Džabúrová dobyla Charleston. V odvetě za loňské finále přetlačila Bencicovou

9. 4. 2023, 22:30
Aktuality 7
WTA CHARLESTON - Ons Džabúrová na třetí pokus vyhrála finálový zápas na zelenošedé antuce v Charlestonu. Letos na podniku WTA 500 zdolala 7-6 6-4 švýcarskou obhájkyni titulu Belindu Bencicovou a oplatila jí porážku z loňského finále. 28letá Tunisanka zaznamenala celkově 4. triumf.
Profily hráčů
Ons Džabúrová a Belinda Bencicová

Ons Džabúrová má za sebou životní sezonu, během které získala dva tituly (WTA 1000 Madrid a WTA 500 Berlín), dostala se do finále dvou grandslamů (Wimbledon a US Open) a ve světovém žebříčku se vyšplhala na 2. místo.

Úvod roku 2023 ji ale v optimální formě nezastihl. Polovinu z osmi zápasů prohrála a navíc musela na menší operaci kolena.

Formu našla až na prvním letošním turnaji na antuce a v oblíbeném Charlestonu. Tento týden na podniku WTA 500 v Jižní Karolíně vyhrála více zápasů (5), než v předchozích třech měsících dohromady.

28letá Tunisanka navíc s pěti soupeřkami neztratila ani set. Po sobotní výhře nad
šampionkou z roku 2017 a členkou Top 10 Darjou Kasatkinovou zvládla i dnešní finále s loňskou vítězkou Belindou Bencicovou. Švýcarku v odvetě za loňské finále porazila 7-6 6-4 a vyhrála třetí vzájemný zápas po sobě

Džabúrová hrála finále pojedenácté v kariéře. V Charlestonu uspěla až na třetí pokus, předloni na trofej nedosáhla na menším podniku kategorie WTA 250. Celkově si dokráčela pro 4. titul.

Olympijská vítězka Bencicová ve svém 17. finále nedokázala poprvé v kariéře obhájit titul a zároveň poprvé vyhrát podruhé jeden turnaj.
26letá Švýcarka se slovenskými kořeny marně usilovala o jubilejní 10. trofej a nenavázala na letošní triumfy z Adelaide a Abú Zabí. Stále tak nevyhrála víc jak dva turnaje během jedné sezony.

Obě finalistky nyní čeká přesun na antukové turnaje v Evropě, kde je po týdnu volna čekají nejbližší akce ve Stuttgartu a Madridu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
skvělý zápas poměrně vysoké úrovně. Poměrně vzhledem k množství UE, ať již byly způsobeny čímkoli. Jinak lajny tam balony lízaly z obou stran ostošest a držely umpire v kondici:)

Jinak úderově paráda i s třešničkou na kurtu v podobě tweeneru Žabky, který přispěl k jejímu vítězství. Takhle pěkný umí snad jen Gael a Mr Dready.smilesmile

Takže Žabce gratulka nejen k tweeneru, ale i k turnajovému vítězství a odvetě proti BeBe, která prohru nesla jako správná šampionka. Objetí u sítě bylo velmi přátelské a v podobném duchu proběhla i řečnění. Tak by to mělo vypadatsmile
Reagovat
tommr
asi myslíš tenhle úder:
https://twitter.com/i/status/1645141119548915713
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jj, a ten následující prohoz byl taky skvělýsmile
Reagovat
com
no jeste si pamatuju na ty jeji tweenry ve finale Wimbledonu.. To se ji to machrovalo a pak to akorat projela smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tam to prohrála v hlavě. Ale jinak i dneska zahrála pár super úderů a hned na to debla metr za...
Reagovat
tommr
zdá se že Jabeurová už je po operaci zase v dřívější formě ... smile

Prohra Bencicový znamená že Petra Kvitová bude mít před ní v žebříčku téměř 300bodový náskok a mohla by se tudíž v antukový sezoně udržet na 10.místě ...
Reagovat
tenisfan178
Souhlasím,pokud se BeBe nebude přes antukové jaro hodně dařit,tak Petra tam snad smilezůstane.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist