Džabúrová ve Wimbledonu pokračuje v neporazitelnosti na trávě, bez ztráty setu prošla do osmifinále

1. 7. 2022, 16:08
Aktuality 5
WIMBLEDON - Ons Džabúrová ve Wimbledonu nadále plní roli jedné z největších favoritek a na trávě zvládla i osmý letošní zápas. Nasazená trojka v All England Clubu ještě neztratila set, dnes si ve třetím kole poradila 6-2 6-3 s teenagerkou Diane Parryovou a o vyrovnání svého maxima v tomto dějišti i na grandslamech si zahraje s bývalou šampionkou Angelique Kerberovou, nebo Elise Mertensovou.
Ons Džabúrová (© AFP)

Ons Džabúrová se mezi největší favoritky řadila už na French Open, jelikož v průběhu antukového jara hrála třikrát finále a v Madridu získala svou nejcennější trofej. Sedmadvacetiletá Tunisanka, která musela kvůli bolestem zad vynechat lednové Australian Open, však hned v prvním kole utrpěla šokující porážku s Magdou Linetteovou.

Ve Wimbledonu zatím tuto roli splňuje na jedničku. Šampionka generálky v Berlíně bez ztráty setu přehrála Mirjam Björklundovou, Katarzynu Kawaovou i Diane Parryovou (6-2 6-3) a zvládla i osmý letošní zápas na nejrychlejším povrchu.

Proti 19leté Francouzce, bývalé juniorské světové jedničce a senzační přemožitelce Barbory Krejčíkové na nedávném French Open, měla utkání od začátku pod kontrolou a vyhrála posledních 14 fiftýnů. Na servisu předvedla jediné zaváhání, a to za stavu 5-0 v úvodní sadě.

O vyrovnání svého maxima v tomto dějišti i na grandslamech si světová dvojka zahraje s Elise Mertensovou.

S turnajem se naopak rozloučila světová pětka Maria Sakkariová, která nepřetavila v postup do osmifinále Wimbledonu ani svůj šestý start. Letos v boji o něj 26letá Řekyně podlehla 3-6 5-7 Němce Tatjaně Mariaové.

Dvojnásobná matka Mariaová, jež druhou dceru přivedla na svět vloni v dubnu, se stala ve věku 34 let a 328 dnů nejstarší německou tenistkou, která se probojovala v tzv. open éře do čtvrtého kola grandslamu.

Jelena Ostapenková pokračuje na trávě ve znovuzrození. Do této části sezony vstupovala s jedinou výhrou od února, nicméně po finále v Eastbourne se jí daří i ve Wimbledonu, kde dnes po prohrané úvodní sadě smetla 3-6 6-1 6-1 Irinu Beguovou a potřetí prošla do osmifinále. V něm čtvrtfinalistka z roku 2017 a semifinalistka ročníku 2018 narazí na Tatjanu Mariaovou.

Heather Watsonová přehrála 7-6(6) 6-2 Kaju Juvanovou a na pátý pokus a až ve 30 letech poprvé postoupila do druhého týdne grandslamových turnajů. Britce, která se po koronavirové pauze ohromně trápí a figuruje až ve druhé stovce žebříčku, se to povedlo v domácím Wimbledonu.

O první čtvrtfinále od loňského června se utká s Jule Niemeierovou (H2H 1-0). Niemeierová v All England Clubu hraje svou teprve druhou hlavní soutěž na grandslamech a už má na kontě účast ve druhém týdnu. Dvaadvacetiletá Němka zdolala 6-4 3-6 6-3 Lesju Curenkovou a navázala na skalp nasazené dvojky Anett Kontaveitové.

• WIMBLEDON •
Londýn, Velká Británie, tráva, 40.350.000 liber
páteční výsledky (1. 7. 2022)
• Dvouhra - 3. kolo •
Bouzková (ČR) - Riskeová (28-USA) 6-2 6-3
Džabúrová (3-Tun.) - Parryová (Fr.) 6-2 6-3
Mariaová (Něm.) - Sakkariová (5-Řec.) 6-3 7-5
Ostapenková (12-Lot.) - Beguová (Rum.) 3-6 6-1 6-1
Mertensová (24-Belg.) - Kerberová (15-Něm.) 6-4 7-5
Garciaová (Fr.) - Shuai Zhang (33-Čína) 7-6(3) 7-6(5)
Niemeierová (Něm.) - Curenková (Ukr.) 6-4 3-6 6-3
Watsonová (Brit.) - Juvanová (Slovin.) 7-6(6) 6-2
• Čtyřhra - 2. kolo •
Krejčíková/Siniaková (2-ČR) - Kontaveitová/Rogersová (Est./USA) 7-6(8) 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

5
Přidat komentář
paddy
hladký postup do 4k smile
ještě čtyři smile
Jingle Bells, Jingle Bells...smile
https://www.youtube.com/watch?v=mqiHk3UtHkg&t=53s
Reagovat
Nola
dobre prevetraj etablischment, ani NO1 nema nejakych sponzorov, ktori by oslnovali, prajem aby ste obe valcovali WTA, a moze sa pripojit aj nejaka ceska hracka smile
Reagovat
brixner
Vons má fakt formu, taková šedá myška a najednou hups-je v SF...Ale jestli bude hrát s Endží, no tak to by měla drobet polevitsmile
Reagovat
smazaný uživatel
Ty komentuješ Ons a prošvihl jsi loučení Endží?smile
Reagovat
brixner
No jo, nestíhám to všechno...
Ale jsem nasránsmilesmile
Aspoň, že Maruš vyhrála!
Chjo...Endží je prostě už za zenitem, co s tím kdo udělá...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist