Dvakrát vyhrál olympiádu a rád by si zahrál na další. Paříž by byla asi poslední, řekl Murray

22. 9. 2023, 10:20
Rozhovory 7
Andy Murray (36) doufá, že se příští rok představí popáté a naposledy na olympijských hrách. Dvojnásobný zlatý medailista by si v Paříži rád vynahradil zklamání z posledního startu v Tokiu, kde ho zastavilo zranění. Šestatřicetiletý Skot to řekl na turnaji ATP v Zhuhai, kde coby sedmý nasazený postoupil zatím do druhého kola.
Profily hráčů
Andy Murray (© Reuters)

Murray slavil první olympijský titul v roce 2012 před domácím publikem v Londýně na wimbledonské trávě, o čtyři roky později v Riu de Janeiro zlato obhájil. Před dvěma lety v Tokiu ale odstoupil před začátkem turnaje ve dvouhře kvůli zranění stehenního svalu a nastoupil jen ve čtyřhře, v níž spolu s Joem Salisburym došli do čtvrtfinále.

"Hrozně rád bych si zahrál na další olympiádě. Ve své kariéře jsem na olympijských hrách zažil vzrušující zážitky a byl jsem nadšený z každé, na které jsem startoval," řekl Murray v Číně.

"Naposledy jsem byl ale vážně zklamaný. Před turnajem jsem se zranil a slíbil jsem svému partnerovi, že dám přednost čtyřhře před dvouhrou, pokud by nastal problém. A nakonec jsme v deblu měli blízko k medaili," zavzpomínal. "Moc rád bych měl další šanci hrát příští rok v Paříži. Byla by to moje pátá a s největší pravděpodobností poslední olympiáda," dodal.

Trojnásobný grandslamový šampion a bývalý první hráč světa bojuje od opakovaných operací kyčle v roce 2019 o návrat do špičky. Aktuálně se v žebříčku nachází na 41. místě, minulý týden pomohl britskému týmu k postupu na finálový turnaj Davisova poháru.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
hanz
Ten ať je doma, antuku vypouští už nějakej ten rok, ale na OH chce zaclánět...smilesmile
Reagovat
paddy
Carlos Alcaraz will win ??? Grand Slams

2-4 6 %
5-10 23 %
11-15 29 %
16+ 43 %

YT The Tennis Corner - 15 tis. hlasů
Reagovat
paddy
neohrabaný jako obvykle, to nemá chybu smile

smile
https://www.youtube.com/shorts/kWkywykA_EE
Reagovat
Teo
Tady ho někdo očividně nemá rád a jestli je něco, tak lopata rozhodně ne smile
Reagovat
GaelM
To by byla dost legrace, kdyby Murray ještě jednou vstal ze záhrobí a urval olympijské zlato smile
Reagovat
Orgasmator
Je to možný v mixu třeba nebo když založí kategorii legend...smile
Reagovat
arvncr
To by byl tzv. Murray Slam - zlato z OH na trávě, hardu i antuce. To už by nikdo nikdy nedokázal a Sir Andy by zůstal navždy nesmrtelným tenisovým GOATem.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist