Erraniová s Vinciovou po skvělém závěru obhájily titul i post světových jedniček

24. 1. 2014, 09:26
Aktuality 26
Světové jedničky Sara Erraniová a Roberta Vinciová obhájily vítězství na Australian Open ve čtyřhře a získaly čtvrtý grandslamový titul. Italky ve finále předvedly v závěru parádní obrat proti Ruskám Jekatěrině Makarovové a Jeleně Vesninové, kterým oplatily porážku z loňského finále Roland Garros.
Roberta Vinciová a Sara Erraniová

První finále letošního Australian Open tradičně obstaraly deblistky a už třetí rok po sobě se do něj dostaly Italky Sara Erraniová s Robertou Vinciovou. Obhájkyně titulu se v repríze loňského semifinále utkaly s třetím nasazeným párem Jekatěrina Marakovová a Jelena Vesninová, které ve čtvrtfinále odvrátily mečbol proti českým tenistkám Andree Hlaváčkové a Lucii Šafářové.

Souboj o titul dnes začaly lépe Italky, které se ujaly vedení 5-1, a i když o jeden ze dvou brejků přišly, o zisk sady se připravit nenechaly. Už závěr prvního setu ale naznačil zlepšený výkon ruské dvojice, která vyrovnala a ve třetím dějství pak Makarovová s Vesninovou vedly už 5-2. Dvakrát měly možnost zápas ukončit při svém servisu, ani jedna z Rusek si ale podání neudržela. Světové jedničky v posledních pěti gamech ztratily jen pět fiftýnů a nakonec po více než dvou hodinách zvítězily 6-4 3-6 7-5.

Roberta Vinciová, Sara Erraniová, Jelena Vesninová a Jekatěrina MakarovováErraniová s Vinciovou tak soupeřkám oplatily porážku z loňského finále Roland Garros i z Turnaje mistryň a v sedmém vzájemném střetnutí si připsaly páté vítězství.

Italský tandem v šestém společném finále na grandslamovém turnaji získal čtvrtou deblovou trofej. Vedle dvou triumfů z Australian Open vyhrály v roce 2012 Roland Garros a US Open.

Vítězstvím nad třetím nasazeným párem udržely Italky pozici světových jedniček. V případě prohry by klesly na třetí místo a v čele žebříčku čtyřhry by je vystřídala právě Vesninová, Makarovová by byla druhá.

- AUSTRALIAN OPEN 2014 -
(Austrálie - Melbourne, tv. povrch, 33.000.000 austr. dolarů)
páteční výsledky (24. 01. 2014)
Čtyřhra - finále:
Erraniová/Vinciová (1-It.) - Makarovová/Vesninová (3-Rus.) 6-4 3-6 7-5
.
Smíšená čtyřhra - semifinále:
Mirzaová/Tecau (6-Ind./Rum.) - Gajdošová/Ebden (Austr.) 2-6 6-3 10-2
Mladenovicová/Nestor (Fr./Kan.) - Jie Zheng/Lipsky (Čína/USA) 6-3 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

26
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
PetaM
http://www.opengdfsuez.com/index_en.html#/draws-results/qualifications

Tak v kvalifikaci do Paříže máme 4 želízka v ohni, bohužel, Lucka Hradecká a Barča Záhl.-Strýcová se potkají hned v prvním kole kvaldy ... Jinak Kristýna Plíšková má celkem hratelnou soupeřku, no a konečně se objeví na kurtech i Petra Cetkovská, toliko ke kvalifikaci :D
Reagovat
Fandina
Tak to je škoda Lucka Bára. A jsem ráda, že bude hrát Petra Cetkovská.
Reagovat
tommr
tak to je smůla - Bára i Lucka hrály na AO poměrně dobře a kdyby je los nesved dohromady už v prvním kole tak mohly obě z kvalifikace postoupit ... :(
Kristýna Plíšková má sice hratelnou soupeřku v prvním kole, ale ve druhým jí čeká Niculescu a ta už tak hratelná není ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak koukám, že Monča Puig nakonec hrát v Paříži nebude. Původně totiž byla napsaná mezi hráčkami pro kvalifikaci...
Reagovat
Fandina
Nevíte, jestli bude Petra nasazena v Paříži jako trojka viz příloha nebo jako dvojka, když je podle žebříčku před Errani.
http://www.opengdfsuez.com/index_en.html#/players/players-singles
Reagovat
PetaM
Bude č. 2 :)
Reagovat
Fandina
Tak to je dobře. S Márií se může potkat až ve finále.
Reagovat
smazaný uživatel
A taky bude mít volný los prvním kole. Kdyby byla 3. nasazená, musela by hrát první kolo. :-)
Reagovat
tommr
volnej los bude mít v každým případě, protože v Paříži ho mívají první čtyři nasazený ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Volný los mají jen první dvě nasazené
Reagovat
smazaný uživatel
Tak máš pravdu, volný los mají 4. Omlouvam se..
Reagovat
tommr
ona je to stejně sporná výhoda. Petra má pomalý rozjezdy a tak potřebuje v prvním zápase nějakou lehčí soupeřku na rozehrání. A ve druhým kole jí nejspíš bude čekat těžší soupeřka než by jí čekala v prvním kole ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ve finále debla jsem více přál Kátě a Eleně, ale aspoň si Sara s Robertou vynahradily tu hodně nepovedenou dvouhru... Zajímavé je, že hned tři ze čtyř účastnic finále debla skončily v 1. kole dvouhry (Sara, Roberta, Elena).

Co se týče mixu, tak mám velkou radost, že jsou Kiki s Nestorem ve finále! :) Nějak jsem byl v posledních dvou dnech líný vstávat, ale finále už chci určitě vidět. Četl jsem z ohlasů na Twitteru, že Kiki ve čtvrtfinále brutálně returnovala servis Leandera Paese. :) Ta spolupráce s Danielem Nestorem je opravdu výborná. Loni spolu vyhráli Wimbledon, byli ve finále RG a semifinále USO. Teď zase útočí na titul z AO a já věřím, že se jim to povede. Ve finále budou favority (přestože jsou nenasazení), ale určitě se nedá podceňovat ani dvojice Mirza/Tecau. Na Saniu Mirzu jsem taky zvědavý, protože už jsem ji dlouho neviděl. :) Každopádně fandím Kiki, aby si připsala další úspěch z mixu a věřím, že to brzy přenese i do dvouhry. :)

A tady ještě přidávám foto, jak slavily dnešní vítězky (Sara+Roberta a Kiki)... :)
https://twitter.com/KikiMladenovic/status/426654997565038593
Reagovat
PetaM
Mimochodem, Monty, Kiki dostala WC do Paříže (pokud to tedy ještě nevíš :D ) Vím, že to tady někdo včera psal, ale už nevím kdo a pod jakým článkem :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, to je pro mě novinka. :) No já jsem si právě říkal, že Kiki nebude hrát v Paříži kvůli tomu, že pořád hraje mix v Melbourne... Tak nakonec v Paříži bude, ale těžko říct, jak se dokáže aklimatizovat za tak krátkou dobu. To určitě nebude jednoduché... Na druhou stranu, je to domácí turnaj a loni tam uhrála semifinále. Byla by škoda, kdyby to aspoň nezkusila. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Když u je řeč o Paříži, tak v úterý v 19 hodin bude opět WTA Live All Access Hour. Budou tam Petra, Masha, Sara, Angie, Dominika, Alizé a Marion Bartoli.

http://www.wtatennis.com/news/article/3635589/title/wta-live-all-access-hour-in-paris
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jo, kvůli Marušce se na to podívám... :)
Reagovat
PetaM
Díky, kouknu se na to :)

monty25: No, s tím aklimatizováním mě to také zajímá, jak to zvládne :) Ale podle mě ji organizátoři nechají hrát až jako poslední v úterý, tak snad bude mít dost času :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kiki může hrát první kolo až ve středu, jelikož ten den se dohrává..
Tady je program: http://www.opengdfsuez.com/index_en.html#/general-information/programme
Reagovat
PetaM
Já vidím na Středu napsané jen Osmifinále ... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nad tím je ale napsáno: End of 1st round.. :-)
Reagovat
tommr
no je snad jasný, že domácí hvězdě vyjdou pořadatelé maximálně vstříc a pokud bude chtít tak jí nechají hrát až ve středu ...
Reagovat
PetaM
Pfffff :D Kam jsem se to díval, chtělo by to silnější brýle :D :D No, tak to je jasné, Kiki bude hrát až ve středu :D
Reagovat
tommr
protože jsem ještě pořád nestrávil to neštastný vyřazení Andrey s Luckou. Je ale zajímavý, že Ruskám se ve finále stalo přesně to samý co provedly našim holkám ve čtvrtfinále. Moc velká útěcha to ale není ... :(
V deblovým žebříčku si přesto všechny naše nejlepší deblistky po AO polepší i když žádná z nich letos nedošla až do finále. Andrea se vrátí do první desítky, Květa Peschke bude hned za ní jedenáctá, Lucka Hradecká dvanáctá a Lucka Šafářová šestnáctá ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda Jekatěrino. Přál jsem jí to.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist