Experti: Kvitová nejspíše prohrála s budoucí vítězkou Wimbledonu

3. 7. 2012, 23:23
Aktuality 46
Skvělý výkon Sereny Williamsové, její servis, return a rychlá hra, byly hlavními důvody porážky obhájkyně titulu Petry Kvitové ve čtvrtfinále Wimbledonu. Česká tenistka dnes podlehla Američance 3-6 5-7 a podle odborníků prohrála nejspíše s letošní vítězkou grandslamového turnaje v All England Clubu.
Jana Novotná

"Špatné to určitě není, dostat se do osmičky ve Wimbledonu je vždycky vynikající. Možná jí to dodá klidu, že se sem vrátila jako vítězka, odehrála hezký výkon a prohrála možná s vítězkou letošního Wimbledonu," řekla Jana Novotná, vítězka Wimbledonu z roku 1998, která stejně jako Kvitová při obhajobě vypadla ve čtvrtfinále. 

Po ztracené první sadě byl druhý set vyrovnanější, Kvitová dokonce měla setbol. "Serena perfektně servíruje, a když potřebovala, tak zahrála dobře. Petra měla šance, ale neměla na to to dotáhnout, na poražení Sereny to nebylo," řekla Novotná.

Williamsová byla podle Františka Zlesáka, který pracuje pro mezinárodní federaci ITF a při zápase seděl v hledišti vedle realizačního týmu Kvitové, o kousek lepší v základních segmentech hry - servisu, returnu i ve hře od základní čáry. "Serena stojí trošku blíž, takže jsou od ní míče hrozně rychle zpátky," řekl Zlesák.

Setbol si Kvitová vysloužila odvážnějším výkonem v druhé sadě, ale možná jí chybělo větší riziko. "Jinak nebyla šance, měla jít víc na hranu," řekl Zlesák. Na tribuně s kondičním koučem Kvitové Jozefem Ivankem a trenérem Davidem Kotyzou vtipkovali, že její údery musejí chodit na "to bílé", tedy na čáry. "Že to proti Sereně na to zelené nestačí."

Kvitová po zápase řekla, že se o větší riziko snažila a možná mohla někdy zahrát odvážněji. "Hlavně z returnů jsem se do toho snažila jít, protože když jsem jí to nahodila, tak jsem to pak šla jenom sebrat. Ale byly údery, které jsem mohla zatlačit víc, to určitě jo. Jenomže z takové rány stačí málo a je to pryč," řekla.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

46
Přidat komentář
tommr
bodovej rozpis k dnešnímu dni:

povinný turnaje:
AO(900)
IW(80)
Miami(5)
Madrid(80)
FO(900)
Wimbledon(500)
USO(5)
Peking (5)
TM(1500)

nepovinný turnaje:
Sydney(200)
Stuttgart(200)
Řím(225)
Tokio(395)
Linz(280)

penalizace:
Doha(0)
Dubai(0)

-----------------------------------------------------------------
body celkem 5275

nazapočítavaný turnaje:
Eastbourne(1)
Toronto(125)
Cincinnati(125)
Reagovat
smazaný uživatel
... si mlhave vzpominam, ze Mandlikova pri hledani zpusobu jak prekonat Janiny tolik tenkrat propirany "selhani" a vubec o ceste k nejvetsim uspechum rekla, ze je chybou i to, ze je Jana PRILIS HODNA HOLKA.... a neco mi to pripomina... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Správný postřeh :-) já jsem si minulý rok taky říkala, že Rafa se musí na Djokoviče pořádně "naštvat", pak vyhraje :-))) a co dokáže správná taktika, dokázal Rosol, sice se mi to moc nelíbilo, ale bylo to vysoce účinné :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Holky, nechtějte z Petry udělat zlou holku, to by jí neslušelo.
Já o ni nemám strach, někdy mi přijde naštvaná až dost, to zaujetí a vášeň pro hru tam je. Že se pak po zápase hnedle změní v hodnou, je jenom plus.
Reagovat
smazaný uživatel
zlou ani neferovou holku z Petry delat nechci v zadnem pripade, ale vysvetleni by bylo dlouhe a vlastne by se sem ani nehodilo, takze nechme tak.. :-)
Reagovat
tommr
(čísla v závorce znamenají náskok nebo ztrátu na Petru):

1. Azarenka 8800 bodů (+3525 bodů)
2. Sharapova 8370 bodů (+3095 bodů)
3. Radwanska 8030 bodů (+2755 bodů)
4. Serena Williams 6260 bodů (+985 bodů)
5. Stosur 6195 bodů (+920 bodů)
6. Kvitová 5275 bodů
7. Kerber 5170 bodů (-105 bodů)
8. Wozniacki 4091 bodů (-1184 bodů)
9. Errani 3410 bodů (-1865 bodů)
10. Bartoli 3400 bodů (-1875 bodů)

Azarenková, Radwanská, Serena a Kerberová ještě můžou získat další body za postup do finále (+500 bodů) a pak ještě navíc za titul (+600 bodů).
Azarenkový stačí k udržení pozice světový jedničky postup do finále ...
Radwanská se v případě postupu do finále dostane na druhý místo, pokud získá titul a Azarenková nebude ve finále bude Aga dokonce světová jednička ...
Serena se už nahoru posunout nemůže a pokud by prohrála s Agou tak by se před ní ještě mohla dostat Kerberová ...
Kerberová v případě postupu do finále předskočí Petru a v případě zisku titulu bude bud čtvrtá (když Serena nepostoupí do finále) nebo pátá ...
Reagovat
smazaný uživatel
ježiš ty tvoje nesmyslné žebříčky každá hráčka se ti na ten tvůj žebříček může vysrat , co by dala Petra kdyby obhájila titul za naký žebříček či body kdyby si řekl Petře že vyhraje titul ve Wimbledonu ale bude v žebříčku na 20tém místě nebo že vypadne ve čtvrt finále a bude světovou jedničkou tak ti rovnou bez váhání řekne že chce titul z Wimbledonu tak nevím co tu pořád počítáš za nesmysli .Stačí se podívat na Sharapovou byla jedničkou ale hrála ještě hůř jak byla dvojkou a věř tomu že Sharapovou by hned vyměnila post jedničky za titul Wimbledonu .
Reagovat
dadaft
uklidni se chlape a nepiš "nesmisli".
tommr tady jen napsal, jaká je situace v žebříčku. nic víc, nic míň.
Reagovat
smazaný uživatel
ale behave hracky jako aga a angie urcite maji na to serenu porazit

A to myslíš vážně že Radwanska má na to Serenu porazit nebo si děláš prdel ? Radwanska ze svým trapným servisem a ještě dost pomalým bych se moc divil za takový nesmysl .Obávám se že to je jen tvoje přání ale sama tomu nevěříš ale jen si to přeješ protože Serenu moc nemusíš a to je rozdíl v uvažování .To samé platí i u Kerberové to je podobný tip hráčky jako je Kvitová Shvedova či Zheng hraje podobný styl hry a všechny ty to hráčky měla Serena pod kontrolou ani z jednou z nich nebyla pod tlakem i když výsledky vypadají jinak a kdo ty zápasy viděl může to potvrdit .Je to jen tvůj sen což se naštěstí nevyplní protože jestli se Serena dostane do Finále tak zahraje jeden ze svých drtič tenisu a bude to jen o jedné hráčce a to Sereně .Už minulý rok vypadla ve finále us open proti stosur a po druhé to nezopakuje na to je moc chytrá a psychicky odolná stačilo se podívat na její tři poslední zápasy tam to zvládla na jedničku.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych řekl, že Kerber není zatím tak útočná jako hráčky, které zmiňuješ, její hra je spíše o obraně.
Reagovat
Heather_Fedex
ano, pokud bude serena podavat jako dneska, bude mala sance, ale kdyz bude treba agnieszka pouzivat dropshoty a copy, tak bude serena v problemech. celkem jiste to neni ta serena, co v roku 2010 prevalcovala vsechny souperky, vcetne tech v uvodnich kolech.
a pro tvou informaci, treba agnieszce vubec nefandim, ale snazim se do toho vnist realni pohled
Reagovat
dadaft
ty si dobrý komik. ty zas slepě fandíš Sereně, co? já zápas s Yaroslavou viděl a jestli chceš sobě a jiným namlouvat, že to měla Serena "pevně pod kontrolou, tak prosím.
ale neměla.
bylo to o fous.
Reagovat
smazaný uživatel
Já ten zápas také viděl. Serena tam udělala jednu velkou chybu a to tu, že pustila Jarku ve druhém setu ještě do zápasu. Pokud jsi tedy celý zápas viděl, tak víš, že Shvedova hrála opravdu dobře, servis, pohyb, silné údery od základní čáry. Ale také jsi musel vidět závěrečný set, kdy se Serena po tom druhém prohraném zvedla, zpřesnila hru a čekala na svou příležitost. Ve třetím setu nenabídla Jarce ani jeden brejkbol, Jarka jich nabídla pět.....Byl to moc hezký a napínavý zápas, ale Serena to hlídala. Jedinou šanci jsem pro Jarku viděl v pauze kvůli dešti, která nepřišla.
Reagovat
dadaft
nechci se hádat.
my s Heather jsme jen chtěli říct, že Serena je k poražení.
že už není jako dřív.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo jasně, to chápu. Také se nechci hádat, jen diskutuji.:-) Serena je rozhodně k poražení, o tom žádná. Ona byla k poražení i dříve. Ani jsem se nehádal, že by snad Jarka nehrála dobře nebo že nemohla vyhrát. Jen jsem napsal, jak jsem ten zápas viděl já. Nepíši to jako nějaký fanatický fanda Sereny....
Ona prostě těží z toho, že umí na soupeřky v prvním setu drtivě nastoupit a oni pak dotahují. Když zůstane konzistentní a soustředěná po celý zápas, jako třeba včera proti Petře, soupeřce se to těžko obrací. Jinak Jarka je sympaťanda, já ji fandím a přeji, aby se brzy dostala tam, odkud vypadla kvůli zranění. Protože herně na to rozhodně má. A její styl hry se mi líbí.
Reagovat
dadaft
mimochodem - představ si, že by Petra byla zvyklá hrát v brýlích a musela je za stavu 5:5 ve třetím setu proti Sereně sundat...
- to by byly titulky: "Brutální ovlivnění zápasu" atd.
ale že to je nějaká pohlupavá Yaroslava, tak je to OK. ))
Reagovat
smazaný uživatel
jde vidět že od Sereny zápasy vůbec nesleduješ jinak bys nemohla napsat to to pokud Sereně půjde servis . Musím tě zklamat ale Serena měla problém ze servisem jen v prvním zápase jinak v ostatní zápasech naprosto dominovala na servisu . Oskar přesně tak jak si to napsal jsem to myslel ale dadaft to opět nepochopil .
Reagovat
dadaft
ježíši kriste santusák, jak mohla Serena NAPROSTO dominovat na servisu, když ve druhém setu s Yarkou uhrála 2 gemy?
*
jsem zvědav, jak bude dominovat s Vikou, až ji tam začnou lítat pořádné returny...
*
možná ale opravdu vyhraje.
a možná ne. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Jako s těmi brýlemi naprostý souhlas, bylo to znevýhodnění Jarky a také dala v tom 11. gemu dvě dvojchyby v řadě. Proto jsem výše psal, že jsem viděl možnost, jak by mohla vyhrát, v přerušení zápasu kvůli dešti.
No a s těmi titulky, co by se z toho dělalo, kdyby šlo o Petru, s tebou souhlasím. Ale nevím, proč to neřekla rozhodčí? Neviděl jsem, že by se tam třeba nějak bavily? Já nevím, jak hodně špatně bez nich vidí? Třeba myslela, že jí to nebude tak vadit, když si je sundá. Ale třeba na RG by měla problém, tam se hraje i v dešti.
Reagovat
smazaný uživatel
V druhém setu nabídla Jarce jeden brejk a ona ho hned využila a tím ji pustila do zápasu. To byla od Sereny velká chyba a pokles koncentrace. Pak, když měla podávat na udržení se v setu, aby to musela Jarka doservírovat, a aby mohla začít ve finálním setu podávat, udělala přesný opak. Jarce ten gem věnovala. V těch dvou gemech neservírovala dobře.
Jinak nevím proč jsou z toho zápasu s Vikou už dnes takové vášně? Vyhraje prostě ta, která bude zíta lepší. Ale nevím, proč by si Serena neměla poradit s returnem Viky? Sharapova je na returnu ještě lepší a Serena na ní umí hrát a na Viku také. Vika si bude muset dát pozor, aby jí Serena nedostala pod tlak, to se jí pak nebude tak lehce returnovat....
Stačil závěr včerejšího zápasu s Tamirou, kde dvakrát nedoservírovala zápas, dostala se pod tlak celkem snadno. Jinak ve Vice vidím po Petře další velmi kvalitní soupeřku, kterou nesmí Serena, pokud chce pomýšlet na vítězství, rozhodně podcenit.
Reagovat
dadaft
nemyslím, že by Vika returny zničila. myslel jsem, že se díky nim dokáže slušně dostat do výměny. tj. že právě nebude pod okamžitým tlakem na příjmu.
a když jsi se Serenou ve výměně, máš šanci...
*
myslím, že by Azarenková měla skouknout loňské finále
Reagovat
dadaft
loňské finále USO. tam taky Serena dominovala na servisu, ale bylo jí to houby platné.
Reagovat
smazaný uživatel
Loňské finále Wimbledonu?

Já se na ten zápas těším. Ono těžko předjímat, oni se dobře znají, daleko lépe než s Petrou. Hráli spolu osmkrát, Vika vyhrála jednou a to měla ještě Serena vymklý kotník a prakticky se nehýbala. Oni jí ty zápasy leží v hlavě ať chce nebo ne. Ale je to pro ni těžší soupeřka než třeba Maria, která proti ní patrně prohrává už v šatně.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo už jsi to upřesnil.:-) Finále USO.
Tam nedominovala na servisu, byla na něm slabá. Nechala se Samanthou a hrou, jakou předváděla, zaskočit. Úspěšnost prvního podání do kurtu byla nízká a umístění druhého podání bylo také špatné. Sam si to skoro vždy oběhla na forhend a zabila to vítězným returnem. Serena se v tom utkání nechala zaskočit tím, jak hrála Sam skvěle, dostala se pod tlak a nebyla schopna nic vymyslet.....
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a hlavně tam Serenu zaskočil ten bekhend Samanthy, který jí tam tak skvěle padal. Jindy nebyl zrovna tento úder její silná stránka, ale v tomto utkání jo. A vsadil jsi si na Sam, když jí fandíš? Po Stanfordu byl na ní kurz 150, pak to po finále v Torontu spadlo na 50 a někdy během turnaje snad na 25. Na kurzy ve finále jsem nekoukal. Kdo si jen tak ze srandy vsadil, mohl být v balíku.:)
Já jsem Sam sledoval na turnaji a byla dobrá. Když sehrála psychicky náročný zápas s Petrovou a odolala, říkal jsem si, že není bez šancí. Ale nechtěl jsem sázet proti Sereně.
Reagovat
dadaft
no jo. fakt že jo. úspěšnost 1. podání byla 52%. to je bída...
- k tomu returnu: Vika ho nesmí hrát na Serenu. pokud jí donutí se hnout, vyhraje. (samozřejmě pokud bude zvládat vlastní servis).
můj názor.
Reagovat
dadaft
nevsadil. nesázím. nicméně tehdy jsem si občas psal s Eurosportem a označil jsem ji před turnajem jako jednu z hlavních favoritek (spolu se Serenou). navíc jsem den před finále řekl, že to vyhraje.
dodnes jsem na to patřičně hrdý. )))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud Serena nic nepodcení, připraví se na zápas jako proti Petře, nastoupí koncentrovaně, soustředěně a vydrží v tom po celou dobu a bude padat první podání, vyhraje....Toť můj názor.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, byla takovým černým koněm turnaje. Ona i to semi. s Kerber hrála na vedlejším dvorci a byla od všeho tak trochu stranou. Všechna pozornost se soustředila na Serenu. A to Sam při její povaze určitě vyhovovalo více než třeba ten domácí tlak na AO.
Reagovat
smazaný uživatel
hmmm myslím si, že Azarenka Serenu porazí...to, že Kvitová odehrála letos ve Wimbledonu jeden dobrý zápas neznamená, že by si automaticky měla dojít pro titul...pokud nezačne takhle zodpovědně přistupovat ke každému zápasu, tak to může být ještě o dost horší...
Reagovat
fazil
stejne tak by prohrala s kerber, sharapkou, azarenkou, radwanskou, lisickou. kdyz jsem uz v lednu rikal ze bude max 8 na svete, pokud vubec zustane v top ten, tak meli vsichni plno kecu. hlavne ti, co z ni po jedne dobre pulsezone delali pomalu navratilovou. proste na to nema. tecka. nema na to hlavu. kdyz je pod tlakem, staci vracet a ona se vystrili
Reagovat
smazaný uživatel
naprosto s Tebou souhlasím
Reagovat
rib
vážení a milí experti, co by kdyby bylo... Chce se mi z vás bl.. Kdybyste někdy hráli tenis, možná byste tušili, že tyto úvahy jsou spíš pro novináře, jelikož v realitě je opravdu každý zápas jiný a začíná od 0:0. Nehledě k bilanci s uváděnými hráčkami (Petra 1:1, 2:4, 4:2, 4:20, 1:0), už je všechny porazila...
Reagovat
rib
místo 4:20 s Agou má být bilance 4:0 (tedy Aga ještě nikdy s Petrou nevyhrála...)
Reagovat
fazil
ty ses ten typ, co fandi barosovi,kterej uz osm let hraje tuzku. tohle je sport. letos na ne proste nema. to, ze je porazila loni, kdyz mela lauf, me v tuto chvili nezajima. letos proste na top 5 mozna ani na top 10 nema. tecka. taky tezko zkousavam, ze uz muj milacek roger neni no.1, ale je to realita. treba jeste bude. ROGER FOREVER!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
A ty jsi ten typ, co jen leží na gauči a fandí, jen když se daří. Je mi tě líto.
Reagovat
fazil
ne, jsem ten typ co nema klapky na ocich. litovat me nemusis, ale diky:-)
Reagovat
poutnik
pán je "odborník"
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud jsi viděl zápas a především druhý set, tak nechápu, jak můžeš napsat, že na to nemá hlavu. A opravdu mě baví domněnky, kdo všechno by jí porazil.
V tomto roce byla na GS dvakrát v semifinále a teď čtvrtfinále, kde prohála s dobře hrající Serenou. Petra se na GS v tomto roce zastabilizovala. Je otázka, co bude na USO. Tam se toho asi nedá moc očekávat.
Ale ona potřebuje sezónu jako je tako, kdy začne mít stabilní výsledky na GS, srovná se s tlakem, zvykne si na to, že je ve špičce. Každý nemůže být kometa. Azarence to také trvalo pěkně dlouho. Tak už tu Petru nechte být. Má okolo sebe tým lidí a ty to musí řešit a posuzovat. Myslíš, že jezdí na turnaje prohrávat? Uvidí se po sezóně. Třeba to prostě letos nebude slavné a příští rok jo, a nebo také ne. Je jí 22 let! Jakou "hlavu" jste měli vy v jejím věku, pokud jste už v tom věku byli? Fanděte, přejte jí úspěchy, a když by to už nevyšlo, tak to bude nejvíce mrzet jí! Klidně se snažte o objektivní kritiku, ale nepište nesmysly! To je opravdu děs, co se tady člověk po každé její porážce nedozví....
Reagovat
freeteepek
Chlapi jsou konzistentní. Je jasný, že pokud Rafa s Nolem nepřijdou o nohy, Roger už ve svém věku (pokročilém) jedničkou nikdy nebude.
Jenomže ti uniká, že ženský tenis je jiný. Je otevřený. Nevidím důvod, proč by Petra nemohla porazit všechny zmiňované hráčky znovu. Když už to dokázala několikrát. A jestli má zrovna negativní bilanci se Šarapovovou, tak to může třeba ještě letos v klidu otočit. Podívej se, co Maria zahrála ve Wimbledonu proti Lisický! Velký h.vno...A to nedávno zkompletovala karierní GS a do Wimbledonu byla nasazenou jedničkou. Lisická, její přemožitelka, došla jen o kolo dál. Petra se na žebříčku propadla hlavně kvůli nemocem a zraněním. Nikoliv kvůli svým špatným výkonům. Neříkám, že to nemohlo být lepší, ale myslím, že se nemá za co stydět. Ve Wimbledonu měla smůlu na los. Jinak by do toho finále došla. Na většinu hráček by její čtvrfinálový výkon proti Sereně stačil. Jenomže Serena, když má formu, hraje jak z jiný planety. A to se přesně stalo. I její výkon totiž během turnaje rostl. Neboy si myslíš, že Shedovový ten druhej set 2:6 věnovala jen tak z prdele?
Reagovat
dadaft
tak já nevím milí experti.
kdyby nemusela hrát Yaroslava koncovku svého zápasu bez brýlí a za mrholení, už by byla Serena dávno doma.
to, že ji neporazila letos slabší Petra, neznamená, že ji neporazí Vika.
tipuju finále Azarenková - Kerberová.
Reagovat
Heather_Fedex
jestli ji porazi azarenka, to nevim, predci jen ma ze sereny trosicku respekt, ale behave hracky jako aga a angie urcite maji na to serenu porazit. rikam, nejlepsi zbran proti serene je nechat mic dele ve vymenach, tak jak to delala yarka nebo jie. serenu neomlouva, ze to bylo v 1. fazich turnaje, opravdu bylo videt, jakse trapi pri pohybu. konec-koncu, prislana to i sam stosur v samotnem finale us open, i proto ten vyprask
Reagovat
smazaný uživatel
Ve vašem podání to zní tak jednoduše: "kdyby nemusela hrát Yaroslava koncovku svého zápasu bez brýlí a za mrholení".....

"behave hracky jako aga a angie urcite maji na to serenu porazit. rikam, nejlepsi zbran proti serene je nechat mic dele ve vymenach"....

Každý zápas je jiný, každý den je jiný. Serena přijde na každou hráčku s jinou taktikou, neznamená, že to, co aplikovala na Petru, bude používat na Azarenku apod....
Reagovat
freeteepek
Aby Aga mohla hrát svojí funky hru, musela by líp returnovat. Protože jinak se do hry vůbec nedostane. A při svém podání se k ní taky nedostane, protože jí z reternu od Sereny přiletí taková rána, že jí div nevyrazí raketu z ruky. A pokud ji Serena nezabije tou první ranou, tak druhou určitě. To vše pochopitelně za předpokladu, že bude Serena podávat tak, jako proti Petře:-)
Reagovat
smazaný uživatel
S tím se nedá nesouhlasit tak že SOUHLAS SERENA WILLIAMSOVÁ si to zaslouží za tu bojovnost navíc když ji minulí rok vyfoukla titul z US Open Smantha Stosur ve finále .
Reagovat
smazaný uživatel
za jakou bojovnost si to zaslouží maximálně tak za nabraný kila !:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist