Estrella v Quitu přidal výhru číslo 13. O finále se utká s oblíbeným Belluccim

11. 2. 2017, 10:29
Aktuality 0
ATP QUITO - Victor Estrella udržel svou neporazitelnost na antuce v Quitu i po 13. zápase, když si poradil s italským kvalifikantem Federicem Gaiem. O postup do finále si dvojnásobný obhájce titulu zahraje s Thomazem Belluccim, jehož porazil ve všech třech vzájemných duelech včetně dvou právě v ekvádorské metropoli.
Victor Estrella

Victor Estrella v Quitu startuje na teprve druhé akci v sezoně, na svém nejoblíbenějším turnaji v ekvádorské metropoli se však opět dostal na vítěznou vlnu. Po obratech proti Slováku Andreji Martinovi a nasazené jedničce Chorvatu Ivu Karlovičovi, kterému unikl ze tří mečbolů, si ve čtvrtfinále poradil ve dvou setech s Italem Federicem Gaiem

Šestatřicetiletý tenista z Dominikánské republiky v zápase nepřišel ani jednou o své podání a odvrátil oba brejkboly. Čtyřiadvacetiletého soupeře, který v Ekvádoru prošel kvalifikací a následně zaznamenal první dvě výhry na okruhu ATP, porazil dvakrát 6-4.

Estrella tak v náročných podmínkách na antuce v Quitu, které je nejvýše položeným hlavním městem na světě (2850 metrů nad mořem), vylepšil svou bilanci na 13-0. Předloni se v Quitu stal historicky prvním finalistou a nakonec i vítězem turnaje ATP z Dominikánské republiky a zároveň nejstarším hráčem, jenž dosáhl svého premiérového triumfu.

Do semifinále turnaje ATP, na nichž má bilanci 65 výher a 63 porážek, postoupil počtvrté v kariéře a i tentokrát se mu to povedlo na jihoamerické půdě. Z toho potřetí v Quitu, kde to vždy dotáhl až na samotný vrchol. 

V předchozích dvou letech Estrella cestou za titulem narazil na o sedm let mladšího Thomaze Bellucciho, kterého potkává stejně jako předloni i letos v semifinále. Loni levorukého Brazilce, s nímž vede ve vzájemné bilanci 3-0, porazil ve finále.

Čtvrtý nasazený Bellucci ve čtvrtfinále smetl 6-2 6-1 Argentice Renza Olivu a přiblížil se svému osmému finále na okruhu ATP.

O druhé místo ve finále svedou souboj tenisté, kteří loni v semifinále neuspěli. Španěl Albert Ramos a Ital Paolo Lorenzi mají vyrovnanou vzájemnou bilanci 2-2

Ramos ve čtvrtfinále vyhrál bezmála tříhodinovou bitvu s krajanem Robertem Carballesem Baenou. Lorenzi zastavil Američana Rajeeva Rama, který byl ve čtvrtfinále antukového turnaje poprvé v kariéře.

• ATP 250 QUITO •
Ekvádor, antuka, 540.310 dolarů
páteční výsledky (10. 02. 2017)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Ramos (2-Šp.) - Carballés (Šp.) 7-5 4-6 6-2
Lorenzi (3-It.) - Ram (USA) 6-3 6-4
Bellucci (4-Braz.) - Olivo (8-Arg.) 6-2 6-1
Estrella Burgos (Dom. rep.) - Gaio (It.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist