Estoril uvidí finále nenasazených

7. 5. 2010, 17:25
Aktuality 14
Turnaj žen v portugalském Estorilu nevyhraje žádná z favoritek. Poslední dvě nasazené hráčky vypadly v dnešních semifinále. Turnajová dvojka Sorana Cirsteaová podlehla hladce ve dvou setech Španělce Parraové. Ta se o titul utká s přemožitelkou Číňanky Peng Anastasií Sevastovovou, která se stejně jako Parraová dostala do finále turnaje WTA poprvé v kariéře.
Arantxa Parraová-Santonjaová

Arantxa Parraová Santonjaová se v Estorilu může dočkat vůbec prvního titulu ve své desetileté kariéře. Španělka si dnes hladce poradila s druhou nasazenou Soranou Cirsteaovou, proti které proměnila čtyři ze 13 brejkbolů. Po hladce vyhraném prvním setu se sice Rumunka ujala vedení 4-2, Parraová se ale přesnou hrou vrátila do hry o vítězství ve druhé sadě a po dalším brejku už si postup do finále ujít nenechala.

O titul na turnaji WTA si Španělka zahraje vůbec poprvé ve své dosavadní kariéře, předtím třikrát vypadla v semifinále. Její finálová soupeřka ale není o nic zkušenější. Dvacetiletá Lotyška Anastasija Sevastovová si v dnešním semifinálovém zápase poradila se sedmou nasazenou Číňankou Shuai Peng a i ona se vůbec poprvé popere o titul z turnaje WTA.

"Jsem moc šťastná, že jsem v prvním finále v kariéře," řekl Sevastovová, která se po prohraném tie-breaku úvodního setu nevzdala a nakonec zvítězila 6-7 6-1 6-3 . "Zkusím ze sebe dostat to nejlepší. Asi jsem něco jako překvapení turnaje," dodala.

Výsledky - Estoril - ženy (antuka, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Parraová (Šp.) - Cirsteaová (2-Rum.) 6:1, 6:4, Sevastovová (Lot.) - Peng (7-Čína) 6:7 (6:8), 6:1, 6:3.

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
škoda, Sori.. viděl jsem ten zápas a Španělka hrála hodně agresivně... před zápasem jsme věřil, že by to Sorana mohla uhrát, ale Španělka hrála jednoduše lépe.. bohužel... no aspon pár bodíků do žebříčku přijde...
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda Sorano :-(((
Reagovat
smazaný uživatel
už se losoval madrid když tak mi pošlete odkaz na rozlosování.. dík.. :)
Reagovat
skott
Radsi ani nechtej videt:/ Masha a skoro vsechny dalsi Rusky nalosovany v jedne ctvrtine k Serene a Dinara ve druehm kole s Henin...fuck off, dostat do ruky toho ****, ktery to ma na svedomi, tak z nej vymlatim dusi...
Reagovat
skott
ale kdybys to chtel prece jen videt, tak rozlosovani je tady:
http://www.sonyericssonwtatour.com/SEWTATour-Archive/posting/2010/1038/MDS.pdf
Reagovat
smazaný uživatel
děkuju, hrůza je to fakt!
Reagovat
smazaný uživatel
Je mi líto těch Rusek a dokonce i těch srbek jako hned v druhým kole proti sobě ivanovic jankovic potom sharapova safarova pritom sem chtel aby obe udelali dobry vysledek.. ach jo.. je to cim dal tim horsi.. :( Maria se bude muset hodně snažit!
Reagovat
smazaný uživatel
K utkání s Enánovou se Dinára nemusí vůbec dostat, taky by mohla vypadnout s kvalifikantkou v 1. kole, ani bych se moc nedivil.
Legrační je, že oba rusofilové mají jiné neoblíbené tenistky. Zatímco Koťák srbice nesnáší (jedné z nich se zbaví hned na začátku turnaje), Petánek má moc rád rusačky i srbice.
Reagovat
skott
jaj to jsem si vubec nevsimnul, ze Jankovic nebo Ivanovic odjedou s prazdnou, preci neco pozitivniho:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ivanovič jsem taky neměl rád kvůli těm přehnaným gestům, ale ve špičce mi chybí a přeju jí úspěšný návrat. Škoda že Řím nedotáhla aspoň do finále.
Nejskvělejší jednička pokračuje v blamážích na "malých" turnajích a to je určitě plus. Jen nechápu, jak je možné, že na GS má ta černota v kritických momentech pořád tolik štěstí. Rožér je fenomén třísetových GS utkání, u ženských se ale hraje pořád na dva sety, tak proč ????
Reagovat
smazaný uživatel
ja je nemam rad, ale mel jsem radost kdyz wta dobivalo nekolik malo tenistek 3 - 4 a ted uz jich je 30 co hrajou stejne nevis kdo ze zapasu vyjde vitezne.. mrzi me to.. ale srbic je mi lito ze jsou hnedka proti sobe..
Reagovat
skott
Odkdy je semifinale na turnaji s temer kompletni elitou a po nekolikamesicnim zraneni blamaz?? Ale co bych chtel od rasisitckeho blba, vid Broziku?A mimochodem, driv to bylo tvoje prani, aby Ivanovic vypadla ze spicky, to si asi taky zase nejak ¨zapomnel¨...
Reagovat
smazaný uživatel
1) Její stále delší série bez vyhraného "malého" turnaje blamáž už je.
2) Rasistický blb útočí na rasu jako celek, já nemám rád sestřičky (nefandím jim). Je to tak těžké pochopit?
3) Poté, cos tady skoro pořád na Ivanovič kydal hnůj (lži, polopravdy, výmysly), jsem svoje sympatie vůči ní korigoval.
--------------------------------------------------------------
Rusky už tenisu nevládnou (vypadávají v prvních kolech) a obdivovatel velké sovětské země ztrácí nervy.
Reagovat
skott
Brozi jenom se ztrapnujes.Radsi nic dalsiho nepis, jestli si opravdu myslis, ze by kterakoliv jina tenistka menila 2 GS a Turnaj Mistryn behem poslednich 12 mesicu za cokoliv jineho.Chapu, ze rad pouzivas slova jako propadak, vybuch, blamaz apod., ale asi vubec nechapes jejich vyznam nebo se snazis jenom zaujmout.No, moc ti to nejde...
O tom, ze jsi rasista nepochybuju, napsalo ti to vic lidi v minulosti.Nikde jinde nez doma v teple za klavesnici, by sis neco podobneho nedovolil.Tvoje vyrazy se netykali pouze Sereny a Venus, podobne posmesne ses vyjadroval i o asijskych hrackach.
Je mi jasny, ze na tebe mam asi velky vliv, protoze neustale vyhledavas moje prispevky, jinak sem nepachnes, ale ze si podle me i vybiras svoje oblibene tenistky, to je vazne sila, clovece...:)
Jinak takova mala rec cisel, specialne pro tebe:
od r. 2002, kdy se da zhruba mluvit o jakesi ¨ruske revoluci¨ v zenskem tenise se odehralo priblizne 440 turnaju (beru-li prumer +- 55/za sezonu) z toho 108 z nich melo ruskou vitezku...tzn. v prumeru kazdy ctvrty turnaj!
Od prvniho GS triumfu Nasti (FO 04) se odehralo dohromady 24 GS, z toho 6 z nich ovladla ruska tenistka...tzn. kazdy ctvrty!
Letos z odehranych 23 turnaju nese 6 z nich ruske jmeno...tzn. v prumeru kazdy ctvrty!
Ale abych nemluvil jen o minulosti, tak z poslednich dvou turnaju: ve Stuttgartsekm semi byla Anna Lapushchenkova, Rim ctvrtfinale a 3 Rusky...
Opravdu si jeste myslis, ze jsem z vysledku ruskych tenistek nespokojeny nebo z nich ztracim nervy?:))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist