Elitní čtyřka v Paříži končí! Federer odstoupil, Nadal vzdal a Murray prohrál

31. 10. 2008, 17:07
Aktuality 30
ATP MASTERS PAŘÍŽ - Dnešní den přinsel tenisovým fanouškům dva šoky. Z turnaje Masters v Paříži nejprve kvůli bolavým zádům odstoupil Federer, a o pár chvil později vzdal boj s Davyděnkem i Nadal. Dohrála i světová čtyřka Murray. Po včerejším vyřazení Djokoviče tak v pařížském semifinále nebude ani jeden tenista z čela žebříčku.
Rafael Nadal

"Kvůli ztuhlým zádům jsem se rozhodl nenastoupit k večernímu zápasu," uvedl Roger Federer na svých internetových stránkách. Potíže prý měl už několik dní a ráno zjistil, že večerní léčba nezabrala. "Z preventivních důvodů a také kvůli tomu, že bych nebyl schopen hrát na sto procent, jsem bohužel musel učinit těžké rozhodnutí nehrát," dodal.

Federer se odstoupením připravil o poslední možnost vyhrát svůj první letošní podnik série Masters. Rok tak zakončí bez jediného vítězství na turnajích této elitní kategorie, což se mu nestalo od roku 2003.

"Je to vůbec poprvé, co se musím během turnaje odhlásit, a tak se necítím dobře," neskrýval zklamání Federer, který se fanouškům přišel omluvit přímo do haly Bercy. "Záda obvykle za pár dní povolí. Snažím se být pozitivní a věřím, že budu brzy v pořádku," vyslal Švýcar lepší zprávu svým fanouškům.

James Blake díky Švýcarovu odstoupení prošel bez boje do semifinále, v němž se odpočatý utká s domácím Jo-Wilfriedem Tsongou. Francouzský tenista si v ve večerním pátečním duelu po bezmála tříhodinové bitvě poradil s Američanem Andym Roddickem. S nepřehlédnutelnou podporou publika vyhrál 5-7 6-4 7-6.

Soupeřem jedenáctého nasazeného Američana bude vítěz utkání mezi turnajovou sedmičkou Andym Roddickem a domácím Jo-Wilfriedem Tsongou.

Kvůli zranění dnes odstoupil i první hráč světového žebříčku Rafael Nadal. Kvůli bolesti pravého kolena nedohrál dnešní čtvrtfinále turnaje v Paříži s Rusem Nikolajem Davyděnkem. V utkání se čtvrtečním přemožitelem Tomáše Berdycha se během prvního setu nechal ošetřovat, a když úvodní sadu prohrál 1-6, marný boj vzdal. 

"Když jsem se při servisu neustále opíral o pravou nohu, koleno to nevydrželo," popisovala světová jednička. Nadal zároveň dodal, že bolest cítil už začátkerm týdne.

Davyděnko se v semifinále utká s Argentincem Davidem Nalbandianem, který ve dvou setech porazil finalistu US Open Andyho Murrayho z Británie. Soupeři tak připravil první porážku po 15  zápasech.

"Hrál jsem téměř dokonale. Zlepšil jsem hru od základní čáry, a to je v hale důležité, řekl šestadvacetiletý Argentinec.

Paříž, to je bitva o Šanghaj
Turnaj v Paříži si proměnil v kvalifikaci na Turnaj mistrů. Do semifinále se probojovali hned tři tenisté, kteří si mohou na poslední chvíli zajistit účast v Šanghaji.

Již teď je jisté, že z postupové pozice vypadne Simon. Nahradí ho buď Blake nebo Tsonga. Zatímco Američan, pokud nad Tsongou v sobotním semifinále vyhraje, bude mít účast v Šanghaji jistou, Francouz by musel spoléhat na to, že ve finále neprohraje s Nalbandianem¨.

Právě Argentinec David Nalbandian musí obhájit titul, aby se na Turnaj mistrů probojoval. V případě, že ve finále porazí Blaka, postoupí oba a ze sedmé a osmé postupové příčky vyřadí Simona a del Potra.

Výsledky - Paříž:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Davyděnko (6-Rus.) - Nadal (1-Šp.) 6-1 skreč N.
Blake (11-USA) - Federer (2-Švýc.) bez boje
Nalbandian (8-Arg.) - A. Murray (4-Brit.) 7-6(3) 6-3
Tsonga (15-Fr.) - Roddick (7-USA) 5-7 6-4 7-6(5)

TenisPortal.cz, ČTK, pva, Luboš Zabloudil

Komentáře

30
Přidat komentář
smazaný uživatel
David taha za sanghajem,je to jasne.finale prinajmensom to isti.Prajem mu to,ma na to
Reagovat
smazaný uživatel
wamos rafa!!§treba prestavku aspon na dva mesiace ,a k tym co tu pisu ze je neprofesional a decko tak to su dobre ko...y keby bol decko za to ze nanho bucali tak ich uprimne nepozdravi potleskom ked odchadzal a ani by nebol federerov velmi dobry kamarat ak nie naj minimalne v ATP ,na zapas ozaj nemusel nastupit to je fakt ale je to bojovnik a nezabudajte ze odohral o 20 ,30 viac nez vsetci ostany s prvej 10,20tky
Reagovat
smazaný uživatel
Nalbandian a Murray odehráli velmi kvalitní zápas, plný dlouhých a hlavně pohledných výměn. Při některých winnerech, které Nalbandian zahrál, mě napadlo slovo geniální. Jeho výkony v Paříží mají jednoznačně vzestupnou tendenci a pokud mu to vydrží, pak je pro mě jasným favoritem turnaje...zvlášť když Fedex a Nadal už nepokračují.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jen aby v té lehké roztržce tady nezanikly ostatní dnešní zápasy ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
No tady se to zase rozjíždí ve velkým stylu ....-DD
Reagovat
carolyn
Co se to v tý Paříži děje??? :-)
Reagovat
skott
Nadal se ma stale co ucit od Rogera.Zatimco Roger vi, ze nemuze odehrat zapas a omluvi se fanouskum, Nadal neustale na sve zraneni upozornuje a jeste leze na kurt ikdyz neni schopen dohrat.Nedivim se divakum v hale, ze ho vybuceli, kdyz utekl jako malej kluk.
Reagovat
smazaný uživatel
skotte, nemyslis, ze jsi trosku zaujatej? vlastne kdyby jen trosku...
Reagovat
smazaný uživatel
skott ma naprostou pravdu !
Reagovat
smazaný uživatel
tohle nema cenu... delate, jak kdyby roger nikdy zadnej zapas neskrecoval... fakt nechapu, vzdycky proti rafovi musite neco najit, co z toho mate..
Reagovat
dabelsobul
karasbaba: No prave ze Roger jeste nikdy neskrecoval :)
Reagovat
skott
Promin, ale tohle je Rogerovo prvni skrec za 10let a vice nez 700 zapasu.Nadal si uz od Madridu stezuje na zraneni, nacahval se osetrit i s Monfilsem a presto do zapasu nastoupil.Navic nebyl schopen ani vzit si mikrofon a rict neco fanouskum v hale.Takze zadna zaujatost, jen srovnani, ktere se dneska nahodne naskytlo.
Reagovat
smazaný uživatel
priznavam, ze to jsem nevedela, zas tak dlouho tenis nesleduju, tak pardon... jen nechapu, co vam zase vadi na tom, ze nadal skrecoval zapas takovym zpusobem, jak to udelal...stejne jako vsichni ostatni, skrec kvuli problemum, no a co? kvuli tomu prece nemusi hned bejt tak hroznej clovek, jak ho tady popisujete... mne je to jedno, tohle je jak noseni drivi do lesa a ne normalni diskuze, mejte se, panove;)
Reagovat
carolyn
zase jedna zastánkyně Rafi :-)) maminčinýho mazánka :-P
Reagovat
smazaný uživatel
no comment, holka...
Reagovat
carolyn
jé já myslela že už jsi pryč...tak promin já ho za to neodsuzuju, že odstoupil, jen je to ještě dítě :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Carolyn, ty provokatérko ;-) :-D
Reagovat
skott
Nevim proc by to nebyla normalni diskuze.Napsal sem jenom svuj nazor na to jak se Nadal zachoval a k tomu komentare pod clankem slouzi.On a jeho strycek Toni si jen delaji alibi na pripadne prohry.Stejne bych to videl i u Rogera nebo kohokoliv jineho.Kdyz hrac vi, ze neni zdravotne v poradku tak nema k utkani nastoupit.
Reagovat
smazaný uživatel
no tak nevim, jestli ty uz jses zaslouzila matka s obrovskejma zivotnima zkusenostma nebo co, pro me rafa vazne dite neni, co na to mam rict jinyho... a myslet znamena ho*no vedet...;)
Reagovat
carolyn
Já neprovokuju!!!! :-D já mu takhle fandím :-P
Reagovat
smazaný uživatel
skott: kdybys nekecal... ctu tvoje prispevky na tenisportalu uz dost casto na to, aby mi doslo, ze tady vazne nekdo nema rafu raaad... nic jinyho v tom neni, kdyby tohle udelal roger, tak takovyhle nesmysly nepises
Reagovat
carolyn
Bez maminky ani ránu :-DDD
Reagovat
smazaný uživatel
skott: kdybys nekecal... ctu tvoje prispevky na tenisportalu uz dost casto na to, aby mi doslo, ze tady vazne nekdo nema rafu raaad... nic jinyho v tom neni, kdyby tohle udelal roger, tak takovyhle nesmysly nepises
Reagovat
smazaný uživatel
jdete do riti RAFA 4ever
Reagovat
skott
No a pak kdo je tady zaujatej...Jestli sem se nekdy zminil o tom, ze mi Nadal neni sympaticky je mozne, ale to bych potom nemoht o nem napsat uz nic.Rozdil je v tom, ze Roger je za kazdych okolnosti profesional a vi jak se chovat, v tom se mu tento chlapec z dzungle jeste ani v nejmensim neblizi.
Reagovat
smazaný uživatel
ty jses ale debil, to se vazne uz jinak rict neda... proti rogerovi nemam vubec nic, fakt proti nemu zaujata nejsem, ale asi zacnu bejt zaujata proti tobe, protoze co ty tady vymejslis, to nema obdoby... chlapec z dzungle, za tohle na sebe bud pysnej, fakt.
Reagovat
smazaný uživatel
Pánové,pánové,proč hned ty urážky?!Mě Rafa taky zrovna nejní sympatickej a nikdy by mě nenapadlo,že zrovna já se ho budu zastávat...No nic, je to palchej hoch,co má sebevědomí jen na kurtu a lidí se prakticky bojí,tak to vemte v potaz....Ale letos toho vyhrál dost a jak všichni víme hraje na hraně zdravotního rizika,tak k tomuhle jednou dojít muselo..
Reagovat
smazaný uživatel
i kdyz sem spis rogeruv fanousek tak zapominate ze rafa ukonci rok na postu svetove 1 tak nechapu ty co rikaji ze je neprofesional
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavní je zdraví. Tak se dej do pořádku ať jsi fit pro turnaj mistrů!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nikde není napsáno,že ještě nevyhraje turnaj mistrů.Redakce by si měla uvědomit, že to je také podnik masters.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist