Erraniová se vrátila na antuku suverénní výhrou

11. 7. 2012, 08:52
Aktuality 10
WTA PALERMO - Sara Erraniová se poprvé od finále na French Open představila v zápase na antuce a prezentovala se suverénní výhrou. Na domácí půdě v Palermu smetla Rumunku Gallovitsovou a je jednou ze tří Italek, které postoupily do 2. kola. Překvapila Camerinová, jež vyřadila pětinásobnou šampionku Španělku Medianovou.
Sara Erraniová

Sara Erraniová se při svém posledním zápase neslavně zapsala do historie, když ve Wimbledonu proti Švedovové neuhrála v prvním setu ani jeden fiftýn. Na antuce je ale letos suverénní. Vítězka tří turnajů a finalistka French Open si na ní připsala už 25. výhru z 29 duelů.

Suverénně pětadvacetiletá Italka vlétla do domácího turnaje v Palermu, kde před čtyřmi lety triumfovala a v roce 2009 hrála finále. Nejvýše nasazená Erraniová na úvod smetla dvakrát 6-1 Rumunku Edinu Gallovitsovou-Hallovou.

"Hraní v Palermu miluju," řekla rodačka z Boloni. "První zápas po přechodu z trávy na antuku není nikdy jednoduchý," uvedla Italka, jež hrála poprvé jako 9. hráčka světa. "Být světovou devítkou je pro mě něco fantastického. Do konce sezony teď neobhajuju skoro žádné body tak doufám, že své umístění dokážu ještě vylepšit. Po Palermu mě čeká Bastad a pak zase příprava na trávě na olympijské hry.," dodala Erraniová, kterou v dalším zápase čeká Rakušanka Patricia Mayrová-Achleitnerová..

Hladce postoupila i druhá nasazená Roberta Vinciová, která na třetí pokus porazila krajanku Karin Knappovou. Devětadvacetiletá favoritka nad o čtyři mladší sokyní, jež je v žebříčku o téměř 100 míst hůře postavenou hráčkou, vyhrála dvakrát 6-2. O čtvrtfinále si zahraje s osmnáctiletou Britkou Laurou Robsonovou, která deklasovala 6-1 6-0 Ukrajinku Ivachněnkovovou.

Překvapením byl postup další Italky Marie Eleny Camerinové. Třicetiletá tenistka, jež na okruhu WTA vyhrála naposledy loni v dubnu, porazila hladce 6-1 6-3 čtvrtou nasazenou Anabel Medinaovou. Španělku, se kterou předchozí dva vzájemné zápasy prohrála a která v Palermu triumfovala v letech 2001, 2004, 2005, 2006 a 2011 a vyhrála 32 z 35 zápasů.

První výhru na okruhu WTA si připsala Julia Cohenová. Američanka sice s Ruskou Věrou Duševinovou prohrávala ve třetím setu 2-5 a v 10. gamu čelila mečbolu, nakonec však zvítězila 6-4 4-6 7-5.

Do soutěže už vstoupila i jediná česká zástupkyně Barbora Záhlavová-Strýcová. Její duel se Španělkou Silvií Solerovou ale byl po prvním setu, který Češka vyhrála 7-5, přerušen kvůli tmě. Pokračovat se bude ve středu.

- WTA INTRNATIONAL PALERMO -
(Itálie, antuka, 220.000 dolarů)
úterní výsledky (10. 07. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Erraniová (1-It.) - Gallovitsová (Rum.) 6:1, 6:1, Vinciová (2-It.) - Knappová (It.) 6:2, 6:2, Görgesová (3-Rak.) - Amanmuradovová (Uzb.) 6:4, 7:6 (10:8), Camerinová (It.) - Medinaová (4-Šp.) 6:1, 6:3, Suárezová (5-Šp.) - Jonesová (N. Zél.) 6:4, 6:1, Tatišviliová (Gruz.) - Evtimovová (Bul.) 6:2, 6:2, Mayrová-Achleitnerová (Rak.) - Burnettová (It.) 6:3, 6:4, Cabezaová (Šp.) - Grymalská (It.) 6:2, 3:6, 6:1, Robsonová (Brit.) - Ivachněnková (Ukr.) 6:1, 6:0, Cohenová (USA) - Duševinová (Rus.) 6:4, 4:6, 7:5. Marosiová (Maď.) - Savinychová (Rus.) 6:4, 6:3.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
tommr
Bára je naše jediná zástupkyně na turnaji a včera rozehrála zápas prvního kola proti Soler-Espinosový.Po dlouhý bitvě vyhrála první set 7:5, ale pak musel bejt zápas přerušenej kvůli tmě a bude se dohrávat až dneska od 16:00 ...
Zajímavý na tom je hlavně to, že zápasy na dvou hlavních kurtech dál pokračovaly - v Palermu mají zřejmě osvětlení jen na některejch kurtech i když se tam kvůli horku začíná hrát až v podvečer a hraje se dlouho do noci. Další kuriozitou dne bylo krátký přerušení několika zápasů kvůli horku ... :)
Reagovat
dadaft
souhlas. hned po Wimbledonu vypadají tyhle turnaje tak nějak nevýznamně, ale pořád je to turnaj WTA, nejvyšší profesionální okruh - zmínka o naší hráčce by v článku asi měla být.
Reagovat
tommr
jj pro Báru je to navíc dost důležitej turnaj, protože se začíná nebezpečně propadat žebříčkem a nutně potřebuje získat nějaký body, aby se udržela v první stovce ... :)
Reagovat
dadaft
nejlépe vyhrát. ))
když se ale podíváš, co by ji pravděpodobně čekalo v QF SF a F = Goerges, Vinci, Errani - tak je vidět, jak těžké je vyhrát "malý turnaj" v Palermu.
noční zápasy italek v tak horkokrevném městě budou mít asi neskutečnou atmosféru. ))
Reagovat
Fandina
Tak hlavně vyhrát dneska Báro, každé kolo dobré a pak se uvidí, nikdy nevíš co kdo dál bude. A dívala jsem se, že všechny dnešní zápasy z Palerma jsou pod kamerami a Bára tam nic nemá ... škoda
Reagovat
tommr
pro Báru v její současný formě bude už sám postup do čtvrtfinále obrovskej úspěch ...
Jinak s tou atmosférou souhlas - pro soupeřky Italek to určitě nebude nic lehkýho ... :)
Reagovat
dadaft
nicméně ve Stanfordu odstartovala US Open Series
http://www.emiratesusopenseries.com/
a už se rýsují zajímavé zápasy (Zheng/Cristea, Erakovic/U.Radwanska nebo Wickmayer/Watson)...
bylo by hodno TenisPortálu prohodit o tom pár slov, bych řekl.
Reagovat
dadaft
docela bych se divil, kdyby Sára letos Palermo nevyhrála.
Reagovat
tommr
řek bych že kurs na její celkový vítězství je hodně nízkej. Po vypadnutí Mediny má cestu do finále úplně volnou a v něm narazí nejspíš na Goergesovou - to by moh bejt docela zajímavej zápas ... :)
Reagovat
rib
Kdo je Rumunka Gallowitsová? Snad také jednou tady někdo napíše, že některá z našich hráček někoho smetla... Nějak mi připadá, že superlativy na cizince nám jdou líp :-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist