Dva grandslamy za jeden den? Jsem do tenisu blázen, říká Tereza Valentová

20. 6., 10:55
Aktuality 8
Třikrát za poslední čtyři roky juniorskou soutěž na Roland Garros ovládly Češky. Po Lindě Noskové a Lucii Havlíčkové přibylo v historických zápisech další jméno s českou vlajkou. Z Paříže letos hned dvě trofeje odvezla sedmnáctiletá Tereza Valentová. Nejprve zvládla ryze české finále singlu, pak po boku slovenské parťačky Renáty Jamrichové i deblové klání. A nyní byla hostem podcastu Livesport Daily.
Profily hráčů
Tereza Valentová (© Profimedia)

"Já jsem na to finále proti Lauře byla dobře psychicky připravená. Představovala jsem si všechny možné scénáře toho zápasu a vizualizovala jsem si je až do snu," přibližuje v podcastu Livesport Daily Valentová, čerstvá juniorská šampionka pařížského grandslamu.

V tiebreaku druhého setu nedala své spoluhráčce z pražské Sparty žádnou šanci, Laura Samson v něm neuhrála jediný bod. A po vítězství 2:0 na sety tak mohla sympatická tenistka s úlevou a slzami v očích ulehnout na antukový dvorec. "Nepřemýšlím nad tím, co mi tenis bere, já se mu věnovat chci, miluju ten sport," dodává a doufá, že se ji na skvělé juniorské úspěchy podaří navázat i mezi dospělými. Zatím sbírá tituly na turnajích nižších kategorií a postupně se žebříčkem škrábe vzhůru.

Ve středeční epizodě podcastu Livesport Daily jsme také probírali:

Kdo jí v tenise inspiruje?

Proč si neumí představit život bez tenisu?

Proč je důležité vedle sportu i vzdělání?

Všechny díly Livesport Daily najdete také na oblíbených podcastových platformách – SpotifyApple Podcasts a Google Podcasts.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Komentáře

8
Přidat komentář
tommr
Tereza nebude hrát juniorku ve Wimbledonu. Na příští dva týdny má v plánu ITF turnaje Staré Splavy a Amstelveen ...
Reagovat
Serpens
To bylo jasné, ta už u juniorů hrát nebude
Reagovat
tommr
jj správné rozhodnutí. Snad se jí podaří vybojovat si ještě letos účast v kvalifikaci na seniorském USO ...
Reagovat
wymwsze
Je potřeba dodat, že ta juniorka není na úkor dospělých, jelikož má omezení na počet dospělých turnajů, které může hrát. Aktuálně jí zbývá 13 turnajů na 8 měsíců, což je poměrně volný program. Úspěchy v juniorce jí mohou přihrát další 3, případně když se jí podaří dostat na dospělý GS, tak to pro ní bude turnaj nad ten limit.
Reagovat
paddy
vyzerá ako Caroline Garcia smile
Reagovat
lvicek
Tak snad nebude tak trhla jako ona.
Reagovat
tommr
a výsledky snad bude mít taky lepší ...
Reagovat
Levinest
Super, hlavně vydržet a dobře ustát přechod mezi ženy. Zatím to vychází, tituly z ITF už jsou a další, třeba časem i z WTA přibudou
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist