatná tradice..
Reagovat
misa
Když se pořádně nasype do korýtka, jde všechno stranou.
Reagovat
Fandina
Debl je super, první set vyhrály Rumunky a druhý Francie. Je to tam velmi bouřlivé z obou stran. Jedna i druhá strana se přehání ve fandění. Je to ve Francii, ale Rumuni jsou opravdu hodně slyšet, stejně tak jako všude jinde, na turnajích, ve FEDu.

Třetí set 1:1. Držím palce Garcii s Mladenovic. Ale je to hodně vyrovnané.
Reagovat
Fandina
Je to táááááááááááááááám. Garcia dopodávala. Jooooooooooooooo. Kiki s Caro to daly, i když spolu nehrají, tak tady zase vyhrály. Gratulkaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Fandina
Caroline hrála dobře, ale fakt to za stavu 4:4 ve třetím nezvládla, když dala dva nebo tři DF a pak už to Halep dopodávala. Ale doufám, že s Mladenovic teď zkusí porazit Halep s Niculescu. Viens.
Reagovat
Davor1
Pre Simonu to musí byť strašne frustrujúce, po tom, čo tam viac ako 3 hodiny potila krv proti skvelej Garcii, sledovať tragédku Begu, ktorá má problém returnovať aj slabé druhé servisy veteránky Parmentier a nedokáže sa dostať k žiadnej šanci. V rozhodujúcom debli budú Rumunky jasné outsiderky.
Reagovat
Davor1
Len som to dopísal a Begu konečne niečo zahrala a brejkla a dostáva sa do švungu. Tak snáď jej to vydrží...
Reagovat
Davor1
Vydržalo jej to len v druhom sete. V tom treťom znovu totálna tragédia a obávam sa, že Rumunsku odstrelila finále, keďže sa ešte aj zranila a v debli hrať určite nebude.
Reagovat
Davor1
Bol to neskutočný zápas, brutálna antuková bitka v elektrizujúcej atmosfére. Jeden z najlepších zápasov roka, ak nie vôbec ten najlepší. Garcia hrala skvele, jeden zo životných zápasov, ale aj tak to nestačilo, Simona bojovala a išla až na krv, v tom treťom to urvala aj so šťastím, keď ustála množstvo kritických situácii na vlastnom servise a pri brejku v deviatom game jej pomohla aj samotná Garcia dvoma DF, ináč podávala celý zápas skvele.

Rumunky síce vedú, ale nechápem ten ťah ich kapitána s nasadením Begu, s tou som 100% počítal do prípadného deblu, ktorý sa zrejme aj bude hrať, keďže už s Parmentier prehrala prvý set a pochybujem, že to otočí, keďže dlhodobo nemá formu ani kvalitu. Mala hrať jednoznačne Buzarnescu, ktorá včera proti skvelej Garcii neodohrala až tak zlý zápas a proti Parmentier by som jej veril rozhodne viac...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist