Erraniová bude světovou jedničkou ve čtyřhře

5. 9. 2012, 10:51
Aktuality 21
Postupem na první místo pořadí WTA ve čtyřhře vyšperkuje italská tenistka Sara Erraniová svou životní sezonu. Jak oznámila WTA, úspěšný pár Erraniová/Vinciová obsadí od příštího týdne první dvě příčky ve světovém deblovém žebříčku.
Sara Erraniová a Roberta Vinciová

Když Sara Erraniová s Robertou Vinciovou včera porazily pár Gorgesová/Peschkeová, prošly jako první na US Open do semifinále ženské čtyřhry. Pokud zvítězí i v něm, postoupí už potřetí v letošní sezoně do grandslamového finále. I kdyby se jim to ale nepovedlo, nic to nezmění na tom, že od příštího týdne vystřídají ve světovém žebříčku Liezel Huberovou a Lisu Raymondovou a stanou se oficiálně nejlepšími deblistkami světa - Erraniová bude na prvním místě a její partnerka hned za ní.

"Být jedničkou ve čtyřhře je splněný sen. Kvůli tomu člověk hraje," reagovala Erraniová na oznámení WTA. "Letos jsme vyhrály hodně titulů, a sdílet takový úspěch s kamarádkou, jako je Roberta, je úžasné. Že jsem odehrála hodně zápasů ve dvouhře a čtyřhře, je dobré pro moji sebedůvěru," uvedla Italka, která bude mít v žebříčku těsný náskok před Vinciovou díky loňské účasti na turnaji v Linci po boku další krajanky Briantiové.

Na Italky platí jen H+H
Erraniová s Vinciovou už loni zažily slušný rok, když spolu vyhrály tři tituly, letošní sezona je pro ně ale průlomová. Nejprve se na Australian Open dostaly do finále; poslední krok sice neudělaly, ale o měsíc později si alespoň trochu spravily chuť dvěma tituly. Ten druhý vybojovaly v mexickém Acapulku na antuce, povrchu, na kterém Italky v tomto roce nenašly přemožitelky.

Od podniku v Barceloně vyhrály pět turnajů v řadě, včetně French Open, na němž získaly svůj první grandslamový titul. Svou vítěznou šňůru natáhly na 25 zápasů, což se v ženské čtyřhře nepovedlo nikomu od roku 1994. Z 15 turnajů, které spolu letos odehrály, vyhrály Erraniová s Vinciovou sedm a připsaly si pouhých osm porážek - tři z nich měly na svědomí Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká.

Sara Erraniová navíc nezažívá životní sezonu jen v deblu, ale také ve dvouhře. Na své oblíbené antuce získala letos už čtyři tituly a premiérově se probojovala do grandslamového finále - kde jinde než na antukovém Roland Garros. Díky tomu se ve světovém žebříčku dostala poprvé do Top 10.

Komentáře

21
Přidat komentář
freeteepek
Souboj klasických deblistek. Opět to bylo o konzistenci a o úderové škále. Sara je na tam v obou parametrech líp. Roberta asi nějak nenašla motivaci porazit kamarádku, který moc fandí. S těma věčnejma slajsama už byla ke konci zápasu docela trapná:-)
Reagovat
freeteepek
Viděli jsme souboj dvou excelentních hráček s omezeným úderovým rejstříkem. Vyhrála Maria, protože ve třetím setu přestala chybovat. Obdivuju jí za to zaujetí, schopnost koncentrace a vůli po vítězství. Současně jí ale nesnáším. Především za ten strašnej řev, kterej vydává při každým úderu. Normálně bych to posuzoval jako zastrašování soupeřky. Takle řvou divoši, když se ženou do útoku! Jak je možný že jí to prochází? Kdyby jiná hráčka při výměně takle zařvala, bylo by to hodnoceno jako hindrance!!!
Taky jsme pochopil, čeho je Marion schopná a proč s ní Petra mohla prohrát. Škoda, že na začátku druhého setu nevyužila možnosti Marii breaknout. Mohla si vzít to jestřábí oko a třeba by to tam padlo. Teď jí to musí mrzet.
Ještě k Petře. Kdyby na servisu nehrála tak blbě, Marion pod tlakem by se nemohla tak rozjet a prakticky nechybovat. Šarapova až na ty dvojchyby ze začátku zápasu podávala fantasticky. A bylo znát, co na Marion platí. Petra navíc, narozdíl od Marie, má pestřejší úderový rejstřík. Umí například slajs, kterej měla používat. Hrát s Marion tyhle přestřelky, když má Francouzska seřízený mířidla, si může dovolit pouze Maria - protože na rozdíl od Petry, vůbec nechybuje:-(
Reagovat
pepin
V něčem souhlasím a v něčem ne. Souhlasím s tím příšerným řevem. To se snad líbí jen jednomu člověku, protože to není vůbec o tenise. Já mám puštěnou německou televizi a playera a pokud se člověk nedíval na zápas marfuši, tak si myslí, že tu někoho vraždí. Děs a běs a souhlasím s Tebou, že je k nevíře, že ji nechají takhle řvát.Doufám, že ji Vika nebo Serena zavře h... To, že marfuša nechybuje, to nesouhlasím, protože jen díky několikrát vyhozeným balonům Bartolka uhrála vlastní podání a to, že by s ní mohla hrát jen marfuša to již vůbec ne.
Reagovat
pepin
Tak Sara to zvládla ve 2 setech. Ale jak tu někdo psal, že by měla mít šanci proti Sereně, tak nevím, nevím.
Reagovat
freeteepek
Věčná škoda, že si Marion na tom prvním breakbolu nevzala jestřábí oko. Zvažovala to, ale myslelal se, že má ještě 2 šance, tak je lepší neplýtvat pokusy:-( Mohla jí brejknout.
Reagovat
freeteepek
Nic jiného se bohužel nedalo očekávat. Marion začala hrát trochu tupě Marii na raketu. Maria zlepšila servis. V tomhle ohledu byla Petra v zápase s Marion bohužel tragická. Přitom stačí sázet to na téčko nebo technicky ven z kurtu.
Reagovat
pepin
Tak já jsem ten zápas Petry s Bartoli neviděl, ale dnes se koukám a nechápu, jak ta Petra mohla dostat 1 a kanára. To co předvádí je hrůza.
Reagovat
pepin
Hlavní u Sary je, že dokáže používat hlavu, je hodně variabilní, má velký náskok oproti druhým ze čtyřhry. Tady je důkaz, snad kromě Sereny, že ani obrovská síla a razance nezaručují úspěch. Tohle by potřebovala do sebe vstřebat Petra, aby byla schopná rozpoznat, kdy je potřeba hru změnit a používat více chytrosti. A Sara je toho dokladem.
Reagovat
freeteepek
Musím říct, že Saru moc obdivuju. Nejen proto, že dokáže se svojí malou výškou porazit ranařky typu Stosurový nebo Kerberový. Ona ještě do toho hraje čtyřhru ve které je úspěšná. Takže např. na FO došla až do finále singlu a současně vyhrála titul v deblu. Neskutečný kvantum vítězných zápasů!
Musím říct, že jsem její průnik do top deset považoval za náhodný s tím, že nebude mít dlouhého trvání. Po její včerejší výhře na Kerberovou už si to nemyslím. Ona je snad schopná se tam i udržet možná se dostat i na turnaj mistriň!
Reagovat
Heather_Fedex
a dokonce si myslim, ze sara ma vetsi sance serenu porazit nez treba masa
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli Sára odolá prvním třem míčům po jakémkoliv servisu, tak jo.
Reagovat
smazaný uživatel
Sara jí neporazí, tomu fakt nevěřím. Možná Ana dneska. Nesmí jí to hrát Serena na forhend.
Dnes přeji Robertě, mám jí ve virtuální lize, ale sázím na Saru.:)
Očekávám zajímavý zápas, musí se dobře znát z debla, tak snad to bude hezké pokoukání.
Reagovat
smazaný uživatel
To si musíš vždycky vzpomenout na Rosola. A pak víš, že možné je všechno ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Již pořed asi čtvrt rokem jsem ve zdejších mých ojedinělých příspěvcích dával, že Sara jako sportovkyně je hodna velmi velkého obdivu. Nijak uchvacující (ale sympatická) žena, která nenadchne fanoušky typu Montyho (promiň), téměř pro současný tenis disponující nedostatečnými fyzickými parametry dosahuje velmi dobrých úspěchů. Je obdivuhodná.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, je obdivuhodná. Někde jsem četl, že počátkem roku změnila raketu, aby mohla hrát tvrdší údery a nevím ještě jaké všechny parametry změnila, musel bych to najít. A najednou se celkem rychle dostavil takový progres.
Už teď jsem celkem zvědavý na příští antukovou sezónu, kde si myslím, že to bude stále stejně povrch, který jí bude nejvíce sedět. Ať už vzhledem k somatotypu nebo stylu hry.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně si stačí vzpomenout na Razzano.....
Reagovat
smazaný uživatel
Pardon, zkomolil jsem ti tvůj nick.:)
Reagovat
freeteepek
Serena, když dobře podává, nemá šanci nikdo. To jde eso na eso a může to pak přimínat zápasy chlapů (viz. včera Rodick-DelPo) Ledaže by naproti ní stála stejně skvělá servismanka, která jí bude oplácet stejnou mincí. Snad jedině Petra na rychlém povrchu v hale. Když by měla svůj den. Ve Wimbledonu (na trávě v hale) s ní hrála vyrovnanou partii. Hlavně ve druhém setu. Škoda toho pomalýho vstupu do zápasu. Tím, že Serena vyhrála první set, měla v tom druhým psychickou výhodu, který nakonec využila.
Pardon, zapomněl jsem na první kolo GS, kde je Serena nejvíc zranitelná. Jenomže tam se logicky nemůže utkat s žádnou top hráčkou:-)
Reagovat
freeteepek
Ta její raketa je především o něco delší. Logicky, má krátký ruce, potřebuje delší raketu. A proto s ní Sara vypadá trochu legračně. Vždyť sama je o málo větší:-)
Bartoliová má taky delší raketu, zase kvůli obouručnýmu forhendu, aby dosáhla na míč. No a pak s ní pálí takový rány, jako včera proti Šarapovový. Přípomíná to někdy palbu z kanónu:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, mají obě delší raketu a Marion má větší hlavu, u Sary se musím podívat, nevšiml jsem si.
No, já doufám, že Marion dnes naváže ve své kanonádě tam, kde včera skončila.:)
Reagovat
smazaný uživatel
obě hrají sympatický tenis. Hlavně u Roberty se mi líbí taková ta její ještě "stará, celodvorcová škola", přeju jim to.:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist